- 24 Kasım 2012
- 387
- 310
- 88
canım iyi güzel söylüyorsun da biz bebelerdeki demir eksiliğinden bahsediyoruz. onların da beslenme alışkanlığı belli değil mi?arkadaşlar demir ilacı kullanımı herkesin kendi isteğine bağlıdır, fakat karar verirken avrupa ve amerika gibi gelişmiş ve hristiyan ülkelerle kıyaslamayın lütfen. zira bu ülkeler maliyeti diğer kırmızı etlere nazaran oldukça düşük olan domuz eti tüketmektedirler ve toplum olarak protein ve demir eksikliği bize göre çok düşüktür. bizim kırmızı et tüketimimiz et fiyatlarının yüksek oluşu sebebiyle düşük olduğu için toplumun genelinde demir eksikliğine bağlı rahatsızlık oranları yüksek ve dolayısıyla devlet politikası haline getirilmiştir demir ilacı kullanımı. yani beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek karar verin.
canım iyi güzel söylüyorsun da biz bebelerdeki demir eksiliğinden bahsediyoruz. onların da beslenme alışkanlığı belli değil mi?
canım iyi güzel söylüyorsun da biz bebelerdeki demir eksiliğinden bahsediyoruz. onların da beslenme alışkanlığı belli değil mi?
Benim bıdığımın adı Zeynep Mila...Zeynep çocukluk hayalimdi zaten Mila'da rüyama girmişti .Genelde Mila çok beğeniliyor ama biz Zeynep'i kullanıyoruz :)kızlar ben buraya bir aydır girip yazıyorum. daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebişlerinizin adını merak ettim :) çok meraklıyım dimi :) benim kızım Ada Gökçeikinci adını kullanıyoruz.
bebeğin demir stoğu ona 6 aya kadar yetebilir. ama üç aydan sonra demir düşmeye başladığı için yetmeyebilir de. bizim bebişler şu an dört aylık oldukları için demir durumlarını bilemiyoruz. endişemiz bundan. 6. ayda zaten test yapılacak. eksikse gerek besinlerle gerek damla takviyesi ile halledeceğiz inşallah. biz anneler önümüzdeki iki ay için bir ikileme düştük demir konusunda. herkes kararını verdi zaten bu konuda. ne demirmiş allahımmmayrıca a
annenin demir depoları boşsa anne sütünden 6. aydan sonra demir alamayacaktır ve kendi demir stoğu ona 6. aya kadar yetecektir. 6. aydan sonra bebeklerin stoklarındaki demir onlara yetmemektedir anne sütünden veya ek gıdadan almak zorundadırlar, alamıyorlarsa şayet ilaç takviyesi gereklidir.
Hemen büyümesinlermi ayyy gözümü açsam kapasam ve 3 yaşına gelmiş olsa diyorum 4 ay 4 yıl gibi geldi bana :))yaa hemen büyümesinler bu halleri çok şeker
yaa çok zor evet ama bu zamanları hiç geri gelmeyecek diye çok üzülüyorum. geçenlerde kızım bir daha hiç yenidoğan olmayacak diye ağlarken buldum kendimi. ah bu annelik, ah bu hormonlarHemen büyümesinlermi ayyy gözümü açsam kapasam ve 3 yaşına gelmiş olsa diyorum 4 ay 4 yıl gibi geldi bana :))
Ay bugün ilk defa döndü dönmek denirse. Uyutmuştum, yastıktan dönmüş başladı ağlamaya, bir koştum ki sırt üstünden yüz üstü dönmüş:) çok komikler yaAyy yerim onu yaa aynı şey istekoltuk altindan sıkı tutunca adım da atıyo. Yüzüstü yastığa yatirdin mi canım öyle durmayı seviyo donduruyo da bazen kendini
Evet haklısın aslında geçen bende düşündüm her geçen zamanda bir şeyleri değişiyor ve bir önceki halleri geçmişte kalıyor mesela bende ilk doğduğu zamanlardaki gibi hevesle ve iştahla emmesini çoook özledim gözlerim dolduyaa çok zor evet ama bu zamanları hiç geri gelmeyecek diye çok üzülüyorum. geçenlerde kızım bir daha hiç yenidoğan olmayacak diye ağlarken buldum kendimi. ah bu annelik, ah bu hormonlar
oyy maşallah ona :)Ay bugün ilk defa döndü dönmek denirse. Uyutmuştum, yastıktan dönmüş başladı ağlamaya, bir koştum ki sırt üstünden yüz üstü dönmüş:) çok komikler ya
Hadi hayırlı olsun bende hevesle ve merakla dönmesini bekliyorum gözüm hep üzerindeAy bugün ilk defa döndü dönmek denirse. Uyutmuştum, yastıktan dönmüş başladı ağlamaya, bir koştum ki sırt üstünden yüz üstü dönmüş:) çok komikler ya
herkes fikrini tabiki söyleyecek ama bu demir damlası konusuna bir iki üç tıp diyesim geldi artıkBen kendi adima Avrupalilardan cok daha fazla et tuketiyorumdur yani herkes kendine gore yorumluyor tabiki.Devlet eti ucuzlatacagina kan ilaci dagitiyor ama sasmamak lazim kac cocuk doguracagimiza,kurtaja ona buna karisan devlet buna da karisiyor hatta dayatiyor iste benim icin de problem burda basliyor.Bari parabensiz dagit.Mesela Amerikadaki D vitamini hindistan cevizi yaginda ve raf omru uzasin diye kansorejen eklenmemis ama bizim devit3 oyle mi?Yani devlet ve saglik bakanligi herseyin dogrusunu bilmez.Yani biz kendimize gore ve cocugumuz icin en dogrusunu yapmaya calisiyoruz.Ben kendi adima sorguluyorum artisini eksisini hesap ediyorum dayatiliyo diye dogrudur deyip yapmiyorum.Damla veren de hakli kendi dusuncesine ve yeme aliskanligina gore ben kesinlikle yargilamiyorum ama dusuncemizi bile yazmamizi istemiyorlar onu cok yadirgadim.Bir de konu cocuklar olunca insan uyarma ihtiyaci hissediyo.
bencedeee ne guzel özetlemisinherkes fikrini tabiki söyleyecek ama bu demir damlası konusuna bir iki üç tıp diyesim geldi artık
6.450 grCanim benim kizimda 2800 dogdu. 4. Ay kontrolunde kac kilo ciktu
Acaba geceleri mi cok besliyoruz?????
Canim cok bize 4 damla verdi tedbir amacli dediKızlar kan ilacını 9 damla verdi hemşire, çok değil mi? Sizlere kaç damla verdi, vegaferon verdi sağlık ocağı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?