penye derken nasıl bişeydi yanlardan açılan bi de düz desteksiz bişeymiydi??? öyle diyorsun ama sadece anne olmuyoruz işte bide eşler vaar seni hala eski kadını olarak görmek istiyor sallanır vaziyette görmek istemiyorlar:)))işimiz çok zor hem verici iyi bir anne hemde eşlerin güzel bakımlı eşleri olmak zorundayız...benim gibi düşünüyormu bayanlar??? çünkü bazıları anne olunca sadece anne oluyor eşi hiç takmıyor nasıl gözüktüğünü sallamıyor...
Canım bozma moralini evdeyim hastande değilim bana ilaç vermedi sadece magnezyum verdi gün içinde kasılmalarım devam ediyor tabi... nst ye girdiğimde sancı çıkmıyo şu anda ama ilk karın ağrısıyla gitmiştim yaklaşık 4-5 hafta oldu o zaman nst de yarım saatte 3 kasılma olunca o gece serum verdiler sonra tekrar nst ye bağladılar bu sefer bir kere çıkınca yalancı doğum kasılması yaşamışsın dedi dr ve başka ilaç vermeye gerek duymadan eve gönderdi... Rahim ağzında benimde kısalma var şu an 28 mm 25 in altına düşmemesi gerekiyor diyo dr bazen 30 u geçiyor bebeğin duruşuna göre değişirmiş crinone jel kullanıyorum kısalma olmasın diye 3. Kutudayım son kutu bu 34 de bırakıcaz 1 haftam kaldı... Bebeğin başı doğum kanalındatdı benim geçen hafta döndü ilk defa bu da avantaj şu an için... Evde iş yapmayı, yürüyüşü falan yasakladı dr zaten istesemde yürüyemiyorum çok karnım sertleşiyor hemen ama dinlenmek iyi geliyor bak ben kısalığı öğrendiğimden bu yana 6 hafta geçti şükür hala direniyoruzistirahat etmek gerçekten iyi geliyor... Sen şu an kaçıncı haftandasın? Dr un sana ne önerdi? Moralini bozarsan kasılmaların artar geçeceğini bekleme önemli olan aralıklarının kısa olmaması... İyi olacağına inan canım bende çok korkmuştum baştan halada korkularım devam ediyor ama alışıyorsun bi müddet sonra
Ben bugun 32+4 teyim bebek dogum kanalina girmis dedi rahim uzunlugunda sinirda dedi hep yattim ama cok sikildim mutfaga bile de mi gitmicem,35 e kadar yatcaksin dedi sen naptin da yukari cikti,oturuomusun peki sen hep yatiomusun
kızlar gögsünüzü ssürdünüz kremler gerçekten işe yarıcakmı,dogumdn sonra gögsümüz çatlamıcakmı
doktor falan mı söledi
hayır tatlm doktor söylemedi ben nette okumuştum önceden başlamak gerek önceden krem falan sürülürse bile yinede yara yada çatlak olabiliomuş..
Canım senin anlattığın kasılma değil bence çünkü iki taraflı oluyor diyorsun ve hareket hissediyormuşsun benim dediğim daha farklı hareket olmuyor 25-30 sn sürüyor sertlik... Nst deyken anlıyorum zaten sivrildiği an kasılma olarak çıkıyor... Maalesef çok sık olması erken doğumu tetikliyor rahim ağzını kısaltıp bebeği aşağıya itiyor çünkü
bu ölçümü nasıl yapıyorlar? benim de erken doğum riskim var ama doktorum bana hiç bundan bahsetmedi.
değil canım benimkide sürekli bir tarafa toplanıyor. kası
ilk kızım erken girmişti doğum kanalına, ozaman böyle hissederdim, hatta otururken geriye doğru kaykılıyordum, çocuğun kafasına oturucam gibi gelirdi, bacaklarım hafifi ayrık yürüyodum, yere çömelmek yada kalkmak imkansız gibi bişeydi..
Selam ben muayne olmadim cuma gunu gitcem isin aslini ogrencem seninki boyle kanalda iken tehlikesi yoktu degilmi benim suanda midede baski olmasi gerek iken hic oyle bi problemim yok nekadar yesem rahatsiz olmuyorum baya bi asagda ama dedigin gbi oturmak kalkmak cok zor oturdugum da karnim bacaklarimin arasinda resmen ve karnim cok farkli geliyor bana kenarlardan hic sismemis onumde sanki bitane top koymusum hanI filimledde kadinlara hamile susu verirlerya oyle iste
Canım aslında vajinal usg ile bakılıyor en kesin sonucu o veriyor ama karından bakarken de karnının altına doğru tutup ordan da ölçüm alıyorlar aşağı yukarı bi fikir olsun diye zaten ordaki sonuç dr u memnun etmezse alttan bakmam gerekiyor diyo... Senin riskin ne canım?
Benim rahmin uzunlugunu olcemededi dr .. cok karisik göremiyorum dedi.. vajinal usg bakmadi .. neden acabaa.. bide yarin kontrol var umarim yine yatisa zorlamazlar beni
Canin ben dr uma 30 haftalikken sormustum..bana tam 32+0.gune randevu verdi..32+0 da gidincede hatirlattim ve aldim raporumu
doktorum bana 32+1 de gel ozman werıoruz dedı canım
Herkese iyi pazarlarrrrr :))))
Canim kimse bizim sabah selamimizi almadi hadi bizde birbirimizi selamlayalim mutlu pazarlar olsun sanada...
Canim kimse bizim sabah selamimizi almadi hadi bizde birbirimizi selamlayalim mutlu pazarlar olsun sanada...
Canımmm sanada mutlu pazarlar
kızlarrr özellikle daha önce anne olanlar emzirme sütyeni alıcam şimdi de kaç beden büyüyecek göğüslerim benim büyüdü göğüslerim. şu an ki bedenim mi olacak göğüslerim yoksa süt gelince çok daha mı şişecek ??? bide o şiştiği beden mi olacak artık numaramız?? iki yıl emzirsek mesela ondan sonrada öyle o büyük bedenle mi gidecek...ona göre kaç çamaşır alacağımı kestireceğim yani ?? birde emzirme sütyenleri çok çirkin bi sitede ortadan açılan sütyenlerden koymuşlar emzirme sütyeni için çok güzeldi desteği az olan ortadan açılan yani önden açılan sütyenleri kullanabilirmiyim??? bide o dönem öyle zor geçiyorki tipine falan bakmyacaksın en rahat edeceğin en az sürtünecek gerekirse kocamanda gelebilir sadece rahatlığını düşüneceksin mi diyorsunuz?????
slm kızlar,
dün 29+5 de dr kontrolüm vardı.
tartılarak başladık kontrole ve şok 3,5kg fazlayım daha 2 hafta evvel tartıldığımda sadece 300gr fazla çıkıyordum bu nedenle yediğim miktarı arttırmıştım ama kesinlikle bukadar kilo almış olamam, bi yanlışlık var bu işte derken, eşimde tombullaştın zaten almışsındır demesin mi.
eyvah ben şeker oldum dedim doktora:)) tatile gittinya açık büfe kurbanı olmuşsundur, bebeğe bakalım anlarız dedi ama bebeğe bakınca oda şaşırdı başladı ne yaptın sen ya bebek çok irileşmiş 1576gr olmuş demeye.
ben hala ne var canım bunda 150-200gr fazla çıktı diye itiraz ediyorum:)) sonra boyunada bakınca rahatladık boy 43cm boy kilo orantılı şekilde ileride.
şekerden şişmiş bebek olsa sadece kilosu fazla olurdu, boyuna göre kilosu orantılı şeker falan yok almışsın kiloyu :)) şimdi küçümsediğin fazlalık orantılayınca 4kg doğacağı anlamına gelir dedi.
iyi işte 38de sezeryan olunca 3,5kg olur, iyi beslemişim çocuğumu diye üste çıktım:)) ama sanırım evdeki tartı eksik tartıyor bende tatilden kilo almadan döndüğümü sanıp 1,5-2kg almam lazımdı diye yemeği arttırarak boşuna fazla kilo almışım.
küçük hanım azda olsa gösterdi yüzünü tıpkı ablası, göbeğimin sağ tarafına toplanmış vaziyette ayakları kafa hizasında tortop duruyordu, yüzünü eli ve ayağıyla kapatıyordu:)) ağzını açıp kapatıyor dil çıkarıyor, ayak parmaklarını emecek gibi yapıyordu:))
gaynoferrosanol kullandığım halde ferritin düzeyim düşük çıktı, demir depom boşalmış, miyomlara bağladı bunu, bir sonraki kontrolde calsiyumu kesip demiri 2ye çıkaracakmış.
3 hafta sonra tekrar kontrol, sonra 2 hafta ve 1 hafta arayla kontrol olacakmış.
şimdilik bizden bukadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?