merhaba arkadaşlar,
bugün kontrole gittik, ne yazıkki bu sefer moralim bozuk şekilde döndüm... önce ntsye girdik bi sorun çıkmadı çok şükür, ultrasonda kontrol ettik 3300 gr olmuş tontişim, kendini çok katlamış içeride baya uğraştı doktorumuz ölçümlerini yapabilmek için, sonra çatı muayenesi yapalım dedi, tabi biraz ürktüm, ama neticede çıktım koltuğa saolsun hemşiremiz rahatlattı yardımcı oldu, yapıldı muayenemiz ama bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim hiç =( canım çok yandı, kadının parmakları sıkıştı içerde =\ doğum hakkında konuşalım seninle dedi, toparlanıp yanına gittim, kendini çok kasıyosun çıkaramadım parmaklarımı içerden dedi, normal doğum istiyorsan kendini buna hazırlamalısın ama sezeryanı da düşün, 1 hafta sonra kararını konuşalım dedi, eğer sezeryan istersem ona göre tahlillerini yapıcakmış, ağrı eşiğim çok düşükmüş çocuk da biraz iri, doğana kadar biraz daha büyücek bunları da düşün dedi.
asıl sorun şu ki evet ağrı eşiğim çok düşük biliyorum, kan görsem tansiyonum düşer bayılırım biliyorum, ufacık bir kesikte ortalığı ayağa kaldırırım biliyorum ama normal doğum isterken bunları göze almıştım yani korkmuyorum, zaten canımın yanması korkumdan değil o acıyı herkesten biraz daha fazla hissetmemden kaynaklı. bu durumda neye göre karar vericem bilmiyorum, doğum başlarsa ben de o acıyla kendimi kasarsam çocuk çıkamaz mı boğulur mu ona bişey olur mu bilmiyorum kafam çok karıştı... kendi canımın yanmasını düşünmüyorum -ki hiç de düşünmedim şu ana kadar, tek korkum bebeğime bi zarar vermem
annemle konuştum, arkadaşı olan bir baş ebe varmış ona bi danışayım dedi, iyi dedim haber bekliyorum.
çok üzgün hissediyorum kendimi... bebeğime zarar vermeyecek olan en doğru şeyi istiyorum ama hangisi daha iyi olur hangisinin sonrası daha doğru olur bilmiyorum...
DeniCim benimde doğum cuma günü birlikte doğurucaz :) seninki saat kaçta
Canım sen zaten en doğru kararı verirsin ams bazen bazı seyleri zorlamanın anlamıda olmuyor. Tabiki en güzeli en doğalı normal doğum ama doktorunuda dikkate almalısın. Gercekten kendini bu kadar kasıyorsan bu stresse girmenin bi anlamı yok. Bebeğine sağlıkla kavuşta sezeryanmış normalmiş bence hiç önemli değil. Kendini üzme bu kadar bence.
Canim benim gonlumden gecen epidural. Umarim epidurale uygunumdir biliyosun bunada o noktada karar veriliyor. Ama dedigim gibi bana uygunsun derlerse dusunmeden epidural yaptirirm. Geven sene bu zamanlar kardesimin esi dogum yapti epiduralle. Biz onun ameliyattan cikmasini beklerken ondanonce sezeryana alinan bayan geldi. Cok kotu gorunuyordu inliuordu ve ertesi gune kadar da kendine gelemedi. Bizde acaba bizimkiz nasil olacak diye panik okurken bir baktim asansor acildi yuzunde guller acarak bize el sallayarak geliverdi.
Tabi herkeste boyle olacak diye bisey yok. Mugtemelen o bayanin anesteziye karsi bir hassasiyeti vardi o nedenle okadar sikinti cekti.
Ama sanki epidural bebegi ilk gorme sansi da tanimasindan dolayi daha avantajli geliuor bana bilmemki
cnm bende kendimi kasan biriyim
canım çok tatlıdır. kan görsem fenalaşırım . henüz çatı muayenesi olmadım ama ne olur bende bilmiyorum inan.
doktorunla konuşarak ortak bi karara varın derim.
Doğru diyosun canım onu da düşünüyorum moralim bozuk olduğu için uyanmak istememiştimbu çok farklı tabi bu seferde bebeğe takarım kafayı olur da gelmemiş olur yıkarım ortalığı kesin kendimi bilmeden
1 ay önce ablamda spinal anestezi ile doğum yaptı dr da aynı şeyleri söylemiş ona senin ve bebeğin için en iyisi spinal olmak çünkü bebeğe narkoz geçmiyor böylelikle demiş... Çok da rahat atlattı aslında hatta doğumdan çıkar çıkmaz dediği ilk şey normal doğurmak için çırpınanları anlamıyorum çok güzeldi herşey dedi ertesi gün ayaktaydı hiç yatmadı bile suyu geldiği için sancıyla gitmişti hastaneye belki de ondan çok rahat geldi o
Evet karar vermek zor maalesef ama ben kan sulandırıcı iğne olanları epidural yapmadıklarını duymuştum tabi yine doğrusunu dr un bilir canım.. Bakalım benim için ne karar vericekler?
Aaa aynı gün mü doğuruyoruz sabah saat 10:30 da alıcam dedi dr senin ki kaçta? Benim dr um aslında bir hafta daha bekleme yanlısıydı ama halimi görünce vazgeçti senin bi sebepten dolayı mı alınıyor?
DeniCim benimde doğum cuma günü birlikte doğurucaz :) seninki saat kaçta
Ya bak bu sıkıntı işte. Benim burnum hep tukanık bende genele sıcak bakıyordumCanlar burub tıkanıklığına dikkat genel anesteziye almıyolar biliyosunuz kendinize iyi bakın
doktorum kararı bana bıraktı, o an Allah sabrını verir der sabredersen kendinde bu gücü buluyorsan normalle devam edelim ama böyle kasmaya devam edeceksen sezeryanı da düşünmelisin ona göre tahlillerini yapalım dedi. huff içim daraldı yaa =(
Canım benimde annem çalışıyo, 10 gün anca kalırım dedi. Eşim mesaili çalışıyo çok geç geliyo eve. Kayınvalidemde kalamayacak gündüz uğrar ama gece kalmax. Bir şekilde ayağa kalkarız merak etmetabiki tek isteğim bebeğime sağlıkla sıhhatle kavuşabilmek... ama neden böyle oldu diye kendi kendimi yiyorum hayır zerre kadar korkum olsa içimde ay doğuramicam galiba diye bir kere düşünmüş olsam anlicam ama yok arkadaş hep laylaylom vakti gelince doğar diye düşünen birisiyim niye kastım kendimi nasıl rahatlatıcam bilmiyorum ki kafam çok karıştı =\ ve sezeryan sonrası hemen toparlanamamaktan korkuyorum çünkü yakınımda kimsem yok, annem çalışıyor 1 hafta kalıp dönmek zorunda, kayınvalidem de kalamaz kayınpederimin sağlık sorunları var onu tek bırakamıyor, bütün bunları düşünüp en iyisi normal doğum derdim, şimdi napıcam bilmiyorum...
Canım sanada iyi doğumlar olsun bebişine sağsalim kavuş inş. Çok mutluyum çok şükür bu günlere geldik hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Canım; iyi doğumlar dilemek istedim. Güzel haberlerini bekliyorum
Ya bak bu sıkıntı işte. Benim burnum hep tukanık bende genele sıcak bakıyordum
allah yardımcımız olsun.
muayeneden sonra bizde karar vericez bakalım
herşey iyi olsunda artık sezeryan normal farketmez
Canım benimde annem çalışıyo, 10 gün anca kalırım dedi. Eşim mesaili çalışıyo çok geç geliyo eve. Kayınvalidemde kalamayacak gündüz uğrar ama gece kalmax. Bir şekilde ayağa kalkarız merak etme
Hahahah iste bu sebepten benim doktorum esleri iceri almiyorBende öyle düşünüyorum aslında hatta geçen başka bi dr şey dedi spinal veya epiduralde tansiyon çok düşüyor onun için devamlı sıvı takviyesi yapıyoruz sen tansiyonum çıkıyor diyorsun ne güzel işte sana daha uygun olur bu demişti ama bakalım nabız ve tansiyon uygun olduğu sürece başlanabiliyormuş spinale tansiyonum düşer de nabzım nasıl olur onu bilmiyorumUygun görüldüğü takdirde tüm cesaretimi toplayarak spinali isteyeceğim ama o zaman da diyorum ki eşime sende gel yanımda dur o da ben seni öyle göremem diyor onun da tansiyonu var mazallah bi de tansiyonu çıkarsa beni bırakıp onunla uğraşırlar artık
Caniiiim sen de cima kavusuyorsun demek bebisine ha hayirli ugurlu olsun canimcim. Hersey gonlune gore olsun ama bize haber verin olurmu mutlakaDeniCim benimde doğum cuma günü birlikte doğurucaz :) seninki saat kaçta
kızlar çok korkuyorum.. bugün kontrol vardı kendi doktorumda değil ama geçen gün bahsetmiştim size ya izne çıktı kendisi diye. neyse suyu baya azalmış bebeğimin nasıl oldu anlamadım ama sınır 5 cm ise benimki 3 cm çıktı. fetal dopler çektirilmesi gerekiyor dedi. ne olduğunu da tam blmiyroum ama bebeğin iyilik durumunu ölçen bir şeymiş sanırım. kaldığım ilçede yok. hem ilçedeki dr hem de kendi dr um tıp a yönlendirdi. orada da hemen sezaryana alıyorlar ama dedi. yine ded gitmeliymişim. neyse öğleden sonra tahlil sonuçlarım çıkınca tıp a gideceğiz. şimdi hazırlık yapıyorum. ne olur dua edin bana da..bir sıkıntımız olmadan bebeğimize kavuşabilelim..
Bende 28 Ağustos'ta sezeryana giriyorum. Anestezi uzmanı her türlü bayılma şeklini dün anlattı. Ben genel anestezi ile uyumak istiyorum. Ama çevreden ve doktorlardan epidural anestezi için üzerimde baskı var. Herkes o anı ve o günü bebeğimle yaşamam gerektiğini söylüyor. Ama ben o kadar hassaslaştımki günlük kan sulandırıcı iğnemi olurken bile tansiyonum düşüyor. Epidurale dayanabilecek hormonlarım kalmadı. Çok zor bir karar.
Canım genel anestezide bebeğin çıkış süresinde bebek çıkıyor zaten bebeğe anestezi geçerse bevek sarhoş gibi çıkmaz daha köüsü olur bunu düşünmeyin sizin için hangisi rahatsa onu düşünün bebek zaten tam vaktinde çıkıyor milyonlarca genel anes. Doğum oluyor hiç anestezinin bebeğe geçme ihtimalinden doktorlar bahsetmedikleri gibi böle bişey olamaz diyolarDoğru diyosun canım onu da düşünüyorum moralim bozuk olduğu için uyanmak istememiştimbu çok farklı tabi bu seferde bebeğe takarım kafayı olur da gelmemiş olur yıkarım ortalığı kesin kendimi bilmeden
1 ay önce ablamda spinal anestezi ile doğum yaptı dr da aynı şeyleri söylemiş ona senin ve bebeğin için en iyisi spinal olmak çünkü bebeğe narkoz geçmiyor böylelikle demiş... Çok da rahat atlattı aslında hatta doğumdan çıkar çıkmaz dediği ilk şey normal doğurmak için çırpınanları anlamıyorum çok güzeldi herşey dedi ertesi gün ayaktaydı hiç yatmadı bile suyu geldiği için sancıyla gitmişti hastaneye belki de ondan çok rahat geldi ona :)
Evet karar vermek zor maalesef ama ben kan sulandırıcı iğne olanları epidural yapmadıklarını duymuştum tabi yine doğrusunu dr un bilir canım.. Bakalım benim için ne karar vericekler?
Aaa aynı gün mü doğuruyoruz sabah saat 10:30 da alıcam dedi dr senin ki kaçta? Benim dr um aslında bir hafta daha bekleme yanlısıydı ama halimi görünce vazgeçti senin bi sebepten dolayı mı alınıyor?
Biraz erken bş doğum olacak ama hayırlısu canım çok saolayy çok az kalmış...
allah kurtarsın cnm hayırlısıyl kucağına al bebişini
Denşzcim benim koptuk çok görüşemiyoruz ama hep aklımdasın seviyom seni dopum için karar verdinmiCanım sanada iyi doğumlar olsun bebişine sağsalim kavuş inş. Çok mutluyum çok şükür bu günlere geldik hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Canım; iyi doğumlar dilemek istedim. Güzel haberlerini bekliyorum
Ya bak bu sıkıntı işte. Benim burnum hep tukanık bende genele sıcak bakıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?