2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
doğru canım katılıyorum sna..
bencede ole ama ıdarecıler bazı seylerı kafalarına gore uyguluo sanırım

yani bende şimdi insankaynakları müdürü ile görüştüm mevzuata aykırı degıl . calısabılır raporu aldıktan sonra yıllık izne cıkabılırsın. ama art niyet aranır. madem çalışabilir raporu alıyorsun neden yıllık izne cıkıyorsun denir. diyor . hastaysan calısamayacaksan calısabılır raporu alma dıyor. ne sacma... sankı yıllık iizn alan kısıler hastayken alıyor. yıllık izin keyfı de alınan bir durumm
hey allahım yaaa

Bende devlet memuruyum bizim kurumda arkadaslar calisabilie raporundan sonra yillik izine ayrildilar ve aktardilar dogum sonrasina
Bende calisabikir raporundan sonra yirrmi gun izne ayrilicam sonrada sohum iznine insallah bi sorun cikmaz ya

canım ya birşey sorcam tam anlayamadım. calısabılır raporu aldılar. sonra yıllık izin. neyı aktardılarr.? örnekle acıklayabılrımısn? bizede örnek teskıl etsın..

kızlar birşey soracagım...
ben 25 temmuzda doktora gıdecegım. 37.haftaya kadar calısabılır raporu alacagım ınsaalah.
ne zamn zorunlu doğum iznine cıkmıs olucam? bir türlü hesaplayamadaım da:)

canım ya birşey sorcam tam anlayamadım. calısabılır raporu aldılar. sonra yıllık izin. neyı aktardılarr.? örnekle acıklayabılrımısn? bizede örnek teskıl etsın..

Cnm 32 haftada calisabilir raporu aldilar 33 haftada yillik izne ayrildilar 36 haftada dogum iznine ayrildilar yani o dort haftalik sureyi dogum sonrasina aktardilar
Bende oyle yapicagim insan kaynaklari sorun yok yillik izin kullanabilirsin dediler
umarim bi sorun cikmaz

kızlar birşey soracagım...
ben 25 temmuzda doktora gıdecegım. 37.haftaya kadar calısabılır raporu alacagım ınsaalah.
ne zamn zorunlu doğum iznine cıkmıs olucam? bir türlü hesaplayamadaım da:)
Normal şartlarda bir sıkıntın olmazsa 37. haftaya kadar çalışacaksın, yani o zaman izne ayrılmış olacaksın. Doğum öncesi kullanmadığın 2 ayı da sona aktarmış olacaksın. Ne güzel. Benim yaz tatilinden dolayı 2 ayım yandı.

seker yuklemesi hakkinda bilgi verrmsnz :)

Hastanede 50 ml frukoya benzer bir içecek içiriyorlar. Öncesinde kanını ölçüyorlar, içimden 1 saat sonra yine kanını ölçüyorlar. Benim o yüksek çıktığı için 1 hafta tatlı yeme yine gel dediler. 1 hafta sonra yine aç ölçtüler. Sonra 100 ml aynı ilaçtan verdiler. 1 saat arayla öğleni buldu aç aç. 2. kan alımından sonra bayılmışım zaten. Onlar da yüksek çıkınca diyet yapacaksın, şekerini kontrol edeceğiz dediler. Aslında çok zararlıymış şeker yüklemesi. en azından 2.si yapılması daha iyiymiş. Şimdi bebeğimde ilerde şeker olma ihtimali de var. 2. sinde 1 tepsi baklavayı yüklemiş misali vücut kabul kaldırabiliyor mu ona bakıyorlar. Şekere dikkat etmek zorundayım. Bebişim olması gerekenden büüyk veya küçük doğabilir. Allah korusun zehirlenebilir. Çok şükür şimdilik sıkıntı yok. Kontrol ediyorum. ama şeker olsun olmasın, tatlı, pasta, börek, beyaz ekmek, kavun vs tüketmek çok da faydalı değil bebek için. Ben en başlarda bilmiyordum zaten ne bulduysam yedim. Allahım hepimizin çocuklarını sağlıklı, sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Naçizene tavsiyem bu kadar dert etmeyin 2 ayı... bebeklerinize her yaz bi kaç ay vakit ayırabileceksiniz yıllık izin kullanmadan... bence iyi tarafından bakın öğretmen anneler.

sen öğpretmen misin ? yaz tatılıne gelen öğretmenlerde öyle sıkıntı oluyr sanırım.
canım benım sorum suydu aslında 25ınde 32 haftalık sayılıorsam ve 37 ye kadar calscaksam 29 agustosa kadar mı calısacagım yanı?
bu hesapları bılemedım bir türlü

Ya şimdi ben anlamadım.
32. Haftada rapor alıcaz 37. Haftaya kadar çalışabiliriz diye.
Yıllık izni o anda kullanmak benim için bişe ifade etmiyo. Zaten doğum iznim biter bitmez arkasına ekleyeceğim.
Benim anlamadığım 32. Hafta raporu aldıktan sonra, kadın doğum dan değil ama başka birimden rapor alabiliyor muyuz?
Yani 37 değil de belki 35 . Haftada izne ayrılmak için bi hastalık raporu.
Ama doğum iznimiz 37 de mi başlamış oluyo yine.
Bunu çözemedim ben.

canım ben olmaz sanıyordum ama oluymus neden diceksin. Biliyosun geçen hafta raporluydum. Raporum 7 temmuzakadardı (kalça durumundan dolayı)

Ama ben bunu unutup cuma günü 32. hafta calısabilir raporumu almak üzere eşimi hastaneye yolladım (4 temmuz) ve çalışabilir raporunu 4 temmuzdan itibaren verdiler. Yani 3 günü çakışmış oldu. Ben panik oldum tabi ama hemen İK ile konustum hiçbir sorun olmadıını ikisinin farklı oldugunu sölediler.

Kızl bu arada bugün yarın doktor randevuları olan arkadaşlarıma şimdiden bol şans diliyorum. Ennnn güzel haberlerle gelsinler inşallah. Tombik bebeklerinin haberlerini versinler bize.

kızlar birşey öğrendim. gçğüs ucuna karbonatlı su sürünce çatlak olmyormuş...dogumdan bır ıkı hafta önce sürleim...
1 kaşık karbonat az suyla acılcak surulecek. kuruyunca bıraz beklenıp yıkanacakmış....

Benim anladığım da o, doğum öncesi iznimi kullanmayacağım dersen 29 ağustosa kadar çalışman gerek diye biliyorum. Zaten sonrasında mecburen çalışamaz raporu da alacaksın. %100 kesin bilgi demiyorum ama öyle düşünüyorum. Ben işe yaramayacağı halde 37. haftaya kadar çalışır raporu aldım. Hani bir seçim yatırımı olur mu diye

canım benım kuzenım 8 ayda karbonatlı su sürdü gögüslerine,sabah aksam,bebek emdikten sonrada sürdü,gögüs pedini koydu ,sonra bebeğini silmeden tekrar emzırdı ,ne yarası ne acısı hiç birşeyi olmamış,gögüs ucları gayet sağlıklı
bir arkadasımda yurt dışında yaşıyordu , ordaki bayanlar yapıyormuş,kendıde yapmış sonucunu almıs; bebeği erken emmeyi bırakıyor diyelim ,ama gögüslerinde süt dolu,beyaz lahanayı haşlayıp sabah aksam gögüslerine koyuyolarmış ,süt dolmuyormuş artık ,

canım 37.haftaya kadar kendı doktorundan çalışır raporu alıyorsun,
sonra 33.haftanda diyelim rapor almak ıstıyorsun , sağlık ocagından yada baska bır doktordan rapor alabılırsın,ama aldıgın rapor gebelıgınle ılgılı bır rapor olmaması gerekıyormuş, grip oldun ,eklem agrın var , yada baska bı rahatsızlıgı rapora işlemelerı gerekıyormus,
gebelıgınle ılgılı bı rahatsızlık olmaması gerekıyormus,
ik dakıler o şeklide söyledi

Canım bizim birimde uygulama farklı sanırım. Yıllık izin kesinlikle olmaz sakın alma diye uyardılar. Ben üniversitede öğretim üyesiyim. 657'ye değil, 2547 no'lu kanuna tabiyim. Sanırım uygulamadaki fark bundan kaynaklanıyor. Hasta raporunu kendi doktorumdan değil baska bır doktordan alıcam. Ama aldıgım rapor gebelikle ılgılı bır rapor olmaması gerekıyormuş. Grip oldum ,eklem agrısı var, midem rahatsız gibi. Yani en önemli kısım gebelikle ılgılı bı rahatsızlık olmaması. Çok ta takmıyorum açıkçası. Bütünlemeler de bittiği için yazın okul bomboş. Bölüm başkanımız haftada 1 gün gelip görünürsün, zaten yazın okulda kimse kalmıyor, kafanı izin ya da raporla karıştırma dedi.

doğru canım katılıyorum sna..
bencede ole ama ıdarecıler bazı seylerı kafalarına gore uyguluo sanırım

formu uzun süredir takip etmeme rağmen ilk defa yazmak nasip oldu...
herkese hayırlı günler... bende devlet memuruyum, bayramdan sonra 1 hafta yıllık izin kullanıcam.bi yanlış anlaşılma var sanırım bu konuda. İzninizi kullanmanızda engel yok fakaf 5 haftalık iznin tamamını aktarmak istiyorsanız bi fiil çalışmanız lazım yok izin kullanırsanız, kullandığınız günler 5 haftalık izninizden düşüyo kalan aktarılıyo yani benim 5 hafta değilde 4 hafta aktarılmış olucak. umarım alatabilmşimdr....

senin için süpermiş ozamn canım.....
hepımız için hayırlsısı olsun

kızlarrrr daha önce sordum ama arada kaynadı gitti....
kasıklarınızda agrı var mı?
dün sol kasıgım agrıyordu şimdi sag kasıgım agrıyor...

kızlar merhaba,

doktordan geldim şimdi. haberlerim pek iyi değil. bebeğin gelişimi gayet yerinde fakat kilo olarak 1 hafta geriden geliyormuş. 1534 gr. doktor yapına göre bebeğin daha kilolu çıkması gerekir işyerinde bu kadar yorulman artık bana doğru gelmiyor hemen izne ayrılıyorsun dedi. ben pek yanaşmadım izne çıkmaya. haftaya 32. haftam çarşamba gününe kadar bana mühlet verdi 32 doluyor dedi. işlerini hallet izne çık artık dedi. bebeğimin gelişimini nasıl desteklicemi bilmiyorum. beslenmene çok dikkat edeceksin dedi. işyeride izne kıyamet koparacak kaldım ortada yicem kafayı şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…