2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Cnm en son 33 te gittigmde yani 2 hafta onceki kontrolde suyunda bi sikinti yoktu. yarin 35 bitiyor benim apar topar hastaneye yattim serum tedavisine baslandi eger su azalmasi gerilerse biraz daha beklenecek olmazsa acil sezeryan normal dogum sansi da olmuyormus bu tur durumlarda. bekliyoruz bakalim...

canım doktoruna söylesen durumdan duyduğun rahatsızlığı, bu şekilde içinin rahat etmediğini, stres yaptığını falan anlatsan, kendi gerekli görmese bile senin rahat etmen için 2dk bakı versin ultrasonla.
canım senin doktorun sezeryan sırasında miyomlarını alacak mı? benim ilk dr açınca bakar, alabildiğimi alırım demişti ama yeni dr prensip olarak dokunmuyorum, riskli oluyor kanamayı arttırıyor, hastaya kan vermek falan gerekiriyor, bilmem ne türü miyom olursa temizle temizle bitmiyor rahim elimizde kalıyor gibi laflar etti.. doğumdan sonra bakıcaz bi kısmı kendiliğinden tekrar küçülecek, bir kısmı kalacak ona göre ilaç yada operasyon önericez dedi.. benimde kafam karıştı..
doğum yapacağın hastaneyede bi sor bence canım ben dün sordum, kendine ve bebeğe kıyafet dışında hiç bişey getirme, ped bebek bezi vs.. hepsini biz temin ediyoruz. en çok iç çamaşırında sıkıntı yaşanıyor fazla çamaşır koy çantana dedi.
doğuma karar verdiniz mi normal mi sexeryan mııı
ben kararsızım aslında normal istiyorum ama sexeryaa meğilliyimm
benimki zorunlu sezeryan olacak. ben zaten bu kararın bize bırakılmasına karşıyım, karar bize kalınca tabiiki kaygılarımıza yenik düşüp sezeryana meylediyoruz, okadar sene tıp eğitimini boşunamı alıyor bu doktorlar bizim sağlık durumumuza ve kişisel özelliklerimize vs.. bakıp onlar karar vermeli.
normal doğum ve sezeryandaki bebek kaybı ilgili istatistikler varmış, normalde bebek, sezeryanda anne daha fazla risk alıyormuş vs.. ama bana saçma geldi, hiç doktor görmemiş, köyde tek başına doğuran kadında dahil istatistiğe ozaman tabiiki ortalamalar etkilenir bundan..
canım benim ççatı muayenemde seninki gibi geçmişti, korkudan kendimi çok kasmıştım, doktoru bukadar sıktım doğumdada aynısı olursa bebeğide sıkarsam diye korkunca doktorum olmaz öyle şey, doğum doğal bişey benim yaptığım doğal olmayan bişeydi o nedenle zorlandın ama ilişki sırasında böyle bişey yaşamıyorsun yada yemeği rahatça yutuyorsun ama ben şimdi yemeği zorla boğazına itsem yutamazsın, doğumda doğal bir süreç kolayca kayıp çıkacak içinden, sen sadece ıkınarak yardım edeceksin, bebek çıkmak isteyince istesende tutamazsın falan demişti..
ben başından beri düzenli yüzüyorum canım hatta bugün havuzdaydım tabii eski performansım yok, acemi teyzeleri geçiyorum ama kızım bana tur bindiriyo birde gülüyo halime:))) açılman olmadığı sürece son güne kadar yüzebilirsin ama dalmak ve çok nefes tutmak yok dedi doktorum. yürüyüşde tavsiye etmişti ama ben pek yapamıyorum.

CANIM BENİM 32 DE farkedildi her hafta bakıyorlar artı nst ye giriyorum bu hafta benimde 35 ama en son aynı gibi yani büyük bir hızla azalmıyor dedi doktor demekki biraz daha gider inşallah dedik bizde seninde daha gider inşallah bol su iç soluna yat dedi...sana niye serum falan verdilerki çok çok mu azalmış suyun ki???sınırda mıymış acaba ??bide azalan su tekrar artabiliyormuymuş?? benim bebek su az diye dönemez dedi doktor ondan sezaryen olacak...

Cnm benim nasil geldi anlamadim ama sinir 5 cm mis bende 3 cm e dusmus tehlikeli bo azalma yani
neredeyse bitmis diyelim. senin minik dayanir insallh da erknden gelmez. Serum tedavisi ile cok nadir artabiliyormus ama nadir. yine de deneyelim dedi dr

cnm kendi annen mi kayınvaliden mi? sonucunu düşünememiştir, boşver, sabret, bence illa çocuğumu verin diye kendini hırpalama, heves ediyolardır belki kendilerince, bırak ilgilensinler, sen de buarada kendini bir an önce toparlamaya bak.. sonra zaten yine herşeyiyle sen ilgileniceksin
buaradaaaa bebişin hayırlı olsun, darısı başımıza, allah analı babalı büyütsün... ne güzel sağlığı da yerindeymiş.maşallah..

Son düzenleme:

bence birden panikleyip hemen kabul etmemekle iyi yapmışsın

benim idrarımda da lökosit çıktı, doktorum hamileyken çıkabilir, normal dedi bana ama.. çıktı mı enfeksiyon falan, inşallah temiz çıkar sonuçLARIN

hastaneye sormak mantıklı doğru diyosun :)
bu zamanda çoğu dr sezeryancı zaten işine geleni yapıyolar fakat çok doğru diyosun bize bırakılmamalı hassas dönemde mantıklı verilcek karar değil ben korkudan ve stresten normal yapamam gibi geliyo ve kararımda sezeryan olacak gibi bakalım ptesi kontrolum var... bana n nst yapıldı n de çatı muanesi.birde kasık ağrıları başladı sıcakların üzerine tuz biber gerçi annem saolsun 6aydır bakıyo bana çook şanslıyım sanırım....
bu arada doğum tarihimiz aynıı senin ne gibi sıkıntıların var cnm nasıl geçiyo son ayın???

ayyy çok zor bu aile durumları... tahminimce benim de başıma gelicek bu tarz olaylar doğum sonrası.. çünkü doğumuma çok az kaldı ve bu halde bütün temizliği kendim yapıyorum.. allahtan kızkardeşim yanımda. o yardımediyo bana garibim, doğumdan sonra o da gidicek, okulu başlıyo... o yüzden kendimi şimdiden hazırlamaya çalışıyorum.. ''ne olursa olsun üzülmücem, tadını çıkarıcam'' diyorum kendi kendine... şuan herşeyle böyyle ilgilenmek çok zorbiliyorum ama bbence boşver, bebeğin yeeni doğdu, en güzel zamanların tadını çıkarmaya çalış, gitcekmiş zaten bikaç gün sonra, o yokmuş gibi düşün.

ramel88 yazını göremedim alıntı yapmadan yazıyoyorum...
benimde 33+0 da oğluşum 42cm ve 2613 gr bende 11.5 kilo almışım bilmiyorum duruumuz nasıl ama doktorumuz iyi gidiyosun dedi ve 2hafta sonra tekrar gel dedii.bide emirim 8gün ilerden gidiyo sizde durumlar nedir kızlarrrrr

aanammm çok heyecanlıı inşallah sağlıkla alırsın kucağına... son bikaç gün artık.. karnına bak iyice... doğduktan sonra hamileliği de özlüyomuş insan. hareketlerini fiilan... hazırlıklar b bitti mi??

insanın zaten hormonları, duyguları karmakarışık oluyo, bi de bunlarla üzüp sinir ediyolar yaa.. bakalım ben napıcam..

bu gidişle biraz tosun olacak bızım bebışler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…