- 24 Kasım 2012
- 387
- 310
- 88
el pompayla işyerinde sağıyorum sütümü ama azalmaya başladı sağdığım içinmi azalıyor sende sağıyormuşsun belki bilirsinsağ canım az emdiğinde ben öyle yapmaya başladım
canım ben manu
el pompayla işyerinde sağıyorum sütümü ama azalmaya başladı sağdığım içinmi azalıyor sende sağıyormuşsun belki bilirsin
canim buyuk ihtimal senin sutu begenmio biberonlada almiosa bence begenmiyir sen mama ver laktamil bi ise yaramio csnm sut arttiri degil o bu arada hbern olsun sen mamaya basla canim ama bi yandan diorumki ac olsa yemesi saldrmasi lazim istahli mi deglki sende vea esnde bole bi yapi varmi
ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benimki de zayıf doktor da niye kilo almıyor bu çocuk diyor. Sanki ben aç bırakıyormuşum gibi. Mamaya da başladım. Mama meme karışık gidiyoruz.
p
ben bebeğide çok iştahsızlık ,her emzirme de korkak korka veriyorum memeyi
alcak die 2 ayda 1 kg 350 gr almış .bana göre çok az aldı.ilk 2 ay 1 kg üstünde almıştı hep
1. ayından beri memeyi hep isteksiz.2 gün iyi 3 gu kötü
allah yardımcımız olsun.bebeğinin aç olduğunu düşünmek insanın sinirlerimi bozuyor
inşaallah düzelir bebişlerimiz seni hapur supur emer
Hani derler ya damdan dusenin halinden damdan dusen anlar seni cok iyi anliyorum benim kizimda 3 eylul dogumlu cok istahsiz tabiki once saglikli olmalari ama biz anneler kilo almayincada uzuluyoruz hem emzirip hem mama veriyorum buna ragmen cok az kilo aliyo buda beni uzuyor ayrica aylik bebeklerde duzenli ve hizli kilo alimi da bir saglik gostergesi deilmidir.offfff ne bileyim ya bende isterdim soyle tontis tontis bi bebegim olsun ne yapim elimde deil seviyorum tontis bebekleri benim kizimda4-5 saat emzirme mama verme hic acikmaz aglamaz ne yapim oda oyle mutlu deyip kabulleniyorum
Canim daha 3. Ayda doktorum artik bebegin gece 5 6 saat acikmadan uyuyabilir demisti seninki ne guzel iste sabah iyi beslenmis ki gece uyuyor sen niye saat kuruyorsun bebeginin uykusunu bölüyorsun birak uyusun da büyüsün bebeginkilo alma isi genetik biraz biraz da hareket edince bu aylarda 400 600 gr almali zaten ....aslinda onlar yine 1 kilo aliyorlarda hareketli olunca geriye yarisi kaliyor iste... kizlar bebeginiz alt sinirda kilo aliyorsa normal iste sadece alt sinirin altinda kilo alirsa takilin ki o zamanda ebe ve doktor soyler zaten...ebe dediki kiloya takilma o cok onemli degil , eğer boyu uzamazsa sorun var dedi yani bebeklerimizin gelisim sorunu olsa boyu uzamaz zaten ben artik takmayi biraktim en kötü 2 ay sonra kati gidalarla doyar karni ac olan cocuk zaten ortaligi yirtiyor onlara guvenelim ortaligi yirtmiyotlarsa demekki toklar cunku onlar ne zaman aciktiklarini cok iyi bilirlermiş ve doyana kadar da rahat birakmazlarmis bizi.
Canm bence yavaştan ek gıdalara geç.. minnoşlar ama türlü türlü huyları oluyor minik kuzularımızın.. ayrıca yediklerine daha dikkat et.. et tavuk ve bol yeşillikli salatalar vs.. umarım bir sonraki kontrolünüzde hersey yoluna girmiş olur..
aventin elektriklisi vardı bozuldu manuel pompayla sağmaya başladım ama mucize bi şekilde aventten daha çok çıkıyo manuelle o yüzden tekrar elektrikli almadım ama birkaç gündür azaldı gibi bilen varmı yulaf arttırıyormuş sanırım sen hiç duydunmucnm manuel olanlar çok az sağıyor onlar iyi değil azalmamıştır korkma ama alabilirsen elektrikli al onlar iyi. azaltmıyo cnm hatta az emerse bebek sağmaya çalışıyorum ki süt artsın daha çok üretsin die bu forumda bi arkadaş söyledi talgevdi sanırım :)
ben manuelle sağıyorum cok arttı sutum, hatta ıstemedıgım kadar arttı.elektırıklı de var, onu kullanmıyorum.aventin elektriklisi vardı bozuldu manuel pompayla sağmaya başladım ama mucize bi şekilde aventten daha çok çıkıyo manuelle o yüzden tekrar elektrikli almadım ama birkaç gündür azaldı gibi bilen varmı yulaf arttırıyormuş sanırım sen hiç duydunmu
canım merhaba seninle tüp bebek topiğinde mi karşılaşmıştırk acaba ben mi yanlış hatırlıyorum ?? bebeğin kaç kilo canımÇok teşekkur ederım arkadaşlar, bugun sağlık ocagına gıttık. 7ocakta aşı oldugu zaman tartılmıştı. aynı tartıda ve aynı gıysılerle tarttırdım hemşireye ve 20 gunde sadece 100 gr almış.
Çok üzgünüm,başım ağrıyor. Süt var dıye hemşire de mamaya başlamayalım dıyor. süreklı meme teklıf etcekmışım.
Çok üzgünüm çok.
doğru hatırlıyosun canım, tüp bebek tedavısıyle kızım oldu.canım merhaba seninle tüp bebek topiğinde mi karşılaşmıştırk acaba ben mi yanlış hatırlıyorum ?? bebeğin kaç kilo canım
2. ayda nasıl geçirdiyse 4. ayda öyle oluyor canımBugün 4.ay aşıları var 2. ayda çok şükür bi sıkıntı olmamıştı işallah bu sefer de öyle olur yola çıkacaklara hayırlı yolculuklar iyi tatiller
Canim zorlaniyorsa zaytin yagi icir gunde iki cay kasigi kadar verebilirsin demizti bixim doktor. Hem bagirsaklari temizler iyi olur. Bizim kabuzligimuz yok ama ben gunluk bi cay kasigi veriorum. Doktorumun tavsiyesi. Tabi hakiki zeytinyagi olacak
Bizi bu aşılar mahfetti. Her aşıdan sonra huy değiştiriyor. 10gündür gece uyumuyor. 12 buçukta uyanıyo bi daha artık ne zaman sızarsa.. cuma günü anneme geldik. Sekiz saat arsba yolculuğu ysptık. Rahat bir yolculuktu tabi arada istsnbul olmasa daha kısa sürerdi. Neyse geldik ilk gece çok ağladı. Babama baktı baktı ağladı dudakkarını büke büke. Evin tavanlarına baktı baktı ağladı. Değişik geldi. Buraya geldik bu sefer gaz sancıları çıktı tekrar. Halbuki biz çoktan bırakmıştık damlayı. Babam gece üçte gitti ilaç aldı. Ne üzüldü adamcağız. Uykular sapıttı anlayacağınız...
canım bşi soracam sen gaviscn toz dan aldınmı hiç doktor anlattımı nasıl kullanıcanı. bugünde gittik doktora gaviscon kullan dedi aksatmadan. günde 3 defa . yalnız gavizgonun içinde küçük paketler var ben o küçük paketin teki bir gün kullanıyorum. doktor ilk başta bana çay kaşıgının ortasına koy azcık sütünle seyrelt demişti. bugün gittimizdede bi paketi tek seferde kullanacan dedi yani ben öyle anladım kafam karıştı çok olmazmı acaba .Canim ben surubunu kullanitorum bir cay kasigi onu kullanmadigim gun gene kusmalar artiyo direk sutu geri cikariyo surubu icince az ve kesik kesik kusuyo ama yinede 7-8 defa rahat cikariyor kucaga alnamaya calisiyoorum oynarken yastiga yatiriyorum emzirirkende basini yuksekte tutuyorum
Evet canım iki aşı daha kolay oldu bugün ama ateşi 37.5 i geçerse calpol ver dedi hemşire vücudu virüse bağışıklık kazanmak için mecbur ateşi çıkıyor 37.5 bana çok gelmedi açıkçası 38.5 olursa vermeyi düşünüyorum sizce yanlış mı? 6400gr çıktı kızım sadece anne sütü alıyor sütüm var ama kalitesi azaldı diye düşünüyorm hemşirede beslenmeni güzel yap dedi bende tahin pekmez hurma kurı üzüm incir ceviz ne bulduysam aldım işallah işe yarar bide vitamin ve ilaçları odada tutma bozulabilir evler sıcak dolaba da koyma dedi bende kapalı balkona koydum çünkü multitabs vitamini sıvıydı son günlerde uzamaya başlamıştı meğer bozuluyormuş aklınızda bulunsun2. ayda nasıl geçirdiyse 4. ayda öyle oluyor canım
ama tabi demir damlası verecekler
ilk iki gün aşının mızmızlığı oluyor
ama ondan sonrasını takip et
bende geçen 2 gün yapmayınca bir çay kaşığı verdim
canım bende tefal var 2 litrelik anneme almıştım ben hediye . ama bi kez kullandı . yepyeni duruyor daha . süzme yoğurt felanda yapabiliyorsun. annem dolaba kaldırdı bi senedir duruyor. eger tefal düşünürsen bizdekini vereyim. boşuna iki kat para verme . torpilde yaparım sana haa :)))kizlarrrrr gereksiz bulmus oldugum yogurt makinasindan alicam cnku disari cikarken yanima alicam herseye yogurt koymai dusunuorum meyvelisi sebzwye corbaya .kullananlar hangu marka kullaniilar memnun olanlar lutfen en acilinden bana yazarmisinuz
Canim cok geçmiş olsun benim kız da 3 gündür oksuruyo çok değil ama çok şiddetli böyle. Korkuyorum cokkızlar biz hast. gittik bugün kızım gene hastalanmış. bronsolit olmuş başlangıcıymış eve hava makinesi alın dedi bu sefer evde tedavi edecez inş. ilerlemez. neden oluyor anlamıyom okadarda dikkat ediyorum herşeyine. doktora üşütüyomuyum dedim . üşütsen nezle girip olur dedi. nerden nasıl hastalanıyo anlamıyorum .
inşallah canım galiba bizimki alerjik bronsolit bizde alerji testi yaptırcaz bakalım.Canim cok geçmiş olsun benim kız da 3 gündür oksuruyo çok değil ama çok şiddetli böyle. Korkuyorum cokyarın dra gidicez inşallah önemli bişi yoktur
Allah bagislasin canım ne zaman doğum yaptin benim 30 eylüldoğru hatırlıyosun canım, tüp bebek tedavısıyle kızım oldu.
5700 suan.
Canim kapaklı cam bi kavanoz ya da biberon varsa kullanabilirsin. Eğer ki bikaç saat içinde vereceksen dışiarda durur yoksa buzdolabına koy. Isıtmak icin sütü sakladigin kabı sigdirabilecegin başka bi kaba kaynar su koy içine süt dolu kabı oturtup 3-5 dakika beklet. Bilegin içine damlatip sıcaklıgini kontrol edebilirsinkızlar size bişi soracam doktor bize reflü ilacını asatmadan ver dedi. bende diyorumki ilac saati gelmeden hazır edeyim ilacı. bizimki mız mız durmaz ben müsait oldugumda hemen hazırlayım koyayım kenara saati geldindede veririm diyorum. toz ilac benimki sütümle seyreltiyorum. sütümüde gögsümden elle sağmak zor oluyor herzaman çıkmıyor elle sağınca çok dolu olması lazım. 3-4 cc sagmam lazım. gögsüm dolu oldugunda çay bardagının içine sagsam . sütü dolaptami bekletmem lazım. diyelimki dolapta beklettim çıkarttımda buz gibi olur nasıl verecem bebişe soguk olmazmı. bana bi akıl verin. ben hiç sütümü sağmadım makine felan yok evde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?