tatlım bn bir haftadır lansinoh lanolin sürüorum uç kısmına etrafınada karnıma sürdüğüm yağdan sürüorum günde 2 kez. erken mi bilemem ama ben 4. aydn sonra karnıma sürdüğüm yağdan göğsümede sürüodum lanolin alınca ona başldm
Canım bozma moralini evdeyim hastande değilim bana ilaç vermedi sadece magnezyum verdi gün içinde kasılmalarım devam ediyor tabi... nst ye girdiğimde sancı çıkmıyo şu anda ama ilk karın ağrısıyla gitmiştim yaklaşık 4-5 hafta oldu o zaman nst de yarım saatte 3 kasılma olunca o gece serum verdiler sonra tekrar nst ye bağladılar bu sefer bir kere çıkınca yalancı doğum kasılması yaşamışsın dedi dr ve başka ilaç vermeye gerek duymadan eve gönderdi... Rahim ağzında benimde kısalma var şu an 28 mm 25 in altına düşmemesi gerekiyor diyo dr bazen 30 u geçiyor bebeğin duruşuna göre değişirmiş crinone jel kullanıyorum kısalma olmasın diye 3. Kutudayım son kutu bu 34 de bırakıcaz 1 haftam kaldı... Bebeğin başı doğum kanalındatdı benim geçen hafta döndü ilk defa bu da avantaj şu an için... Evde iş yapmayı, yürüyüşü falan yasakladı dr zaten istesemde yürüyemiyorum çok karnım sertleşiyor hemen ama dinlenmek iyi geliyor bak ben kısalığı öğrendiğimden bu yana 6 hafta geçti şükür hala direniyoruzistirahat etmek gerçekten iyi geliyor... Sen şu an kaçıncı haftandasın? Dr un sana ne önerdi? Moralini bozarsan kasılmaların artar geçeceğini bekleme önemli olan aralıklarının kısa olmaması... İyi olacağına inan canım bende çok korkmuştum baştan halada korkularım devam ediyor ama alışıyorsun bi müddet sonra
Ben bugun 32+4 teyim bebek dogum kanalina girmis dedi rahim uzunlugunda sinirda dedi hep yattim ama cok sikildim mutfaga bile de mi gitmicem,35 e kadar yatcaksin dedi sen naptin da yukari cikti,oturuomusun peki sen hep yatiomusun
değil canım benimkide sürekli bir tarafa toplanıyor. kasılma rahmin tamamını kaplayan bir sertleşmeymiş bölgesel olmazmış ve gerçek doğum sancısı ise birde aşağıya doğru itermiş kendini.Kizlar bisey soracagim. bebegin surekli bir tarafa toplanmasi kasilma midir. bugun sabahtan beri sag tarafima toplanip duruyor. bilen varsa cevaplasin lutfen. telaslaniyorum:-(
ilk kızım erken girmişti doğum kanalına, ozaman böyle hissederdim, hatta otururken geriye doğru kaykılıyordum, çocuğun kafasına oturucam gibi gelirdi, bacaklarım hafifi ayrık yürüyodum, yere çömelmek yada kalkmak imkansız gibi bişeydi..Selam arkadaslar 32+4 teyim bebegin hareketlerinicok asagda hissediyorum sanki cikacak gibi tekmemi basimidir sanki vajina icinde cok allta elimi koyuyrum elime geliyor harketleri benim gibi olan varmi
uyuşturuyorlar diye biliyorum canım. avent ve nuk aldım..kızlar normal doğumda dikişleri uyuşturup mu atıyorlar benim şimdilik normal olacak gibi inşallah ama dikişten ve sonrasından idrar vs çok korkuyorum bilgisi olan var mı
bir de bebeklerinize biberon ne marka aldınız
çok sevindim canım, sağdıkça artacak merak etme, malt içeceği, süt arttıran çaylar vs.. iyi geliyor diyorlar. ben rezene çayından çok fayda görmüştüm. sertleşen yerleri sağarken bastırıp masaj yaparak boşalt mutlaka yoksa tıkanır kızarıp ateş yapar, kızarıklıklarada sıcak kompres iyi geliyor. nette resimli masaj tarifleri var.Arkadaslar nasilsiniz gorusmeyeli ? Her an girip yazamiyorum her gun. Sutum birazcik gelmeye basladi ama goguslerimde sertlikler ve kizarikliklar olmaya basladi hala da agriyo . Bu arada en guzeli bebegimizin simdilik bi skntsi yok
Canım su olsa azar azar gelmez diye düşünüyorum bildiğim kadarıyla son aylarda akıntının bu şekilde artması çok normal kitapta da okuyodum son aylarda akıntınız artar hatta anneler bunu su gelmesi sanabilirler diye bebeğin hareketleri nasıl normalse sıkıntı yoktur bence dr una da sormuşsun zaten şüphelense hemen gel derdi
Kizlar bisey soracagim. bebegin surekli bir tarafa toplanmasi kasilma midir. bugun sabahtan beri sag tarafima toplanip duruyor. bilen varsa cevaplasin lutfen. telaslaniyorum:-(
Canım teşekkürler, içimi rahatlattın. Zaten bugün olmadıevhamlıyım ben fazlasıyla. Doktorum suyun gelse hissedersin dedi. Farketmezsem bile ateşim falan olurmuş. Zaten herşey yolunda çok şükür de öyle endişe ettim bir anda.Netten de baktım. İçim rahat doktora gitmeyeceğim. Zaten çarşamba randevum var.
İnsan en ufak bişey olsa evham yapıyor zaten hepimiz aynıyız:) ablam yeni doğum yaptı bi anda suyu geldi anlaşılıyor gerçekten zaten akabinde doğum sancısı da başladı böyle içimde bişey patlamış gibi hissettim dedi farklı oluyor yani :) randevunda yakın tarihteymiş zaten sıkıntı yoktur Allahın izniyle :)
Canım bozma moralini evdeyim hastande değilim bana ilaç vermedi sadece magnezyum verdi gün içinde kasılmalarım devam ediyor tabi... nst ye girdiğimde sancı çıkmıyo şu anda ama ilk karın ağrısıyla gitmiştim yaklaşık 4-5 hafta oldu o zaman nst de yarım saatte 3 kasılma olunca o gece serum verdiler sonra tekrar nst ye bağladılar bu sefer bir kere çıkınca yalancı doğum kasılması yaşamışsın dedi dr ve başka ilaç vermeye gerek duymadan eve gönderdi... Rahim ağzında benimde kısalma var şu an 28 mm 25 in altına düşmemesi gerekiyor diyo dr bazen 30 u geçiyor bebeğin duruşuna göre değişirmiş crinone jel kullanıyorum kısalma olmasın diye 3. Kutudayım son kutu bu 34 de bırakıcaz 1 haftam kaldı... Bebeğin başı doğum kanalındatdı benim geçen hafta döndü ilk defa bu da avantaj şu an için... Evde iş yapmayı, yürüyüşü falan yasakladı dr zaten istesemde yürüyemiyorum çok karnım sertleşiyor hemen ama dinlenmek iyi geliyor bak ben kısalığı öğrendiğimden bu yana 6 hafta geçti şükür hala direniyoruzistirahat etmek gerçekten iyi geliyor... Sen şu an kaçıncı haftandasın? Dr un sana ne önerdi? Moralini bozarsan kasılmaların artar geçeceğini bekleme önemli olan aralıklarının kısa olmaması... İyi olacağına inan canım bende çok korkmuştum baştan halada korkularım devam ediyor ama alışıyorsun bi müddet sonra
Rahim ağzi uzunluğuna ilk kez bu hafta bakti doktorumuz 3,5cm dedi 4 olmasini bekliyoruz ama bebişi n pozisyonuna idrarin olup olmamasina vb bir sürü sebebe bağli olarak değişebilir dedi ama uzun süre ayakta kalma ve gezmelere ara ver dedi.fazla ayakta durunca rahime baski yapiyo zaten rahatsizlik veriyor..bol bol dinlencez artik napalim
Canım ya bu kasılma dendiğiniz şey nasılbişey? Tarif edermisin?
Canım karnımın bi tarafı sivrilip sertleşiyor küçük bi tepecik gibi elimi koyuyorum hareket olmuyor zaten o sırada nefesimi kesip kalbimi hızlandırıyor onun haricinde acı ağrı vs yok he herkesde nefes problemi de olmuyor ama bende oluyor... Sende de böyle oluyor mu?
B U tahrif ettıgın şey bendede oluyor. Karnım ıkı taraftan sıvrılıyor. Ben onu bebek hareketi olarak yorumluyorum. Sıvrılen şey kafası tam zıt yönündeki de bebeğin ayakları. Ayaklara dokununca çekıyor :) hatta bazen kaburga kemıgıme doğru ıttırıyor kendını. Anıdan bağırıyorum :) bu ayda herkezde olan seyler bence. Bebek hareketli bunlar içerde esnıyor. Sonuc olarak yeri daraldı ve büyüdü . Hareketlerı daha net hıssedıyoruz. Bu aylarda herkez karında o egrılmelerı hıssedıyor bence...
Kasılma dediğiniz dogum sancısı ya da erken dogumu tetıkleyen bırsey mı? Ya da şöyle dıyım bu bebek hareketlerı kasılma olarak karıştırılıyor olmasın?
kızlarrr özellikle daha önce anne olanlar emzirme sütyeni alıcam şimdi de kaç beden büyüyecek göğüslerim benim büyüdü göğüslerim. şu an ki bedenim mi olacak göğüslerim yoksa süt gelince çok daha mı şişecek ??? bide o şiştiği beden mi olacak artık numaramız?? iki yıl emzirsek mesela ondan sonrada öyle o büyük bedenle mi gidecek...ona göre kaç çamaşır alacağımı kestireceğim yani ?? birde emzirme sütyenleri çok çirkin bi sitede ortadan açılan sütyenlerden koymuşlar emzirme sütyeni için çok güzeldi desteği az olan ortadan açılan yani önden açılan sütyenleri kullanabilirmiyim??? bide o dönem öyle zor geçiyorki tipine falan bakmyacaksın en rahat edeceğin en az sürtünecek gerekirse kocamanda gelebilir sadece rahatlığını düşüneceksin mi diyorsunuz?????
Canim öncelikle normal gögus bedeninden 2 beden buyuk al simdi bile sisti sutlenince dahada buyuyecek önden acilan rahat olmuyor ben ilk dogumum da nbb penye olandan kullandim zaten o kadar yikadim ettim hicbisey olmadi yine onlari kullanacagim yikayip kaldirmistim 2-3 tane yetiyor tabiki göguslerin o ölcude kalmiyor bebegi sutten kesince sut bitince memeler fisss diye sönuyor eskisinden bile bir beden daha kucuk olabiliyor eee birazda deforme oluyor tabi ama hiccccc takmiyosun emzirmek okadar harika biseyki anlatilmaz ancak yasanir hani bazi anneler gogusleri bozulmasin diye emzirmiyor ya ne kadar sacma hep sinirlenirim bebek emsinde deforme mi dusunur insan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?