Merhaba anneler. Ben de ekim annesiyim, 12 haftalik bir bebegim var, bi hafta bir gece ustusye kustu ve sonrasinda nesesi azaldi, yorgunlugu cogaldi, huysuzlugu artti vee memeyi reddetmeye basladi, hani daha agzina almadan, sadece poziyin degisikliginden... Muayene ve tahlillerinde de hersey normal cikti cok sukur ama hala geceleri emiyor... Durum boyle olunca, bati ac kalmasin diye biberonla sutumu vermeye basladim, simdilik cok keyifli almiyor aslinda bi yandan almasini danistemiyirdum memeyi unutacak diye... Derken bir biberon kesfettim, pek kesif de sayilmaz ya iste tracy hoggun onerdigi, haberman diye bir biberon, medela calma adinda. Bebek bu biberondan icerken de kendi cekmesi gerekiyor, yani anne memesini emdigi hareketleri yapiyor. Dolayisiyla memeden uzaklasmiyor. Yorumlarda da bu biberondan sonra memeye dondurdugunu yazanlar olmus, ceneyi kuvvetlendirdigi icin. Anne sutu cok onemli ve ne kadar alirsa o kadar kar, pompayla sagmak da zahmetli ve uzun sure hem dayanilmaz hem de sutu bebek emmedigi icin azalma yasanir, o yuzden bu biberonu tavsiye ediyorum, bir arastirin derim. Sevgiler