Canım bana epiduralde taktılar.kızlar genel sezeryanda sonda takılmasını istemelimiyim istememeliyim?? ne dersiniz artıları eksileri????
Canım ben pazartesi doğum yaptım. Epidural sezeryan. Öncelikle o kadar kolaydı ki epidural anlatamam. İnan kolumdan açılsn damar yolu daha çok canımı yaktı. Ki çok tedirgindiö ben epiduralden. Hayatımın en güzel anını yaşattı bana.
Sezeryanı ben kendim istedim. Evet dikişler zor.evet ameliyat neticede ki sen normal doğum yapacaksın hani olduda sezeryana döndün diye yazıyorum.ayaklarım şişti dikişlerimden agrıyo. Bugğn 6. Günğm ama ayaklandım bile tabiki agrım oluyo ana öyle dayanılmayacak gibi değil.
Gelelim çocuk olayına;
Evet oda zor. Benim ilk bebeğim bazen gaxını bile düzgün çıkaramıyorum. Hatta bazen ağlıyorum işte beceremiyorum diye. 2 saatte bir uyanıyorum. Uykusuzum.
Emzirmeyle alakalı sıkıntılarımda var.
Ama herşeye rağmen herseye rağmen.
Dünyanın en güzel şeyi.
Ve eline aldığında büyüleneceksin.
Sana tek söyleyeceğim ona öyle aşık olacaksın ki bu zorluklar hiç gözünde olmayacak.
Boşverrrr sağlıkla doğsun o sana yeter
Evet birde gör.Canm negüzel anlatmişsin bende bi an önce kucağima almak istiyorum çok özlüyorum kizimi görmediğim halde..
Evet birde gör.
Ya bu aşk anlatılmaz
Hayran hayran izliyorum.
Kolay olan ne var ki.
Bu ağlama nöbetlerimde geçecek
amin amin... aslında çevremizdekiinsanların duyarlı olması lazım, çok hassas bi dönemdeyiz sonuçta.. ama olmuyo maalesef.. bi ara haberlerde kaybolan çocukları çok gösteriyolardı ya, insanlar gelip gelip bana onları anlatıyolardı.. ben de o zaman ondan çok etkilenmiştim.Hakliisn canim iste insan yinede etkileniyor ister istemez allah hepimizI bi sancida kurtarsin insallah
ayyy nne güzel anlatmışsın... epidural sezaryen olcam ben de ve resmen serin sular serptin... keşke anestezi verilişinden doğuma kadar herşeyi böööyle masal gibi anlatsan da dinlesem.. çok iyi geliyo.Canım ben pazartesi doğum yaptım. Epidural sezeryan. Öncelikle o kadar kolaydı ki epidural anlatamam. İnan kolumdan açılsn damar yolu daha çok canımı yaktı. Ki çok tedirgindiö ben epiduralden. Hayatımın en güzel anını yaşattı bana.
Sezeryanı ben kendim istedim. Evet dikişler zor.evet ameliyat neticede ki sen normal doğum yapacaksın hani olduda sezeryana döndün diye yazıyorum.ayaklarım şişti dikişlerimden agrıyo. Bugğn 6. Günğm ama ayaklandım bile tabiki agrım oluyo ana öyle dayanılmayacak gibi değil.
Gelelim çocuk olayına;
Evet oda zor. Benim ilk bebeğim bazen gaxını bile düzgün çıkaramıyorum. Hatta bazen ağlıyorum işte beceremiyorum diye. 2 saatte bir uyanıyorum. Uykusuzum.
Emzirmeyle alakalı sıkıntılarımda var.
Ama herşeye rağmen herseye rağmen.
Dünyanın en güzel şeyi.
Ve eline aldığında büyüleneceksin.
Sana tek söyleyeceğim ona öyle aşık olacaksın ki bu zorluklar hiç gözünde olmayacak.
Boşverrrr sağlıkla doğsun o sana yeter
öğretmen anneler/ anne adayları..hani bize çocuk yardımı yapılıyo yaa benim eşim memur değil bu para benim maaşıma yansıtılacak.bunu almak için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı..bir de aylık bi para yatıcak bunun haricinde doğum parası diye bi şi duydum.100 küsur lira. böyle bi para alıcak mıyız.. okula mı dilekçe vercez bunlar için
Cocu parasi icin cocugun kimlik nosunu mdr.yrd.vermen yeterli..dogum ucreti icin ise dpgum belgeni ve bir dilekce ile yine mdr yrd vermen yeterli 1hafta iconde yatar hesabaöğretmen anneler/ anne adayları..hani bize çocuk yardımı yapılıyo yaa benim eşim memur değil bu para benim maaşıma yansıtılacak.bunu almak için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı..bir de aylık bi para yatıcak bunun haricinde doğum parası diye bi şi duydum.100 küsur lira. böyle bi para alıcak mıyız.. okula mı dilekçe vercez bunlar için
ayyy bizim ilk zamanlarımız geldi aklıma.. inşallah bebişin kalbini de duyarsınız... ama duyamasanız da kendinizi üzmeyin, yine denersiniz.. şimdi herşeye hazırlıklı olmak zorundasınız... bu topikte hepimiz bunları yaşadık, keseydi, kalp atışıydı, boyuydu, ikili testler, boyuuydu vesaire.. sürekli acaba herşey yolunda olacak mı edişesiyle geçiyo 9 ay ama çok güzel bi dönem . Allah size de nasip etsin...Slm kızlar allh hepimze sağlıklı hayırlı evltlar nasip etsin duanızda banada yer verirsenz cok sevnrim çarşmba kalp atımı için gidecm ama korkuyorum inş bu kez yarım kalmz allhın iznyle hem o gün eşimn dopum günü umarım en güzel hediyemiz benmle olur rabbimn mucizesi meleğim
Selam arkadaslar moralim bugun bozuldu baya bi arkadasim soz etmistim dogum yapti diye gormeye gitim on dk durmadim kotu oldum hep cok zor dedi ikici cocuk daha zordur dedi baya bi anlati artik yeter dedim korkutma beni ellerim uyustu korkudan karnima agri girdi baskalarida dogum yaparken son anda epudral olmus falan bide benim bebek iri baya etkilendim simid netten okudum cok kolay dogum hikayeleri var 4 bucuk kiloda olanlar bile normal dogum epudralsiz birazcik toparlandim okuyunca inanin dr bebek iri dediginden beri bisey yemiyorum esimde bana kizyor sen gucsuz kalcaksin bilmiyorum nasil yapmam gerek
insallah canim.allah yardim eder kolay olur okadar etkisinde kaldimki sabah kadar kabus gordumböyle hamile insanları korkutanlara çok kızıyorum
bence böyle şeyler düşünüp strese sokma kendini.
düşündükçe insan kafasında kuruyor. çok kolay olacak herşey de hep içinden
Amin inş biz 8 senlk evliyz 2010 da bşladık 3 aşlıma ikincide düşük oldu 3 tüp ilk kimyasal ikinci boş geblk üçüncüde kimyasal oldu bu geçtiğimz temmuzda iki donmuş denmiştk ağustos ta adet olmadım ve rabbim mucizesini nasip etti inş devamı gelir hayırlısıylaayyy bizim ilk zamanlarımız geldi aklıma.. inşallah bebişin kalbini de duyarsınız... ama duyamasanız da kendinizi üzmeyin, yine denersiniz.. şimdi herşeye hazırlıklı olmak zorundasınız... bu topikte hepimiz bunları yaşadık, keseydi, kalp atışıydı, boyuydu, ikili testler, boyuuydu vesaire.. sürekli acaba herşey yolunda olacak mı edişesiyle geçiyo 9 ay ama çok güzel bi dönem . Allah size de nasip etsin...
Oyle bide artik bugun yarin dogurcam gece hic yatamdm hep nasil olcak diye korkuyrm halbuki ilk dogumum kolay oldu bbu biraz tombis oldugu icin korkuyorum artik diyorum kaybedecek bi canim var allah buyukturamin amin... aslında çevremizdekiinsanların duyarlı olması lazım, çok hassas bi dönemdeyiz sonuçta.. ama olmuyo maalesef.. bi ara haberlerde kaybolan çocukları çok gösteriyolardı ya, insanlar gelip gelip bana onları anlatıyolardı.. ben de o zaman ondan çok etkilenmiştim.
canım ben de ilk başta normal doğum düşünüp sezaryene dönenlerdenim. benim de çatım dar olduğu için doktor hırpalanma fazla olur, ama seçim sizin dedi. ilk başta kafamda çok soru işaretleri oldu. yine de normal doğum yapsam mı dedim... sezaryeni düşününce kendimi suçlu gbi bi tuhaf hissettim. normal doğumun bebek için de kendim için de daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için sürekli yürüyüş filan yapmıştım sonuçta ama eşim ve çevremdeki insanlar ''çatın darsa bebeği niye riske atıyosun, doğum sırasında belki kanala sıkışacak , sonradan mecbur sezeryane alcak, o zaman hem senin hem bebeğin için daha tehlikeli'' gibi şeyler söylediler.. ben de sezaryen için gün aldım.. hala aklımın bi köşesinde ''keşke bi pürüz olmasaydı da normal doğum yapsaydım'' düşüncesi var ama en mantıklı kararı almak zorundayız.. eğer doktorun da sezaryen üzerinde duruyosa bence fikrini değiştir. 4 kg az değil . hem bebeği hem kendini riske atma bi heves uğruna derim. ama doktor yapabilirsin diyosa da kilosuu falan hiç kafaya takma, korkuya kapılma. zaten kendini o yönde motive etmişsin.
Bilmiyorumki kizlar öyle yaziyor ya nisan geldi suyum geldi diye ben normal yapamadigim icin nisan yada su hic görmedim kendimde tecrubem yokHayir ama agrilarim oluyor bende zaten nisana baglamisim acba nisan gekmedende olurmu
CNm çocuk parası ve doğum parasından bahsetmişsiniz bunlar ne kadar biliyormusunuz?Cocu parasi icin cocugun kimlik nosunu mdr.yrd.vermen yeterli..dogum ucreti icin ise dpgum belgeni ve bir dilekce ile yine mdr yrd vermen yeterli 1hafta iconde yatar hesaba
Günaydın kızlar nasılsınız? Bakalım bugün sürpriz doğumlar olacak mı :) nedense kendimden hiç umudum yok bizim kız çıkacağı yeri karıştırdı galiba o kadar yukarda ki göğüs kafesim midem ciğerlerim ağzımdan çıkacak sankiBide kız bebek erken gelir diyorlardı daha aşağı inmedi bile
Aglattiniz beni vallahi insallah bu defa allah muradinizi verir insallah bebeginin kalp atisini duyarsin allah sana saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin inan su anda aglayarak dua ediyorum cok duygulandim allah dualarimizi kabul etsinAmin inş biz 8 senlk evliyz 2010 da bşladık 3 aşlıma ikincide düşük oldu 3 tüp ilk kimyasal ikinci boş geblk üçüncüde kimyasal oldu bu geçtiğimz temmuzda iki donmuş denmiştk ağustos ta adet olmadım ve rabbim mucizesini nasip etti inş devamı gelir hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?