Slm kizlar.. Bugun kontrolum vardi ve belki dogum icin gunu kararlastiririz doktorumla diyordum ama doktor haftaya yine kontrol dedi. Ben eylulun 19 u istiyorm dogumu. Doktorda o kadar beklemeyebilir dedi. Ayakta kalma dinlen dedi. Doktorum 15 i gibi istior. Bu cuma belli olacak dogum tarihimiz. Kararsizim ya 15 ne gun alicam yada her an tetikte olup 19 u bekliycem. Birde boyle beklerkn aniden suyum gelirse tamamen plansiz olur. Oglum gununu beklemisti. Umarim kızımda bekler ve hayirli ve zamaninda gelir. Dua edin bana kizlar..
aynen canım sütüm sabahlar baya bol oluyor, sabah 6 da sağıyorum. genelde 15 dk falan emzirebiliyorum artık. çok zorlanıyorum ama önünde sonunda memeyi ağzına sokabiliyorum. parmaklarım tutuluyor ama olsun yeter ki içsin.
Merhaba hanımlar
Bende normal doğumu bekliyorum , hayırlısı ile bi avazda kurtulalım inşallah
Doğum yapmış annelere hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün
Doğum yapmış annelere bi sorum olucak
Doğum çantamızo hazırlarken makyaj malZemelerimizidr koyucaz süssüz olmaz diye konuşmustuk daha öncesinde ,acaba makyaj yapabildilermi fırsat oldumu
Ben ne var ne yok doldurdum çantama ona göre çıkarıcam yada bırakıcam ,bana fıırsatım olmaMış gibi geliyor :)
Canim ama her bunye farkli mesela ablamin iki cocugu var onunkide hic dogum kanalina oturmazdi dogum sancisi gelince bebegin basi döner ablam kusmaya baslardi ve o anda dogum kanalina giriyordu ve ablam ikisini de normal dogurdu birincide cok dikisi olmustu ama ikinciyi sıfır dikisle dogurdu ama bende olmadi isteZaten aşağı inmedi diye içime kurt düştü normal doğum bekliyorum işallah doktor inmesi için zaman var sancıyla bile girebilir doğum kanalına dedi ama sen de inmediği için normal olmadı dedin
Burdayim sekerim dogurmadim daha cok sıkılıyordum bugun kayinvalidelere falan gittik oglanlada ilgileniyor onun icin giremedim foruma dogursam size haber vermezmiyim canim benimHozmn79
Nerelerdesin sende mi dogurdun yoksa
aynı günlerde dogum yapcaz inş. diyorum çünkü
nst sancılarım çıktı ,bana doktor 19 kadar beklemeyebilriz diyo....
sancı çıkmadan önce eylül 19 diyodu tabi...
yat dinlen ayakta kalma dedi.benimde oğlan gününü beklemişti umarım kızım da bekler...
sana niçin erken tarih veriyo
canm harika bi paylaşim olmuş saolasin..kızlar internette buldum...
Hamileyken çokça Kur'ân-ı Kerim okunmalı, dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal ile de dua edilmelidir
Çocuğun hayırlı bir evlat olması için anne istediği gibi bolca dua edip Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Ancak hamileyken dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal (hal dili) ile de yapılan dualar, çocuğun hayırlı bir evlat olmasında büyük rol oynar. Annenin hamileyken ya da hamilelikten önce ve sonra yaptığı davranışlar çocuğun ruh ve beden sağlığına olumlu ya da olumsuz olarak akseder. Çocuğunun hayırlı bir evlat olmasını isteyen bir anne öncelikle kendi davranışlarını Allah’ın istediği tarza çevirmelidir. Hamilelik esnasında ve hamilelikten önce ve sonraki tüm davranışların çocuğun hayatına müsbet ya da menfi tesirlerinin olacağı unutulmamalıdır.
Hamileyken İnşikak suresi çok okunmalıdır
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu İnşikak suresini çok okumaktır. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Doğum yaklaşınca Ayetül Kürsi, Araf Suresinin elli dördüncü ayeti ve Felak-Nas Sureleri okunmalıdır
Peygamberimiz (asm), kızı Hz. Fatıma’nın (ra) doğum sancısı başladığında Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini ve Ayetü’l-Kürsi’yi, A’râf sûresinin elli dördüncü ayetini ve Muavvizeteyni (Felâk-Nâs sûrelerini) okumalarını söylemiştir. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)
Hamilelik döneminde el-Musavvir zikri çokça çekilmelidir
Hamile bayanlar ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Yasin-i Şerif birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır
Kırk bir Yasin-i Şerif okumak konusunda da âlimler “birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır” demişlerdir.
Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Hz. Peygamber (asm) buyurdu ki: "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâ-Sîn'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenab-ı Hakk, bu okuması sebebiyle kendisine, Kur'ân-ı Kerim'i -Yâ-Sîn hariç- on kere okumuş sevabını verir." (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 7, (2889)
Kadın hamilelik döneminde yeme ve içmesine dikkat etmelidir
Bir kadında, hamile kaldığı emaresi belirdiği zaman yemesine içmesine dikkat etmelidir. Bilhassa, haram ve şüpheli şeylerden sakınmalıdır.
Daha uygunu, zifaf gecesi ve daha sonrası erkek kadın yemelerine ve içmelerine dikkat etmelidir. Tâ ki: Kendisi, kadını, kendilerinden olacak çocuk; dünyada şeytandan, âhirette ise cehennem azâbından korunurlar. (Gunyet’üt Tâlibin)
Çocuğun üstün ve güzel olması için;
Sefercel,(ayva) kalbe cila, zekâ ve korkağa cesaret vermede bedelsizdir. Onu pilav ile yiyen hamilenin çocuğu üstün ve güzeldir. (Marifetnâme)
Doğacak çocuğun zeki ve gürbüz olması için;
Âla suresini Cuma günü yazıp üzerinde taşıyan kişi her türlü felakete karşı kendisini himaye altına almış olur. Bu sure hamile kadın için yazılır. Bu yazım işi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilse doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur. (Arif Pamuk)
Aynen canm herkez karnin yukarda daha een az 3 haftan var diyor ben sabirsizlikla günler geçsin derken uzatiyolar bide Inadina yaparmiş gibibeni de gören herkes karnın yukarda diyo.moralim bozuluyor yaa.ben her dakika kendimi yokluyorum geliyor mu diye..cumaya gelmezse suni sancı verilcek çoook korkuyorum
kaç dk emdiği kadar emip-yutkunması da önemli 1-2-3 kere emer ağzı dolunca yutkunur, eğer süt akışı hızlıysa her çekişte yutkunur ozaman daha kısa sürede doyar. birde arada hava yutunca kendini doydum sanıyodur gazı çıkıncada tekrar emmek istiyor olabilir. dediğin gibi bugün kilosu iyi çıktıysa emmeyi sevdiğinden aranıyordur belki emzik çözüm olabilir.Kaka yapıyor emiyor da anlayamadığım o zaten gayet rahat kavrıyo memeyi bi 10-15 dk emiyo sonra bırakıyo ama aranmaya devam ediyor cmts tartısına bakıcak dr bakalım ona göre mamaya başlayabiliriz... Hangi biberonu kullanıyorsun emmeyi bırakır diye korkuyorumbu arada göbeğinden hala kan geliyo o da çok tedirgin ediyo beni geceleri de uyumuyor artık hepten düzenimiz kaçtı memeyi emdikten sonra durmuyor kucağımda ağlamaya başlıyor kayınvalidem bende ağlayınca ben dinleneyim diye almak istiyor hemen onda duruyo ona mı alıştı bilmiyorum nasıl baş edicem onu da bilmiyorum
benimde bdt 28 eylül ilk dr en başından beri 15i gibi diyordu, şimdiki 38+3den sonra alalım, 19-20 eylül uygun diyor. suyu yeterli, plesentada yaşlanma yok, doğum kanalına girmedi, nts de hiç sancı çıkmadı henüz, bunlar olsa tarihi öne çeker tabii.. 15inde kesin günü belirleriz dedi.Slm kizlar.. Bugun kontrolum vardi ve belki dogum icin gunu kararlastiririz doktorumla diyordum ama doktor haftaya yine kontrol dedi. Ben eylulun 19 u istiyorm dogumu. Doktorda o kadar beklemeyebilir dedi. Ayakta kalma dinlen dedi. Doktorum 15 i gibi istior. Bu cuma belli olacak dogum tarihimiz. Kararsizim ya 15 ne gun alicam yada her an tetikte olup 19 u bekliycem. Birde boyle beklerkn aniden suyum gelirse tamamen plansiz olur. Oglum gununu beklemisti. Umarim kızımda bekler ve hayirli ve zamaninda gelir. Dua edin bana kizlar..
ben ilkinde 2 sene medela mini elektrikli pilli kullandım, şimdi de aparatlarını falan yeniledim yine olu kullanıcam ama keşke ikilisini alsaymışım, şimdi teklide işimi görür ama çalışırken ikili daha hızlı olurdu..sütünüzü hangi marka,süt sağıcagı ile sagıyosunuz...
belki lazım olur aklımda bulunsun
memnunmsunuz
eltim sabah normal doğurdu, öğlen biz gittiğimizde duşunu almış, makyajını yapmış, tırnaklar kırmızı ojeli, kırmızı saten gecelikli falan, şıkır şıkır karşılamıştı bizi:))Merhaba hanımlar
Doğum çantamızo hazırlarken makyaj malZemelerimizidr koyucaz süssüz olmaz diye konuşmustuk daha öncesinde ,acaba makyaj yapabildilermi fırsat oldumu
Ben ne var ne yok doldurdum çantama ona göre çıkarıcam yada bırakıcam ,bana fıırsatım olmaMış gibi geliyor :)
Canım ben sezeryan oldum. Hafif bir majyaj fırsatım oldu.Merhaba hanımlar
canım süt işi tamamen arz talep meselesi. şöyle düşün 1 aylık bebekle 6 aylık bebeğin içtiği süt miktarı aynı değil ama iki dönemdede sadece anne sütü ile beslenebiliyorlar demekki bebek emdikçe daha fazla süt üretilecek lafı çok doğru.Doğum yapmış arkadaşlarım;
Bebişlerinizin beslenmesi nasıl?
Benim çok sütüm yok zaten kanallarım tıkanmıştı. Sütümü nasıl arttırırım.
Yeni yeni kanallarım açılıyo.
Şuan tabiki mama takviyesi yapıyoruz.
Geçende bir kontrole gittik.
İlla mamayı kes dediler iyi dedilerde süt az.
Bebeğim doymuyo.
Zaten çok iştahlı.
Napıcamı bilemiyorum.
Yani mamayı fln arttırdım ama kafama göre.
Kızıma bir zararı olmasın.
Beslenmeyle alakalı bilgisi olan anneler bana yardımcı olabilir misşniz?
Sğtümün bu saatten sonra artma durumu var mı?
Tabiki var canim daha bebekle sen birbirinize yeni alisiyorsunuz maasallah bebegin emmeyi seviyormus istahliymis o emdikce gör nadil cogalicak sana tavsiyem bulgur pilavi ye o sutu inanilmaz bollastiriyor ben cok yemistim fıskirirdi sutum bide uzum pekmezini sulandirip ic gunde 3-4 su bardagi ama bebegini hicbir sekilde ac birakma dar akiskanli ve anne memesiyle uyumlu biberon kullan senide birakmaz bide biberonu bebek uyurken ver benim oglumun dr u öyle demisti senin memen saniyor emiyor hem karni doyuyor ha bide beyaz üzüm sutu cok arttiriyor hemde sutunun tadi tatli olunca bebek bayiliyor daha istahli cekiyor memeyi aklima gelenler bunlar canimDoğum yapmış arkadaşlarım;
Bebişlerinizin beslenmesi nasıl?
Benim çok sütüm yok zaten kanallarım tıkanmıştı. Sütümü nasıl arttırırım.
Yeni yeni kanallarım açılıyo.
Şuan tabiki mama takviyesi yapıyoruz.
Geçende bir kontrole gittik.
İlla mamayı kes dediler iyi dedilerde süt az.
Bebeğim doymuyo.
Zaten çok iştahlı.
Napıcamı bilemiyorum.
Yani mamayı fln arttırdım ama kafama göre.
Kızıma bir zararı olmasın.
Beslenmeyle alakalı bilgisi olan anneler bana yardımcı olabilir misşniz?
Sğtümün bu saatten sonra artma durumu var mı?
beni de gören herkes karnın yukarda diyo.moralim bozuluyor yaa.ben her dakika kendimi yokluyorum geliyor mu diye..cumaya gelmezse suni sancı verilcek çoook korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?