canım seni anlıyorum ama birazda sıkıntısını burada paylaşmak isteyen arkadaş açısından bak olaya, bu tavırda onun moralini bozmayacak mı, sen bir üzüntü yaşasan gelip anlatmayacak mısın yada biz moralimiz bozulmasın diye zor gününde senin yanında olmak istemeyecekmiyiz..
Kızl bu arada bugün yarın doktor randevuları olan arkadaşlarıma şimdiden bol şans diliyorum. Ennnn güzel haberlerle gelsinler inşallah. Tombik bebeklerinin haberlerini versinler bize.
kızlarrrr daha önce sordum ama arada kaynadı gitti....
kasıklarınızda agrı var mı?
dün sol kasıgım agrıyordu şimdi sag kasıgım agrıyor...
kızlar merhaba,
doktordan geldim şimdi. haberlerim pek iyi değil. bebeğin gelişimi gayet yerinde fakat kilo olarak 1 hafta geriden geliyormuş. 1534 gr. doktor yapına göre bebeğin daha kilolu çıkması gerekir işyerinde bu kadar yorulman artık bana doğru gelmiyor hemen izne ayrılıyorsun dedi. ben pek yanaşmadım izne çıkmaya. haftaya 32. haftam çarşamba gününe kadar bana mühlet verdi 32 doluyor dedi. işlerini hallet izne çık artık dedi. bebeğimin gelişimini nasıl desteklicemi bilmiyorum. beslenmene çok dikkat edeceksin dedi. işyeride izne kıyamet koparacak kaldım ortada yicem kafayı şimdi.
Tabii ki derdini paylaşmak için var burası.... Ama kendi yaşadığını değil de, bir başkasının başına gelmiş bir olayı anlatmak da gereksiz, moral bozmaktan başka bişey değil... (paylaşsan kişi ve kişilerde kötü niyet aramadığımı yineleyeyim)....
Olay kişinin kendi başına gelse, elimizden geleni yapalım. Ama o kişinin çevresinden bir olayı nakletmesi gereksiz bir moral bozukluğu oluşturuyor. Fikrim aynı canım....
kızlar merhaba,
doktordan geldim şimdi. haberlerim pek iyi değil. bebeğin gelişimi gayet yerinde fakat kilo olarak 1 hafta geriden geliyormuş. 1534 gr. doktor yapına göre bebeğin daha kilolu çıkması gerekir işyerinde bu kadar yorulman artık bana doğru gelmiyor hemen izne ayrılıyorsun dedi. ben pek yanaşmadım izne çıkmaya. haftaya 32. haftam çarşamba gününe kadar bana mühlet verdi 32 doluyor dedi. işlerini hallet izne çık artık dedi. bebeğimin gelişimini nasıl desteklicemi bilmiyorum. beslenmene çok dikkat edeceksin dedi. işyeride izne kıyamet koparacak kaldım ortada yicem kafayı şimdi.
canım sen başladığında kaç aylıktı? bizim sabaha bi kg çişle kalkıyor. komut falan tamam da. hiç bir uykusundan kuru kalkmadı bugüne kadar kısacık gündüzler de dahil.. sanki aklı ermiyor gibime geliyor. o sensörlü lazımlıktan bizde de var ama sadece oturmak için kullanılıyor.. şimdi ondan da sıkıldı biraz denemiştik evde.. altını ve üstünü değiştirtmiyor kesinlikle.. ne kıyamet ne kıyamet.. aşıda bile böyle ağlamıyor. komşu olsam çocuğa gece gündüz işkence yapıyorlar diye ihbar ederdim. bez değiştirirken külot giydirirken bunları yaşıyoruz.. çok moralimi bozuyor bunlar çokkk.. bi de tam yöntemi yok bu işin. kimse net anlatmıyor ya da.. aylardır okuyorum. kriterlerin çoğu var ama kimi bezle alaturka wc ye alıştırıyor kimi bezi komple çıkarıp lazımlığa kimi klozete. kimi gündüz ayrı gece ayrı eğitim veriyor. kimi çiş kaka ayrı. kafam allak bullak oldu. annem beni 9 aylıkken alıştırmış ailede de ilk torun benim örnek alabileceğim kimse yok yani yakınlarda. gene memlekette olaydım konu komşudan yardım alırdım.. sen bildiklerini anlat bari kuzum..canım hazır olmanın kriterleri vardı diye hatırlıyorum, dr bize bi listevermişti nettede vardır bunlar.. 18 aydan sonra gece kuruluğu olması, çocuğunda bezsiz dolaşmak istemesi, kıymetli çişlerini bez dışına bırakıp vedalaşmaya istekli olması, komutları yerine getirmesi gibi şeyler hatırladıklarım. çiş yapınca müzik çalan sensörlü bi lazımlık almıştık, çişini tut buraya yapalım vs.. verdim gazı yapınca müzik çalıyo alkışlar kopuyodu o hevesle tutabildiğini lazımlığa tutamadığını beze yapıyordu baktım iş amacından sapıyo bezide çıkardım civcivli bi külot giydirdim, civcivi ıslatmayalım üzülür ağlar vs.. bi hikaye uydurup yine verdim gazı:)) sık sık çişin varmı diye sormamak gerkiyormuş bende o oyuna falan dalınca civcivle sohbet ediyordum maksat altında bez olmadığını hatırlasın. öyle öyle 1-2 hafta içinde çözdük mevzuyu.
kendim kaşındım canım. teknik öğretmenim. mühendisliğe tamamlama sınavı. haftaya cts. sırf matematik. hamilelilk kafasıyla çalışmak da zor oluyor, soru çözmek de.. bakalım bebeğimin nasibine giriyorum. tek tercih şansım var bulunduğum il. ona puanımın yetmemesi durumunda tüm masraf boşa gidecek. doğum yapacağım hastanenin ücreti bile bu sınava yatırdığımdan az :) iyi dileklerin için çok teşekkürler..ne sınavına gireceksin canım? Allah yardımcın olsun şimdiden...
kızlar merhaba,
kızlar merhaba,
arkadaşlar bu konuyu ben paylaştım.... ama fazla uzadı sanki.... o an cok üzgundum. en yakın arkadasım...ılk aklıma gelen yer burası oldu.. bende hamıleyım ve bende cok etkılednım... ayrıca detay vermeden sadece olayı söyledim....
paylaşıp rahatlamak ıstedım. her neyse lenfome arkadasım lütfen artık bu konuyu uzatmayalım... bir kere söyledin bende sana hak verdim . özür diledim. ama defalşarca artık aynı şeyi yazma rica ederim...
buraya herkez en mutlu anılarını paylaşmıyor.. hepımızn ayrı sıkıntıları var.... Rabbım saglıcakla kucagımza almayı nasıp etsın... her hamılelık kendıne has kendine özel....
kızlar merhaba,
Hayatım benim ilk defa bu hafta ileri bişey söledi doktorlar bundan önceki tüm ölçümlerimde 1 hafta geri çıkıyordu kilosu ki ona da normal diyorlardı panik endişe yapacak bişey yok ki.
Ama şunu söyliyeyim arkadaşımın doktoru da dogum iznine cıkması için cok ısrar etti farkı göreceksin demişti ve hatta arkadaşım kısa sürede kendi hergün düzenli yürüyüş stressiz rahat kafa ile 1 kg verdi bebiş birden 550 gr almıstı. Hakkaten dinlenmek rahat olmak farkediyor. Ben bu defa kilosunun iyi çıkmasını da kalca ağrılarımdan dolayı en son evde 10 gün yatmama bağlıyorum gerçekten de. Kafa rahat dinlenmiş olmak yatar pozisyonda istirahat etmek cok sey değiştiriyor.
İşi boşver yahu nedir yani, sağlık gerekçesinden önemli ne var allah aşkına
canım yorgunluk gercekten cok etkılıyor bunyeyı.
doktorun bu sekılde ızne ayrılmanı ıstesıyse bence hemen ayrıl.
hiç birşey bebegınden daha onemlı değil.
öğünlerine dikkat edince.
dinlenince bebiş atağa geçecek ben inanıyorum.
içini ferah tut
kızlarrrr daha önce sordum ama arada kaynadı gitti....
kasıklarınızda agrı var mı?
dün sol kasıgım agrıyordu şimdi sag kasıgım agrıyor...
kızlar merhaba,
hakkatten farkedermi bebeğim toparlarmı dersin?
Kızlar dünden beri vajinam acıyor bebegin tekmeleri orda hissediyorum.böyle bişey yasayan varmı .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar dünden beri vajinam acıyor bebegin tekmeleri orda hissediyorum.böyle bişey yasayan varmı .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benimde öyle ama acıma değil de rahatsızlık hissediyorum gerçi ben aşağıda taşıyorum bebeği onun için böyle oluyo ha çıktım ha çıkıcam dercesine vuruyo sıpam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?