2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kizlar merhaba
Forum bayagi sakinlesmis bende sonunda agdami yaptirdim bu aksamda hastane cantami daha dogrusu bavulumu hazirladim evimi son bi kez silinip supurulmesi var onun disinda hazirim
Beni dogum degilde dogum oncesi ve sonrasi geriyor bizim aileler badka sehirdeler dolayısıyla onceden gelmeleri gerek ama ben istemiyorum ya evde o curcunayi hem benimkiler hem esiminkiler her kafadan bi ses offff kayinvalidem kraldan cok kralci zaten benden once o dogururu gibi keske herkes ayni sehirde olsaydı bende evimde rahat rahat bekleseydim kalma isi olmasaydi herkes evine gitseydi

aynı günlerde dogum yapcaz inş. diyorum çünkü
nst sancılarım çıktı ,bana doktor 19 kadar beklemeyebilriz diyo....
sancı çıkmadan önce eylül 19 diyodu tabi...
yat dinlen ayakta kalma dedi.benimde oğlan gününü beklemişti umarım kızım da bekler...
sana niçin erken tarih veriyo

sütünüzü hangi marka,süt sağıcagı ile sagıyosunuz...
belki lazım olur aklımda bulunsun
memnunmsunuz

kızlar internette buldum...

Hamileyken çokça Kur'ân-ı Kerim okunmalı, dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal ile de dua edilmelidir

Çocuğun hayırlı bir evlat olması için anne istediği gibi bolca dua edip Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Ancak hamileyken dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal (hal dili) ile de yapılan dualar, çocuğun hayırlı bir evlat olmasında büyük rol oynar. Annenin hamileyken ya da hamilelikten önce ve sonra yaptığı davranışlar çocuğun ruh ve beden sağlığına olumlu ya da olumsuz olarak akseder. Çocuğunun hayırlı bir evlat olmasını isteyen bir anne öncelikle kendi davranışlarını Allah’ın istediği tarza çevirmelidir. Hamilelik esnasında ve hamilelikten önce ve sonraki tüm davranışların çocuğun hayatına müsbet ya da menfi tesirlerinin olacağı unutulmamalıdır.

Hamileyken İnşikak suresi çok okunmalıdır

Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu İnşikak suresini çok okumaktır. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)

Doğum yaklaşınca Ayetül Kürsi, Araf Suresinin elli dördüncü ayeti ve Felak-Nas Sureleri okunmalıdır

Peygamberimiz (asm), kızı Hz. Fatıma’nın (ra) doğum sancısı başladığında Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini ve Ayetü’l-Kürsi’yi, A’râf sûresinin elli dördüncü ayetini ve Muavvizeteyni (Felâk-Nâs sûrelerini) okumalarını söylemiştir. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)

Hamilelik döneminde el-Musavvir zikri çokça çekilmelidir

Hamile bayanlar ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)

Yasin-i Şerif birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır

Kırk bir Yasin-i Şerif okumak konusunda da âlimler “birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır” demişlerdir.

Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Hz. Peygamber (asm) buyurdu ki: "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâ-Sîn'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenab-ı Hakk, bu okuması sebebiyle kendisine, Kur'ân-ı Kerim'i -Yâ-Sîn hariç- on kere okumuş sevabını verir." (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 7, (2889)

Kadın hamilelik döneminde yeme ve içmesine dikkat etmelidir

Bir kadında, hamile kaldığı emaresi belirdiği zaman yemesine içmesine dikkat etmelidir. Bilhassa, haram ve şüpheli şeylerden sakınmalıdır.

Daha uygunu, zifaf gecesi ve daha sonrası erkek kadın yemelerine ve içmelerine dikkat etmelidir. Tâ ki: Kendisi, kadını, kendilerinden olacak çocuk; dünyada şeytandan, âhirette ise cehennem azâbından korunurlar. (Gunyet’üt Tâlibin)

Çocuğun üstün ve güzel olması için;

Sefercel,(ayva) kalbe cila, zekâ ve korkağa cesaret vermede bedelsizdir. Onu pilav ile yiyen hamilenin çocuğu üstün ve güzeldir. (Marifetnâme)

Doğacak çocuğun zeki ve gürbüz olması için;

Âla suresini Cuma günü yazıp üzerinde taşıyan kişi her türlü felakete karşı kendisini himaye altına almış olur. Bu sure hamile kadın için yazılır. Bu yazım işi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilse doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur. (Arif Pamuk)

Merhaba hanımlar
Bende normal doğumu bekliyorum , hayırlısı ile bi avazda kurtulalım inşallah
Doğum yapmış annelere hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün
Doğum yapmış annelere bi sorum olucak
Doğum çantamızo hazırlarken makyaj malZemelerimizidr koyucaz süssüz olmaz diye konuşmustuk daha öncesinde ,acaba makyaj yapabildilermi fırsat oldumu
Ben ne var ne yok doldurdum çantama ona göre çıkarıcam yada bırakıcam ,bana fıırsatım olmaMış gibi geliyor :)

Evde yapip gidersen olur fakat eger normal dogumsa hic koyma cunku ona firsat kalmiyor.. (3. Normal dogumum olacak tecrube yani)

Zaten aşağı inmedi diye içime kurt düştü normal doğum bekliyorum işallah doktor inmesi için zaman var sancıyla bile girebilir doğum kanalına dedi ama sen de inmediği için normal olmadı dedin
Canim ama her bunye farkli mesela ablamin iki cocugu var onunkide hic dogum kanalina oturmazdi dogum sancisi gelince bebegin basi döner ablam kusmaya baslardi ve o anda dogum kanalina giriyordu ve ablam ikisini de normal dogurdu birincide cok dikisi olmustu ama ikinciyi sıfır dikisle dogurdu ama bende olmadi iste

beni de gören herkes karnın yukarda diyo.moralim bozuluyor yaa.ben her dakika kendimi yokluyorum geliyor mu diye..cumaya gelmezse suni sancı verilcek çoook korkuyorum

Sanirim işi riske atmak istemiyor.. Birde suyumun gelmesinden korkuyor. Bnde kararsizm tarih konusnda. Ya erkenden olucam yada kendi istedigim tarihte olucam.

canm harika bi paylaşim olmuş saolasin..

beni de gören herkes karnın yukarda diyo.moralim bozuluyor yaa.ben her dakika kendimi yokluyorum geliyor mu diye..cumaya gelmezse suni sancı verilcek çoook korkuyorum
Aynen canm herkez karnin yukarda daha een az 3 haftan var diyor ben sabirsizlikla günler geçsin derken uzatiyolar bide Inadina yaparmiş gibi

kaç dk emdiği kadar emip-yutkunması da önemli 1-2-3 kere emer ağzı dolunca yutkunur, eğer süt akışı hızlıysa her çekişte yutkunur ozaman daha kısa sürede doyar. birde arada hava yutunca kendini doydum sanıyodur gazı çıkıncada tekrar emmek istiyor olabilir. dediğin gibi bugün kilosu iyi çıktıysa emmeyi sevdiğinden aranıyordur belki emzik çözüm olabilir.
bu kadar kısa sürede kvye alıştığını sanmıyorum. onu sana tercih etmesi söz konusu bile olamaz hiç takma bunu kafana, ay sende daha iyi duruyo de ver kucağına sen dinlen:)) ama tabii hormonların etkisiyle bunu yapmak çok zor, kvnin tutuşuna, gazçıkarma şekline falan dikkat et, mutlaka gaz sancısını azaltacak bi şekilde falan tutuyordur ondan daha çabuk susuyordur.
benimde bdt 28 eylül ilk dr en başından beri 15i gibi diyordu, şimdiki 38+3den sonra alalım, 19-20 eylül uygun diyor. suyu yeterli, plesentada yaşlanma yok, doğum kanalına girmedi, nts de hiç sancı çıkmadı henüz, bunlar olsa tarihi öne çeker tabii.. 15inde kesin günü belirleriz dedi.
15-19 arada 4 gün var gerekirse gün aşırı yada hergün kontrole gidersin nolcak.. önemli olan mesai dışı bi saatte normal doğum belirtisi başlarsa dr gelip sezeryanını yapacak mı, yapmayacaksa bekleme derim.
niye 19u bu arada?
sütünüzü hangi marka,süt sağıcagı ile sagıyosunuz...
belki lazım olur aklımda bulunsun
memnunmsunuz
ben ilkinde 2 sene medela mini elektrikli pilli kullandım, şimdi de aparatlarını falan yeniledim yine olu kullanıcam ama keşke ikilisini alsaymışım, şimdi teklide işimi görür ama çalışırken ikili daha hızlı olurdu..
eltim sabah normal doğurdu, öğlen biz gittiğimizde duşunu almış, makyajını yapmış, tırnaklar kırmızı ojeli, kırmızı saten gecelikli falan, şıkır şıkır karşılamıştı bizi:))
kız kardeşimde normal doğurmuş gece, sabah haber verdiler, bi gittim hastaneye, makyajı bırak, bakkala bile makyajsız, fönsüz gitmeyen kızın aklına saçını düzeltmek gelmemiş, hayatında bir ilkti herhalde:))
ben pek makyaj yapmıyordum ozamanlar götürmemiştim bişey ama sezeryan sonrası ilk gün kesinlikle yapamazdım, aklıma gelmezdi bile, resimlerde saçbaş darma dağınık, çok fenayım, 2. gün belki yapabilirdim..
bu sefer bi fondoten, rimel, kalem, ruj alıcam yanıma, bu kadarını sürersem yeter, az taze çıkayım resimlerde:)))
bence fazla abartmadan al bişeyler sonuçta 10dk sürecek makyaj okadar zaman ayırabilirsin buna, hem kendini daha iyi hissetmeni de sağlar..

Canım ben sezeryan oldum. Hafif bir majyaj fırsatım oldu.
Ameliyattan çıkınca kuzrnim hemen düsldi beni tavımı falanda taktılar.
Bende dünya kadar pijama takımı fln götğrdüm. Olduğu gibi geri getirdim

Doğum yapmış arkadaşlarım;
Bebişlerinizin beslenmesi nasıl?
Benim çok sütüm yok zaten kanallarım tıkanmıştı. Sütümü nasıl arttırırım.
Yeni yeni kanallarım açılıyo.
Şuan tabiki mama takviyesi yapıyoruz.
Geçende bir kontrole gittik.
İlla mamayı kes dediler iyi dedilerde süt az.
Bebeğim doymuyo.
Zaten çok iştahlı.
Napıcamı bilemiyorum.
Yani mamayı fln arttırdım ama kafama göre.
Kızıma bir zararı olmasın.
Beslenmeyle alakalı bilgisi olan anneler bana yardımcı olabilir misşniz?
Sğtümün bu saatten sonra artma durumu var mı?

canım süt işi tamamen arz talep meselesi. şöyle düşün 1 aylık bebekle 6 aylık bebeğin içtiği süt miktarı aynı değil ama iki dönemdede sadece anne sütü ile beslenebiliyorlar demekki bebek emdikçe daha fazla süt üretilecek lafı çok doğru.
her mama verdiğinde aslında memeye, bebiş X dk emdi, X dkda verdiğin süt yeterliydi daha fazlasına gerek yok, mesajını veriyorsun, mama sütten daha uzun süre tok tuttuğu için de tekrar acıkma süresi uzuyor, bu seferde 4-5 saati emzirmeden yani memeden süt talep etmeden geçiriyorsun, bırak bebek daha fazlası için zorlasın, yorgun düşene kadar emsin. yutkunmalarını takip et, 3-4 defa çekip yutkunur, zaten süt gelmezse yutkunma hareketi yapmaz, azar azarda olsa süt geliyordur. her emme yada aranma aç olduğu anlamınada gelmez. doyduğu halde emiyorsa sütü yutmak yerine tükürür ama emmektende vazgeçmez:))yada memeyi ağzında bekletir geveler oyalanır yavaşlar ama sen memeyi çekincede ağlar.
benimkinin ilk aylardan birinde kilosu az çıkınca dr mamaya başlamadan önce şunu denememi istemişti.
3 gün boyunca gece gündüz bebek her istediğinde ve istemese bile 2 saatte bir mutlaka emzir, her memeyi 20dk emecek (yada memeyi boşaltana kadar yani emip emip yutkunmayıncaya kadar, genelde 20 dkda geliyor bu noktaya zeten) uyursa uyandır 20dkya tamamla ve 2. memeyi ver 20dkda bunu emzir sonra isterse tekrar diğer memeyi ver emebildiği kadarda bunu emsin uyursa 2. turda uyandırma ama 2 saat sonra tekrar emzirmeye başladığında son verdiğin memeyi vererek başla. 3 gün sonra gel tekrar tartıcaz kaç grdı unuttum alırsa ok normal emzirmeye devam et zaten sütün artmıştır artık derim, kilo almazsa mama miktarına vs.. karar veririz demişti. 3 gün denedim gerçektende işe yaradı. madem mamayı bırak dediler kilosu iyi çıkmıştır, mamayı bırakıp sende bunu bi dene derim. 3 gün sonra tartıda değişiklik görmezsen en azından ben elimden geleni yaptım dersin.
şimdi süt arttırıcı olarak bir sürü içecek satıyorlar, benim sağdan soldan duyup denediğim ve faydasını gördüğüm rezene çayı oldu, içtikten sonra sağdığım süt miktarında ciddi bi artış oluyordu.

Tabiki var canim daha bebekle sen birbirinize yeni alisiyorsunuz maasallah bebegin emmeyi seviyormus istahliymis o emdikce gör nadil cogalicak sana tavsiyem bulgur pilavi ye o sutu inanilmaz bollastiriyor ben cok yemistim fıskirirdi sutum bide uzum pekmezini sulandirip ic gunde 3-4 su bardagi ama bebegini hicbir sekilde ac birakma dar akiskanli ve anne memesiyle uyumlu biberon kullan senide birakmaz bide biberonu bebek uyurken ver benim oglumun dr u öyle demisti senin memen saniyor emiyor hem karni doyuyor ha bide beyaz üzüm sutu cok arttiriyor hemde sutunun tadi tatli olunca bebek bayiliyor daha istahli cekiyor memeyi aklima gelenler bunlar canim

Herkese gunaydinlar ve mutlu pazarlar arkadaslar ben yine sabahin 5.30 unda hortladim camasir astim balkon yikadim simdide evin icinde dolanip duruyorum oglum ve esim horul horul uyuyorlar sinir oldum ben neden uyuyamiyorum kafalarina birer sürahi su dökesim var ama kıyamiyorum iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…