canım bence bu kaygılarını doktorunlar paylaş, daha ikna edici olacaktır, bi risk olsa kendiside beklemek istemezdi zaten.kızlar bana fikir verin lütfen
bugüne kadar normal doğum için hazırladım kendimi, hem düşünce olarak hem hareket yürüyüş yüzme vs. olsun.
şuan 41+2 deyiz oğlan gelmiyor
ve kilosu 4 kg görünüyor, suyu biraz azalmış, plesanta kireçlenmeye başlamış
artık çocuğu besleyemeyecekmiş.
4 kilo çocuğu normal doğuramam gibi geliyor, bugüne kadar sezaryeni hiç düşünmedim, kan verirken bile korkan bir insanım
pazartesi doktoruma gidicem. o da en fazla 10 eylüle kadar beklerim çünkü çocuk tehlikeye girebilir diye risk almak istemiyor
bende doktoruma hak veriyorum.
bu durumda sizce suni sancıyı denemelimiyim, yoksa çocuğu hiç zorlamadan direk sezaryen kararı mı almalıyım.
allahım hayırlısıyla kendi sancısıyla gelsin istiyorum
ama çok az vaktim kaldı.
cnm 4kg yırtıksız doğuranlarda var nette. abartmadan normal beslenmeye devam et bence. arkadaşın biraz düşüncesizlik etmiş bence, herkesin doğum tecrübesi farklı..Selam arkadaslar moralim bugun bozuldu baya bi arkadasim soz etmistim dogum yapti diye gormeye gitim on dk durmadim kotu oldum hep cok zor dedi ikici cocuk daha zordur dedi baya bi anlati artik yeter dedim korkutma beni ellerim uyustu korkudan karnima agri girdi baskalarida dogum yaparken son anda epudral olmus falan bide benim bebek iri baya etkilendim simid netten okudum cok kolay dogum hikayeleri var 4 bucuk kiloda olanlar bile normal dogum epudralsiz birazcik toparlandim okuyunca inanin dr bebek iri dediginden beri bisey yemiyorum esimde bana kizyor sen gucsuz kalcaksin bilmiyorum nasil yapmam gerek
var zaten canımKızlar bizde ağustos anneleri gibi niye 2014 eylül anneleri doğum hikayeleri sayfası acmiyoruz? Bilen biri yapsa cok güzel olurrr
bana takmamışlardı canım, hemen ayağa kalkmamak gerektiği içinde sürgü verdiler altıma, hastabakıcı ve annemin yardımıyla popoyu havaya dikip bi tasa işemek çok rahatsız edici bişeydi, ardından o hasta bakıcı ılık su ve pamukla altımı siliyordu ki bu daha da kötü hissettiriyordu.. aslında hasta bakıcı çok tatlı bir kadındı, güler yüzle bebek poposu temizler gibiydi, yaptırmak istemediğimde, bu senin iyiliğin için, rahat ol yaptırmazsan mikrop kaparsın canım cicim diye diye beni ikna etmeye çalışıyordu ama yinede sondayı tercih ederdim. doktoru görünce ilk iş niye sonda takmadınız diye çıkışmıştım:)) kimse istemez sondayı bi sende gördüm az sabret akşama yürümeye başlayınca kendin gidersin tuvalete diye taktırtmamıştı, inşallah bu sefer takarlar..kızlar genel sezeryanda sonda takılmasını istemelimiyim istememeliyim?? ne dersiniz artıları eksileri????
Kizlar uyanik olanlar var sizde galiba agridan yatamiyorsunuz benim saunda hafif sancilar var karnim sertlesip tas gibi oluyor afedersiniz ayaga kalkip yurumekte zorlaniuorum orda bi agri var sanki bi agirlik icinde belim agryor acba dogum mu baslaycak
canım bence bu kaygılarını doktorunlar paylaş, daha ikna edici olacaktır, bi risk olsa kendiside beklemek istemezdi zaten.
kuzenimin eşine doktoru, çocuk 4,5 kg normal doğabilir ama ben hiç bu kadar çocuk doğurtmadım kendime güvenmiyorum ya doğum evine git yada sezeryan yapayım demiş. seninki doğurturum bu çocuğu diyosa, doktoruna güveniyosan onu dinle bence..
.
O nasil bir doktormus ilk defa böyle bişey duyuyorum hic bukadar cocuk dogurtmadim diye nasil dr olmus bu kendine guvenmiyorsa nasil sezeryan yapacakmis ay insan bunun elinin altina yatmaya korkar hacanım bence bu kaygılarını doktorunlar paylaş, daha ikna edici olacaktır, bi risk olsa kendiside beklemek istemezdi zaten.
kuzenimin eşine doktoru, çocuk 4,5 kg normal doğabilir ama ben hiç bu kadar çocuk doğurtmadım kendime güvenmiyorum ya doğum evine git yada sezeryan yapayım demiş. seninki doğurturum bu çocuğu diyosa, doktoruna güveniyosan onu dinle bence..
cnm 4kg yırtıksız doğuranlarda var nette. abartmadan normal beslenmeye devam et bence. arkadaşın biraz düşüncesizlik etmiş bence, herkesin doğum tecrübesi farklı..
var zaten canım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2014-eylül-annelerinin-doğum-hikayeleri.739224/
bana takmamışlardı canım, hemen ayağa kalkmamak gerektiği içinde sürgü verdiler altıma, hastabakıcı ve annemin yardımıyla popoyu havaya dikip bi tasa işemek çok rahatsız edici bişeydi, ardından o hasta bakıcı ılık su ve pamukla altımı siliyordu ki bu daha da kötü hissettiriyordu.. aslında hasta bakıcı çok tatlı bir kadındı, güler yüzle bebek poposu temizler gibiydi, yaptırmak istemediğimde, bu senin iyiliğin için, rahat ol yaptırmazsan mikrop kaparsın canım cicim diye diye beni ikna etmeye çalışıyordu ama yinede sondayı tercih ederdim. doktoru görünce ilk iş niye sonda takmadınız diye çıkışmıştım:)) kimse istemez sondayı bi sende gördüm az sabret akşama yürümeye başlayınca kendin gidersin tuvalete diye taktırtmamıştı, inşallah bu sefer takarlar..
Hayir ama agrilarim oluyor bende zaten nisana baglamisim acba nisan gekmedende olurmuNisaninn yada suyun falan geldimi canim
AYNEENNNNNBunlar bende de oluyor
her ağrı her sancıya benzer şey, insanı umutlandırıyor
ama gelen giden yok
Canım başka bölümdür diye. Radyoloji teknikeri olduğundan öyle yazdım.Birde merak ettim neden sasirdin?
İste tabi dogumdan sonra 6-7 saat ayaga kslkmiuosun sonda olmazsa ne yapacaksin idrari. Deli gibi derum veriyolar o 6-7 saatten sonra dondayi cikariyolar ordan biliyorum tuvalette gecti zsmanimkızlar genel sezeryanda sonda takılmasını istemelimiyim istememeliyim?? ne dersiniz artıları eksileri????
canım ben de ilk başta normal doğum düşünüp sezaryene dönenlerdenim. benim de çatım dar olduğu için doktor hırpalanma fazla olur, ama seçim sizin dedi. ilk başta kafamda çok soru işaretleri oldu. yine de normal doğum yapsam mı dedim... sezaryeni düşününce kendimi suçlu gbi bi tuhaf hissettim. normal doğumun bebek için de kendim için de daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için sürekli yürüyüş filan yapmıştım sonuçta ama eşim ve çevremdeki insanlar ''çatın darsa bebeği niye riske atıyosun, doğum sırasında belki kanala sıkışacak , sonradan mecbur sezeryane alcak, o zaman hem senin hem bebeğin için daha tehlikeli'' gibi şeyler söylediler.. ben de sezaryen için gün aldım.. hala aklımın bi köşesinde ''keşke bi pürüz olmasaydı da normal doğum yapsaydım'' düşüncesi var ama en mantıklı kararı almak zorundayız.. eğer doktorun da sezaryen üzerinde duruyosa bence fikrini değiştir. 4 kg az değil . hem bebeği hem kendini riske atma bi heves uğruna derim. ama doktor yapabilirsin diyosa da kilosuu falan hiç kafaya takma, korkuya kapılma. zaten kendini o yönde motive etmişsin.kızlar bana fikir verin lütfen
bugüne kadar normal doğum için hazırladım kendimi, hem düşünce olarak hem hareket yürüyüş yüzme vs. olsun.
şuan 41+2 deyiz oğlan gelmiyor
ve kilosu 4 kg görünüyor, suyu biraz azalmış, plesanta kireçlenmeye başlamış
artık çocuğu besleyemeyecekmiş.
4 kilo çocuğu normal doğuramam gibi geliyor, bugüne kadar sezaryeni hiç düşünmedim, kan verirken bile korkan bir insanım
pazartesi doktoruma gidicem. o da en fazla 10 eylüle kadar beklerim çünkü çocuk tehlikeye girebilir diye risk almak istemiyor
bende doktoruma hak veriyorum.
bu durumda sizce suni sancıyı denemelimiyim, yoksa çocuğu hiç zorlamadan direk sezaryen kararı mı almalıyım.
allahım hayırlısıyla kendi sancısıyla gelsin istiyorum
ama çok az vaktim kaldı.
canım başkalarının söylediklerine kulak verme bence.. şimdi öyle bi dönemdeyiz ki herkes bişey söylüyo. kimi çok kolay der kimi çok zor der.. anlatnırken abartanlar da olur.. sen doktoruna kulak ver.. doktorun herhangi bi sakınca görmüyorum dedikten sonra gerisi boş...sezaryen iyi olur derse de öle yaparsın tabi.. sen doktoruna güven, gerisini boşver... hamileliğin son günleri ... stres olmakla geçirme, bol bol ye, iç, tadını çıkar.. eşini de boşuna endişelendirme derim.Selam arkadaslar moralim bugun bozuldu baya bi arkadasim soz etmistim dogum yapti diye gormeye gitim on dk durmadim kotu oldum hep cok zor dedi ikici cocuk daha zordur dedi baya bi anlati artik yeter dedim korkutma beni ellerim uyustu korkudan karnima agri girdi baskalarida dogum yaparken son anda epudral olmus falan bide benim bebek iri baya etkilendim simid netten okudum cok kolay dogum hikayeleri var 4 bucuk kiloda olanlar bile normal dogum epudralsiz birazcik toparlandim okuyunca inanin dr bebek iri dediginden beri bisey yemiyorum esimde bana kizyor sen gucsuz kalcaksin bilmiyorum nasil yapmam gerek
cnm bademella açmış zaten:Kızlar bizde ağustos anneleri gibi niye 2014 eylül anneleri doğum hikayeleri sayfası acmiyoruz? Bilen biri yapsa cok güzel olurrr
kötü olmuş senin için ama devlet hastanesinde de doğum yapan birsürü insan var.. kötü düşünme.. bi sor soruştur bakalım.. devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar olabiliyo.. hangisi iyise onu seçersin.Devlet hastanesinde doğum yapan varmı hiç son dakika hastane doktor golü yedim anestezi uzmanları işi bırakmış doktorda beni bıraktı burda doğum yaptiramam dedi devlet hastanesinede gelemezmis nasil moralim bozuk anlatamam başka hastanede yok mecbur hic gitmedigim devlet hastanesinde doğum yapacağım hep hayırlısı diyordum vardır bundada bir hayır diye kendimi teselli ediyorum
Aynen canım günde 2 kere duş alıyorum. Ama kadar terlıyorrum kı ve omdarkötu kokuyorum kı çok canım sıkılıyor. Hayatımda böyle bırsey yasamadım.Kizlar duramiyorum çok sicak bunaliyorum şimdi duştan çiktim üzerimi değiştirirken sirilsiklam oldum yinee kendi kokumdan nefret eder oldum..
Hakliisn canim iste insan yinede etkileniyor ister istemez allah hepimizI bi sancida kurtarsin insallahcanım başkalarının söylediklerine kulak verme bence.. şimdi öyle bi dönemdeyiz ki herkes bişey söylüyo. kimi çok kolay der kimi çok zor der.. anlatnırken abartanlar da olur.. sen doktoruna kulak ver.. doktorun herhangi bi sakınca görmüyorum dedikten sonra gerisi boş...sezaryen iyi olur derse de öle yaparsın tabi.. sen doktoruna güven, gerisini boşver... hamileliğin son günleri ... stres olmakla geçirme, bol bol ye, iç, tadını çıkar.. eşini de boşuna endişelendirme derim.
Canım ya çok sınır bozucu ama inşallah daha ıyı sı olur. Herseyde bır hayır var. Senın durumda kalan bır ıkı arkadasım daha oldu. Çok stres yaptılar ama sonu ıyı oldu. Merak etmeDevlet hastanesinde doğum yapan varmı hiç son dakika hastane doktor golü yedim anestezi uzmanları işi bırakmış doktorda beni bıraktı burda doğum yaptiramam dedi devlet hastanesinede gelemezmis nasil moralim bozuk anlatamam başka hastanede yok mecbur hic gitmedigim devlet hastanesinde doğum yapacağım hep hayırlısı diyordum vardır bundada bir hayır diye kendimi teselli ediyorum
Canım ben pazartesi doğum yaptım. Epidural sezeryan. Öncelikle o kadar kolaydı ki epidural anlatamam. İnan kolumdan açılsn damar yolu daha çok canımı yaktı. Ki çok tedirgindiö ben epiduralden. Hayatımın en güzel anını yaşattı bana.Selam arkadaslar moralim bugun bozuldu baya bi arkadasim soz etmistim dogum yapti diye gormeye gitim on dk durmadim kotu oldum hep cok zor dedi ikici cocuk daha zordur dedi baya bi anlati artik yeter dedim korkutma beni ellerim uyustu korkudan karnima agri girdi baskalarida dogum yaparken son anda epudral olmus falan bide benim bebek iri baya etkilendim simid netten okudum cok kolay dogum hikayeleri var 4 bucuk kiloda olanlar bile normal dogum epudralsiz birazcik toparlandim okuyunca inanin dr bebek iri dediginden beri bisey yemiyorum esimde bana kizyor sen gucsuz kalcaksin bilmiyorum nasil yapmam gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?