2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Canim ben kendimce ikisinde bazi ypnlerini anlatayim; oncelikle korkudan doguramadim diye birsey yok.emin olabilirsin.ben cok normal doguma girdim miadi geldimi dogum eylemi basladi mi o cocuk sen korksanda doguyo korkmasanda!ha sunu soylersen anlarim "ben o dogum sancisina dayanamam,epizyotomi istemiyorum vs normal d.sonrasi daha kolay sutun geliyor ve gobek kalmiyor ve dogum sayisi bakimindan sinirlama yok.bebegin digum.gununu kendi seciyor ya da belki kendi artik icerde kalmanin bi faydasi olmayana kadar kaliyor icerde...sezeryan icinse sunu soyleyeyim ben ilk bebegim sezeryanla yaptim.dogumun oldugu gun uyusukluklar bitince yurudum ve ilk haftanin sonunda kot pantolon giyip dolasiyordum ne dikis agrisi ne de sizi yoktu beni ziyaret eden.bi arkadasim resmen sok gecirdi cunku sez.sonrasi 1ayda zor toparladi bense bi haftada hic dogum yapmamis gibi enerjiktim..ama benimde ilk 3gun inanilmaz bas agrim oldu ki oyle bir agri yok!!enjeksiyonlarla ayakta durdum..dr beni uyarmisti bol kafeinli icecekler tuket ki vucudundan hemen atilsin anestezik ilaclar diye ama ben o hengamede hic icmedim..diyecegim o ki sezeryan sans ya da yapi meselesi(buarada cevremde sezeryanli cok kisi var yengelerim arkadaslarim vs. cogu sezeryandan sonra cabuk toparladi ama cocugunun cocugu benimki de dahil allerjik bronsite yatkinlar normal dogan bebeklerin bagisiklik sistemi daha kuvvetli)..bende sezeryan gobegi minimal kaldi ama gitsin diyede hic ugrasmadim.belki spor yapsam giderdi..bildigim kadariyka iki dogumunda bazi arti ve eksilerini yazdim
Umarim kafan daha da karismaz! Sevgilerle..

Kizlar biri akil versin..ramazan baslrinda esim ve gorumcm buyuk bi tartisma yasadilr gorumcm kaynanasi ile anlasamyp kaynanamin alt kata yerlstlr neyse diger gun esi ile tartisms ve aile sirketi var esim gorumcmn kocasi kaynm kayinpederm vs ayni yerde calisyrlr hepsi sucu esimde bulms ogunden beri aile ile baglrimizi kopardk kayinvlide geliyo gidiyo toplu iftar veriliyo aile arasinda biz hic kimse tarafnfan cagrilmiyrz ve bugun dede iftar veriyr kayinvalidemin ewinde cuma gununden aradi bugn esimle konusmus beni aradi karar veremedik ne yapsak kizlar dedenin hatiri diyip gitmelimiyiz yoksa uzaklasmisken onlarla ayni ortama girmemelimyz lutfenn biri bisey yazsin:26:

Kızlar sonunda dün kızım için alışverişe başladım :) çantamızı ve havlusunu aldım. Çanta almayan varsa motherarede çok uygun ve kullanışlı bir çanta buldum, 125'den 85'e düşmüş. Kırmızı ve gri seçenekleri var. Bilginiz olsun..
Keyifli pazarlar dilerim..

Canm aslinda yorum yapma dusmez bana ama sen istedgn icin yazyrm ben senin yernde olsam taraf tutmam ne esimi gaza getirirm nede kaynanamgilden uzak dururum evladini asla atmaz kendinden dusun daha biz karnimizda dunyalari vermek icin ugrasyrz ustlerine titryrz bebeklermizi simdi kizginlar onlar daha yeni oldugu icin ama zamanla yumusarlar sen hep yapici tarf olki sana olay patlamasin bence gidin baktnz ortam soruna musait kalkarsnz ama tabiki siz bilirsnz kaynanangilin tutumunu sen daha iyi bilirsn ona gore karar vern cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayrli olsn canm gule gule kullansn bebisin bende bitirdm alisverisi cumartesi kontrolden snra allhm izin vrirse herseyni yikayp cantasini hazrlycz annemle oglusumun

Bende sasiriyrm benim doktrm hic bisey demyr kiloma hele hic taktigi yok adam sen rahat ol benim icin o onemli dyr.hamilyz tabiki kilo alcz doktrlrida anlmk zor

Saol cnm yorum icin yavastan hazrlbmk lazim tsk tekrardan insallah hersey yolunda gider

ayyy ne güzel yazmışsın çok güzel oldu ellerine sağlık bebişine de valla:)

cevaplar için teşekkür ederim genelde atlet demişler kararsız kaldım şimdi:44:

ayyy ne güzel yazmışsın çok güzel oldu ellerine sağlık bebişine de valla:)

Saol canim hepimiz saglikla bebeklerimizi aliriz kucagimiza insallah..bi faydam olursa ne mutlu bana:))

İstersen birer tane al memnun kaldigini yedeklersin.ben oyle yapmistim..

Son düzenleme:
Gecmis olsun umarim bebis ve senin sagliginla ilgili bi durum degildir.

Hayirdir insallah canim ne oldu

cuma iş çıkışı doktora gittim. bu arada ben düzenli bi doktor ayarlayamamıştım kendime ikinci gidişimdi kadına ve arkadaşımla gittim.
ultrasonlar baktı herşey yolunda dedi ve o gün 30+3 tüm, ve nst ye girmemi istedi o gün hiç beklemiyordum girdim sonuçları gösterdiğimde ters bişey varmış gibi davrandı 1 lt meyve suyu iç gel dedi öyle yaptım ama içer içmez istifra ettim bu arada karnımda açtı kaç saattir yemek yememiştim.
ikincidede girdim çıktım seni böyle bırakamam dedi bebeğin kalp atışları yavsöylemedi o doktoraşmış hastaneye yatırıcaz dedi
kadına güvenemedim dedim açım ben oyüzdendir kağıt imzalattı yatmadığm için ve çıktım ama tabi moralim bozuldu ailemin yanına gittim ağladım falan
gece başka bi hastaye devlete bu sefer gittik acile, ordada baktılar hem ultrason hem nst ye kalp atışları için doktor daha erken 34. haftadan önce bişey söyleyemem dedi
kadın ben, erken nst ye aldı anlayacağınız.
kötü bişey söylemedi o doktor zaten kritik olsa devlet hastanesi salmaz beni.
ama psikolojim çok bozuldu hala çok iyi değilim.

Bende sasiriyrm benim doktrm hic bisey demyr kiloma hele hic taktigi yok adam sen rahat ol benim icin o onemli dyr.hamilyz tabiki kilo alcz doktrlrida anlmk zor

Aynen canim bunun bi kriteri de yokki kendimizi kiyaslayacagimiz bebisler iyi olsunda bize yeter

Canım psikolojin bozulmasın hiç, ben de 30 haftada ilk nst ye girdim, sadece güvenebileceğin düzenli bi doktorun olsa daha ii sanki , çok ciddi bi durum olmadıkça farklı farklı dr a gittikçe insanın dahada kafası karışıyo , ama seni en baştan beri tanıyan bi dr daha ii olur diye düşünüyorum

Canım ben ilk nst ye 28. Haftada girdim girerken dr bana kalp atışlarını çok alamayabiliriz bizim için önemli olan kasılmalar demişti
Şikayetim kasılmaydı bebek daha ufak kalp atışları için dedi ama buna rağmen net bi şekilde çıktı kaldı ki 30. Haftadan itibaren kalp atışları net olarak alınır demişti karnın aç girdiysen bebek hareket etmez çok fazla ama bu durum kalp atışlarını etkilemez elinde nst kağıtları vardır bak bakalım en fazla kaçlara çıkmış kalp atışları nasıl seyretmiş belki nst cihazı arızalıydı ya da iyi değildi bence devlete gitmektense başka bi özel hastaneye git derim için rahatlasın

peki bebeğin kalp atışları kaç çıktı biliyo musun?
30 ve 31. hafta erken değil mi nst için.
yeni bi doktor ayarlıcam artık.
benim hatam oldu birazda doktor olayı

o gün içimiz rahatlasın diye devleye gittik cnm
özel hastaneden devam edicem zaten
ama bazı doktorlar insanı özelde para olarak görüyor ona kızıyorum
doktor bennden kan ve idrar tahlili istemişti hiç hatırlamadı ben söyledim şöyle bir göz attı
talihsiz b irgün yaşadım

peki bebeğin kalp atışları kaç çıktı biliyo musun?
30 ve 31. hafta erken değil mi nst için.
yeni bi doktor ayarlıcam artık.
benim hatam oldu birazda doktor olayı

genel olarak 32 de başlıyolar benim bildiğim nst ye benim kasıklarıma ağrı giriyodu ara ara ondan soktu ama yalan sölemiim kalp atışlarını hiç hatırlamıyorum, aletin sesini açmiştı nst deki bayan baya hızlı hızlı atıyodu kalbi sonra sesini kısıyolar aletin zaten.İçini rahatlatmak için bence güvendiğin bi hastaneye git hafta içi tekrar, sona doğru yaklaşınca insan daha da bi pimpirikleniyo.Moralini de bozmamaya çalış çünkü çok etkileniyolar yavrucaklar yaa, gecen gün boralim bozuktu ağladım falan normalde çok hareketliyken bütün gün cocuk hiç kıpırdamadı

Maalesef kimi dr sadece para gözüyle bakıyor hastasına bende çok yaşadım hamileliğim boyunca sabit bi dr um var ama mesela annemde kaldığım zaman rahatsızlanırsam uzak olduğu için mecbur başka dr a gidiyorum neler söylemediker ki yok plasentan kireçlenmiş yok bebeğe göre eşi daha yaşlı duruyor vs vs bunun gibi bir sürü can sıkıcı şey kendi dr uma söylüyorum gülüyo boşver sen onları diye kimi hastaneler özelde olsa cihazları çok eski oluyor dr lar da bilgisiz oluyor sanırım..

Ben almanyada yasıyorum ve 24 üncü haftada başlıyorlar burda nts ye.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…