Amin cümlemize inşllhHmm anladım cnm masallah gelisimi iyiymis saglıkla kucagına alırsın insallah
canım doktoruna söylesen durumdan duyduğun rahatsızlığı, bu şekilde içinin rahat etmediğini, stres yaptığını falan anlatsan, kendi gerekli görmese bile senin rahat etmen için 2dk bakı versin ultrasonla.Dur bakalim canimbuhun ben de esimi ikna etmeye calisicam. Cunku hakikaten olmuyor boyle icim icimi yiyor bir saniye aklimdan cikmiyor her an bebegim hareket ediuormu diye panik halinde zaman gecirmeye calisiyorum zor oluyor yani.
Benim idrarda koyulasma yok canim karnin ustunde agrida yok yani hani bazen oluyor oda cok egilip kalkarsam zorlarsam gulerken falan okuyor ama dedigim gibi cok nadir. Bas agrim da yok ama deli gibi kalp carpintim oluyor ve beyminim icinde atiyor kalbim sanki
canım senin doktorun sezeryan sırasında miyomlarını alacak mı? benim ilk dr açınca bakar, alabildiğimi alırım demişti ama yeni dr prensip olarak dokunmuyorum, riskli oluyor kanamayı arttırıyor, hastaya kan vermek falan gerekiriyor, bilmem ne türü miyom olursa temizle temizle bitmiyor rahim elimizde kalıyor gibi laflar etti.. doğumdan sonra bakıcaz bi kısmı kendiliğinden tekrar küçülecek, bir kısmı kalacak ona göre ilaç yada operasyon önericez dedi.. benimde kafam karıştı..Günaydın kızlar,
Herkese iyi haftalar...
Allah izin verirse perşembe günü bebeğime kavuşacağım ama iki gündür çok fena bel ağrısı çekiyorum. Çişim var sanıyorum gidiyorum birşey yok. Sanki vajinamın içinde sıvılar dolmuş gibi bir his hissediyorum. Bunlar doğumun yaklaştığına dair belirtilermiş galiba ama sezeryan olacağım için normal doğumdan çekiniyorum çünkü her koşulda miyom ve kistler alınacağı için kesileceğim ve bebek zaten kafası yukardaydı belki de döndü mü acaba bu kadar ağrı oluyor.
Dün bir kocakarı efsanesi öğrendim
Ayağa kalkıp 4 parmağı kasıklara koyunca serçe parmak havada kalıyorsa doğum çok yakın demekmiş
Ödemleri azalıp kilo veren var mı acaba_?
doğum yapacağın hastaneyede bi sor bence canım ben dün sordum, kendine ve bebeğe kıyafet dışında hiç bişey getirme, ped bebek bezi vs.. hepsini biz temin ediyoruz. en çok iç çamaşırında sıkıntı yaşanıyor fazla çamaşır koy çantana dedi.slm kızlar doğuma çok az kaldı ve sanırımı çoğunuz hastane çantasını hazırlamıştır... bende hazırladım ama eksiklerim var diye düşünüyorum siz bebiş ve kendiniz için neler hazırladınızzz
benimki zorunlu sezeryan olacak. ben zaten bu kararın bize bırakılmasına karşıyım, karar bize kalınca tabiiki kaygılarımıza yenik düşüp sezeryana meylediyoruz, okadar sene tıp eğitimini boşunamı alıyor bu doktorlar bizim sağlık durumumuza ve kişisel özelliklerimize vs.. bakıp onlar karar vermeli.doğuma karar verdiniz mi normal mi sexeryan mııı
ben kararsızım aslında normal istiyorum ama sexeryaa meğilliyimm
normal doğum ve sezeryandaki bebek kaybı ilgili istatistikler varmış, normalde bebek, sezeryanda anne daha fazla risk alıyormuş vs.. ama bana saçma geldi, hiç doktor görmemiş, köyde tek başına doğuran kadında dahil istatistiğe ozaman tabiiki ortalamalar etkilenir bundan..Kendi adıma cesaret yönünden hiçbir sıkıntım yok belki daha önce başıma gelmediği yada hiç izlemediğim içindir
Bebek açısından tüp bebeklere kıymetli bebek diip niye sezeryana alıyorlar ona bozuldum sadece biraznormal doğum bebek için riskli mi ki öyle demiş bazı arkadaşlarımızın doktorları diye..
canım benim ççatı muayenemde seninki gibi geçmişti, korkudan kendimi çok kasmıştım, doktoru bukadar sıktım doğumdada aynısı olursa bebeğide sıkarsam diye korkunca doktorum olmaz öyle şey, doğum doğal bişey benim yaptığım doğal olmayan bişeydi o nedenle zorlandın ama ilişki sırasında böyle bişey yaşamıyorsun yada yemeği rahatça yutuyorsun ama ben şimdi yemeği zorla boğazına itsem yutamazsın, doğumda doğal bir süreç kolayca kayıp çıkacak içinden, sen sadece ıkınarak yardım edeceksin, bebek çıkmak isteyince istesende tutamazsın falan demişti..tabiki tek isteğim bebeğime sağlıkla sıhhatle kavuşabilmek... ama neden böyle oldu diye kendi kendimi yiyorum hayır zerre kadar korkum olsa içimde ay doğuramicam galiba diye bir kere düşünmüş olsam anlicam ama yok arkadaş hep laylaylom vakti gelince doğar diye düşünen birisiyim niye kastım kendimi nasıl rahatlatıcam bilmiyorum ki kafam çok karıştı =\ ve sezeryan sonrası hemen toparlanamamaktan korkuyorum çünkü yakınımda kimsem yok, annem çalışıyor 1 hafta kalıp dönmek zorunda, kayınvalidem de kalamaz kayınpederimin sağlık sorunları var onu tek bırakamıyor, bütün bunları düşünüp en iyisi normal doğum derdim, şimdi napıcam bilmiyorum...
ben başından beri düzenli yüzüyorum canım hatta bugün havuzdaydım tabii eski performansım yok, acemi teyzeleri geçiyorum ama kızım bana tur bindiriyo birde gülüyo halime:))) açılman olmadığı sürece son güne kadar yüzebilirsin ama dalmak ve çok nefes tutmak yok dedi doktorum. yürüyüşde tavsiye etmişti ama ben pek yapamıyorum.Bana kimse tavsiye etmedi ama bunu okumuştum bende canım
Bende yürüyüş yapmamda bir sakınca var mı diye soracaktım unuttum bugün yoktur heralde dimi yürüyüş yüzme bunlar son zamanlara kadar tavsiye edilen şeyler erken doğuma sebep olacak şeyler değildir heralde..
CANIM BENİM 32 DE farkedildi her hafta bakıyorlar artı nst ye giriyorum bu hafta benimde 35 ama en son aynı gibi yani büyük bir hızla azalmıyor dedi doktor demekki biraz daha gider inşallah dedik bizde seninde daha gider inşallah bol su iç soluna yat dedi...sana niye serum falan verdilerki çok çok mu azalmış suyun ki???sınırda mıymış acaba ??bide azalan su tekrar artabiliyormuymuş?? benim bebek su az diye dönemez dedi doktor ondan sezaryen olacak...Cnm en son 33 te gittigmde yani 2 hafta onceki kontrolde suyunda bi sikinti yoktu. yarin 35 bitiyor benim apar topar hastaneye yattim serum tedavisine baslandi eger su azalmasi gerilerse biraz daha beklenecek olmazsa acil sezeryan normal dogum sansi da olmuyormus bu tur durumlarda. bekliyoruz bakalim...
Cnm benim nasil geldi anlamadim ama sinir 5 cm mis bende 3 cm e dusmus tehlikeli bo azalma yaniCANIM BENİM 32 DE farkedildi her hafta bakıyorlar artı nst ye giriyorum bu hafta benimde 35 ama en son aynı gibi yani büyük bir hızla azalmıyor dedi doktor demekki biraz daha gider inşallah dedik bizde seninde daha gider inşallah bol su iç soluna yat dedi...sana niye serum falan verdilerki çok çok mu azalmış suyun ki???sınırda mıymış acaba ??bide azalan su tekrar artabiliyormuymuş?? benim bebek su az diye dönemez dedi doktor ondan sezaryen olacak...
Tamam canim bekliyorumSevgicimm özel mesaj atmayı denedim beceremedim sanırım. Yarın dinç kafayla halledicem inşallah.
cnm kendi annen mi kayınvaliden mi? sonucunu düşünememiştir, boşver, sabret, bence illa çocuğumu verin diye kendini hırpalama, heves ediyolardır belki kendilerince, bırak ilgilensinler, sen de buarada kendini bir an önce toparlamaya bak.. sonra zaten yine herşeyiyle sen ilgileniceksincumartesi günü amniyon sıvısında ufak bir sızıntı riski var diye bebeği daha fazla riske atmamak için sezeryan doğuma aldılar bizi 2960 gr bir kızımız oldu maşallah çok şükür sağlıklı 36 haftalık dünyaya geldi ameliyat sonrası çok acı verici zor oldu ama hiç bir şey canınızı anneniz ve kv kadar acıtamazmış kızlar size tavsiyem yanınızda gerçekten yardımcı olacak birini bulundurmanız kv herkese sütüm olmadığını anlatmış 2 gündür herkes tel edip sütün varmı bebeğin çok mu ağlıyor diye soruyor annem çocuğu bana hiç vermiyor 30 dak emzirdiğim halde ikna olmayıp 2 kez uğraşıp mama veriyor biberonla bebeği elime alamıyorum açlıktan ölmek üzereyim kahvaltıdan beri bunlardan yemek bekliyorum 1 tas çorba yok bebekte yok9 ay arayıp sormadılar bundan daha iyiymiş bebeğim çok güzel ama :) elbet bir gün iyileşip çocuğu alıp kaçarım :)
Merhaba kizlar yeni doktor kontrolunden geldim bilmiyorum benim durumunda olan varmi nst ye girdim ve yarim saatte bir kere oynadi ve kalp atis seviyesi hep ayniymis bilmiyorum ebe hanima sordum ne anlama geliyor dedim cok yorgun bir bebek dedi benimde herhangi bir sanci acilma olmadigi icon hemen sezeryana alacagiz dedi bu kalp atislariyla suni sanciya bile dayanamaz dedi ben anlamadim normalde bi anne anlamazmi bir terslik olsa yada hareketlerinde ben bilirdim ben gayet iyiyim ve haftami doldurmak istiyorum simdi evdeyim ve esimin eve gelmesini bekliyorum bir karar verecegiz ya baska doktora daha yada sezeryana ne yapmaliyim bilmiyorum
hahahah çıkaramıcam galiba. ben idrar tahlilini elime alıp sadece proteine baktım negatifi görünce rahatlayıp geri kalanını incelemedim. tahlili yaptırdıgım lab dogrudan doktpruma da yolluyor sonucları meger idrarım bulanık ve lökosit varmıs şimdide doktorum idrar kültürü istedi iyi mi :)
9 ayı idrar yolları enfeksiyonu olmadan geçir son hafta böyle bir riskle karşılaş. Allahjım sen sen cok buyuksun bunda da vardır bir hayıur. neye niyet neye kısmet:)
canım doktoruna söylesen durumdan duyduğun rahatsızlığı, bu şekilde içinin rahat etmediğini, stres yaptığını falan anlatsan, kendi gerekli görmese bile senin rahat etmen için 2dk bakı versin ultrasonla.
doğum yapacağın hastaneyede bi sor bence canım ben dün sordum, kendine ve bebeğe kıyafet dışında hiç bişey getirme, ped bebek bezi vs.. hepsini biz temin ediyoruz. en çok iç çamaşırında sıkıntı yaşanıyor fazla çamaşır koy çantana dedi.
benimki zorunlu sezeryan olacak. ben zaten bu kararın bize bırakılmasına karşıyım, karar bize kalınca tabiiki kaygılarımıza yenik düşüp sezeryana meylediyoruz, okadar sene tıp eğitimini boşunamı alıyor bu doktorlar bizim sağlık durumumuza ve kişisel özelliklerimize vs.. bakıp onlar karar vermeli..
uyyyy maşallaharkadaslar meraba bebışlerınız kıloları nasıl gıdıyor ve kacıncı haftadasınız
sanırım benım kızım bıraz tosun olacak
36. haftadayız 2970 geldı
cok mu acaba
ayyy çok zor bu aile durumları... tahminimce benim de başıma gelicek bu tarz olaylar doğum sonrası.. çünkü doğumuma çok az kaldı ve bu halde bütün temizliği kendim yapıyorum.. allahtan kızkardeşim yanımda. o yardımediyo bana garibim, doğumdan sonra o da gidicek, okulu başlıyo... o yüzden kendimi şimdiden hazırlamaya çalışıyorum.. ''ne olursa olsun üzülmücem, tadını çıkarıcam'' diyorum kendi kendine... şuan herşeyle böyyle ilgilenmek çok zorbiliyorum ama bbence boşver, bebeğin yeeni doğdu, en güzel zamanların tadını çıkarmaya çalış, gitcekmiş zaten bikaç gün sonra, o yokmuş gibi düşün.kızlar 3 gündür k.validem bende kalıyor k.pederim şehir dışında..ve ben sinir olmaktayım bu duruma sadece yemek yapıyor başka hiç bir şey yok ben dikişli dikişli süpürge tutuyorum toz alıyorum bulaşıkları yerleştiriyorum ütü yapıyorum eğil kalk sürekli ha bu arada bebeğimle ilgileniyorum ayrıca büyük oğlumlada ; ama k.validem elinde tel.sürekli face de takılıyo şuanda karşımda uyuyo ..ben bulaşık makinasını boşalttıktan sonra çok yoruldum biraz uzanıcam dedim bi baktım içerde büyük koltuğu kapmış uyuyo allahım içimden hep sabır çekiyorum..bir kaç gün sonrada kızının yanına gidecek şehir dışına bana misafir mi gelicekmiş hiç umru değil zaten söyleyip duruyo ''kerata erken geldi bütün planlarımı bozdu ''diyor annem ise bebeğim erken geldi diye temizliklere yardım etti bacağında ağrısı vardı şimdi iyiyce arttı sütüm kaçmasın diye sabır çekiyorum ...
başlamadım ama 1 ay önceden başlanması gerektiğini söylüyolar canım bn sormayı unuttum dr. p.tesi sorcam inşkızlar günaydın..
göğüs ucu kremi kullanmaya başladınız mı? erken mi ?
Kızlar az önce doktordan geldim büyük güne çok az kaldı artık tarihimiz kesinleşti 22 ağustos cuma sabah saat 10:30Sezeryan olacağım anestezi şekline ise o gün karar vereceğiz dedi dr daha doğrusu bende nabız problemi olduğundan anestezi uzmanı karar verecekmiş bugün sezeryan için olan testler yapıldı çarşamba yine bi göreyim dedi kontrole çağırdı... Hastanede tansiyonumu ölçüyorlar 10-6 en fazla 12-8 anlamış değilim :) çok garip bi heyecan sardı Allahım utandırmasın sağlıkla kurtulalım inş :)
başlamadım ama 1 ay önceden başlanması gerektiğini söylüyolar canım bn sormayı unuttum dr. p.tesi sorcam inş
insanın zaten hormonları, duyguları karmakarışık oluyo, bi de bunlarla üzüp sinir ediyolar yaa..Siz k.validenizi söyluyorsunuz ama ayni benim annemi tarif ediyorsunuz ilk oglumda da guya bakti bana omu bana bakti benmi ona anlamadim bu hamileligimde de 6 aylik hamileydim esim sehir disina gitti 1 hafta bende kaldi mutfagin onunden gecmedi aksama kadar tv izliyor anne halim yok diyorum gozunun onunde kusuyorum nafile ben evde yemek yapmaktan biktim buraya dinlenmeye geldim dedi ben bu halimle ise gidiyor eve gelip yemek yapiyordum buyur anne sofraya diyordum gelip yiyor sonra salona geciyordu simdide doguma gelemem benim halim yok onunde dolanamam is yemek falan yapamam diyor siz hala kaynanadan mi bahsediyorsunuz
ramel88 yazını göremedim alıntı yapmadan yazıyoyorum...
benimde 33+0 da oğluşum 42cm ve 2613 gr bende 11.5 kilo almışım bilmiyorum duruumuz nasıl ama doktorumuz iyi gidiyosun dedi ve 2hafta sonra tekrar gel dedii.bide emirim 8gün ilerden gidiyo sizde durumlar nedir kızlarrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?