Doğum yapınca çocuk hemşiresi 3 kuralı var demişti bana süt içinkızlar size bişi soracam doktor bize reflü ilacını asatmadan ver dedi. bende diyorumki ilac saati gelmeden hazır edeyim ilacı. bizimki mız mız durmaz ben müsait oldugumda hemen hazırlayım koyayım kenara saati geldindede veririm diyorum. toz ilac benimki sütümle seyreltiyorum. sütümüde gögsümden elle sağmak zor oluyor herzaman çıkmıyor elle sağınca çok dolu olması lazım. 3-4 cc sagmam lazım. gögsüm dolu oldugunda çay bardagının içine sagsam . sütü dolaptami bekletmem lazım. diyelimki dolapta beklettim çıkarttımda buz gibi olur nasıl verecem bebişe soguk olmazmı. bana bi akıl verin. ben hiç sütümü sağmadım makine felan yok evde.
saol tatlim ama esim kendi alacak bana arastr dedi weewell bana cok uygun ve cok memnun kaln var 60 tl heryerde ama ebebekte 90 anlamadmcanım bende tefal var 2 litrelik anneme almıştım ben hediye . ama bi kez kullandı . yepyeni duruyor daha . süzme yoğurt felanda yapabiliyorsun. annem dolaba kaldırdı bi senedir duruyor. eger tefal düşünürsen bizdekini vereyim. boşuna iki kat para verme . torpilde yaparım sana haa :)))
Kizlar brbrgim aksama kadar iggggg ihhhh diye bi nidalar cikariyor oturma diyor duz bir yere zaten birakamiyoruz kiyameti kopariyor yatinca ama kucakta sevmiyor cikardigi ses beni mahvetti artik . hep memnuniyetsizligi anlatan sesler cikartiyor....sizde de boyle bir durum var mi????
Canim ebebek pahali biraz.saol tatlim ama esim kendi alacak bana arastr dedi weewell bana cok uygun ve cok memnun kaln var 60 tl heryerde ama ebebekte 90 anlamadm
Kuvuk bitanbiberon bar 30 cc lik ona sagiyim gece sutum oluyor massallah. Sabahta ilaclq kqriatirip vereyim.peki bozulurmu sut. Bozuldugu nasil.anlasilirCanim kapaklı cam bi kavanoz ya da biberon varsa kullanabilirsin. Eğer ki bikaç saat içinde vereceksen dışiarda durur yoksa buzdolabına koy. Isıtmak icin sütü sakladigin kabı sigdirabilecegin başka bi kaba kaynar su koy içine süt dolu kabı oturtup 3-5 dakika beklet. Bilegin içine damlatip sıcaklıgini kontrol edebilirsin
Evinsicakligi 25 derece bozulmazmi. Ben tedbir olsun diye dolaba koyayim.canin sagokDoğum yapınca çocuk hemşiresi 3 kuralı var demişti bana süt için
Dışarda 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzdolabı buzluğunda 3 ay diye yani 3 saate kadar dışarda tutabilirsin canım
Benim kızımda bazen kakayı geciktiriyor gecikince ben şöyle yapıyorum .Önce hakiki zeytinyağı ile karnına masaj yapıyorum ve sıcak mendil koyuyorum sonra popo deliğine zeytinyağı sürüyorum ve bir çay kaşığıda zeytinyağı içiriyorum ilk memede yada mamada yapıyor kakasını birde bunu dene istersen canımarkadaşlar konu açtım kimse yazmadı oğlum 4 aylık olmak üzere, 40 günlükten beri 4-5 günde bir kaka yapıyor, zorlanıyor ve ağrısı oluyor tabiki, bu durumda ne yapabilirim yardım lütfen
Canım bidefada mayalarken biraz nişasta at içine kıvam veriyormuş öyle duydumnakalim yogurt yapicam bugun gene tutmassa daha yapmicam vallahi hep sulu kalio tutmuo bile bi arkadas burda dedi sicak tut die bakalim bide ole denenicem tutmassa daha yapmam bebeler icin kavonoz katkisiz yogurtlar vaer ondan veririm bakali.
O zaman whisper84 ün dediği gibi sıcak su dolu kapta benmari usulü biraz ılıtırsın canımEvinsicakligi 25 derece bozulmazmi. Ben tedbir olsun diye dolaba koyayim.canin sagok
O nasıl is ya çocuk 40 ından beri 3-4 güne bir yapiyor, acı çekiyor, sonuç 7 güne kadar yapmayalım. Bazen doktorların bu teoricilikleri beni öldürüyor. Ben sana doğal bi yol söyleyeyim ama sürekli yapma her zaman istiyor. Gazete kağıdını kurdan gibi incecik yap, bir ucunu zeytinyağına batırıp poposunu içine koy, diğer ucu dışarıda kalsın. Kakasini yaptığında o gazete kağıdı çıkıyor. Kaynana bunu TV'de bir doktordan dinlemiş. Bizimki nde sadece bu işe yaramistisöyledim söylemezmiyim anne sütü alanlarda normal 7 güne kadar diyor
Geçmiş olsun canimYine hastanedeyiz.. Bugün 9 kere kaka yaptı, süt ve süt ürünlerini kesmeme rağmen 4ünde kan vardı ve ishaldi. Kan idrar gaita tahlili bekliyoruz. Su kaybı var mı bakacaklar. Kusuyor bir de... Gücüm kalmadıAllah tüm bebeklere şifa versin çabucak inşallah...
Yok zaten yorganını örtecektim ama düştü ateşi ince pijama giydirdim gece ara ara kalkıp kontrol ederim artık sağol canımPenye battaniye ört bence usuturse daha kötü olur
Canim kaynar suyun içinde beklicek kaynamicak haaKuvuk bitanbiberon bar 30 cc lik ona sagiyim gece sutum oluyor massallah. Sabahta ilaclq kqriatirip vereyim.peki bozulurmu sut. Bozuldugu nasil.anlasilir
tamam canım deneyeyim dün içirdim hakiki zeytinyağı fayda etmedi, poposuna sürdüm yine olmadı şaşırdım kaldım bide dediğin gibi masajla yapayımBenim kızımda bazen kakayı geciktiriyor gecikince ben şöyle yapıyorum .Önce hakiki zeytinyağı ile karnına masaj yapıyorum ve sıcak mendil koyuyorum sonra popo deliğine zeytinyağı sürüyorum ve bir çay kaşığıda zeytinyağı içiriyorum ilk memede yada mamada yapıyor kakasını birde bunu dene istersen canım
annemde aynısını peçeteyle yaptı işe yaradı ama çok ağladı diye ben bir daha yaptırmadım korktum, birde dediğin gibi alışır diye düşündüm. 15 gün sonra ek gıdaya başlıcaz bi kaç ay içinde tam gıdaya geçer bol bol bağırsak yumuşatıcı şeyler yediricem inşallah o zaman düzene girerO nasıl is ya çocuk 40 ından beri 3-4 güne bir yapiyor, acı çekiyor, sonuç 7 güne kadar yapmayalım. Bazen doktorların bu teoricilikleri beni öldürüyor. Ben sana doğal bi yol söyleyeyim ama sürekli yapma her zaman istiyor. Gazete kağıdını kurdan gibi incecik yap, bir ucunu zeytinyağına batırıp poposunu içine koy, diğer ucu dışarıda kalsın. Kakasini yaptığında o gazete kağıdı çıkıyor. Kaynana bunu TV'de bir doktordan dinlemiş. Bizimki nde sadece bu işe yaramisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?