2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
ben veriyorum canım kahvaltı dışında her şeyi veriyorum artık. meyve yoğurt sebze çorba muhallebi formül mama anne sütü her yol var bizde
canm benm bebek doymuo artik ya ufaktan baslaim diorum doktorada daha zaman var ne verim ilk bir hafta ilk neyden baslayim intrnette muhallebi yazio ama

da da daaaaammmm bende yogurt mayalamayla ilgli guzel tuyo veriiimmmm şoooookkk şookkk yogurt mayalarken istediğiniz meyveyi misal muz dielim mini minnacik koparin mayalayacaginz karisimin icine koyun ole mayalansin ve muhtesem meyveli yogurdunuz hazir bebeler buna bayilacakkkk :-D

cnm emdikten hemen sonra süt şeklinde kusuyor biraz geçtikten sonrada yogurt gibi zaten arada da böyle midesi bulanıyo gibi yuzunu burusturuyo cnm ya
reflusu olmadigina eminmisin canm bide sana tavsiem yemek yedigi zaman dik tut yoksa kesin kusar yedigini benmki ole 20 dk dik tut bide ole dene

bu fikire bayıldım. çok tesekkurler canım. ek gıdaya geçince deneyecegim..

canm benm bebek doymuo artik ya ufaktan baslaim diorum doktorada daha zaman var ne verim ilk bir hafta ilk neyden baslayim intrnette muhallebi yazio ama
ilk muhallebiyi zor yutar canım ilk cam rendeden geçmiş meyve (elma yada armut) veya yoğurt ile başlayabilirsin. onları daha kolay yutar. ya da illa muhallebi vereceksen biraz sulu yapmanı tavsiye ederim

işte bu çok iyi :) peki o muz eriyor mu içinde? yutamaz bizim minnoşlar daha :)

Kizlar bebeginize vitamini ne zaman veriyorsunux ac karninami tok karninami. Bizim kiz ilaci verince tukuruyo bende hemen emziriom tukurmesin yutsun diye

Bizimki de dediğin gibi kalkıyordu. Şimdi ellerinden tutup kaldırmaya çalıştığımda vücudunu geriyor itiyor beni ayaklarıyla:) bence hepsi emekleme için ön çalışma. Yüzüstü durmaya bir türlü alışmadı ama

Bu arada verem aşısı yeri koyu kırmız oldu bizimkinin. Bu ay bir sürü değişiklik oluyor. Artık büyüyorlar herhalde. Aşısı, kakası, şişliği, morluğu, ek gıdası , alerjisi bir bakıcaz ki büyümüşler inşallah.

Ayy yerim onu yaa aynı şey iste koltuk altindan sıkı tutunca adım da atıyo. Yüzüstü yastığa yatirdin mi canım öyle durmayı seviyo donduruyo da bazen kendini

ilk muhallebiyi zor yutar canım ilk cam rendeden geçmiş meyve (elma yada armut) veya yoğurt ile başlayabilirsin. onları daha kolay yutar. ya da illa muhallebi vereceksen biraz sulu yapmanı tavsiye ederim
dcanmca cam rende derkn muz cok minnack koycan tat versn

Bunu bir arkadstan daha duymustum. Ama oncelikle yogurdu kuzulara sade yedirmk lazim. Yogurdu inatla sade yemiyen minnoslar icin ideal bir mayalama sekli :)

Kizlar bebeginize vitamini ne zaman veriyorsunux ac karninami tok karninami. Bizim kiz ilaci verince tukuruyo bende hemen emziriom tukurmesin yutsun diye
Genelde tok karnina veriyorum. Ama dikkat ettim son zamnlar vermemle cikarmasi bir oluyor. Ya kusuyor ya tukuruyor :) bende onceden damlayi verip emziriordum :) bugunde demire basliycam gunde 7 damla..

Bunu bir arkadstan daha duymustum. Ama oncelikle yogurdu kuzulara sade yedirmk lazim. Yogurdu inatla sade yemiyen minnoslar icin ideal bir mayalama sekli :)
sade yoğurdu seven bebeği yirimmm :) benimki öğğ yapıyor sade yoğurda. bir de beğenmediği tatlara ııı diyerek üşümüş gibi titriyor :)

arkadaşlar selam nasılsınız<.
bebeğim 4.ayı bitirdi sanki bu ay pek kilo almamış sağlık ocağında hemşire demire başla dedi. hatta ben burda yazılanlardan bi zararı varmı diye sordum şaşırdı bu soruyu sen mi soruyosun zararlı olsa niye verelim gbi şeyler söyledi.
demir damlası aldım dün daha baişlamadım. netten bi bakayım dedim bi doktor yorumlamış bilgi olsun die sizede yazıcam

Başlık: ferrum damla bağırsaklara zararlı mı? Gönderilme zamanı: 04.02.2007 1754
Soru: Merhaba, üye olduğum bir forumda aşağıdaki gibi bir yorum bulunuyor. Öncelikle yorumu kopyalıyorum; "Merhaba arkadaşlar benim şu anda 1 yaşında bir kızım var ve doktorumuz bize ferrumdamla(demir ilacı)verdi fakat kızım 6 aylıktan beri kullandığı ilacı yan etki olarak kabızlık ve dışkıda renk değişimi oluşutu ilacı kestim fakat hala devam eden bir kabızlık mevcut kaldı sizlere tavsiyem bu ilacı kullanmayın yoksa benim ve kızımın çektiği eziyetlere maruz kalırsınız bunu forumda dile getirdim çünkü diğer bebekler zorluk çekmesin ben şu an her gün bebeğim rahatlasın diye DUPHALAC kullanıyorum ve ancak 3 tatlı kaşığı içerse işe yarıyor mahvaldu çocuğumun bağırsak düzeni haberiniz olsun bu demir ilaçları için demir gibi mide olması gerekiyormuş micik yavrularda ne gezer demir gibi mide her şeyleri hassas neyse hepinizin bebeklerini sevgiyle öpüyorum sağlıkla kalın.... " Ben de bebeğime ferrum damla veriyorum ve çok endişelendim. Sizin yorumlarınızı ve değerlendirmenizi de rica edebilir miyim? Teşekkürle

Uzm. Dr. Ayhan BALIM

Tel :

demir eksikligi anemisi
Bebekler anne karninda ozellikle gebeligin 9.ayinda annelerine ait olan demiri alarak dunyaya gelirler ve bu onlara ancak 3-4 ay yeter.Eger erken dogdularsa yani 9. ayi anne karninda gecirmedilerse daha az demir almis olacaklarindan ,bu aldiklari demir ancak 2 ay yeter.Zaten sut agirlikli beslenen sut cocuklari agizdan demirden zengin gida almadiklarindan ve ayni zamanda ,sut demirin barsaklardan emilerek kana gecmesini zorlastirdigindan mutlaka disardan 4. aydan ,herseyin diyete girdigi 1.yasin sonua kadar ilac olarak verilmelidir.Cunku vucutta doldurulmasi gereken demir depolari vardir ve ozellikle beyin gelisimi icin bu cok gereklidir.demirin damla olarak verilmesi uygundur.Ancak gaitanin rengini boyamasinin hicbir mahzuru yoktur.bazen ishal veya kabizlik gibi yan etkileri olabilir.Fakat bu durumda bile iyice arastirmadan kesilmemelidir.Cunku eksikliginden dogacak problemleri sonradan telafi etmek bazen imkansiz olabilir.Bahsettiginiz maildeki yan etkileri cok abartili buldum.Bu sikayetleri tamamen demire baglamak yanlis ve tam emin olmadigi bir olguyu baskalariyla paylasmayi dogru bulmuyorum.Sizin bunlari kritize ederek danismaniz cok dogru..Bir preparat dokunursa baskasi denenir,demir en son kesilir.Cunku cok gerekli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…