Gunun belli olmasi guzel ama insan daha cok korkuyor ve heyecanlaniyor bende sancilar siklasti baya arada bir belime de vuruyor ama nst de sanci cikmiyorSezeryanda günün belli olması cidden avantaj işallah sağlıkla kucağına alırsın :)
4 gün önce kontrolde suyu iyiydi azalma yok demişti doktor ama karnın küçülmesi doğum belirtisi diyorlar bakalım artık riskli zamanlar geçti işallah sağlıkla gelirler
Amin canim allah hepimizi kolayca saglikla ve sihhatle kurtulmamizi nasip etsinSezeryanda günün belli olması cidden avantaj işallah sağlıkla kucağına alırsın :)
4 gün önce kontrolde suyu iyiydi azalma yok demişti doktor ama karnın küçülmesi doğum belirtisi diyorlar bakalım artık riskli zamanlar geçti işallah sağlıkla gelirler
Sanci cok sık oluyor birde arada belime vuruyor sanci kasilmalar var ama karnim yukarida ve sancilar nst de cikmiyor ama vajinal akinti fazlalastiHiç belirti varmı sizde
kimi arasam doğurdun mu yoksa diyo..arayanlar sesim iyi değilse doğurdun mu kötüyse bişey mi var diyo..aradıklarında açmasam ısrarla arıyolar yine sonra da ben de doğurdu herhalde dedim diyolar yine...of delircem eşimi bile arasam bu muameleyi görüyorum.bunaldım !! bence bebeğin gecikmesi halinde sezeryn daha iyiymiş diyorum.en azından tarihi belli ben cuma günü kurbanlık koyun gibi gidicem hastneye..suni sancıyla doğuramazsın karnın çook yukarda diyenlere inat normal doğrabilcem mi yoksa onca saat acı çektikten sonra sezeryana mı alınıcam bilmiyorum
aynı sıkıntı bızdede var doktr her gittiğimzde geri yolluyr normal olmyck bu gidişle 3600 olduk heralde petsembe gel dedi hayırlısı ile kucagımıza alsakta akrablrda bizde rahatlasak
Ben buradayimselam kızlar kimse yokmu
kaç dk emdiği kadar emip-yutkunması da önemli 1-2-3 kere emer ağzı dolunca yutkunur, eğer süt akışı hızlıysa her çekişte yutkunur ozaman daha kısa sürede doyar. birde arada hava yutunca kendini doydum sanıyodur gazı çıkıncada tekrar emmek istiyor olabilir. dediğin gibi bugün kilosu iyi çıktıysa emmeyi sevdiğinden aranıyordur belki emzik çözüm olabilir.
bu kadar kısa sürede kvye alıştığını sanmıyorum. onu sana tercih etmesi söz konusu bile olamaz hiç takma bunu kafana, ay sende daha iyi duruyo de ver kucağına sen dinlen:)) ama tabii hormonların etkisiyle bunu yapmak çok zor, kvnin tutuşuna, gazçıkarma şekline falan dikkat et, mutlaka gaz sancısını azaltacak bi şekilde falan tutuyordur ondan daha çabuk susuyordur.
Kilosu için fena değil ama biraz daha alabilirdi baktın çok aranıyor günde bir iki kere mama takviyesi yapabilirsin dedi... Kv de öyle diyo ver bana yat dinlen diye ama o öyle söyleyince hepten sinirleniyorum çocuk benim çocuğum o ayaktayken ağlarken ben uyuyamam diye hormonlarım benimle oyun oynuyo gerçekten... Kocaman bi göbeği var ayaktayken göbeğinin üstüne doğru koyuyor bebeği o da rahat ediyo heralde ama bende onu öyle tutacak göbek yok tabi :) emerken güzel emiyo hava yutmuyo çünkü mrmeyi güzel kavrıyo ama gaz şikayetimiz çok alttan üstten çıkarmaya uğraşıyo dün damlaya başladık dört aya kadar böyle olabilirmiş ama çok zorluyo... Memedeyken uyumak istiyo ama gaz rahatsız edince uykusu açılıyo kısır döngüye giriyoruzemziği de devamlı vermeye uğraşıyorum ama sevmedi almıyo alsa bile 1-2 dk zor emiyo bırakıyo hemen bi kaç değişik emzik de denedim belki sever diye ama fayda etmedi
kimi arasam doğurdun mu yoksa diyo..arayanlar sesim iyi değilse doğurdun mu kötüyse bişey mi var diyo..aradıklarında açmasam ısrarla arıyolar yine sonra da ben de doğurdu herhalde dedim diyolar yine...of delircem eşimi bile arasam bu muameleyi görüyorum.bunaldım !! bence bebeğin gecikmesi halinde sezeryn daha iyiymiş diyorum.en azından tarihi belli ben cuma günü kurbanlık koyun gibi gidicem hastneye..suni sancıyla doğuramazsın karnın çook yukarda diyenlere inat normal doğrabilcem mi yoksa onca saat acı çektikten sonra sezeryana mı alınıcam bilmiyorum
Arkadaslar nasilsiniz nasil gidiyor.. sanirim cogu kisi dogum yapmis bebisler saglikli sihhatli annislerinin kucagina gelmiş. .
Benim pek iyi gitmiyor.. kizlarimda buyuk oranda gaz problemi var.. bu yüzden cok huzursuzlar.. kakalarinida yapamiyolar.. ilk zamanlar tek basima halledebiliyordum ama büyüdükçe zorlasiyolar.. bugun 43. Günümüz. . Yardimci ariyorum bulamiyorum.. onlarla tek kalmaya korkar oldum artik.. Çünkü agladilarmi ikisi birden basliyor ve susturmanin imkani olmuyor..Bu yardimci konusunda sizlerinde aklinda bulunsun ist. Avrupa yakasinda oturuyorum varsa bildiginiz bana ulasin lutfen... yoksa oynatmaya az kaldi
Mamayi arttirirsan sutunu artiramazsin daha da geri gidrr. Sutun yetmese de durDoğum yapmış arkadaşlarım;
Bebişlerinizin beslenmesi nasıl?
Benim çok sütüm yok zaten kanallarım tıkanmıştı. Sütümü nasıl arttırırım.
Yeni yeni kanallarım açılıyo.
Şuan tabiki mama takviyesi yapıyoruz.
Geçende bir kontrole gittik.
İlla mamayı kes dediler iyi dedilerde süt az.
Bebeğim doymuyo.
Zaten çok iştahlı.
Napıcamı bilemiyorum.
Yani mamayı fln arttırdım ama kafama göre.
Kızıma bir zararı olmasın.
Beslenmeyle alakalı bilgisi olan anneler bana yardımcı olabilir misşniz?
Sğtümün bu saatten sonra artma durumu var mı?
Canim sutunun artmasini istiyosa. Mamayi azaltmali hatta kesmelisin. Biliyorum cok zor bebegin acken insan baslarim sute bebegim doysundiye mama veriyor ama hata yapiyoruz. Sen ne kadar cok emzirdikce okdar sutun gelecek. İlk zaman doymicak saat basi emzir bak arttigini goreceksin.Canım makyaj mal kullandım.diş fırçası ve tarak ta çok lazım.
İç çamaşırı 2 adet yetti ama çok yumuşak olmalı eğer sezeryan olacaksan. Dikişini acıtmasın.
Orkid lazım gece olandan bi pkt al yanıns.
1 gecelik 2 pijama takımı aldım.
Ben normaldede gecelik giymem pijamayşa rahat ederim. Bu seferde öyle oldu bu sana bağlı.
Geceliği olduğu gibi geri getirdim.
Bebek için bebek bezin ve ıslak mendilin ve ağız bezlerin çok muhim.sürekli sütü yada mamayı akıtıyo.
Penye battaniye al bebiş için çok kullandım.
Bazımhastaneler çok sıcak o yüzden birde tülbent al. Battaniye kalın olursa tülbent örtersin üstüne bebişin.
Çıtçıtlı body ( yrm kollu)
Rahat bir al penye ve çorap.
Bebiş için bunlar yetti.
Kolay gelsinnngüzel haberlerini bekliyorum.
anamm ben de diodum rapido görünmüyo, acaba doğum mu yaptı diye... allahanalı babalı büyütsün çok sevindim, nasıl oldu merakla bekliyoruz... bi de bebek olunca gezmekten tozmaktan bahsedioduk :) baksana yeri gelio foruma bile girilmiyo demek ki :) ama snden önce doğururum diodum ben...
anamm ben de diodum rapido görünmüyo, acaba doğum mu yaptı diye... allahanalı babalı büyütsün çok sevindim, nasıl oldu merakla bekliyoruz... bi de bebek olunca gezmekten tozmaktan bahsedioduk :) baksana yeri gelio foruma bile girilmiyo demek ki :) ama snden önce doğururum diodum ben...
Amin inş çok sağolun allhım hepinizede sağlıklı sıhatli evltlarınızı doğrumayı nasip etsin inşAglattiniz beni vallahi insallah bu defa allah muradinizi verir insallah bebeginin kalp atisini duyarsin allah sana saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin inan su anda aglayarak dua ediyorum cok duygulandim allah dualarimizi kabul etsin
İnş bu kez rabbim nasip edr hayırlısıylahmmm baya zorlu bir süreçten geçmişsiniz. aama işte Allahtan ümit kesilmez..İnşallah herşey yolunda gider. Hayırlı haberlerini bekliyoruz :)
Benimde ilk kızım seninkiler gibiydi doğduğunda bi başladı ağlamaya sadece mememde susuyordu mememi emzik yerine kullanıyordum hiç uyumuyordu gecem gündüzüme karışmıştı ve ağlamasa bıle sesi kulağıma geliyordu sonra ben başlıyordum ağlamaya yalnız kalmaya korkuyordum depresyona girdim sanki hiçbir zaman eskisi gibi olmıycak hersey diye düşünüyordum yardım eden kimsemde yoktu yurtdısındayım ben arada kaynanam geliyordu onda uyuyordu gidiyordu 10 dakika sonra başlıyordu ağlamaya bence bebekler gercekten acemiliği anlıyorlar ilk basta tutmak bile farklı oluyo gittikçe alışıyorsun anneliği öğreniyorsun ki senin ikiz gercekten çok zordur sakin olmaya çalış karınlarının üstünde uyut bide karınlarının tok olmasına dikkat et. Benim kızım iki aylık olmasına bi kaç gün kala gece saat9 da yatırdım sabah 4 e kadar uyudu sok oldum ve ondan sonra hep öyle devam etti seninkilerinde zamanı var düzene girmek için Allah yardımcınız olsun,insallah en kısa zamanda bi yardımcı bulursun.Arkadaslar nasilsiniz nasil gidiyor.. sanirim cogu kisi dogum yapmis bebisler saglikli sihhatli annislerinin kucagina gelmiş. .
Benim pek iyi gitmiyor.. kizlarimda buyuk oranda gaz problemi var.. bu yüzden cok huzursuzlar.. kakalarinida yapamiyolar.. ilk zamanlar tek basima halledebiliyordum ama büyüdükçe zorlasiyolar.. bugun 43. Günümüz. . Yardimci ariyorum bulamiyorum.. onlarla tek kalmaya korkar oldum artik.. Çünkü agladilarmi ikisi birden basliyor ve susturmanin imkani olmuyor..Bu yardimci konusunda sizlerinde aklinda bulunsun ist. Avrupa yakasinda oturuyorum varsa bildiginiz bana ulasin lutfen... yoksa oynatmaya az kaldi
Inslh baslar..yok belirti sanci hicbisey yoktu ebe alttan muayene etti hic acilma yok dedi yarin gel sunni sanci verelim dediler gittim aldim ...normal sanciyla aslinda ayni sadece sancilar daha sIk oluyor mesala ...soyle normal sanci 10 dk birise sunni 4 dakikada bir vuruyor..tabika zor sonucta dogum yapiliyor candan can cikiyor :) durmadan dua et oanda Rabbim sabir veriyor ama dogum oldugunda hersey masada kaliyor :) emin ol benim5 dikisim olmasina ragmen ben hemen ayaklandim ...keşke sancı başlasa canım kendiliğinden..senin de mi hiç bi doğum belirtisi yokken sadece suni sncı ile oldu?? peki nası bi acı..bazıları tarifsiz katlanılmaz fian diyo
Pazartesi günü epidural sezeryan oldum canım.Doğum mu yaptınız ne zaman.
Rapido doğum hikayeni bekliyoruz fırsat bulur bulmaz yaz lütfen. Geçmiş olsun. ..Kızlar hangileriniz doğurdu hanginiz bekliyo hala bakamıyorum ama :) zor bi doğumum olmasına rağmen normal şansı olanlara şiddetle normal tavsiye ediyorum
İçinizden çıktığı an hissedilen mutluluğu tarif edemem ve 1 saat sonra ayakta sağlıklı oluyorsunuz.
Bebişim kakasını yapamıyo hastaneye gidiyor geliyoruz falan dua edin biran önce düzene girsin.
Kızlar hangileriniz doğurdu kimler bekliyo hala bakamıyorum ama :) normal şansı olanlarınız varsa şiddetle tavsiye ediyorum. İçinizden çıkarken ve sonrasında birkaç dakika hissedeceğiniz mutluluğu tarif edemem. Hormonlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. 1 saat sonrada ayakta her işinizi görebilir durumda oluyorsunuz.
Ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz biz hala dualarımızı birbirimizden eksik etmeyelim
Öpüyorum herkesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?