2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Dvitaminini vermiyor musun, ben de vermiyorum düzenli olarak, ama emin değilim benim yaptığım doğru mu diye
çok da detaylı bi araştırma yapmadım canım ama bi kaç okuduğum şey hoşuma gitmediği için vermiyorum..demir de öyle.. bi de kabız yapıyo benim kızımı d vitamini öyle de ollunca sıkıntı çekmesin diye pek vermiyorum.
felsefem şu : amannn bize kullandılar mı sanki :)))

Annem bana da kullandığımı söylemişti d vitaminini :). Özellikle kış bebeklerinde gerekli diye biliyorum.

Fön makinası, elektrik süpürgesi, anne karnı sesi herşeyi denedim ama her akşam uykuya tamamen dalmadan önce 4-5 kere çığlık atarak uyanıyor. Gündüz böyle bir sorunumuz yok.

benim kız da böyleydi 3 hafta öncesine kadar, nasıl alıştırdım bilmiyorum ama artık şöyle yapıyorum: akşam 9 gibi uykusu gelmiş oluyor emzirip yatırıyorum, 15-20 k sonra uyanıyo, ışığı yakmadan gece lambası ışığında (gece olduğunu anlasın diye) tekrar emzirip yatırıyorum öyle bir uykuya dalıyor gece 2-2.30 gibiuyanıyor sonra emzirme uyku, emzirme uyku şeklinde 4-5 saatlik periyotlar halinde uyuyoruz, en son sabah 9-10 gibi en geç 11 kesin uyanışını yapıyor önceleri benimki de aynı anlattığın gibiydi ya büyümeye başladı düzen kurdu kendine ya da odasından çıkartmamak işe yaradı, önceleri uyanınca yastığımızla oturma odasına geliyorduk çünkü. bir de yan yatırıp burnunu yastığa değdirip uyumayı sevdiğini keşfettim ablam önermişti bunu, yatağına bırakıp yan çeviriyorum o sokula sokula uyuyo kendi kendine ben de kucağımda sallamaktan kurtuldum artık. bir de şunu da söylemeden geçemeyeceğim bazı akşamlar çok huzursuz oluyor anneannesini arayıp nazar için okutturuyorum 5 dk içinde kucağımda sızıyor zilli =)

benim kızım gündüz senin dediğin gibi 3-4 kez 45-50 dklık uykuya yatıyor, ama gece bir sıkıntı yaşamadım. önceleri ilk aylarında 2 gibi dalıyordu sonra bu 12.30a düştü sonra 11.30 sonra 10 derken şimdi 9 gibi gece uykusuna dalıyor ama gündüz uykularında bir değişiklik yapmadım hiç o kendi düzenini kurdu maşallah kızıma

Canim aynen ben de yaklasik 2 aydir en gec 8de uyutmus oluyorum ama bazen gece sik bazen daha seyrek uyaniyo gunune gore degisiyo ama sabah en gec 7de ayaktayiz

yıkadık canım rahatlasın diye ama sudan çıkınca yine başladı. ...midesi hep gurul guruldu. Ya üşüttük ya gazı var
Canim ben gun asiri yikiyorum ve her aksam masajimiz mutlaka 2ayliktan beri sektirmedim ama ev kaloriferli genelde 25 derece ben yine de su seramonimiz baslamadan en az 15 dakika once elektrikli mini bi sobamiz var onu da aciyorum. Usumuyo o yuzden

Sırtüstü yatmayı sevmeyen(ancak 10 dakika yatıyor), yüzüstünde ise en fazla bir dakika duran oğluma oyun halısını tavsiye eder misin whisper
Canim tavsiye etmem o kadar hareketliyse cabucak sikilacaktir. Bin dil dokup nelerle en pahalisini aldirdim benimki en fazla 10 dakika duruyo.ilk kez gereksiz bisi aldim bilmiyorum ama belki buyudukce sever. Hic sanmiyorum ama

Canim abartisiz 3 ay hep solla emzirrim ben.zavalla sag memem pompa memesi olmustu. Ve kucuduktu ama 15 gundur Inatla veriyorum ve inanilmaz farkediyo. Biraz sagdan emdir sonra sola gec ya da oyalanmak uyumak icin falan emdiginde solu ver. Pes etme canim

Canim tek basina zor ben esimle cikirqyorum ki cok karisik. Birimiz arabayi suruyo digeri bebis kucaginda :) uyuyunca ancak arabasinda yatiyo. Oyle boyle 3 saat bile takildigimiz oluyo ama teksem aynen kanguru en kolayi

Canim aynen ben de yaklasik 2 aydir en gec 8de uyutmus oluyorum ama bazen gece sik bazen daha seyrek uyaniyo gunune gore degisiyo ama sabah en gec 7de ayaktayiz

Anladım canım tabi bebekten bebeğe değişiyor, o da kendi düzenini kuracak bir şekilde ama 7 de erkenmiş yaa =) Allah'tan bizimki o kadar erken uyanmıyor en erkeni 8... gerçi benim kızımın doğduğundan beri gece uykusuna geçtiğinde 4 saatlik periyotlar halinde uyanması alışkanlığı vardı, gündüz değil de gece öyleydi hala öyle bazen 6 saate kadar deliksiz uyuduğu da oluyor ama nadiren 4 saatin altına düşüyor. bizim problemimiz gece uykusuna dalması aşamasıydı başından beri, daldıktan sonra sorun yok ama dalana kadar oturup ağladığımı bilirim =) zilli çok şükür yavaş yavaş düzene girdi.

Canim donence cok Isime yaradi benim ama bu zamandan sonra gerek duymazsin cunku artik uzanip oyuncaklari cekecek zamanlara geliyolrlar.istersen su duvara projektorle yansitmali muzik kutulari var gece icin guzel olabilr hem uygun da fiyatlari. Ben de dusunuyorum almayi tomynin var yildizli bisi o hosuma gidiyo

kızlarrr hormonlarım kafayı yemiş olmalı ayın 8 inde doğumdan sonra ilk adetimi oldum 10 gün sürdü iyi güzel de bugün yine oldum temizleneli 9 gün oldu daha nasıl oluyor bu yaa !!

Biz geçen ay fisher price mutlu düşler dönencesini aldık hayatımı kurtardı diyebilirim. Önceden kucağımdan indirdiğim anda yaygarayı koparıyordu, tek elle yemek yapmak (uyuduğu zaman mutfaktaki kaşık sesine uyanan bir kızım var gündüzleri =)), tek elle evi toplamak çok yormuştu beni, aldıktan sonra yatağına bıraktım kapısını çektim ondaki oyuncaklarla agucuk gugucuk konuşurken ben de evimi temizleyip yemeğimi yaptım dünya varmış dedim =)) tabi 20 dklık çalışma süresi var sonra duruyor, tekrar çalıştırıyorum ikinci 20nin sonlarında sıkılmaya başlıyor ama o bile bana kafi, gün gelip tuvalete gidemiyordum eşim gelene kadar =)) ama 5 aya kadar kullanım tavsiyesi var sonra doğrulup oyuncaklara asılma ihtimali var o yüzden sizin biraz geç olmuş. bir de dönenceler bebeklerin hayal güçlerini geliştirmesinde çok yardımcıdır gelişiminde herhangi bir sıkıntı yaratacağını sanmam. dönence sayesinde kucak olayını da bıraktığımız için koyduğum yerde kendi kendine oyalanmayı öğrendi yoksa omzumun üstünden kuş gibi baka baka gezip duruyorduk evin içinde yalnız hala uyutma etkisini görmüş değilim kesinlikle dönence çalışırken uyumuyor hatta dönencenin olduğu tarafa başı gelecek şekilde yatırırsam uyandığında tekrar uykuya daldıramıyorum, oyuna vuruyor işi, ters tarafa yatırıyorum burnunu yastığa değdirip uyuyor.
belki oyun halısını deneyebilirsiniz ışıklı şarkı söyleyen oyuncak astım ben oyun halısına o da biraz işe yarıyor ama oyuncaklar sallanmadığı için çabuk sıkılıyor =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…