2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Canım sizede çok geçmiş olsun. İnşallah o günlerde gelecek bu kışı atlatalim gerisi kolay gibi geliyor.

Kizlar selamlar. Bebeginin kakasknda kan goren anneler sebebi neydi doktor ne soylemisti. Bizimkindede gordum bugun dra ulasamadim. Endiseliyim
Canım 3 ocaktan beri kan görüyorum kakasında ara ara. Dün 4 kere vardı.. İlk önce gaita testi yapıyorlar. Kakasını 30-45 dkda hastaneye ulaştırman lazım tahlil için. Alerji, lökosit ve gizli kan tahlilleri yapıldı. Bizimkine doktor alerji dedi. 13 Ocak'tan beri süt ve süt ürünleri tüketmiyorum, dışardan herşey yasak, bisküvi kek börek tahin helvası. Ekmeği bile evde yapıyorum, dışardakinde katkı maddesi var diye. Doktor eğer 2-3 hafta içerisinde geçmezse başla şeyleri de kesicez senden dedi. Bir ara makatında çatlak vardı, ondan da olabilir dendi. Dün hem ishal hem de kanlı olunca soluğu hastanede aldık. İdrar ve kan testi yapıldı. İdrarda su kaybı yokmuş çok şükür. Yine besin alerjisi dendi. Bu sefer yumurta kuruyemiş ve dana etini de yasakladı. İzleyeceğiz bakalım neye alerjisi var.. Bir de bi ara gastroentolojiye gittik. Kolonoskopi dedi ama tanıdık bir çocuk cerrahımız çok erken daha dedi. 4 aylık bebeğe kolonoskopi mi yapılır. Sen bi düşün bu bir haftadır ne yedin.

Son düzenleme:
Kizlar bnm bebegim sallanmaya cok alisti uyurken bile sallanmak istiyor nasil vazgecircem kendi kendine nasil uyucak sallamaktan cok yoruldum(
Gündüz benimki de öyle canım biraktigim an uyaniyo. Günün 4 saati bebek sallayarak geçiyo ama şikayet etmiyorum sağlıklı olsunlar da
Benimki de aynı şekilde gündüz uykularına ayakta sallayarak dalıyor, ayağımı çekince uyanıyor. Gece uykusuna da kucakta sallayarak dalıyor beyefendi:)

Aynen benim kızımı anlattın son iki haftadır sürekli mızmız mutsuz devamlı kucak istiyor gece mama verip uyutuyordum mamayı bile ağlayarak zorla içiyor ağlamaları bile değişti çığlık atar gibi canı yanar gibi bende şaşırıp kalıyorum

Canım sizede çok geçmiş olsun. İnşallah o günlerde gelecek bu kışı atlatalim gerisi kolay gibi geliyor.
Bende hep kendimi yaz bi gelsin herşey daha iyi olacak diye avutuyorum sağlıklı beslenmeyi geçtim karnımı doyursam şükür diyorum bazen çok bunalıyorum camdan dışarı bakayım nefes alayım diyorum ona bile fırsat yok tek tesellim yaz gelince kızımı alıp dışarı çıkabilecek olmam ama bugün bebek görmeye gelen biri canımı sıktı diş başlayınca zor olacak hep ağlayacak hiç uyumayacak yemek yemek istemeyecek dedi bunalıma girdim resmen

kızım nezle oldu yaaaa.....
çok huzursuz burnuda tıkalı ne yapcam ben simdi
zaten memeyi zorla alıyordu
çok kötüyüm,moralim sıfır

kizlarrrrr gereksiz bulmus oldugum yogurt makinasindan alicam cnku disari cikarken yanima alicam herseye yogurt koymai dusunuorum meyvelisi sebzwye corbaya .kullananlar hangu marka kullaniilar memnun olanlar lutfen en acilinden bana yazarmisinuz
weewell benimkisi memnunum canım

Canim cok geçmiş olsun benim kız da 3 gündür oksuruyo çok değil ama çok şiddetli böyle. Korkuyorum cok yarın dra gidicez inşallah önemli bişi yoktur
geçmiş olsun kızlar bebişlerinizee

Kızlar bu uyku konusuna kafam çok takılıyor. Artık bir düzen kurmalıyım. Bu gün ilk defa başladım. Oğlum onikden aşsğı yatmayan gece iki saate bir uyanan bebek. Şimdilik sallamaya raxıyım. Uyku saatlerini bir düzene koyup sonra ona bakmayı planlıyorum. Bu gece on ile başladım. Bir saatte üç kere uyandı. Bugün az uyuttum. Normalde en geç iki saatte bir uyur. Araları uzattım. Hatta dışarı çıkmıştım uykusıiuzluktan omzumda sızdı kaldı. Şimdi sizden ricam vakti olanlar günlük uyku düzenlerini yazabilirler mi?özellikle şu 8 9 gibi uyur gece pek uyanmaz diyenleri merak edıyorum. Artık şu uyku stresinden kurtulmak istiyorum . Hazır annemdeykrn başladım. Eşlik etmek isteyen olursa beklerim...bu arada miniklere geçmiş olsun . Bu gün bizde gittik genel kontrole .çok şükğr sorun yok. İnşallah sizinkiler de düzelir.

canım uyku bebeğin karakteri bence. ne kadar müdahale etsek de çok değiştirebileceğimizi sanmıyorum. kırk günlükten beri aşağı yukarı aynı bizim. sabah yedide uyanır. dokuz gibi bir saatlik uyur. bir gibi öğlen uykusuna yatar ve iki saat uyur. bir de beş gibi bir saatlik uyur. akşam uykusu sekizde. on ikide beslerim ve uykuya devam eder. gece bir kere bazen kalkar bazen kalkmaz. bu rutini kendi oluşturdu. dört aylık olana kadar iki üç kere kalkardı, şimdi uyumak istiyor. gündüz bebişini yormanı tavsiye edebilirim. açık havaya çıkarmak da akşam uykusunu daha derinleştiriyor. uyku öncesi banyo da süper. bir de son olarak ben kızımı gündüz gece hiç farketmez yatak odasına beşiğine yatırıyorum. hep aynı yerde uyuyor yani. belki bunun da etkisi vardır bilmiyorum.

kızlar bu arada bizim dünkü yolculuğun ikinci yarısı bombaydı. uyumadı ve kucağımda geldi. koltukta sıkıldı. o kadar tehlikeli bulmama rağmen kucak kucağa geldik. nasıl döneceğiz bilmiyorum :) büyümüş buldular kızımı çok sevindim bana hep aynı geliyordu :)

Ben 9 gibi başlıyorum. İlk önceleri bebe yağıyla masaj yapıyordum ninni eşliğinde, sonra tulumunu(pijama olarak yani) ve uyku tulumunu giydirip emzirip başlıyordum kucakta sallamaya. Ama bu arada sürekli dandini dandini dastana ilk önceleri daha geç uykuya dalıyordu, çığlık atıp uyanıyordu gece 12ye kadar, artık alıştı sanırım, 9:30 gibi uyuyor en geç. Ninni söylemiyorum artık ama mutlaka yine masaj yapıp üstünü değiştiriyorum. Bir rituel gibi oldu yani onun için, amacım bunlar olduğunda gece uykusu olduğunı anlaması. Hala kucakta sallamaya devam, ee ee ee pış pış pış hu hu hu artık çok nadir 12den önce uyanıyo. Uyansa bile sabaha kadar kesinlikle odadan çıkarmıyorum. 12de ben yatarken emziriyorum. Sonra 3 saatte bir mızmızlanıp emmek istiyor. Emzirip yatıyorum tekrar. Sabah da 7:30-8:00 arası uyanıyor. 1,5 saat sonra 20-30 dk kestiriyor. Bu 1,5 saat süresince çok hareketlendirmiyorum yoksa uyumuyor. Sonra 2saat daha geçiyor ve öğlen uykusu bazen yarım bazen 1 saat 15:00 ve 18:00 gibi 45şer dk daha uyuyor sonra yine gece zaten.
Geçen hafta birkaç kere hiç sallamadan gece yatağına yatırdım orda poposuna pış pış yaparak uyuttum. 15-20 sürdü. Çok huzursuzlanırsa kucağıma alıp sarılıp tekrar yatırdım. Ama şimdi sıkıntısı olduğu için ara verdim.
Tabiki her zaman böyle olmuyor ama genelde düzenimiz bu şekilde. Gece 10saat, gündüz de toplamda 4 saat uyuyor. Zaten 14 saat 4-5 aylık bir bebek için ideal.
Nacizane tavsiyem geceleri için bir rituel oluşturman, yavaş yavaş alışıyorlar.

teşekkürler zahmet edip yazdınuz. Notlarımı aldım. Gazamız mübarek ola...

arkadaşım az önce okudum süt fazlalığı sütteki şeker oranı yüksekliği de kakada kan yaparmış. Çoğu zaman da besin alerjisiyle karıştırılırmış. Okurken aklıma sen geldin yaxayım dedim.tatlı fazla yiyorsan onu kesmeyi dene istersen.

Bizde arabamızla yolculul yaptık sekiz saat sürdü. Ben de çok karşı olmama rağmen toplamda iki saat kadar kucağıma aldım. Ama çok tedirgindim valla. Dönüş daha az yorucu olur umarım

Peki nursen ve angie acaba sadece anne sütü mü veriyorlar yoksa mama da var mı?mama uzun süre tok tutuyor ya ondan soruyorum

Dün 38.1 oldu en yüksek sonra düşmeye başladı calpolun yan etkilerini okudum vermek istemedim çok şükür düştü sonra dediğin gibi ateş aşıdan sonra normal ama çoğumuzun ilk bebeği ve ateş konusunda korkumuz büyük aslında sakin olmak iyi takip etmek gerekiyor işallah bidaha ateşleri hiç çıkmaz kuzucukların bakalım bi ayda beslenmemi değiştirerek deneyeceğim gene 650gr civarı alırsa yapısı öyledir diyip kasmayacağım bizim çocuk doktoru az buluyor yoksa bana dert değil pek bu arada bebişi hasta olanlara acil şifalar işallah iyi geceler bizimki hala ayakta uyutmayı deneyeceğiz

Bugüm gittiğim doktora oğlumum kakasının ishale benzeddiğini söyledim. Çok beslenme ve sütteki şeker oranının faxla olmasıyla alakalı dedi. Gerçekten de geçen hafta mastitten dolayı habire emzirdim ve çok kek yedim. Benzer sorun yaşayanlara fikir olur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…