2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;


  • Ankete Katılan
    431
canım bizede verdi doktor bi süre kullandım iyi gelmeyince bıraktım, ölçü şöyle biberona 10 ml kaynamış soğumuş su koy paketi içine boşalt karıştır sonra günde 4 defa emzirmeden önce bir ml ver(yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar yapıyor) biz kullandık hiç işe yaramadı gaviscon motilium, sonra başka doktora götürdük bebeğin kilosu iyi gelişimi iyi diye doktor ilaç vermiyor artık kusması 6. aydan sonra geçer dedi
 
canım aynı dert arkadaşımda var halıdaki minik bakterilere alerjisi çıktı çocuğun ondan oluyomuş bir baktır sende belki alerjik bişeydir
 
Canim inan yeni duydum tozunu senden hic bi bilgim ben surubunu gunde uc defa tok karnina cay kasigiyla veriyorum ayrica cokgecmis olsun belki alerjik bir durum olabilir bide benim kiz bi hafta oksurdu sonra dis cikardigini fark ettik dis cikarinca bagisiklik sistemi zayiflarmis ama senin bebisin daha oncede hastalanmisti insallah bir an once iyilesir
 
Cok grcmis olsun
 
Kizlar benim minnos bir haftadir resmen uyumamak icin direniyo ayagimda salliyorum o kadar uykusu varki ama nasil agliyor anlatamam hele gece uykusuba yatirmada inanilmaz zorlaniyorum karni tok alti temiz gazi falan da yok ayy niye bole anlamiyorum tecrubeli anneler ve bebekleri dis cikaranlar dis cikardigi icinmi bu kadar huysuz bide iki satte bi emiyodu simdi zorla cok istahsiz hep mutsuz cok uzuluyorum
 

evet geçen nette araştırırken yulafında arttırdığını gördüm ama hiç denemedim cnm
 

üzülme canım bu ay bizimde çok az aldı
sağlıklı olsunlarda zayıf olsunlar
 
İ
bizde de aynı sıkıntılatvar .yazmıştım zaten.dönemseldir diye umuyorum.
 
TE="dgrr, post: 39100092, member: 181069"]İ
bizde de aynı sıkıntılatvar .yazmıştım zaten.dönemseldir diye umuyorum.[/QUOTE]
Insallah oyledir ve bi an once normallesirler
 
Allah bagislasin canım ne zaman doğum yaptin benim 30 eylül

seninde mi sütün benim gibi az ???? acaba uçan fasulye arkadaş hangi marka süt sağma makinesini kullanıyor ondan alsam olur mu
4 eylulde dogum yaptım canım kızım acelesı cıktı 36+5 te doğdu. Çocugumuz yokken bır derdımız vardı olsun olsun dıye.şimdi var dert bın oldu. ya da ben herseyı kafaya takıyorum ondan.
ben once bebedorlar sağdım pompam bozuldu eşim wee almış.ıkısınden de memnundum. wee yi 40 lıraya almış. bebedoru 52 mı neydı dogumdan once almıştım.
ben bır kere mastıt oldum ve delı gıbı sağmaya başladım korkumdan tıkanmasın dıye,sabah akşam gece. gogsunu ne kadar boşaltır sağarsan beyne o kadar süt üret mesajı gıder. gogsun boşaldıkca sut uretırsın.
suan az sagıyorum az gelıyor.yanı yettıgı kadar.
sütüm artsa nolcak bebegım kılo alamıyor kı
 
Arkadaşlar beslenmenize dikkat edin mutlaka vitamin kullanın bebisler bizim bağışıklığı düşürüyor hayatımda hiç böyle hastanmamistim ateşim 40 ı gördü doktor emziriyorsun kendine bakman lazım yoksa enfeksiyon sütüne kadar geçer vitamin al günlük beslenmene dikkat et dedi iki gündür hala ateşim düşmedi
 

çok doğru söylüyorsun ateş aslında kötü birşey değilmiş
çocuğun mikropla mücadelesi
yani dediğin gibi 38.5 tan sonra müdahale etmek lazım
canım beslenmen derken protein konusuna da dikkat et, et balık yumurta gibi ürünleri haftada 3-4 kez tüketmeye bak
çocuğun kilosuna da takılma her bebek bir değil, aynı makineden çıkmıyorlar
sağlığı direnci yerinde olsun yeter
 

merhaba canım seni o kadar iyi anlıyorum ki;
dün gece yatmadan forumu okudum,sana cevap vermek istedim ama o kadar uykum vardı ki yazamadım.gece boyunca emzirmeye kalktığımdan bu saate kadar seni düşündüm inan.
senin yaşadığın bütün sorunları ben de yaşadım.hatta fazlasını.öncelikle şunu aklından çıkarma,bebeğin sütü sevmeme gibi bir şey söz konusu değil.
benim oğlumda bundan 2 ay öncesine kadar sağ memeyi reddediyor ve çığlıklarla ağlıyordu,hata kaza uykuyla aldırsam,boğazına kaçıyor,ağlamaktan çıldırıyordu.karnı aç ama uyumak istiyordu.e benim de gönlüm razı olmuyordu.o ay sadece 500 gr aldı.(3.ay sonu)bir sonraki ay 900 gr alarak 7300 olduk 4.ayda.sadece anne sütüyle.
benim bulduğum yöntemler şöyle:
ilk önce saat tut.(ben iphone dan baby tracker diye bir program indirdim. androidler için de https://play.google.com/store/apps/details?id=com.luckyxmobile.babycareplus bunu buldum)bebişin kaçta uyuduğu kaçta kaç dakika,hangi tarafı emdiği,bebeğin kaçta uyandığı,günde kaç saat uyudu,emdi hepsini tutabiliyorsun.büyük kolaylık.)
bebeğin kaçta uyandığı çok önemi.uyandıktan yaklaşık 1 saat 50 dakika ile 2 saat arasında tekrar uykusu geliyor.uykusu gelmesi yaklaşmışken,kucağına alıp memeyi açıp(basınçlı geleni değil,diğerini)emzikle(nuk kauçuk uyku emziği)uyutmaya çalış.kendini bırakınca(kolları gevşer filan)emziği çıkarıp çabuk çabuk,daya memeyi.kızarsa tekrar emzik ver.biraz sakinleşsin tekrar dene.mutlaka alacak.bitince,o basınçlı memeye geç.(ilk seferde sorunlu memeyi hiç bir zaman verme.çok sinirlendiklerinden hiç almıyorlar.benimki sağ kolumun üzerine bile aldığımda deli gibi ağlıyordu,onu sol tarafı emziriyormuş gibi başını solda tutarak,ben biraz dönerek emzirdim.)emdiği kadar emsin.çok yorgunsa daha az emebilir,dert etme.uyursa da,15-20 dk sonra tekrar uyanır.bu sefer uyku sersemliğiye emzşrmeye devam edersin.
bir de emzirirken perdeler,pencereler kapalı hatta karanlık olsun.etrafta oyuncak vs ışık olmasın.hep aynı yerde emzir.hatta mümkünse ses dahi çıkarmayın.dikkatleri çabuk dağılıyor.ben hala yatak odasında emziriyorum.
bu bir süreç.mamaya başlayayım deme.ne güzel sütün geliyormuş.biz bu sorunu 3 -4 hafta çektik.sonra kendiliğinden geçti.hala bazen sağ memeyi istemiyor,önce solu bitirdikten sonra sağa geçiyor.ama büyüdükçe sağdan çok geldiği için onu daha güzel emmeye başladı.solda uyuyakalıyor yavaş geldiği için.
huysuz zamanlarında aynı taktiği hala uyguluyorum.emzik-meme taktiği.kendi sakinleşince emziği tükürüp memeye yaklaşıyor :) öğrenecekler ama bizi tüketiyor keratalar.
umarım bizim taktik sizde de işe yarar.başarılar diliyorum.sevgiler.
 
Kizlar bnm bebegim sallanmaya cok alisti uyurken bile sallanmak istiyor nasil vazgecircem kendi kendine nasil uyucak sallamaktan cok yoruldum(
 
Kizlar selamlar. Bebeginin kakasknda kan goren anneler sebebi neydi doktor ne soylemisti. Bizimkindede gordum bugun dra ulasamadim. Endiseliyim
 
Çok geçmiş olsun canım. Aynen ben de öyle salmışım kendimi. Yüzümde renk kalmadı. Hep kaygılı hasta bi ifade kızım yine idrar yolu enfeksiyonu olmuş endişe ediyorum hep. Sağlıcakla buyusunler inşallah yazın kucagimiza alıp denize girelim bunları hayal ediyorum hep.
 
Kizlar bnm bebegim sallanmaya cok alisti uyurken bile sallanmak istiyor nasil vazgecircem kendi kendine nasil uyucak sallamaktan cok yoruldum(
Gündüz benimki de öyle canım biraktigim an uyaniyo. Günün 4 saati bebek sallayarak geçiyo ama şikayet etmiyorum sağlıklı olsunlar da
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…