2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canlar ben sordum. :))). Daha oncede yazmistim 5 tane doktora sordum diye ayni seyleri soylediler . Yapacak.bisi yok kullanacaz mecbur. En azindan 6. Aya kadar sonrasinda pekmezle destekleyebiluuz.6. Ay olsunda ozamanda sorarim. :)))
Tesadüf rastladim dinledim. Iyiki sordun yaa iyi oldu aydınlandık. Ben cesaret edemezdim canlı yayına baglanmaya :) gözlükgiller cok begendigim bi dr o kullanın dedigi icin kullanıcam...

Merhaba anneler. Ben de ekim annesiyim, 12 haftalik bir bebegim var, bi hafta bir gece ustusye kustu ve sonrasinda nesesi azaldi, yorgunlugu cogaldi, huysuzlugu artti vee memeyi reddetmeye basladi, hani daha agzina almadan, sadece poziyin degisikliginden... Muayene ve tahlillerinde de hersey normal cikti cok sukur ama hala geceleri emiyor... Durum boyle olunca, bati ac kalmasin diye biberonla sutumu vermeye basladim, simdilik cok keyifli almiyor aslinda bi yandan almasini danistemiyirdum memeyi unutacak diye... Derken bir biberon kesfettim, pek kesif de sayilmaz ya iste tracy hoggun onerdigi, haberman diye bir biberon, medela calma adinda. Bebek bu biberondan icerken de kendi cekmesi gerekiyor, yani anne memesini emdigi hareketleri yapiyor. Dolayisiyla memeden uzaklasmiyor. Yorumlarda da bu biberondan sonra memeye dondurdugunu yazanlar olmus, ceneyi kuvvetlendirdigi icin. Anne sutu cok onemli ve ne kadar alirsa o kadar kar, pompayla sagmak da zahmetli ve uzun sure hem dayanilmaz hem de sutu bebek emmedigi icin azalma yasanir, o yuzden bu biberonu tavsiye ediyorum, bir arastirin derim. Sevgiler

http://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/39/nuran-gurses/1065/cocuklara-cinko-verilmeli-mi

çinkoyu araştırdım meraktan. kan damlasının bir ölçeğinde 3 mg çinko var. yani bu yazıya göre çok değil öyleyse. her doktorun yaklaşımı farklı kan damlası konusunda ve bebeklerimiz için en doğru kararı kendimiz vereceğiz

Ya kızlar ikinci ay aşımiz cok rahatti ama bu dördüncü ay aşısı biraz ates ve huzursuzluk yapti. Ins bu gece ateslenmez yavrum yarin da eski haline doner zaten dis cikariyor bide bu allah herkesin yavrusuna saglik versin
Dişmi çıkarıyor dedin hayırlı olsun :)) Ne gibi belirtiler var nasıl anladın diş çıkardığını?

Okumadigim yazı kalmadı yatarak emziriyorum bazen ise yariyor bazende yaramıyor bi çözüm bulan varsa bu konuda bana da yazsın...:-((((
Benim kızımda son 2 haftadır bir garip önceleri şapur şupur emen bebek şimdi zorla emiyor hele sol göğsümü hiç emesi yok kendini geri atıyor ağzına sokup çıkarıyor zorlarsam da sinirlenip ağlıyor bende şaşırıyorum bazen ne yapacağımı

Kızlar kan ilacını 9 damla verdi hemşire, çok değil mi? Sizlere kaç damla verdi, vegaferon verdi sağlık ocağı..

Dişmi çıkarıyor dedin hayırlı olsun :)) Ne gibi belirtiler var nasıl anladın diş çıkardığını?
Ya canim cok huysuzlandi bgeliyogece uykudan kalkip gozu kapali elini agzina goturuyodu ben de esimde dort aylik cikarmisiz kayinvalideme soledim bakti cay kasigini dokunduruyo cit cit ses geliyo :)

Gunaydin kizlar. Benim cadi kakasini uapmis beline kadar cikmis kaka.komple ust degistirdim. Bayadir beline gecirmiyordu. Nazarim degdi heralde. Bide poposu hafif pisik gibi olmus. Kan ilacindanmi oldu acaba. Hic bekletmeden jemen degistiriyorum altini ama ins. İlerlemez.

Bu arada kizlat ben gecen sene anneme anneler gunu hediyesu aldim tefal yogurt makinesi. Annem sadece bi kere kullandi sonra eski usul yapiyom diye bidaha kullanmadi dolapta duruyor. Faturasi garantisi herseyi var. 150 ye almistim. İsyeyen olursa verebilirim yari fiyatina. Gerci ek gidaya baslayinca pratik okuyor yogur yapmasi gunluk taze yaparsin diyorlar ama bende alismisim suty kaynatip mayalamaya

Benim doktorum demişti zaten vermedi bize kan ilacı gereksiz yere kabızlık ve gaz sıkıntısı yaşarsınız 6.aydan sonra başlayacağız dedi
grrksiz olan sey zaten verilmez doktorlar vea saglik bakanligi alin keyfe icsin bebekler denio demekki buisin ucu biyerlere dokunuo demekki ciddi calismalar varki zorunlu yapmislar her doktor ayri kafasina gore biseyler diolar iste canim

makinayla yapan arkadaslarim hic menun degil canm ne kadar gereksiz bukadar para verdk diolar alttarafi gunluk 1 bardak mayalicaz dediler. olede yapiolar mayalamk xok kolay. bende gerek ole mayalarim gerek gyvenilir markalarin yogurtlari var cam kavonoxda aradada onlarda veririm olurda twpamassam bisi olursa katkisiz cok iiimiiss bebekler icn tabi

Sorma benfe bi heves almistim anneme. Normal elde yapildigi zaman yogurt sulu oluyor. Ama makinede cok sulu olmuyor suzme yogurt felanda yapiosun tabi. Benimde annem gereksiz buldu. Hayta bide kizde ne gerek var. Heves iste

manuel pompa ben aldım ama çok az kullandım canım çünkü çok zor kolu ağrıyor insanın. elle sağmak bile daha kolay ve daha çok süt çıkıyor
valla canım ben manuel kullanıyorum baya süt çıkıyor elektrikliden daha kısa sürüyor üstelik ama sorum şu ki manuelle sağınca süt azalır mı yada kesilir mi çünkü belli bir ritimle sağamıyorum elim ağrıyınca duruyorum mecburen

bebedor iyi mi canım bende wee baktım iyi gibiydi şimdi lansinoh kullanıyorum ama o arkadaşımın olduğu için yeni alıp iade etmem gerek wee mi alsam bebedor mu

Herkese gunaydin bnm kiz her gece 12 de yatar 10 gibi kalkardi dun 9da uyudu 7 de kalkti ya bide gecenlerde bi arkadas yazmisti iki gun once asi olduk sol bacaginda asinin yapildigi yerde sertlik var ben de ovaliyorum orayi yavasca

kizlar menuel pomoa tehlikeli cnku bebegin emme reflexi cok kuvvetli ole sut depolama gercejlesio allahbole ayarlamis. tehlike dedigim bende menuel kullandim ama sutunuz azalir hbrnz olsun bebegnizi zorlayin o emsin aglatin gerekirse ama onun iyiligi icin

Nasıl mayalandıgını tarif edermisiniz ben bilmiyorumda bardakta mayalama fikri iyiymiş. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…