Canım bence senin bebek tombiş olacak zaten. Ben 32+3 deyim benim bebek o kadar ki dr normal dedi. Merak etme yani
Ben bayılmadım da tansiyonum düştü canım peki diyet mi yapıyorsun biraz anlatsana ben yurtdışında yaşıyorum Türkiye'deki doktorum çok önemsemedi ama buradaki yüksek takip etceZ şekerini dedi günde 4defa parmaktan ölçeceğim bir haftalık takipten sonra diyet yapcam yapan kişilerden bilgi almak istedim
Amin canm valla ogleni zor ettim esimi uyandirdim onada panik yasattim.hepimizde zaten tedirginlik var bi de pu tarz yazilari gorunce psikolojim çöküyor
aaaaa ne panıksınız yahu sakın olun hersey bızım ıcın kotu dusunmeyın canım bıraz oluruna bırakın
bunu bıze nasıp eden rabbım degıl mı hayırlısı ıle kucagımıza alacagız ınsallah
sadece dua edın kotu dusunmeyın
kendınızı ve bebegınızı uzmeye ne hakkınız var
hersey allahtan ıyı dusunun kızlar ıyı olsun
bak nasıl kızdırdınız benı
hahahah sen beni ne sandın ben de 1 ay beklemiydum ki arada hep kaçamaklarım var
Ay hadi bakalım annesi minik tosundan haberler getir bize cumartesi en güzelinden olsun ama
sanada aaa ama. ne demek girmicem buraya. duymim bidaha. herşey bizin için hayatım ama herkezin başına farklı şeyler farklı şekillerde geliyor. sende tansiyon bende çatlak onda şeker mesela. neden etkileniyonki böyle haberlerden. bende senin aksine duyuyorum aa diyorum merak ediyosam araştırıyorum. ama korkmuyorum çünkü Allah bize ne yazdı ise onu göreceğiz sonuçta. merak etme bişecik olmucak. doğumun neden sezeryan olcak canım.
Can kuşum bozma moralini bak bebisin de etkilenir sonra.. napalim zor ama az kaldi..hele bir alalim kucagimiza bak hersey silinip gidicek aklimizdan.. bitek mutluluk olucak..[/Q
slm hayırlı olsun bebişleriniz, forumda 5. denemede hamile kaldığınızı yazmışsınız bende 5. tedaviye başlıcam yardımcı olur musunuz?hangi merkezlerde tedavi oldunuz,sakıncası yoksa sorun neydi?teşk
Bebeğinin kilosu normal maşAllah ..Hiç takıcak bişey yok ki
Döner döner
seker yuklemesi hakkinda bilgi verrmsnz :)Sonuçta hamileyiz, dengeli besleneceğiz. Sabahları peynir, yumurta, domates, tam buğday ekmeği, zeytin falan yiyorum. 2 saat sonra bir avucu geçmeyecek şekilde çiğ badem ve fındık yiyorum, 2-3 kayısıyla beraber. Öğlen yine sebze yemeği falan yiyorum. İkindin çok acıkırsam bir kaç tane eti form bisküvi. 1 çay bardağı kadar süt ve bir meyve yiyorum. Akşam en az yediğim öğün. Pirinç pilavı asla yemiyorum. Ekmek de yemiyorum akşamları yemeğe göre. Yine 2 saat sonra falan bir meyve yiyorum. Salatalık sınırsız.
Börek, tatlı, pasta, lokum, çikolata, beyaz ekmek, karpuz, kavun, hurma, üzüm falan yemiyorum. Çok canım çekerse ucundan tadına bakıyorum işte. Şekerin yüksek çıkarsa çiğ badem, çay falan iç. Şekeri yemekten 2 saat ölçüyorsun, biliyorsundur gerçi. Bana söylenenler bunlar canım. diyetten sonra daha rahat oluyorsun.
tatlım çok yüksekmş seninki ya bayılmadın mı
Can kuşum bozma moralini bak bebisin de etkilenir sonra.. napalim zor ama az kaldi..hele bir alalim kucagimiza bak hersey silinip gidicek aklimizdan.. bitek mutluluk olucak..[/Q
slm hayırlı olsun bebişleriniz, forumda 5. denemede hamile kaldığınızı yazmışsınız bende 5. tedaviye başlıcam yardımcı olur musunuz?hangi merkezlerde tedavi oldunuz,sakıncası yoksa sorun neydi?teşk
Teşekkür ederim rabbim en kisa zamanda sizede nasip etsin.. mucizeniz bir an once gelsin..
Ben tedavilerimin hepsini ist.tup bebek merkz. Aret beye yaptirdim.. bizdr görünen bir sebep yoktu hersey normal olmasina ramen tutunmuyordu.. sonunda istemeye istemeye son tedavime karar verdik.. bu seferde cifte mutluluk yasadik cok şükür. . Benim size verebilecegim nacizhane tek bir önerim var.. tedavide psikoloji cok önemli. . Cok fazla kafaya taktinmi olmuyor gercekten tutmuyor.. oyle kendinizi eve kapatip sabah aksam oldumu olmadimi diye dusunme..kendini yormadan zorlamadan herseyi yapabilirsiniz.. ben bu son tedavimde hic bir seye dikkat etmedim amaaann nasilsa tutmicak yine diye.. ev bile supurdum..(tabi sen benim kadar abartma)o sırada annem hast. Yatti onum yanina gittim geldim defalarca.. yani kisacasi oldumu olmadimi diye hic dusunmedim.. merkezdeki embriolok da demisti amaaann diyen kisiler daha cabuk hamile kaliyolar diye.. neysee cenem düştü .. umarim seninde son tedavin olur
Tansiyonum dustu canim musahade odasina aldilar
yok canım hiç kullanmadım, benim işte sağdığım sütleri babanesi gündüz benmari usulü ısıtıp veriyordu, onun dışındaki zamanlarda emziriyordum hiç mama falan vermedik yani ısıtma işi bana kalmıyordu, kalsa kesin onu da almak zorunda kalırdım:))İnş emer de gerek kalmaz öyle fazla biberonlara :) mikrodalgam yok baktık başa çıkamıyoruz o zaman sterilizatöre müraacat edicez ama şimdiden almak gereksiz dediğin gibi bi de bilirsin canım biberon ısıtıcılar var ya onlardan kullandın mı hiç?
canım hazır olmanın kriterleri vardı diye hatırlıyorum, dr bize bi listevermişti nettede vardır bunlar.. 18 aydan sonra gece kuruluğu olması, çocuğunda bezsiz dolaşmak istemesi, kıymetli çişlerini bez dışına bırakıp vedalaşmaya istekli olması, komutları yerine getirmesi gibi şeyler hatırladıklarım. çiş yapınca müzik çalan sensörlü bi lazımlık almıştık, çişini tut buraya yapalım vs.. verdim gazı yapınca müzik çalıyo alkışlar kopuyodu o hevesle tutabildiğini lazımlığa tutamadığını beze yapıyordu baktım iş amacından sapıyo bezide çıkardım civcivli bi külot giydirdim, civcivi ıslatmayalım üzülür ağlar vs.. bi hikaye uydurup yine verdim gazı:)) sık sık çişin varmı diye sormamak gerkiyormuş bende o oyuna falan dalınca civcivle sohbet ediyordum maksat altında bez olmadığını hatırlasın. öyle öyle 1-2 hafta içinde çözdük mevzuyu.hımm tecrübeli annelere birşey sorucam.. oğlum tam 24 aylık. wc alışkanlığı için kritik dönem.. ne yaptınız nasıl alıştırdınız. iki haftada oldu diyen de var seneyi buldu diyen de.. sanki bizimki kontrolü kazanamamış gb geliyor. herşeyi anlıyor getir götür vs ama bezini açtım evde bir iki kez denedim 5-15 dk içinde iki kere çiş yaptı ve ikisinde de konuşuyor yahut oyun oynuyordu farkında bile değil yani.. bunu daha vakti gelmemiş olarak mı yorayım bilemedim.. bi de doğuma 2 ay kala başlamak mantıklı mı seneyi mi bekliyim dicektim
canım bize tanıtan görevli pusetle birlikte katladı arabayı, videolardada öyle katlıyorlar zaten, çıkarmak isteğe bağlı. versa da güzel bi araba ama tam yatar pozisyona gelince düm düz olmayan popo ile bacak arasında açı kalan modellerdendi diye hatırlıyorum sanırım ondan elemiştim yada açık halde bizim daracık asansöre sığmaz diye.. okadar çok baktımki artık karıştırıyorum modelleri:))tatlım benim casual cadillac ı da mağzada inceleme fırsatım oldu onuda önerdiler ama onun dezavantajı arabayı katlarken bebeği koyduğun yeri çıkarıp katlıosun yani hem arabanın gövdesi için hemde o bebeği koyduğun sepet gibi yer için araba bagajında yerin olması gerek biz onun için o modelden vazgeçtik casual versa daha uygun geldi bize.
gözden kaçmıştır canım, bende henüz açıma yok, 6-7 kg aldım. 10kg çok değil ama ödem ve rahmin yukarı çıkmasından dolayı yarattığı sıkışma hissi hareketleri kısıtlayıp insana çok şiştim duygusu yaratıyor malesef..Gunaydin, daha once de bu topicte bir soru sormustum ama maalesef bu kadar kisi icinden 1 kisiden bile cevap alamadim.Umarim bu kez alabilirim.
Benim de 13 Eylul olarak gorunuyor simdilik dogumum.Suanda rahimde acilmasi olan var mi aranizda?
Bir de kac kilo aldiniz simdiye kadar.Ben 10kilo aldim doktorum cok degil diyor ama ben cok sismis hissediyorum kendimi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
aslında bu mesai dışında doğuma gelmek istemeyen doktorları çok iyi anlıyorum ama en başından bunu söylemeleri lazım, bu kadar zaman sonra gündeme gelmesi çok yanlış. yoksa düşünüyorumda eltimin iki doğumuda gece oldu benim zavallı doktor birinde 4de birinde 6 da hastaneden ayrılabildi.. zırt pırt gece bi telefon uyan kalk giyin yola koyul doğum yaptır en az 3-4 saat sonra eve gel belki uyu uyuyama sabah randevulu hastalar için işe git, gün ortası tekrar doğum olsun randevular geciksin hastalar söylensin onu çek, hastayı bitirmeden işten çıkama hızlı baksan bi dert bakmasan bi dert eve gel eşin çocuğun ilgi beklesin... onların işi de zor gerçekten.. ben dr olsam 3-5 sene keseyi doldurduktan sonra hayatta gitmezdim doğuma falan hele kocamı asla yollamazdımBenimki de oyle dedi değiştirdim valla, o ne öyle ya, o kadar da memnundum ki doktordan, nöbetçi doktor kim varsa o yaptıracakmıs saat 6dan sonra olursa... yok ya!! sezeryana zorlama resmen...
Offff son 9 haftam napsam yaa bende cok güveniyorum ama degiştirsemmi? Bende sırf kendisi girsin diye normal dogum yapamazsın deyip biseyler uydurmasından korkuyorum. Çünkü mutlaka sizin girmenizi istiyorum dedim. Extra para bile teklif ettim gelemem dedi :s
canım seni anlıyorum ama birazda sıkıntısını burada paylaşmak isteyen arkadaş açısından bak olaya, bu tavırda onun moralini bozmayacak mı, sen bir üzüntü yaşasan gelip anlatmayacak mısın yada biz moralimiz bozulmasın diye zor gününde senin yanında olmak istemeyecekmiyiz..Kızlar sizden önemli bi ricam var. Dünden beri uyuyamıyorum evhamdan. Lütfen ama lütfen iç karartıcı haberleri burada paylaşmayın.
Kimse alınmasın darılmasın şikayetimi de ederim gerekirse. Ne benim, ne diğer gebe kardeşlerimin moralini bozmaya hakkı yok kimsenin. Herkes zaten kendi gebeliği adına bişeylerden endişe duyuyo yeterince. Kiminin tansiyonu, kiminin şekeri, kiminin enfeksiyonu, kiminin erken doğum riski vs.
Kötü niyet aramıyorum kimse de ama azıcık akıl yahu, azıcık
kişiye göre değişir sanırım beni kurtarmamıştı eve gelincede bi süre bebek bezi bile kullandım:)) sen yine ped koy çantana zaten hasta bezini hastaneden veriyorlar..Hastaneyede bi gecelik bi pijama götürmeye karar verdim en iyisi öyle olacak. Yaa bide hasta bezi şartmı ped kurtarmazmı acabaa
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
birde aklında olsun gerekirse kullan at alt açmalarda evdeki yatak için iyi oluyor yani bebeğimin sadece bezine değil alt açmasınada ortak olmuştum :))
pek anlamam canım ama benım tansıyonum genelde 9-6 gıbı cıkıyor
hamıle olmadan once hıc bı bılgım yoktu tansıyorunumu olcturme geregı duymamıstım
sımdı bu degerlere doktorlar normal dıyor bence senınkıde cok normal
Bebeğinin kilosu normal maşAllah ..Hiç takıcak bişey yok ki
Benim açlık 98 çıkmıştı yüksek diye dahiliyeye yönlendirdi dr um..Dahiliye dr u normal demişti senin kaç?
Biraz düşük cnm ama sen kendini kötü hissetmiyosan sorun etme.Benimde düşüktür tansiyonum.Hamilelikte daha düşüyomuş zaten..Mesela 2 hafta önce 8-6 ydıAma ben kendimi kötü hissetmiyodum..
Döner döner
off yaaa..hani bi umut bi ihtimal diye sormuştum :) bebeklerimz çok küçük olucak doğum izni bitiğinde.[/Q
devlet en az 1 yaşına kadar emzir diyo, hükümet 3 çocuk diyo ama analık iznine göre 8 haftalık çocuğu bırak işe git diyone yaman çelişki
Haklısın tatlım ne diyim. Bak aşağıda kızlar nasıl da kızmış bize :)) Onların söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, ama yapı meselesi işte etkileniyoruz işte biz. Neyse geçti gitti çok şükür.
Tamam ya vurma :)) Katılıyorum kuzum söylediklerine, ama endişelenmeden de edemiyorum karakter meselesi ya da eski yaşanmışlıklar da diyebiliriz bunlara sebep... Herşey Allah^tan tabii, neyse kapatalım gitsin canım
Sende benimle aynı kafadandın di mi :)) İşte insan evhamlı olunca böyle oluyor. Allah'ın izniyle iyi haberler gelicem inş. c.tesi günü. Yazarım ....
Senin kontrolün ne zaman bir dahaki ?
Sende vur vallaElimde değil demek ki, evhamlanıyorum hemen. Yapmamam gerekli farkındayım, hatta eşimle bile çok tartıştık bu konularda. Geçen yıl çok acı bişey yaşadım ondan beri böyle oldum... Tabii ki Allah^'ın dediği olur, apırsam da köpürsem de iş olacağına varacak işte bu kafaya ulaşmam lazım.
Hepinize tşk ederim desteğiniz için. Haklısınız, iyi ki varsınız eksik olmayın ins e mi
Canım muhtemel doğum tarihlerimiz aşağıdaki takvimden aynı görünüyor. Beni de doktorum çalışabilir raporunu almam için 24 Temmuz'da çağırdı. Sonraki hafta 3 gün bayram tatili zaten. Ben çalışabilir raporunu alıp bayram sonrası yıllık izne ayrılmayı planlıyordum. Ancak kurumdaki özlük işleri şefiyle konuştum, çalışabilir raporu alınca yıllık izne ayrılamıyormuşum. Sağolsun bana yol gösteri, gebelik kaynaklı olmayan bir sebeple (gribal enfeksiyon, mide rahatsızlığı v.b. diye de örnek verdi :)) rapor alırsın dedi. Aile hekimi de 10 ar günden 4 kere rapor verebilirim dedi. Çalışabilir raporundan sonra gribal enfeksiyon geçiricem yani:) Bu arada doğumum SAT'a göre 18 Eylül görünüyor ama ilk doğum sezeryan olduğu için bu da 8 Eylül'de sezeryan olacak. Hanımefendi daha aceleci davranmazsa tabiO aradaki 10 gün de doğum sonrası izne ekleniyormuş. Bunun için çalıştığım birime doğum raporunu göndermem yeterliymiş...
canım benim çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izne ayrılamıyor olman çok saçma birşey. anlamsız.
yıllık izin ayrı birşey.
çalışabilir raporu aldıktan sonra tekrar kendı doktorundan hasta raporu alamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?