Bende tam aksi canım. Totom kocaman oldu bile!
walla çok şükür ben herşeyi yiyebiliyorum tabi bazılarını sindirmeye fırsat kalmıyorsiz neler yiyorsunuz?? ben hic bisey yiyemiyorum migdem cok bulaniyor kötü oluyorumm..bebek nasil beslenir ki?? su dahi icemiyorumm
çok geçmiş olsun tekrardan balla limon dene istersen komşular çocuk için söylemişlerdi bana.. geçiriyormuş.. ıhlamur nane limon da bana iyi gelir.. benim de burnum akmaya kulağım kaşınmaya başladı.. ben de hasta olucam galiba bu kdr gezmekten sonra:)) bi de mikrop kapmaya en hassas dönemdeyiz ben bi dönem maske takıp gezdiğimi hatırlıyorum grip olmamak için.. bunda dışarı çok çıkmıyorum otobüs falan.. ama ev ahalisinden bile kapıyo insan.. yanımda biri hapşırsa 2 güne kdr burnum akmaya başlıyo benim de..Tesekurler canim diktora gidince sorayim eksiklik varmi.ya benbu ay cik hastalik yasadim haftada 5 gun okula 2 gun dersaneye gittim 3 aydir vucudumkaldiramadi resmen coktum bunlarda onun yansimalari karadutu duymamistim ama bogurtlende iyi geliyodu bulamazsam onu deneyim oksuruge yspmadigim denemedigim kalmadi gecmedi 1 haftadir
su boş midede daha çok bulantı yapıyo sanki.ben de aynı durumdayım.insallah cabuk gecersiz neler yiyorsunuz?? ben hic bisey yiyemiyorum migdem cok bulaniyor kötü oluyorumm..bebek nasil beslenir ki?? su dahi icemiyorumm
bana zayıfladın diyolar normalde bayılırdım bu lafa amahala da devam ediyo yememeler.canım hiç bişey de yapmak istemiyo bu yüzden.yatıyorum sadece.normal mi bu kadarı onu da bilmiyorum.geçsin ve doya doya yiyebileyim istiyorum evimle kocamla ilgilenebileyim
su boş midede daha çok bulantı yapıyo sanki.ben de aynı durumdayım.insallah cabuk gecer
bu arada canlarım.. 2. olunca insan biliyo ama size de söyleyeyim..
ağrı,sızı,sancı, kafadaki endişeler hamilelikte hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç bitmiyo....
neden derseniz her ayın belli bir yükü var. 7 den sonra ay sancıları acep doğurcam mı bugün çok ağırım muhabbetleri...
4-6 arası genelde nefes tıkanması, mide yanması vs..
her ay her gece gece uyanmaları,wcleri, yatarken rahatsız olma, bel-sırt ağrıları vs vs..
şimdi bu kadın niye felaket tellallığı yapıyo diyeceksiniz.. felaket tellallığı için değil.. hamileliğin hiçbir aşaması kolay değil.. en rahat geçen hamilelikte bile farklı komplikasyonlar bile gelişebiliyor. mesela ben hiç şikayet etmemiştim ama böbreğimin biri c harfi şeklini almıştı bebekten daha çok böbrek sancısıyla kaç kere hastaneye yattım( doğum odasında bile dr um doğurmadan bu böbrek sancısından kurtulamazsın dedi de hemencecik doğurdum :)
bu ay geçsin rahatlarım diye düşünmeyin hiç.. muhakkak bişeyler çıkıyor. bebeğim için çekilen her çile kutsaldır deyin.. hani adamın biri peyambere gelmiş demiş ki annemi taaa bilmem nereden 3 kere sırtımda hacca getirdim götürdüm hakkını ödedim mi? Peygamberimiz Sallallahu aleyhi vesellem cvp vermiş: "anne karnında attığın bir tekmenin hakkını ödeyemedin" diye..
bu işler böyle kardişler... biraz zorluk çekceğiz.. eee bunun kolaylığı yok mu? var elbet yediğine içtiğine dikkat eden, düzenli sırt-bel kısmına etki eden egzersiz yapanlar, yoga-pilates-yüzme sporlarına özellikle devam edenler daha rahat ediyorlar.. bir de bol su ve bol yürüyüş.. tüm bunlara hazırlıklı olun.. veeee
unutmayın kii içimizde bir canlı büyüyor, büyüyünce bizim gibi bir insan olucak
bunların hepsi onun sağlıklı geliştiğinin göstergesi aslında.. biraz sabır gerekiyor sevgili güzel anne adayları
hepinize mutlu,sıkıntısız günler diliyorum
Günaydın kızlar..
Hepinize bebişleriniz ile birlikte sağlıklı bir hafta dilerim :)
ağrı,sızı,sancı, kafadaki endişeler hamilelikte hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç bitmiyo....
neden derseniz her ayın belli bir yükü var. 7 den sonra ay sancıları acep doğurcam mı bugün çok ağırım muhabbetleri...
her ay her gece gece uyanmaları,wcleri, yatarken rahatsız olma, bel-sırt ağrıları vs vs..
şimdi bu kadın niye felaket tellallığı yapıyo diyeceksiniz.. felaket tellallığı için değil.. hamileliğin hiçbir aşaması kolay değil.. en rahat geçen hamilelikte bile farklı komplikasyonlar bile gelişebiliyor. mesela ben hiç şikayet etmemiştim ama böbreğimin biri c harfi şeklini almıştı bebekten daha çok böbrek sancısıyla kaç kere hastaneye yattım( doğum odasında bile dr um doğurmadan bu böbrek sancısından kurtulamazsın dedi de hemencecik doğurdum :)
bu ay geçsin rahatlarım diye düşünmeyin hiç.. muhakkak bişeyler çıkıyor. bebeğim için çekilen her çile kutsaldır deyin.. hani adamın biri peyambere gelmiş demiş ki annemi taaa bilmem nereden 3 kere sırtımda hacca getirdim götürdüm hakkını ödedim mi? Peygamberimiz Sallallahu aleyhi vesellem cvp vermiş: "anne karnında attığın bir tekmenin hakkını ödeyemedin" diye..
bu işler böyle kardişler... biraz zorluk çekceğiz.. eee bunun kolaylığı yok mu? var elbet yediğine içtiğine dikkat eden, düzenli sırt-bel kısmına etki eden egzersiz yapanlar, yoga-pilates-yüzme sporlarına özellikle devam edenler daha rahat ediyorlar.. bir de bol su ve bol yürüyüş.. tüm bunlara hazırlıklı olun.. veeee
bunların hepsi onun sağlıklı geliştiğinin göstergesi aslında.. biraz sabır gerekiyor sevgili güzel anne adayları
aynen ya bos mide daha kötü kusacan bisey yok,su dahi icemiyorum.normalde gunde 3 litreden fazla su icerdim istahim cok fazlaydi:)) böyle olacagimi hic dusunmemistimm.ama genede cok guzel bisey bide tekme atmaya baslasa
tşk eerim canım.. daha çok şey var hala aklımda olan da fırsat kalmıyo bazen daha vakti gelmemiş oluyo.. bu ara elimdeki hamile kitabını bu forumdan bi arkadaş önermişti. her anneye lazım adı. dua ve bilgi hazinesi de alt başlığı. içinde çok değişik bilgiler var hem dua hem bitkisel şeyler. bazılarında hikaye falan paylaşılmış dün elime geçti ama yarısına göz attım.. ağlayan gece uyumayan çocuklar için dua reçetesi bile var. keşke daha önce elime geçseydi diyorum belki son 1.5 senenin bir kısmını kurtarırdımArkadaşım,
sendeki bilgiler muhteşem.. Benim ilk bebeğim, henüz 4+6'dayız.Paylaşımlarına bayıldım, artırırsan sevinirim :)
dediğin kitaplara baktım, en kısa zamanda alıcam. Hamilelikle ilgili kitap hangisi?
Güzel bir hafta dilerim..
Canım benim bende yaptırdım testlerimi bende topsoplazma için Rovamycine verdi dr günde iki tane.Çok dikkat etmemiz gerek çiğ etten uzak durmak ve sabze ve meyvelerimizi iyice yıkamamız gerek.Şu 9 ay bir an önce geçer inş. dediğin gibi bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.
Günaydın ,
Su ve süt içmek kabızlığa çok iiyi geliyor , incir ve kayısı da ...
aynen öyle yapmak lazım canım kitaplar konusunda çok güzel tavsiyelerim var. denenmiştir)
tracy hogg bebek sorunlarına mucize çözümler
harvey karp mahallenin en mutlu bebeği
şu an okuduğum her anneye lazım da tam bir dua ve bilgi hazinesi.
harvey karp ın mahallenin en mutlu yumurcağı ve
montessori vakfı başkanı tim seldin in kitabı da sırada..
kitap falan demeyin kızlar inanılmaz faydası oluyor. annemlerin aciz kaldığı yerlerde ben hep ne yapılması gerektiğini biliyordum.. çok rahat geçirdik en zor dönemlerimizi..
kabızlık alıyorsanız multivitami,nlerden kaynaklanıyor olabilir, bitkisel desteklerin yanında yine de dr a sorun derim bazen ilacın adı değişince bile fayda görülüyor.
Çok teşekkürler kitap önerileri için. Şu durumda en iyi oyalayan ve sakinleştien şey sürükleyici bir kitap. Multivitamin olarak magnezyum B6 alıyorum. Belki de ondan kaynaklandı. Doktoruma danışacağım.
moralim bozuldu dedim ki kızlara bi danışayım her ne kadar cevabı içimde bilsemde insan bu psikolojide bıseyler duymak ıstıyor
persembe gunu bebegımı ve kalp atısını gordum hcg degerım 6800 lerdeydı cuma gunu sağlık ocagına kayıt olmam gerekıyormus annemle haber gondermıs hekım gıttım oldum bende gebelık dosyası mı ne olusturuyorlarmıs dedıkı tahlıller yapılacak tmm dedım kan verdım bıraz once de sonuc almaya gıttım hcg dusuk cıktı 6200 daha oncekı hcg üniversite hastanesinde özel tüp bebek bölümünde yapılıyor 20 dk çıkıyor sağlık ocağı baska bır yere gonderıyor 1 gun sonra cıkıyor bıldıgım hcg dusmemesı lazım ama sankı hcg gebelıkten sonra yavas yavas duser mıydı öyle birşeyde var tam hatırlamadım .dedim sonra farklı labaratuvarlar farklı çıkabılır su ana kadar hep unıversıtede takıp yapıldı hersey yolundaydı kafam karıstı yanı anlayacagınız ıcım de garıp bısey oldu bu nedır sımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?