2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
kızlar yetişinnn yaaa yardımıma ... inanılmaz gaz oluo veinanılmaz kabızlık problemim var uyuyamıorum içimçok sıkılıo .darlanıorum ..uykusuzum . daha 2. ayımda maf oldum ya yardımcı olun nolur yaww

Benim ilk başlarda oluyordu gazdan ölücem sanıyordum. En bol pijamalarım bile rahatsız ediyordu belimi.

Ama 2 haftadır çok iyiyim. Aşılama yaptırdığım yer bana multi vitamin vermişti, 8. haftada kendi doktoruma geçtim. O gerek yok dedi kestirdi vitamini. Böyleceee hooop benim gaz kabızlık sorunu da uçuverdi, çok rahatım.

Tabi yanlıs anlasılmasın hala cok gazım var ama patlıcakmıs gibi histen kurtuldum çok şükür.

Günaydın kızlar..
Hepinize bebişleriniz ile birlikte sağlıklı bir hafta dilerim :)

Günaydınnnn :)

Hepimiz için sağlıklı bebişlerimizle dolu mutlu bir hafta olsun. Doktor randevuları olanlardan en yeniler keseyi bir sonrakiler pıtpıtları görsün inşallah. Benim gibi eskiler de hep bebeklerinin sağlıklı güzel haberlerini alsıın :)

Günaydın Eylül anneleri,
Bugün bebişiyle randevusu olanlar var mı? Umarım çok güzel haberler alırsınız.

en son 16sinda gittim kalp atisini duydum. kan tahlili verdi onu henuz yaptirmadim bu hafta yaptircam ins sonuclarla gitcem. belki o ara bi usg bakar. 12.hafta gel dedi kontrol icin. bulantim azaldi gibi ama bi anim bi ani tutmuo. bide daha uyaniyorum bugun ne yicem diye tum gunu dusunuyorum. canim bisey yapmak istemio cunku. karman cormAN bi durumdayim yani. su donemi atlatsak artik.rahat gunlerle devam etsek hamileligmize.. ilkinde olmamisti simdi niye bole oluyo bilmiorum ama cok yorucu. ayni
zamanda bel agrilarim oluyo is yaptigimda. gaz problemi bendede var bazen karnim sertlesio sonra gecio. yinede cok sukur tabi sikayet degil bunlar saglikla gelsin hepsi :)

kızlar bu arada ben de 1 kilo verdim. çok üzülmedim zaten nasılsa alıcam dedim. ama sağlıklı beslenemiyorum özellikle akşamları yemek yiyemiyorum.

Merhaba Güzelller güzeli anne...

Bana cevap verdiğin için teşekkür ederim ..Rab'im karnındaki evladını senın ve babasıyla sağlıklı huzurlu gunlerde buyutmeyi nasip eylesin Allah (c.c) sizi korusun İnşallah ...

Hayırlı hafta başları ...

Canım seni çok iyi anlıyorum. 9 ay askerlik gibi geçecek bizim gibilere. Biran önce oyalanacak başka birşeyler bulmamız lazım. Ben kitaplara dalmaya çalışıyorum. Bir de resim kursuna gitmeye başladım o da oyalıyor. Benim de yumurtalıklarımda ağrı oluyor ara ara. Özellikle en başlarda vardı. Şimdi de çok ani hareketlerde birşey batıyor gibi hissediyorum. Ya bir de insan korkuyor her ay bir aşama, bir stres, hep bekleyiş. Şöyle hamile kaldım, oh 9 ay sonra anne olacağım diye içim bir ferahlamadı benim :). Havaya bile giremiyorum endişelenmekten :) Önce rahim içi gebelik mi değil mi? Sonra kalp atışı duymak (neyse ki bu aşamaları atlattım), bu arada kanama korkusu, Sonra 2 li test, sonra 4'lü test bunları da bir atlatsak sonra herşey yolundaysa 9.aya kadar rahat nefes alırız diye umuyorum. Ben de birde toksoplazmaya bağışıklık çıkmadı. Şimdi heray kan vereceğim, kontrol altında olacakmış. Allah'ım sağlıcakla kucağımıza almamızı nasip etsin bebişlerimizi. Bizlere de huzurlu ve rahat bir hamilelik nasip etsin.

Canım bende de kabızlık sorunu var hep vardı da arttı hamilelikle. Sabahları aç karnına elma yiyip üzerine su içiyorum biraz yardımı oluyor aklında olsun. Bir de doktorum bol bol su içmemi önerdi. Umarım sana da faydalı olur.

Canım benim bende yaptırdım testlerimi bende topsoplazma için Rovamycine verdi dr günde iki tane.Çok dikkat etmemiz gerek çiğ etten uzak durmak ve sabze ve meyvelerimizi iyice yıkamamız gerek.Şu 9 ay bir an önce geçer inş. dediğin gibi bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Günaydın ,
Su ve süt içmek kabızlığa çok iiyi geliyor , incir ve kayısı da ...

Gunaydin kizlar hastaliktan hamileligin tadini cikaramadim henuz oksuruk devam ediyo gece uyku yok bide dis etimde ve dilimde pamukcuk olusmus

sabahları kalkınca ılık su içiyorum canım içine bikaç damla limon sıkıyorum, tuvalet sorununa iyi geliyor, dene istersen. ne güzel yiyebiliyosun. benim midem cok fena hiç bişey yiyemiyorum

aynen öyle yapmak lazım canım kitaplar konusunda çok güzel tavsiyelerim var. denenmiştir )
tracy hogg bebek sorunlarına mucize çözümler
harvey karp mahallenin en mutlu bebeği
şu an okuduğum her anneye lazım da tam bir dua ve bilgi hazinesi.
harvey karp ın mahallenin en mutlu yumurcağı ve
montessori vakfı başkanı tim seldin in kitabı da sırada..
kitap falan demeyin kızlar inanılmaz faydası oluyor. annemlerin aciz kaldığı yerlerde ben hep ne yapılması gerektiğini biliyordum.. çok rahat geçirdik en zor dönemlerimizi..

kabızlık alıyorsanız multivitami,nlerden kaynaklanıyor olabilir, bitkisel desteklerin yanında yine de dr a sorun derim bazen ilacın adı değişince bile fayda görülüyor.

Gunaydin kizlar hastaliktan hamileligin tadini cikaramadim henuz oksuruk devam ediyo gece uyku yok bide dis etimde ve dilimde pamukcuk olusmus
çok geçmiş olsun canım öksürük için elma kabuğu ve ıhlamur yazıyor elimdeki hamile kitabında. diş etinde çekilme varsa kalsiyum veya c vit eksikliğidir. pamukçuk için de karadut pekmezi veya reçeli bulup ağzına sürebilirsin.. çok faydası oluyor. çevremde çoğu kişide işe yaradı bi de aynı senin gb bi arkadaş ağzı yara olmuştu gitmediği dr kalmadı en son cldiyeye gittiğinde dr hamile msn demiş arkadaşa günüm geçiyor demiş ve dr da öğrenmişti hamile olduğunu demir eksikliğinden oluyo bunlar demişti dr u ona.. aklında bulunsun kendine çoook iyi bak...

siz neler yiyorsunuz?? ben hic bisey yiyemiyorum migdem cok bulaniyor kötü oluyorumm..bebek nasil beslenir ki?? su dahi icemiyorumm

Tesekurler canim diktora gidince sorayim eksiklik varmi.ya benbu ay cik hastalik yasadim haftada 5 gun okula 2 gun dersaneye gittim 3 aydir vucudumkaldiramadi resmen coktum bunlarda onun yansimalari karadutu duymamistim ama bogurtlende iyi geliyodu bulamazsam onu deneyim oksuruge yspmadigim denemedigim kalmadi gecmedi 1 haftadir

bu arada canlarım.. 2. olunca insan biliyo ama size de söyleyeyim..
ağrı,sızı,sancı, kafadaki endişeler hamilelikte hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç bitmiyo....
neden derseniz her ayın belli bir yükü var. 7 den sonra ay sancıları acep doğurcam mı bugün çok ağırım muhabbetleri...
4-6 arası genelde nefes tıkanması, mide yanması vs..
her ay her gece gece uyanmaları,wcleri, yatarken rahatsız olma, bel-sırt ağrıları vs vs..

şimdi bu kadın niye felaket tellallığı yapıyo diyeceksiniz.. felaket tellallığı için değil.. hamileliğin hiçbir aşaması kolay değil.. en rahat geçen hamilelikte bile farklı komplikasyonlar bile gelişebiliyor. mesela ben hiç şikayet etmemiştim ama böbreğimin biri c harfi şeklini almıştı bebekten daha çok böbrek sancısıyla kaç kere hastaneye yattım ( doğum odasında bile dr um doğurmadan bu böbrek sancısından kurtulamazsın dedi de hemencecik doğurdum :)
bu ay geçsin rahatlarım diye düşünmeyin hiç.. muhakkak bişeyler çıkıyor. bebeğim için çekilen her çile kutsaldır deyin.. hani adamın biri peyambere gelmiş demiş ki annemi taaa bilmem nereden 3 kere sırtımda hacca getirdim götürdüm hakkını ödedim mi? Peygamberimiz Sallallahu aleyhi vesellem cvp vermiş: "anne karnında attığın bir tekmenin hakkını ödeyemedin" diye..
bu işler böyle kardişler... biraz zorluk çekceğiz.. eee bunun kolaylığı yok mu? var elbet yediğine içtiğine dikkat eden, düzenli sırt-bel kısmına etki eden egzersiz yapanlar, yoga-pilates-yüzme sporlarına özellikle devam edenler daha rahat ediyorlar.. bir de bol su ve bol yürüyüş.. tüm bunlara hazırlıklı olun.. veeee
unutmayın kii içimizde bir canlı büyüyor, büyüyünce bizim gibi bir insan olucak
bunların hepsi onun sağlıklı geliştiğinin göstergesi aslında.. biraz sabır gerekiyor sevgili güzel anne adayları
hepinize mutlu,sıkıntısız günler diliyorum

siz neler yiyorsunuz?? ben hic bisey yiyemiyorum migdem cok bulaniyor kötü oluyorumm..bebek nasil beslenir ki?? su dahi icemiyorumm

Canım bebek için henüz endişelenmene gerek yok. Sadece peynir ekmekle bile beslensen bebek ilk üç ay senin depolarından gereken besinleri karşılar zaten. Ama çok ağır durumlarda elbette doktora danışmak lazım. Zaten benim anladığım kadarıyla hamilelik beslenmesinde bebeğe değil kendi geleceğimize yatırım yapıyoruz. Çünkü bebek her halükarda anneden ihtiyacı olan vitamin, demir, kalsiyum vs. ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz güzel beslenirsek depolarımızdan eksilmemesini sağlıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…