2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canim tavsiye etmem o kadar hareketliyse cabucak sikilacaktir. Bin dil dokup nelerle en pahalisini aldirdim benimki en fazla 10 dakika duruyo.ilk kez gereksiz bisi aldim bilmiyorum ama belki buyudukce sever. Hic sanmiyorum ama
Ben de birçok şey gereksizdir diye almadığım ve pişman olduğum anlar yaşadım, o yüzden bu konuda da pişmanlık yaşamak istemiyorum, teşekkürler whisper içimi rahatlattın

aynen benimki de öyle hiç sıkıya gelmiyor hele o yüzüstü yok mu resmen sinirleniyor

Cok gecmis olsun.

Kuru kayisi ve kayisi suyu gaz yapiyor ama bebek duzene girince birakirsiniz.Bal kabaginin ben tatlisini yedim sadece puresi de olur bir de yazmayi unutmusum kuru incir,probiyotik yogurtlar bir de kefir baya ise yariyor.Insallah sifa olur bebise cok aci cekiyolar insanin psikolojisi bozuluyo.

Nasıl alıştıracağım yüzüstü durmaya bilmiyorum. Kollarını hemen iki yana açıyor başlıyor bağırmaya:) hiç denemiyor bile göğsünü kaldırmayı
benim bebişte pek yüzüstü durmayı sevmez, keyifli anlarını kollabir elinle göğsünün altından destekleyebilirsin, etrafına renkli ve ses çıkaran şeyler koyup onlara odaklanmasını sağlayabilirsin çııngırak, hışırtılı poşet gibi. dirseklerini gövdesine yaklaştırabilirsin, ben öyle yapınca hemen ellerini emiyor danam oyalayabildiğim kadar oyalamaya çalışıyorum.

bugün 3 aylık kontrolümüze gittik hemşire danama iri kıyım bir kız olacak dedi üzülsem mi sevinsem mi bilemedim

Bebeği çok kusan arkadaşlar;
Daha evvel çok yazmıştım benim bebeğim reflü diye hatırlatsınız çünkü sürekli kusuyodu. Bebeğim anne sütü almıyo. Mama aldığı için reflü mamasına geçtik kusmalarımız azaldı ama hala çok çok fazlaydı.
Sonra kız çocuklarında kusma olunca idrar yollarından şüphelendiler idrar verdik temiz ama kusmalar devam.
2 gün önce rutin kontrolümüzü öne cektik çünkü kusma ve iştahsızlığımız vardı.
Ufak ufakta kuruluk gibi döküntü vardı kızımın vucudunda.
Ve sorun bulundu...
Alerjii...
Muhtelemelen inek sütüne dedi dr. Özel bi mama aldık ve inanırmısınız sıfır kusma.
Bu sebeple anne sütüde alsa mamada alsa bebeğiniz çok kusuyorsa emziriyorsanız bu hafta inek sütlü hiç bişi yemeyin ve test edin kusmaları azalacak mı? Mama ile besliyorsanız özel alerjili çocuklar için olandan alın. Ve kusmalarınıza bi bakın.
Hem emzirip hem mama veriyosanız gene süt ürünleri tüketmeyin ve arada bile olsa özel mama verin.
Her çocukta döküntü yapmıyo.
Çoğu çocukta gaz karın agrısı uyku sorunları iştahsızlık ve kusma yaparmış. Bazende az belirti gösterirmiş.
Bi denemenizi tavsiye ederim.
Gene azalmazsa idrar verin.
Hemen reflü diyip bebekleri yolluyorlar çünkü.

Nasıl alıştıracağım yüzüstü durmaya bilmiyorum. Kollarını hemen iki yana açıyor başlıyor bağırmaya:) hiç denemiyor bile göğsünü kaldırmayı
Canım yastığın üzerine koymayı dene o zaman daha destekli olduğu için rahat ediyolar. Benimki dogdugundan beri takiliyo öyle bi 10 dk tabi şimdi daha fazla tutuyo başını o ayrı

Canım çok tesekkurler. Gerçekten çok bilgilendirici oldu benim için. Tecrubelerini paylaştıgn için mutlu oldum :) Benzer sorunlar benim bebişimde de var. Ben de dikkat edecegim..

Canım yastığın üzerine koymayı dene o zaman daha destekli olduğu için rahat ediyolar. Benimki dogdugundan beri takiliyo öyle bi 10 dk tabi şimdi daha fazla tutuyo başını o ayrı

Bnde yastikla desteklerim cok seviyor oyle durmayi. Hem gazinida cikarmada yardimci bi durus :)

Günaydın arkadaşlar.bugün kontrole götürdüm kızımı 4 eylül doğumlu sadece emziriyorum Dr. Ek gıdaya geçebilirsin dedi yoğurt,meyvesuyu,sebze ve yayla çorbalarına başla dedi aranızda geçen varmı merak ettim

Canım biz geçtik mama ile besleniyoduk ama. Başladık bu hafta.

Canim benimki de 5 eylül doğumlu. Boyu kilosu kafa çapı nasıldı seninkinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…