2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Tabii ki derdini paylaşmak için var burası.... Ama kendi yaşadığını değil de, bir başkasının başına gelmiş bir olayı anlatmak da gereksiz, moral bozmaktan başka bişey değil... (paylaşsan kişi ve kişilerde kötü niyet aramadığımı yineleyeyim)....
Olay kişinin kendi başına gelse, elimizden geleni yapalım. Ama o kişinin çevresinden bir olayı nakletmesi gereksiz bir moral bozukluğu oluşturuyor. Fikrim aynı canım....

kızlarrrr daha önce sordum ama arada kaynadı gitti....
kasıklarınızda agrı var mı?
dün sol kasıgım agrıyordu şimdi sag kasıgım agrıyor...

Muhtemelen D3 vitamini eksikliğindendir. Aynı şeyler bende de var. Kalsiyum ve magnezyum değerlerin iyi ise, D3 takviyesini bi sor istersen doktoruna. Bu ağrılar normalmiş tamam da, çok da katlanılır gibi değil Allah'a isyan gibi olmasın ama...

Canım, haberler düşündüğün kadar kötü değil, kilosu sadece bir hafta geri... Sen 3 kilo ve üzerinde doğurmayı kafaya taktığın için sana çok büyük bi sorunmuş gibi geliyor. Haklısın, anlıyorum kafanda olmasını istediğin gibi gelişsin istiyosun herşey ama lütfen bunu bebişte bi sorun varmış gibi algılama canım benim.

Ne yap et, en kısa zamanda izne ayrıl. Sende çok rahat edeceksin... Evde kendine ayıracak çok vaktin olacak ve beslenmen - uykun düzene girecek. O zaman bak gör nasıl değişecek herşey...

arkadaşlar bu konuyu ben paylaştım.... ama fazla uzadı sanki.... o an cok üzgundum. en yakın arkadasım...ılk aklıma gelen yer burası oldu.. bende hamıleyım ve bende cok etkılednım... ayrıca detay vermeden sadece olayı söyledim....
paylaşıp rahatlamak ıstedım. her neyse lenfome arkadasım lütfen artık bu konuyu uzatmayalım... bir kere söyledin bende sana hak verdim . özür diledim. ama defalşarca artık aynı şeyi yazma rica ederim...
buraya herkez en mutlu anılarını paylaşmıyor.. hepımızn ayrı sıkıntıları var.... Rabbım saglıcakla kucagımza almayı nasıp etsın... her hamılelık kendıne has kendine özel....

Canım dur hemen bozma moralini aslında dr lar 10 güne kadar ileri geri normal kabul ediyoruz diyorlar çok da panikleme bence gelişimi iyiyse.... ama tabi ki yemene içmene dikkat et...süt yumurta ceviz bunlar bebeği besleyici şeyler bol bol tüketmeye özen göster... Ne iş yapıyosun peki çok mu yorucu işin? Geçen eşimin kuzeni doğum yaptı yapılı biz kızdı bebeği 2900 doğdu yani bence tamamen genetik bi mesele bu anneye baksan 3500 kilo falan doğar bebek dersin :) benim kontrollerim haftada bir mesela iki hafta üst üste aynı kiloda çıktı hatta ilkinde 1741 demişti ikinci hafta 1704 dedi bende şaşırdım sordum bebeklerde kilo değerlendirmesi iki haftada bir yapılır kiloya çok da takılma asıl önemli olan gelişimi demişti ve her dr farklı ölçüm yapıyor sonuçta usg bebeği tartmıyor karın çevresinden hesap ediyor kilosunu artı eksi yanılma payları var ayrıca bebeğin duruşuna göre milimlik fark bile kilonun farklı hesaplanmasına sebep olurmuş....

slm kızlar.. off içim daralıyor ne yazmak ne okumak ne de birşey yapmak istiyorum ne oldu bana bilmiyorum yemek yemek bile işkence sanki.. neyse anlatıp da sıkmayayım hamiellikteki duygusal haller herhalde..
canım sen başladığında kaç aylıktı? bizim sabaha bi kg çişle kalkıyor. komut falan tamam da. hiç bir uykusundan kuru kalkmadı bugüne kadar kısacık gündüzler de dahil.. sanki aklı ermiyor gibime geliyor. o sensörlü lazımlıktan bizde de var ama sadece oturmak için kullanılıyor.. şimdi ondan da sıkıldı biraz denemiştik evde.. altını ve üstünü değiştirtmiyor kesinlikle.. ne kıyamet ne kıyamet.. aşıda bile böyle ağlamıyor. komşu olsam çocuğa gece gündüz işkence yapıyorlar diye ihbar ederdim. bez değiştirirken külot giydirirken bunları yaşıyoruz.. çok moralimi bozuyor bunlar çokkk.. bi de tam yöntemi yok bu işin. kimse net anlatmıyor ya da.. aylardır okuyorum. kriterlerin çoğu var ama kimi bezle alaturka wc ye alıştırıyor kimi bezi komple çıkarıp lazımlığa kimi klozete. kimi gündüz ayrı gece ayrı eğitim veriyor. kimi çiş kaka ayrı. kafam allak bullak oldu. annem beni 9 aylıkken alıştırmış ailede de ilk torun benim örnek alabileceğim kimse yok yani yakınlarda. gene memlekette olaydım konu komşudan yardım alırdım.. sen bildiklerini anlat bari kuzum..

ne sınavına gireceksin canım? Allah yardımcın olsun şimdiden...
kendim kaşındım canım. teknik öğretmenim. mühendisliğe tamamlama sınavı. haftaya cts. sırf matematik. hamilelilk kafasıyla çalışmak da zor oluyor, soru çözmek de.. bakalım bebeğimin nasibine giriyorum. tek tercih şansım var bulunduğum il. ona puanımın yetmemesi durumunda tüm masraf boşa gidecek. doğum yapacağım hastanenin ücreti bile bu sınava yatırdığımdan az :) iyi dileklerin için çok teşekkürler..

Hayatım benim ilk defa bu hafta ileri bişey söledi doktorlar bundan önceki tüm ölçümlerimde 1 hafta geri çıkıyordu kilosu ki ona da normal diyorlardı panik endişe yapacak bişey yok ki.

Ama şunu söyliyeyim arkadaşımın doktoru da dogum iznine cıkması için cok ısrar etti farkı göreceksin demişti ve hatta arkadaşım kısa sürede kendi hergün düzenli yürüyüş stressiz rahat kafa ile 1 kg verdi bebiş birden 550 gr almıstı. Hakkaten dinlenmek rahat olmak farkediyor. Ben bu defa kilosunun iyi çıkmasını da kalca ağrılarımdan dolayı en son evde 10 gün yatmama bağlıyorum gerçekten de. Kafa rahat dinlenmiş olmak yatar pozisyonda istirahat etmek cok sey değiştiriyor.

İşi boşver yahu nedir yani, sağlık gerekçesinden önemli ne var allah aşkına

canım yorgunluk gercekten cok etkılıyor bunyeyı.
doktorun bu sekılde ızne ayrılmanı ıstesıyse bence hemen ayrıl.
hiç birşey bebegınden daha onemlı değil.

öğünlerine dikkat edince.
dinlenince bebiş atağa geçecek ben inanıyorum.

içini ferah tut

Bana cevap yazanlara yanıt yazıyorum. Sen neden hala uzatıyosun anlamadım. Bana gelen mesajı da mı yanıtlamayayım.... Senin şahsına özel sadece bir kez mesaj attım, uyardım sende yanıtladın ve bitti. Üzüntünü lütfen onlarca 7 aylık hamile ile değil, kendi çevren ile paylaş. Haa senin bir derdin, sıkıntın olur başımız gözümüz üstüne. Bildiklerimizi paylaşır, gerekli yerlere yönlendiririz. Burada onlarca kişi cevap yazdı bu mesaja ve hepsi rahatsız durumdan. O yüzden bana uzatma diyemezsin, ben sadece gelen cevaplara yanıt yazıyorum ve yine gelirse yine yazarım.

Kimse kimsenin canını sıkmasın başkalarının derdi ile bu kadar söylüyorum. NOKTA...

Cnm gelişiminde bir problem yokmuş izne ayrılmanı uygun gördüyse doktorun bildiği vardır işi düşünme önce sağlınız önemli beslenmene azıcık daha özen gösterip bolcada dinlendin mi herşey yoluna girecektir önemli olan bebeklerimizin kilolu olması değil sağlıklı olması zaten.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hakkatten farkedermi bebeğim toparlarmı dersin?

inşallah canımm benim zaten iştahım yoktu şimdi iyice kesildi zaten.

kızlarrrr daha önce sordum ama arada kaynadı gitti....
kasıklarınızda agrı var mı?
dün sol kasıgım agrıyordu şimdi sag kasıgım agrıyor...

cok normal o agrılar bebek buyudukce baskı yapıyor bıde rahım kaslarımız doguma hazırlanıyor
o yuzden sakın ol olması gereken bu canım

canım benım neresı ıyı degıl bu haberlerın askolsun yanı
gelısımı gayet yerınde dıyorsun ıste bundan daha guzel ne olabılır

su kılonun saglık belırtısı oldugunu nerden taktın kı kafana sen canım hemde gerıden dedgın bır hafta ya
altı ustu senın ıstedıgın kılıoyla dogmasa bıle 1-2 ayda toplayacak kendını bebegın
sonra unutacaksın bu derdını ama sen sımdı uzuludugnle kalacaksın

sen bı ızne cık arkadasım benım
kafanı veucudunu dınlendır
sut cevız yumurta pekmez ye
bak o zaman yavruna nasıl tosbık olur
ama sen boyle sıkıntı yaparsan olcagı varsada olmaz

burda bazı arkadaslar ne sıkınıtlar anlattılar bı hatırla onların yanında bıkac gr eksık olması hıc bısey degıl
allahım sana saglıklı elı ayagı duzgun bahtı guzel bır evlat versın canım benım
ne olur uzulme

Kızlar dünden beri vajinam acıyor bebegin tekmeleri orda hissediyorum.böyle bişey yasayan varmı .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar bebişin lerin kilosu için üzülmeyin .cihaz net ölçüm vermiyor.ilk bebegin de Dr 3200 demişti 2500 dogdu küçücük ama 22 kg almıştım bebegime faydası olmamış 3 ayda 6 kg oldu küçük bebek daha hızlı toparlıyor Dr kızdı cocugu şişirmişsin demişti önemli olan sağlıklı olmaları ...hamileyiz stres yapmayalım rahat olmak önemli

Kızlar dünden beri vajinam acıyor bebegin tekmeleri orda hissediyorum.böyle bişey yasayan varmı .

Benimde öyle ama acıma değil de rahatsızlık hissediyorum gerçi ben aşağıda taşıyorum bebeği onun için böyle oluyo ha çıktım ha çıkıcam dercesine vuruyo sıpam :)

Benimde öyle ama acıma değil de rahatsızlık hissediyorum gerçi ben aşağıda taşıyorum bebeği onun için böyle oluyo ha çıktım ha çıkıcam dercesine vuruyo sıpam :)

Normal demekki cok tuhaf oluyor içim benimde asagida bebiş ondan oluyor galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…