selam bayanlar
dün kontrolümüz vardı nasıl geçtiği hakkında bi fikrim yok kafam karıstı cunku...
Bebeğim şimdiden 2700 grammış.gelişimi 3 hafta önden gidiyomuş.sezeryanı garantiledin dedi doktorum hiç istemiyodum oysaki..
Tek sorun olarak iri olur bebek dedi saglıklı olsun sezeryan da olur ama hani ölçümler çok net değil diye biliyorum ultrasonda soylenilenle gerçeği aynı olmayabilir.
ha ben de çok kilo almadım gorenler karnın büyümüş sadece filan dediler.bana gore gayet şiştim ama :)
doktorum çok mu şekerli beslendin filan dedi oyle bişi de yok şeker hastalıgım da yok sadece meyve yedigimi soyledim.
benimkiyle benzer bir durum yasayan var mı acaba aranızda?
selam bayanlar
dün kontrolümüz vardı nasıl geçtiği hakkında bi fikrim yok kafam karıstı cunku...
Bebeğim şimdiden 2700 grammış.gelişimi 3 hafta önden gidiyomuş.sezeryanı garantiledin dedi doktorum hiç istemiyodum oysaki..
Tek sorun olarak iri olur bebek dedi saglıklı olsun sezeryan da olur ama hani ölçümler çok net değil diye biliyorum ultrasonda soylenilenle gerçeği aynı olmayabilir.
ha ben de çok kilo almadım gorenler karnın büyümüş sadece filan dediler.bana gore gayet şiştim ama :)
doktorum çok mu şekerli beslendin filan dedi oyle bişi de yok şeker hastalıgım da yok sadece meyve yedigimi soyledim.
benimkiyle benzer bir durum yasayan var mı acaba aranızda?
nasıl ya yeni doğmuş bebeğe sodamı içirdin? e sakın bişey verme diyolar.
galıba snunda olacagı oo bu sefer gittigimde söyleyı tekrar doktora
inşallah toparlarlar canım 2 hafta sonra tekrar gidicem bakalım bu 2 hafta içinde yatmadan önce muzlu süt içip yatıcam geceleri de bi kaç kez uyanıp bir süt meyve badem ceviz atıştırıcam artık. sabah uyanır uyanmaz meyve yicem gece boyu beslemek çok önemliymiş. 10 saat açlık onlar için çok fazlaymış canım. açlık çekiyorlarmış. balık için ben balık yağı hapı kullanıyorum canım. çünkü balıklar civalı olur diye güvenemiyorum. kaliteli bir balık yağı sorunumuzu çözer bence :) senin kuzucanın boyu kısa olması genetik olabilir belki canım, bol bol süt iç peynir ye kemikleri gelişsin bakalım. kalsiyuma yüklen.canım, benim de bebişin gelişimi hep ilerideydi. son iki muayenede standartlara gelmiş oldu. yani gelişimi yavaşladı( akşam ben de az yiyorum. onu da zar zor yiyorum ondan mı oldu acaba ( dün kontrolüm vardı boyu 2 hafta kısa çıktı çok üzüldüm. bundan sonra kendimi daha çok zorlamalıyım yemek için demek ki. benim dr. kan değerlerimin düşmesine bağlamıştı. ama senin açıklaman da mantıklı geldi bana sağol paylaşımın için. bundan sonra gece kalkıp ne bulsam yicem :))
bu arada son iki ay bebeğin beyin ve sinir gelişiminde balık çok önemliymiş. havaların sıcaklığından onu da içim sindirmiyor ama napalım katlancaz. gece yatmadan önce muz ve süt tüketmeye çalış. inşallah çabucak toparlar kuzularımız.
arkdaşlar siteye yeni katıldımm ve geçen cumartesi bebişim erken dogum oldu 2 kilo 400 gr dünyaya geldi sizlerle paylaşmak istedim birde sütüm gelmiyor acaba erken dogumla alakası warmı tavsiyeleriniz nedir cok heycanlıyım
arkdaşlar siteye yeni katıldımm ve geçen cumartesi bebişim erken dogum oldu 2 kilo 400 gr dünyaya geldi sizlerle paylaşmak istedim birde sütüm gelmiyor acaba erken dogumla alakası warmı tavsiyeleriniz nedir cok heycanlıyım
Selam canim sen normal dogum istiyorsan israr edebilirisin egerki baska bi risk yoksa eger iri bebeklerde normal doguyor benim arkadasim bebegi dogdugumda tammm 5 kg idi ve hata guzel kolay dogudu dedi ben hata sasirdim nasil olur diye bana anlati bende dr en son gitigimde olcumleri bilmiyorum ama bana uzun dedi kilosuyla ilgili hic bi fikrim yok ama normal dogum cok istiyorum cunki oglumu normal dogurdum cok kolaydi sonrasida cok rahat insallh senin icinde hayirlisi hangiyse o olur
Merhabalar uzun zaman oldu sayfaya giremeyeli muhtemelen çok konuşulmuştur ama geçmişe bakamadm herkesin hazir mi ya da benim gibi geç kalanlar var mi hastane çantasi hazirlamakta...neler aldiniz neler koydunuz ben çok mu geç kaldim bu hafta hazirlamak istiyorum burdan fikir almadan başlamak istemedim de[/QUOTE
Canım ben 34. haftamdayım, yeni hazırladım. Bebek çantasına hastane çıkışı(3 tane), ağız mendili, ıslak bez, bebek bezi, sarı tülbent, biberon(nolur nolmaz), emzik, penye battaniye, pişik önleyici krem vb koydum. Kendim için 2 gecelik, 1 pijama, emzirme sütyeni, atleti, külodu, göğüs pedi, kremi, tarak, lohusa tacı, terlik, diş macunu, fırça, havlu, ıslak mendil, ruj, ayna, ped, göğüs pompası(her ihtimale karşılık), çorap. aklıma gelenler bunlar. HAzırladım, salonda bizi bekliyor. Rabbim zamanında hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin hepimize inşallah
kilolu bebeği normal doğurtmaya çok az doktor yanaşır çünkü bebek doğar iken sorunla karşılaşma riski çok yüksek. çok yakın arkadaşımın bebeği 4250 idi. doktor kilolu normal olmaz dedi oysaki kızın çatısıda çok geniş maşallahı var normalde kilolu zaten. normal diye tutturdu. doktor tamam dedi ama doktorun söylediği gibi bebeğin kolu çatı kemiğine takıldı bu risk kilolu bebeklerde çok yüksek. sonucunda kolu çıktı doğarken ama 10 gün sonra iyileşti. benimde bebeğim kilolu olsa asla normal diye diretmem şansa bırakmam.
emziriken kullanılabilen hap iğne varmı ki? hiç duymamıştım malum 10 sene arası var benim bebelerin, ozaman doktor emzirirken sadece prezervatif yada hormonsuz spiral kullanacaksın, hap iğne kesinlikle olmaz demişti hatta süt korurması takvim yöntemi gibi şeylere de sakın güvenme hamile kalır gelirsin demişti:))Kızlar bi ara korunma konusu başlamıştı. Söylemeden gecmeyeyim emziren anneler için en iyisi erkeğin korunması. Su anki erkek çocuklarının birçoğu meme probleminden muzdarip bunları annenin emzirirken aldığı doğum kontrol haplarina yahut ignelerine kısaca hormonlara bağlayan çalışmalar var. Eşleri ikna etmek lazım. Biz de kaza falan olmadı korkan varsa. Korunmayı bıraktık iki hafta sonra hamile kaldım
canım allah bağışlasın, gözlerim doldu mesajını görünce.. inşallah tez zamanda küvezdende çıkar, hiç merak etme çok çabuk büyür annesi..Kizlarr dogum yaptim normal dogum oglumu kuveze koydular dualarinizla dogumum kolay oldu. Allah rizasi.icin ogluma dualarinizi bekliyorumm
valla ben 32. haftaya kadar hazır olsun diyordum ama bi yandanda vakit var diye sallıyordum bu işi, şimdi tuceedi görünce herşeyi ortaya dökmeye yıkamaya falan başladım bu hafta hazırlayayım ortaya çıkarayım acil şeyleri..Merhabalar uzun zaman oldu sayfaya giremeyeli muhtemelen çok konuşulmuştur ama geçmişe bakamadm herkesin hazir mi ya da benim gibi geç kalanlar var mi hastane çantasi hazirlamakta...neler aldiniz neler koydunuz ben çok mu geç kaldim bu hafta hazirlamak istiyorum burdan fikir almadan başlamak istemedim de
seninki erken teşhis olmuş ozaman canım, bu şekilde yıllarca bi sinirli bi sakin bi zayıf bi kilolu bi uykusuz bi uykucu sebep bulamadan süründüm ben en sonunda troid bezi iflas ettide 85 tsh ile teşhis koydular ilaca başladım çok şükür bir sürü şikayetimden de kurtuldum böylece. erken farkedilirse selenyum, omega3 vs..destekleriyle sonuç olınabildiğini falan okumuştum bi araştır istersen, inşallah hiç ilaca gerek kalmaz.yok canım ben hiç ilaç kullanmadım.tsh t3 ve t4 normal degerlerinin dısına hiç cıkmadı.sadece anti tpo ve anti tiroglobulin antikor degerim cok asırı yuksekti.ileriki asamada hormonları etkileyebilecegini duzenli olarak kan verip test yaptırmamı soylemişti doktor.yeni evli olmama ragmen cocuk sahibi olmama gibi (belki de gereksiz) bi korku yarattı ve sonrasında hamile kaldım
en buyuk sikayetim cok usumekti.kimsenin üşümediği normal hayatını yasadıgı bi ortamda ben dondugumu hissediyodum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?