Şu an birer kutu buldum sanırım onları alıcam... Cerrahpaşadaki dr la konuştum sen şu an devlete gitsen de 34. Haftan bitiyor biz engellemeye çalışmayız diyor tıp kitaplarındaki bilgiye göre 34 den sonra doğal akışa karışmıyoruz diyor özellerde 37 e kadar uğraşırlar ama yani devlet sana şu an kasılmaların var diye yatış vermez bunlar doğum kasılmasından ziyade yalancı kasılmalar ama tabi böyle devam ederse rahimde açılma yapabilir diyor ama insanın içi rahat etmiyor imkan varken neden erken doğsun da küveze girsin tabi ki Allah bilir ne olacağını ama durum karışık yani
Sağlık sorunu yoksa doğsa da birşey olmaz. Nedense bu sene bütün tanıdıklarım ve buradaki bazı arkadaşlar hep 29-35 arası doğurdular ve bebekler maşallah sağlıklı oldu. Bir arkadaşım 35 te doğurdu 2650 kg bebeği hiç küveze bile koymadılar.
Sıcaktan çocuklar da duramıyor içeride herhalde
Arkadaşlar;
Bana bebek havlusu alabileceğim bi site.
Bir marka önerecek olsn olabilir mi?
Kundak seklinde havlu bi kaç tane de küçük havlu almam lazım.
Bebeğim için...
Bir o eksiğimiz kalmış. Çantamızı kapattım bugün.
Arkadaşlar toplu alıntı yapamadım.
Havlu için cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bu arada rapido, fsuzel nerdesiniz yaw ???
Birde erken doğum yapan iki arkadaşımız vardı.
Tuceed ve diğer arkadaşımızın ismini anımsayamadım.
Onlardan haber var mı???
Nasılllar acaba??
Morhipoda çok güzel havlu setleri var bebek için.
Eki Görüntüle 1202709 Eki Görüntüle 1202711 teysrleri kizlarimla tanisin (masallah demeyi unutmayin ) hepinize cok tesekkur ediyorum iyi dilekleriniz icin.. sizi cookk seviyoruzz
Arkadaşlar toplu alıntı yapamadım.
Havlu için cevap yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bu arada rapido, fsuzel nerdesiniz yaw ???
Birde erken doğum yapan iki arkadaşımız vardı.
Tuceed ve diğer arkadaşımızın ismini anımsayamadım.
Onlardan haber var mı???
Nasılllar acaba??
Canm dopler kasığında sağ ve solda 2 kalın damar cocuğun kan akışını sağlıyor önmli . Bi aksama falan vrmı die belirli gebe haftasında bakılıo ban 29 da bakmştı . Gene ultrasonla bakılıo ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Eki Görüntüle 1202709 Eki Görüntüle 1202711 teysrleri kizlarimla tanisin (masallah demeyi unutmayin ) hepinize cok tesekkur ediyorum iyi dilekleriniz icin.. sizi cookk seviyoruzz
bende ilkinde, en baştan odasında yatağında yatırmıştım, çok faydasını gördüm. anne yanı beşikler ve özellikle yatakta emzirmeye karşıyım. bu şekilde emzirirken uyuya kalıp bebeğini kaybeden bir komşumuz vardı, kadıncağızın 6 çocuğu bir sürü torunu vardı ama sürekli o bebeği anlatırdı, bütün çocukluğum, gençkızlığım boyunca dinledim bunu, psikolojik olarak beni çok etkilemişki 2-3 ay eşimide uyandırıp başımda nöbetçi dikmeden emzirmezdim.Merhaba kızlar bugün çok heyecanlıyım kızımızın odası geliyorSizin bebişlerinizin odası geldi mi? Bir de sizlere bir şey danışmak istiyorum odasında bana ait bir de kanepe olacak yatak da olabiliyor aynı zamanda. Ben kızımın odasında kalmayı düşünüyordum açıkcası hep onu kendi yatağında yatırmak için. Sizce doğru mu yaparım yani beşik alıp yatak odasında yatağıma daha yakın olması daha mı iyi olur kendini güvende hissetmesi için. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
hiiiiç takma kafana onları, ben bikini ile giriyorum, popoma bi pareo bile bağlamıyorum:)) çok bakan oluyor ama kimsenin yadırgadığını sanmıyorum, çoğu kişi sevgiyle gülümsüyor, bazıları özenerek bakıyor, yadırgayan varsada kıskançlıktandır diyorum hiiiç takmıyorum:))Tatile giden arkadaslar bisey sorucam 2 ay once kaplicaya gittik daha o xaman bile insanlarin bakislari cok rahatsiz etmisti ki sadece bayanlar vardi havuzda.simdi bayram tatilinde esim bi otelde yer ayirtmis ama ben daha da dombili oldum ;( simdi herkes bana bakicak ben bile aynada kendimi gormek istemezken..ee gitmeyelim desem de esime haksizlik bidaha bole bi tatil icin belki iki sene beklicez;(( ne yapmaliyim???
arkadaşın mantığı fazla bencilceymiş canım ama yerinde olsam normal doğumda ısrarcı olurdum. ilk çocuğumda allerjik astım var, sebebini sorduğumda doktoru sezeryanla doğmuş olmasını da sebeplerden biri olarak sayıyor. tıbbi bir zorunluluğun yok diye biliyorum, bence çocuğundan normal doğum mucizesini esirgeme. annesin sen, yavrun için ne zorluklara göğüs gereceksin, yapanlardan neyin eksik.Kızlar ne dicem siz değerlendirin ben sezeryan istiorum korkudan insnlar tepki gösterio . 2 tane çock yapıp ayyy 10kerede olsa normal doum yaparım diyipte 4aydan sonra bebek emzirmek gereksiz dieen aynı kişi . Nasıl bi mantık meemesi sarkarmış =-O :-D
canım çantaya koymasan bile gidecekleri ayrı bir yere koy gerekirse eşine yada başka birine söyleyip al gel diye bilirsin. ben şimdilik bir çekmeceye koydum 1-2 eksiğim kaldı onlarıda tamamlayınca, iki tane minik hurca koyup çekmecede bırakıcam hastaneye giderken çantaya 2 hurç ile makyaj çantamı attımmı tamamdır.. hatta hurcun üstünede kızımın adını işleyeyim romantik olsun:)))Kızlar merhaba
Ben 32+3 üm hastane bavulunuzu hazırladınız mı ? Ben daha hazırlamadım şimdi hazırlasam 7 hafta sonra bebeğin kıyafetleri bavulun içinde mi kalacak yeniden mi yıkamak gerekecek kapalı ortamda ne yapacağımı bilemedim az da kaldı hala odasını da halletmedik sadece kıyafetleri var sizce arabasını ne zaman almalıyız çok mu geç kaldım ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
off aynı kaygı bendede var, ilk hassasiyet ve pullanma başladığından beri karnıma sürdüğüm yağdan göğsümede sürüyorum, iyi geldi kuruması falan geçti, geçen hafta lansinoh krem aldım onuda aklıma geldikçe sürmeye başladım sona doğru sıklaştıracağım. forumda göğüs pedini suçlayan çok olmuş benimde hep ucuna yapışır, çıkarırken bir parçada deriyi götürürdü onun için bu sefer göğüs kalkanını deneyeceğim, çok tavsiye etmişler, aventinkini aldım. inşallah bu sefer ağrısız sızısız atlatırız...Sizlere bişey sormak istiyorum bu benim ikinci gebeliğim ve ilk gebeliğimde emzirmeye başladığım ilk dönemlerde göğüs uçlarım yara oldu ve ne kullandıysam fayda etmedi çook çektim anlıcağınız ucundan parça bile koptu kanadı falan ve bunun üzerine korkularım var yine aynı olurmuki diye olmasın diye ne yapmam gerekir yada ne kullanmam lazım şimdiden ucunda hassasiyet var nasıl düzelir ??????
2 haftadır bendede genel bir azalma var, arada kontrole gittik herşey yolundaydı. yavaş yavaş yeri daralıyor artık. internette izlediğim bir doktor videosunda artık istediğini yapmak, rahat ettiği pozisyona girmek için ne yapması gerektiğini öğrendiğinden daha az oynayarak yer değiştirir gibi şeyler söylemişti, sanırırm benimki ayaklar kafada pozisyonunu pek rahat buldu çok yer değiştirmiyor artık:))Teşekkürler kızlar yorumlarınız, cevaplarınız için, bikaç şey sorup cevap alamayınca sanırım biraz alınganlık yaptım.
Daha önce farklı bişey sormuştum ama şimdi biraz tedirginim, ya sanki oğlumun hareketleri azaldı gibi, eskisine nazaran daha az hissediyorum, bazen çok hızlı vuruşları oluyor ama, gün içinde hareketli olduğu süre azaldı gibi, sizde de böyle bir durum var mı, yeri daraldığı için normal mi bilemedim, doktoruma sordum normal dedi, saydınmı dedi hareketleri, evet saydım normal, ama daha önceye nazaran azalması korkuttu bikaç gündür. Sizde farklılık varmı?
allah annalı babalı büyütsün canım, maaşşallah çok güzeller, çok daha ufak bekliyordum resimleri görünce şaşırdım bayaa bi kucak bebeciklerArkadaslar kizlarim geldi dunyaya.. ama daha yuzlerini goremedim yogun bakimdalarr.. genel durumlari iyi cok sukur ama kizim 1980 gr dogdu diğer kizim 2600 .. bide epidural diye basladik heyecan ve stresten sanirim uyusmadi genel anestezi oldum .. simdilik haberlerimiz bukadar
canım eczacılar birliğinin sitesine girip yurtdışından ilaç getirme linkindeki telefonu bi ara bizde ruhsatı olmayan yada bulunmayan ilacı ellerinde varsa veriyorlarmış yada getirtiyorlarmış ne kadar sürer getirtmeleri bilmem ama ellerinde vardır belki. burda satılan ilaçta bişey yapamıyorlarmış benim aradığım ilaçda piyasada yoktu ama satılan ilaç grubunda hala diye bişey yapmadılar ama nidilat için durum farklıdır belki..Sağol canım inş....
Bugün gittim hastaneye ama onlarında elinde çok yok bi de yatış yapan hasta başına veriliyormuş yani öyle kafadan veremiyorlamış dr ancak 2-3 gün yetecek kadar verebildi insiyatifini kullanarak... Cerrahpaşada çalışan dr a sordum o da aynısını söyledi vermezlermiş devlette vermezmiş işin kötü tarafı nidilatın muadili de yokmuş benim de kafam karıştı bakalım... Hergün hastaneye mi gidicem napıcam bilemedim...
malesef canım yakın zamanda aynı şeyi bizde annemin ms ilacında yaşadık, ilaç piyasada yok depolarda yok kenar köşe eczane elinde kaldıysa alacaksın, bakanlık açıklama yapmıyor, gelecek diye bi söylenti var ama zamanı belli değil, ilacın muadili yok en yakın benzeri olsada etkisini tam görmeye başlamak için 6 ay geçmesi lazım, doktorda bilmiyor, değiştirse 6 ay atak geçirme riski artacak, yan etkiler, uyum süreci vs.. ayrı bir dert. 80 küsür eczane sorduktan sonra 1 kutu bulduk, 1 ay yeter sonraya allah kerim dedik.Bende sana diyorum ki doktor kullanman gerek diyorsa ya sana ilacı temin eder, yatış verir ya da temin edeceğin yeri söyler.
Piyasada bulunmayan ilacı hastaya aratan doktordan ne hayır gelir bilemedim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Üretimi olmadığı için çok zor bulunuyor nidicard ve adalat diye muadilleri varmış ama bi yerde buldum galiba gidip bakıcak eşim... Bu arada miniklerin çok tatlı annesi maşallah onlaranasıl güzel bi duygudur darısı bizim başımıza :)
Bu dediğiniz ilaç neki ne işe yarıo
Bu bayram geçirdiğim 60 bayramdan daha farklı...
Daha bayram daha mutlu daha kalabalık sanki...
Bayramları erken kalkamam ben, aslında hiç kalkamam.
Ama bu bayram içimdekinin hıçkırıklarıyla tekmeleriyle uyandım,
Artık hergün sabahın köründe uyanıyorum.
Çok mutluyum...
Bu bayram benim için çok başka.
Kızımla ilk bayramım..
Allah'ım onun acısını sıkıntısını göstermesin diye dua ediyorum.
Arkadaşlar;
Herkesin bayramını kutlarım.
Bundan sonra bu bayram gibi şeker gibi bi hayatımız olsun.
Tadımız hiç kaçmasın.
Bebişlerimiz ; işte onlara diyecek bişi bulamıyorum.
Onlar ki mucize, hediye, onlar inanılmaz.
Çok şükür Allah'ıma
Amin canım... Zaten hep dinleniyorum iş-yemek hiç birini yapamıyorum ... Ne güzel dayanmış bebeği darısı başıma inş :) sorma buldum ama dünden beri kaç tane eczaneyi aradım bilmiyorum :)
Bu bayram geçirdiğim 60 bayramdan daha farklı...
Daha bayram daha mutlu daha kalabalık sanki...
Bayramları erken kalkamam ben, aslında hiç kalkamam.
Ama bu bayram içimdekinin hıçkırıklarıyla tekmeleriyle uyandım,
Artık hergün sabahın köründe uyanıyorum.
Çok mutluyum...
Bu bayram benim için çok başka.
Kızımla ilk bayramım..
Allah'ım onun acısını sıkıntısını göstermesin diye dua ediyorum.
Arkadaşlar;
Herkesin bayramını kutlarım.
Bundan sonra bu bayram gibi şeker gibi bi hayatımız olsun.
Tadımız hiç kaçmasın.
Bebişlerimiz ; işte onlara diyecek bişi bulamıyorum.
Onlar ki mucize, hediye, onlar inanılmaz.
Çok şükür Allah'ıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?