Aynen gece agliyarak uyandi ya herkes sutun yetmiyo actir falan diyor inanilmaz sibirlerim bozuldu bu ay 700 gram aldi doktor gayet iyi dedi ama inanibki zorla emziriyorum ayakta falan ama insanlar da bole soleyince kafam cok karisikAynen benim kızımı anlattın son iki haftadır sürekli mızmız mutsuz devamlı kucak istiyor gece mama verip uyutuyordum mamayı bile ağlayarak zorla içiyor ağlamaları bile değişti çığlık atar gibi canı yanar gibi bende şaşırıp kalıyorum
Masallah yaaa beninkisi simdi uyudu her gece birde uyuyor ve bir haftadir inanilmaz zor uyutuyoruz benim minnosu erken ystirmak cooook zooorBen 9 gibi başlıyorum. İlk önceleri bebe yağıyla masaj yapıyordum ninni eşliğinde, sonra tulumunu(pijama olarak yani) ve uyku tulumunu giydirip emzirip başlıyordum kucakta sallamaya. Ama bu arada sürekli dandini dandini dastanailk önceleri daha geç uykuya dalıyordu, çığlık atıp uyanıyordu gece 12ye kadar, artık alıştı sanırım, 9:30 gibi uyuyor en geç. Ninni söylemiyorum artık ama mutlaka yine masaj yapıp üstünü değiştiriyorum. Bir rituel gibi oldu yani onun için, amacım bunlar olduğunda gece uykusu olduğunı anlaması. Hala kucakta sallamaya devam, ee ee ee pış pış pış hu hu hu artık çok nadir 12den önce uyanıyo. Uyansa bile sabaha kadar kesinlikle odadan çıkarmıyorum. 12de ben yatarken emziriyorum. Sonra 3 saatte bir mızmızlanıp emmek istiyor. Emzirip yatıyorum tekrar. Sabah da 7:30-8:00 arası uyanıyor. 1,5 saat sonra 20-30 dk kestiriyor. Bu 1,5 saat süresince çok hareketlendirmiyorum yoksa uyumuyor. Sonra 2saat daha geçiyor ve öğlen uykusu bazen yarım bazen 1 saat 15:00 ve 18:00 gibi 45şer dk daha uyuyor sonra yine gece zaten.
Geçen hafta birkaç kere hiç sallamadan gece yatağına yatırdım orda poposuna pış pış yaparak uyuttum. 15-20 sürdü. Çok huzursuzlanırsa kucağıma alıp sarılıp tekrar yatırdım. Ama şimdi sıkıntısı olduğu için ara verdim.
Tabiki her zaman böyle olmuyor ama genelde düzenimiz bu şekilde. Gece 10saat, gündüz de toplamda 4 saat uyuyor. Zaten 14 saat 4-5 aylık bir bebek için ideal.
Nacizane tavsiyem geceleri için bir rituel oluşturman, yavaş yavaş alışıyorlar.
Aynen benim kızımda öyle geç yatıyor hele son günlerde ağlamayı huy edindi uykusu var uyumamak için direniyor 2_3 ü buluyor uyumasıMasallah yaaa beninkisi simdi uyudu her gece birde uyuyor ve bir haftadir inanilmaz zor uyutuyoruz benim minnosu erken ystirmak cooook zooor
Merhaba bilgilerijiz icin Teşekkürler bende dunden beri dusunuyorum farkli ne yedim diye. Uzun sureden sonra misafir geldi ve bende onlarla baklava tatli bayagi bi abarttim sanirim sebep bu. Yinede takip edeyim bidaha olursa dra giderizarkadaşım az önce okudum süt fazlalığı sütteki şeker oranı yüksekliği de kakada kan yaparmış. Çoğu zaman da besin alerjisiyle karıştırılırmış. Okurken aklıma sen geldin yaxayım dedim.tatlı fazla yiyorsan onu kesmeyi dene istersen.
canım öyle söyleme bazı bebekler zayıf olurlar bizim doktorumuz hep diyorki "ben kilolu değil zayıf bebek severim zayıflar daha sağlıklı olur" diyor emin ol bizimkide o kadar kilolu değil yani, hem belki sütünün yağ oranı düşüktür yani doyurmuyordur mama vermeyi denesen günde bir yada iki biberon kadar olmaz mı4 eylulde dogum yaptım canım kızım acelesı cıktı 36+5 te doğdu. Çocugumuz yokken bır derdımız vardı olsun olsun dıye.şimdi var dert bın oldu. ya da ben herseyı kafaya takıyorum ondan.
ben once bebedorlar sağdım pompam bozuldu eşim wee almış.ıkısınden de memnundum. wee yi 40 lıraya almış. bebedoru 52 mı neydı dogumdan once almıştım.
ben bır kere mastıt oldum ve delı gıbı sağmaya başladım korkumdan tıkanmasın dıye,sabah akşam gece. gogsunu ne kadar boşaltır sağarsan beyne o kadar süt üret mesajı gıder. gogsun boşaldıkca sut uretırsın.
suan az sagıyorum az gelıyor.yanı yettıgı kadar.
sütüm artsa nolcak bebegım kılo alamıyor kı
canım bizimkide saat 8 de uyutmaya başlıyorum 1,5 saat kadar uyur uyanık emiyo uyanıyo tekrar emiyo tekrar tekrar en az beş defa al koy yapıyorum yatağına bir buçuk saat boyunca, sonra gece 2-3 defa en az uyanır emer uyur sabah 7 ye kadar , ama bizim bebeğin gündüz uykusu yok yani şaka yapmıyorum abartmıyorum ama hiiiiiiçççççç uyumuyor yarım saat uyusa göbek atıyoruz o yüzden geceleri böyle uyuyorKızlar bu uyku konusuna kafam çok takılıyor. Artık bir düzen kurmalıyım. Bu gün ilk defa başladım. Oğlum onikden aşsğı yatmayan gece iki saate bir uyanan bebek. Şimdilik sallamaya raxıyım. Uyku saatlerini bir düzene koyup sonra ona bakmayı planlıyorum. Bu gece on ile başladım. Bir saatte üç kere uyandı. Bugün az uyuttum. Normalde en geç iki saatte bir uyur. Araları uzattım. Hatta dışarı çıkmıştım uykusıiuzluktan omzumda sızdı kaldı. Şimdi sizden ricam vakti olanlar günlük uyku düzenlerini yazabilirler mi?özellikle şu 8 9 gibi uyur gece pek uyanmaz diyenleri merak edıyorum. Artık şu uyku stresinden kurtulmak istiyorum . Hazır annemdeykrn başladım. Eşlik etmek isteyen olursa beklerim...bu arada miniklere geçmiş olsun . Bu gün bizde gittik genel kontrole .çok şükğr sorun yok. İnşallah sizinkiler de düzelir.
canim farkl8 olarak baklava kramali ekler pasta vs yedim biraz fazla kacirdim belki de bundan bakim takipteyimCanım 3 ocaktan beri kan görüyorum kakasında ara ara. Dün 4 kere vardı.. İlk önce gaita testi yapıyorlar. Kakasını 30-45 dkda hastaneye ulaştırman lazım tahlil için. Alerji, lökosit ve gizli kan tahlilleri yapıldı. Bizimkine doktor alerji dedi. 13 Ocak'tan beri süt ve süt ürünleri tüketmiyorum, dışardan herşey yasak, bisküvi kek börek tahin helvası. Ekmeği bile evde yapıyorum, dışardakinde katkı maddesi var diye. Doktor eğer 2-3 hafta içerisinde geçmezse başla şeyleri de kesicez senden dedi. Bir ara makatında çatlak vardı, ondan da olabilir dendi. Dün hem ishal hem de kanlı olunca soluğu hastanede aldık. İdrar ve kan testi yapıldı. İdrarda su kaybı yokmuş çok şükür. Yine besin alerjisi dendi. Bu sefer yumurta kuruyemiş ve dana etini de yasakladı. İzleyeceğiz bakalım neye alerjisi var.. Bir de bi ara gastroentolojiye gittik. Kolonoskopi dedi ama tanıdık bir çocuk cerrahımız çok erken daha dedi. 4 aylık bebeğe kolonoskopi mi yapılır. Sen bi düşün bu bir haftadır ne yedin.
Canım bizimde 8 saatlik yolculuk var yazını görünce sewindim zor oldu mu? Birde biz maxicosi pusete araba koltuğu yani onu kullanıyoruz ama 2-3 saatten sonrası zararlı diyor içim rahat değil o uuzden nasıl yaptınız yolculuğu çok hırpalandı mı bebiş? Yada ara ara aldın mı kucağına ?Bizde arabamızla yolculul yaptık sekiz saat sürdü. Ben de çok karşı olmama rağmen toplamda iki saat kadar kucağıma aldım. Ama çok tedirgindim valla. Dönüş daha az yorucu olur umarım
Süt alerjisi dediklerinden sonra çikolata ve şerbetli tatlı da yemedim hiç. Süt ve tereyağı olduğu için. Geçen gün ayva tatlısı yemiştim o mu tekrar yaptı acaba. Önceden çok çikolata tatlı yiyordum ama... Bi deniyim ben bunu, çok saol canımarkadaşım az önce okudum süt fazlalığı sütteki şeker oranı yüksekliği de kakada kan yaparmış. Çoğu zaman da besin alerjisiyle karıştırılırmış. Okurken aklıma sen geldin yaxayım dedim.tatlı fazla yiyorsan onu kesmeyi dene istersen.
merhaba. Bizim koltuk öyle çok kaliteli bişy değil. Tripper marka . Alırken çok dikkat etmemişiz. İçinde çok rahat olduğunu düşünmedim arabadayken. Evde oturtuyorum içine yastık koyarak beli çok çukurda kalmıyor. Fakat arabada 2o dk dan sonra mızıldanmalara başladı. Aralıklarla kucağıma aldım . Gündüz vaktiyken etrafa bakındı çok ilgili bir bebek eyrafla.ama uykuya geçerken zorlandı. Çünkü ben sallayarak ıyutuyorum. Bir ara artık gece olmuştu arka koltuklara boylu boyunca uzattım ayaklarıma yatırdım . Arada salladım. Araba zaten sarstığı için kolay uyudu. Tabi bu esnada ikimixin de kemeri takılı olmadığı için çoookkk tedirgindim. Dua okuya okuya geldik. Allahtan yavaş gider eşim. Sana nacizane tavsiyelerim arka tarafta mümkün olduğunca geniş yerin olsun. Ben bir ara koltuğa da yatırdım . O da sevdi. Konuştuk şarkı söyledim ona. Bolca oyuncak ol yanına. Sıkıldıkça değiştirirsin. Emzik diş kaşıyıcı çok işimi gördü benim. Bir de şunu söyliuim. Sıkıldıkça ağlayıo huysuzlanmasın diye emzirdim. Mama sevmiyor diye yanımuza takviye de almadım. İstanbulda çok trafiğe yakalandık. Üç saate yakın dur kalk yaptık. Tabi benim süt bitti.panik oldum çok. Yanına mama ve kaynamış su alırsan için rahat edersin.içiyosa tabi. Öyle çok gözündw büyütme seviyolar arabayı. Hayırlı yolculuklar.Canım bizimde 8 saatlik yolculuk var yazını görünce sewindim zor oldu mu? Birde biz maxicosi pusete araba koltuğu yani onu kullanıyoruz ama 2-3 saatten sonrası zararlı diyor içim rahat değil o uuzden nasıl yaptınız yolculuğu çok hırpalandı mı bebiş? Yada ara ara aldın mı kucağına ?
Süt alerjisi dediklerinden sonra çikolata ve şerbetli tatlı da yemedim hiç. Süt ve tereyağı olduğu için. Geçen gün ayva tatlısı yemiştim o mu tekrar yaptı acaba. Önceden çok çikolata tatlı yiyordum ama... Bi deniyim ben bunu, çok saol canım
rica rderim. İnşallah sorunlarınız çözülür bir an önce.ben de sadece anne sütü veriyorum. Çok da emer aslında. Ama çabuk uyanıyo. Dün gece ilk kez 1o da uyuttuk. Bu sabah 1o da uyandı. Tabi ikişer saat arayka emdi. Bir de gece yine göğsüm tıkanmış. Beşle yedibuçuk arası onu boşaltmaya uğraştım. Nedir bu başıma gelen bu kaçıncı yaw..Ben sadece anne sütü veriyorum
Ayyy minnoslarimiza noluto bole saglikli olsunlar da artik bu durunlarina katlanicaz. Bebislerimz dort aylik oldular bi bakmisiz kocaman olmuslar sonra bu zamanlarini gulerek anicaz ozlicez duygulandim yaaaAynen benim kızımda öyle geç yatıyor hele son günlerde ağlamayı huy edindi uykusu var uyumamak için direniyor 2_3 ü buluyor uyuması
rica ederim ne demek. İnşallah sizin de yolculuğınız rahat olur. Biz bursadan çorluya geldik. Benim ailem burda.yazları da erzuruma gidicez kısmetse eşim tarafına. O yüzden daha çookk yolumuz var. Hayatıboyu gezecek .alışsa iyi ederdgrr canım çok sağol mama bende alayım pek sewmiyor ama dığru süt bitebilir o kadar saat. İnş biZde atlatırız. Kucağıma almaktan bende çok korkuyorum arabada ve kendi koltuğuda bilmiyorum beli rahat mı rahatsa bile az değil ki saatlerce orada.. İnşallah sağ salim dönersiniz. Teşekkürler tekrar
demek işe başladın. Aklın kalıyor mu çok bebişte? Benim de iznim bitti. Eğer burdan biraz daha rapor alabilrsem biraz daha evde kalmayı istiyorum. Hatta bir yaşına kadar bakmak istiyorum. Nolur dua edin yolculuklarınızda bana kabul olur derler. Umarım iyi geçer yolculuğunuz. Süt konusunda daha hiç donmuş süt içirmedim evde bikaç poşet yaptım çok değil. Bir gün birini açıp deniyim. Emin değilim içip içmeyeceğinden. Teşekkürlerdgrr bizim yolculuk ankara antalya arası olucak canım bakalım daha önce benim memleketime 4 bucuk saat gitmiştik ama bu yol gözümü korkuttu. Öğretmen değilim ama kamudayım zaten işede başladım bu hafta tekrar izin aldım allah kolaylık versin hepimize.
Bu arada 2 sütü karıştırıp dondurduğum çok oldu ama bebeğin donan sütü içiyor mu yoksa boşa dondurma benim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?