- 30 Temmuz 2014
- 178
- 43
- 73
cnm sen buz yedin diye bebeğin bronşit olması bna biraz saçma geldi..canın istiyosa ye gitsin bence abartmamaya çalışarak.üşütmemeye dikkat et. bence vücut ısını dengelemek için içgüdüsel olarak canın buz istiyodur.. tabi onun yerine dondurma yesen daha faydalı bence...slm kızlar günde en az 10 15 buz yiyorum canım istiyo engel olamıyorum sizdede böyle bi duruum var mı?.. bebeğe çok zararlı bronşit olur falan diyolar ama sizce n kadar doğru
abooo bi de böle dertler mi var... dertler bir değilmiş valla bebek olunca.. hem bakımlı olmak hem iyi bi anne olmak çok mu zooorrrr??Yaa bende bir tek ben sikayetciyim saniyodum. Ben hayatim boyunca koktugumu bilmem her zaman temiz bir insanimdir ama gel horki resmen su lohusalikdobeminde kokuyorum. Annemde dedi kizim kokuyosun diye. Ne yapicam bilmiyorum neden boyle oluyor
Aynen cnm ama bur taraftan yalniz kalmktan korkuyorum cunku bifihimi bir turlu uyutmayi beceremiyorum
Ya zor galiba zaten ilk gunler bakim makim hijaye ilk hafta hep ustumde gecelikle gezdim evde. Neyseki simdi daha rv kiyafetleri ile dolasiyorum ama hergun dus almama eagmen eksi eksi kokuyor insan. Tabi sansimiza hava feci sicak, gece bir uyaniyorum sirilsiklamim ki jormalde terleyen biri de deilimdir. R bu kadar terleyince son kacinilmaz oluyor sanirim.abooo bi de böle dertler mi var... dertler bir değilmiş valla bebek olunca.. hem bakımlı olmak hem iyi bi anne olmak çok mu zooorrrr??
abooo bi de böle dertler mi var... dertler bir değilmiş valla bebek olunca.. hem bakımlı olmak hem iyi bi anne olmak çok mu zooorrrr??
insanın hayalinde böyle kucağında melek gibi uslu puslu tertemiz bi bebek mışıl mışıl uyuyo, sen makyajını yapmışsın, tiril tiril gecelikleri giymişsin, onu seyrediosun... öyle olcak gibi gelioYa zor galiba zaten ilk gunler bakim makim hijaye ilk hafta hep ustumde gecelikle gezdim evde. Neyseki simdi daha rv kiyafetleri ile dolasiyorum ama hergun dus almama eagmen eksi eksi kokuyor insan. Tabi sansimiza hava feci sicak, gece bir uyaniyorum sirilsiklamim ki jormalde terleyen biri de deilimdir. R bu kadar terleyince son kacinilmaz oluyor sanirim.
Bu arada biraz rastirrim lohusalik doneminde ter bezlerinin sayisi artarmis bunkadar uogun terlemenin sirri bu demekki
Bencr tam anlamiyla 49 tan sonra ancak kendimiE gelebiliriz bana oyle geliyor o kadar acemiuiz ki teorik bilgi ile olmuyor bu cocuk bakma isiinsanın hayalinde böyle kucağında melek gibi uslu puslu tertemiz bi bebek mışıl mışıl uyuyo, sen makyajını yapmışsın, tiril tiril gecelikleri giymişsin, onu seyrediosun... öyle olcak gibi gelio
amaaaa....
sarılıklar, sütüm geldi gelmedi, göğüste yaralar, gaz sancıları, ağlama krizleri... oooffff....
tadını çıkarma moduna anca 2 hafta sonra falan gelincek demek ki...
vay be çok acaip bişey demek ki.. o kadar cefa .. ama sen mutlusun....Evet bir de böyle dertler var bebişler doğunca öyle hemen eski hayata dönülmüyo maalesef... Bi ağlamaya başladı mı napıcağını şaşırıyo insan ama olsun tüm bunlar çok yorucu olsa da onun kokusunu içinize çekince herşey bitiyor :) hatta bu sabah eşim acaba battaniyesini işe mi götürsem çok güzel kokuyor bu diyip duruyodu :)
ilk günler sayılmaz canım, hastanede çocuk aç kalmasın diye değil sarılık korkusundan mama veriliyor aslında. bolbol emzir sağ, mama verdiğin öğün içinde fazladan sağ böylece vücuduna, bak benim çocuğum çok emiyo daha fazla süt istiyo daha fazla süt üret mesajıni verirsin, mamayı kesip sadece anne sütüne geçişin bildiğim tek formülü bu..canım tebrik ederim. ilk 6 ay sadece anne sütü olayı hikayeymiş onu anladım ben. normal doğum yapanlarn da hemen sutu gelmiyor ki benim doğum yaptığım gün herkese tajviye mama verdiler, çocuk açlıktan erir biter aksi halde :)
önemli olan sağlıkla buyumesi, ben sutumu sağıyoyorum mecburen çünkğ meme ucum küçük ve büyümedi hala.
4. gün ağrıların hafifler iyice, kasık ağrısı kalıyor bir tek..
benimki 2 sene böyunca ağır iş yaptığımda hafifi ağrı ve huzursuz bi his veriyordu, 10 sene oldu hala da üzerinde hafif bir uyuşukluk var ve ara sıra dikiş çizgisi boyunca kaşıntım oluyor, estetik dikiş sözde ama çatlaklardan daha belirgin bir izi var.hmm internette baktığımda gelebilir dio da bende daha belirti olmadığı için merak ettim :) teşekkürler
ilki sezeryan mıydı? sezeryanda o bölge bi ömür iyileşmez diolar.üşüttüğünde ağır iş yaptığında hep acır ağrırmış n kadar doğru bi fikrin var mı?
canım göğsüne sıcak kompres yap, masaj yap bu sıradada sertliğin yoğun olduğu acıyan noktaları tespit et. önce elinle sonra makinayla sağ, bebek emse daha iyi olur ama şimdi ikinizde emme işinde acemisiniz, makina daha az stresli olur senin için. sağarkende o daha sert olan acıyan yerlere masaj yapmaya devam et, tabi hemen akmaz süt damla damla gelir, 15-60dk içinde iğne batması gibi bi sızıyla açılacak tıkanan yerler, ondan sonra çıkan süt miktarıda artar, tüm sertlik gidip yumşacık olana kadar sağmaya devam et.Kızlar;
Hastaneden çıktık eve geldik.
Eve çıkmamızla ben lohusa bunalımına girdim.
Sürekli ağlıyorum.
Bebeğime bişi olacakmış gibime geliyo.
Eşim bile benden daha iyi tutuyo gazını çıkartıyor.
Ben tutmaya kıyamıyorum.
Sanki yeterli değilmişim gibime geliyo.
İştahımda kesiliyo.
Memelerimin uçlarından kan damlıyo artık.
Sütüm gelmedi ama kolostrum geldi.
Taş gibi uyutmuyolar.
Bi aksa sütüm....
Mama veriyoruz mecburen aç çocuk.
haklısın canım belki senden daha iyi temizleyip, uyutur, besleyecek birileri vardır ama hiç kimse senden daha fazla sevemez, kimse senin gibi üstüne titreyemez. sevgiliye, anneye babaya duyulan aşkı teraziye koysak 1 evlat aşkı etmiyo..Herkese günaydınnnn kızlar;
Hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alın inş.
Şimdi kızım uyuyo ve ben hayran hayran ona bakıyorum.
İçimden bu güzellik daha şyi bi anneyi halediyor dediğim bile oldudüşünün duyduğum aşkı
Rapido doğurdun mu cnm. Seni merak ediyotum.
Bu arada sezeryan sonrası ayaklarım inanılmaz şişti.
Hamileliğin 5 katı gibi.
Bugün doktora soracağım.
öncesinde dikişlerine iyi baktıysan ağrısı geçmiş ve baya toparlamış olursun canım. yol otoban zaten fazla sarsıcı olmaz, bebekte arabada bol bol uyur zaten:)) yinede yol yorgunluğun fazla olacaktır.ya bu gezip tozma meselesi aklıma takıldı.
olurda sezaryenli olursam 20-25 günlük bebekle edirneden ankaraya gidilirmi aceba
kendi arabamızla annemde olacak yanımda
herşey yolunda gider umarım
ama sezaryen olmuş arkadaşlardan bu konuda yorum bekliyorum
Canım yazıları okuyunca bende heyecanlandim. :) ben de sağlık sektöründe Radyoloji teknikeriyim. Senin bölümün ne.Haaa ben okula giden cocuk icin saniyordum canim ögretmen ler icinmiymis ben saglikciyim canim ama neden bize yok bizde memur degilmiyiz
vay be çok acaip bişey demek ki.. o kadar cefa .. ama sen mutlusun....
hani kokuyosun ama yine de mutlusun!!
az kaldı benim de salı günü gelio bebiş bakalım nasıl olcak.. en azından bunları okudukça psikolojikman daha hazır hissediyorum kendimi sayenizde.
Aynen mememde kalsin omzumda gaz cikarirken kalsin sabaha kadar uyucak sanki ama gel gelelim yataga koyar koymaz o gozler aciliyor. Acilmazsada 10 dk sonra mikirdanma yuz eksitme bacaklari karna cekme hareketleri basliyor. Bak bugun ilk defa su anda uyuyor sipa son 30 dk dir oda. Ondan once hep 10 dk lik kestirmeler yapti
Canim peki ne kadar sut ne kadar mama veriuosun bidiga
Yaa bende bir tek ben sikayetciyim saniyodum. Ben hayatim boyunca koktugumu bilmem her zaman temiz bir insanimdir ama gel horki resmen su lohusalikdobeminde kokuyorum. Annemde dedi kizim kokuyosun diye. Ne yapicam bilmiyorum neden boyle oluyor
Bende radyoloji teknikeriyim meslektasimCanım yazıları okuyunca bende heyecanlandim. :) ben de sağlık sektöründe Radyoloji teknikeriyim. Senin bölümün ne.
Ben ne boyattim nede kestirdim hamileyken saclarima dokunmuyorum ben hemde dinleniyorKızlar hamile iken saç boyatan oldu aranızda.
Demek kokucagiz ha ben oglumu subatta dogurmustum terlememistim hic demek bunda kokacagimlohusalıktada mı kokuyomuşuzben de çok terliyorum gece uyanıyorum saçlarım bile ıslanmış kendimden iğreniyorum sürekli duştayım
Hayirli olsun canım gule gule saglikla buyut minik kızını gör bak daha cabuk buyuyup gelisecek o minik kiz tombiş kiz olacakBen doğum yaptım kızlar. 36+5 te geldi kızımız. Gece 2 de suyum geldi. 4 eylül sabahi 9.15te 2700 gr.45 cm küçük bi kız geldi.cok şükür iyiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?