2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Yaaa çok özendi şimdi, maşallah canim

elazığlımısın benimde annem babam elazığlı ama memuriyet sebebiyle ben doğma büyüme izmirliyim özledim izmirimi ya şimdi bende antalyada yaşıyorum
ahhh izmir kokusu yeter ama arada fel bence yazi kisida guzel ama yazi daha guzel ilkbahar missss . izmir baska yaaa istanbul kadar kalabalik degil duger iller gubi kucuk degil cijin cikin gelin :

Kızlar bugün ilk defa sütümü biberonla vermek istiyorum. Arada sırada dışarıdayken böyle vermek memeyi unutturmaz herhalde değil mi? Sonra da biberona alışamıyor diyorlar çünkü.
canim kendi sutunu ayni mama gibi fazla disarda beklemior bozulur anlamazsin disarda nasil muafaza edicen 1 saatten fazla duramaz disarda asla canim . memeden koocak olan kopar zaten canim benmki 2ci aydan beri hem memede hem mamada hic birakmadi

Kızlar bugün ilk defa sütümü biberonla vermek istiyorum. Arada sırada dışarıdayken böyle vermek memeyi unutturmaz herhalde değil mi? Sonra da biberona alışamıyor diyorlar çünkü.
ben 1 aylıktan beri mama desteği veriyorum biberonla hiç bırakmadı göğsümü şükür son bir aydır da sürekli gündüz biberon kullanıyoruz çünkü çalışıyorum sağdığım sütü içiriyo bakıcı

ahhh izmir kokusu yeter ama arada fel bence yazi kisida guzel ama yazi daha guzel ilkbahar missss . izmir baska yaaa istanbul kadar kalabalik degil duger iller gubi kucuk degil cijin cikin gelin :
ailem hala orda benim o yüzden sık sık gidiyorum, gerçekten izmir başka bir yer havası suyu kendisi... bu arada ben zayıf bebek sağlıklıdır yazmıştım siz buna cevap yazmışsınız sanırım yanlış anladınız, ben şunu demek istedim, ben oğlumu doktora götürdüm çünkü çok ağlıyordu izmirde özel tınaztepe hastanesinde kendini bilmez bi doktora götürdüm malesef tinatin diye bir bayan doktor doymuyo bu çocuk sütünüz yetmiyo mama verin dedi kahroldum halbuki çocuk 900 gram almıştı 2. ayındaydık. sonra başka bir doktora gittik antalyanın en iyi doktoruymuş prof. falan dediki kptkurdu hanım oğlunuzun boyuda kilosuda gayet iyi akranlarıyla uygun 900 gramda kilo almış boyuda uzamış ayrıca çok kilolu olmasını doktorlar olarak tasvip etmiyoruz , kilolu olup sağlıksız olacağına zayıf olup sağlıklı olması daha iyidir dedi ve bence de haklı önemli olan sağlıklı olması varsın zayıf olsun bende arkadaşıma o yüzden dedim, zaten oğlumun çok ağlama sebebi kolik olmasıymış. yani kendini bilmez bir doktor bana sütün yetmiyo doymuyo mama ver dedi diye ben çocuğuma hem mama vermek zorunda kaldım hemde çok üzüldüm aynı üzüntüyü uçan fasulyede yaşasın istemedim o yüzden doktorumun söylediği şeyi ona söyledim

Dışarda kaç saat dolapta kaç saat bekleyebiliyor?

canim kendi sutunu ayni mama gibi fazla disarda beklemior bozulur anlamazsin disarda nasil muafaza edicen 1 saatten fazla duramaz disarda asla canim . memeden koocak olan kopar zaten canim benmki 2ci aydan beri hem memede hem mamada hic birakmadi
Ben varken dışarda da emziriyorum ama ben olmadığımda içirebilmek için başlamak istiyorum. Çalışmaya 2 ay sonra başlıcam ama spora falan başladım koştura koştura çıkıyorum:)

Dışarda kaç saat dolapta kaç saat bekleyebiliyor?
sağılan süt oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında8alt kısımda) 3 gün, buzlukta 3 ay bekleyebiliyor ama sütünü buzlukta dondurduktan sonra eritirsen en fazla 24 saatte tüketmen gerekiyor canım

Ay yok yok sağdığın süt. 3 saat gayet yeterli bi süre zaten, çok tşkler
doktorumdedi ki aklında bulunsun 3 kuralı var dedi, dışarda 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay, daha fazlada durur belki ama tehlikeye atmamak lazım odanın ısısı önemli dedi zaten bence sen sağ direk buzdolabına at nasıl olsa 3 gün içinde mutlaka tükenir tüketemezsen buzluğa atıverirsin canım

sende mi çalışmaya başlayacaksın ben başlayalı 1 ay oldu, kuzum bakıcıda
Çalışmaya 2 ay sonra başlayacağım ama dışarda işim oluyor çıkmam gerekiyor bazen. Emzir çık gel derken en fazla 1 saat babasına bırakabiliyorum. Yavaş yavaş babasına veya anneme daha uzun süre bırakmak istiyorum. Annem bakacak çalışmaya başladıktan sonra, alışması için de iyi olur hem. Yakında taşınıyorlar

ne kadar güzel benimde annem izmirden antalyaya taşınmak istedi sırf benim için ama izmirde kurulu düzeni bozulmasın istedim ben 4 torun baktı 60 yaşını geçti kıyamadım istemedim, şimdi bakıcımız var allah var çok memnunum bakıcıdan ama yinede benim gibi kimse bakamaz yavruma, bu arada sık sık süt sağıp depolamanı tavsiye ederim buzluğa çok şine yarıyor sonra

Evet saklama işi aklımda bu aralar, işe başlamadan ne kadar önce sağıp buzluğa koymaya başliyim bilemiyorum

Evet saklama işi aklımda bu aralar, işe başlamadan ne kadar önce sağıp buzluğa koymaya başliyim bilemiyorum
benim sütüm azdı pek koyamadım ama ben olsam şimdiden başlarım, ben şimdi bugün işyerinde sağdığımı yarın içiriyor bakıcı o şekilde idare ediyorum bazende gece kalkıp sağmaya çalışıyorum ama pek yeterli sütüm yok zaten

Arkadaşlar ilk defa biberonla verdim. Çok heyecanlıydı ya. Akıllım emzik zannetti ısırıyor falan ilk önce, sonra emdi:))

merhaba arkadaşlar, rota aşımızın 2. dozu için doktorumuza gittik salı günü. kontrollerimiz iyi çıktı çok şükür 6850 gr olmuş boy da 63.5 normal gelişimi güzel gidiyor dedi doktor. kilosu az gibi geliyordu normal alıyor dedi peki dedik =) kan damlası hakkındaki çekincelerimi sordum şurup verelim dedi ferro zinc verdi, ek olarak trio acde vitamini verdi. elindeki d vitamini bitince buna başlarsın artık dedi. ek besin tablosu verdi şuan elma armut muz yoğurt karışımı ile başladık, sebze çorbası verebilirsin dedi, anne sütü yeterli olduğundan muhallebiye sonraki aylarda başlayacakmışım, şuan anne sütü ve bunlarla devam edeceğiz. zaten herşeyden tattırmaya başlamıştım önceden ben, lüp lüp yiyo şimdi anneme gitmiştik teyzem orada mercimek çorbası verdi Allahım bir içişi var gülmekten kırıldık kaşık geldikçe ağzını açıp saldırıyor zor ayırdık çorbadan yalnız ferro zinc e hala başlamadım, sabah aç karnına vermek gerekiyormuş üzerine 2 saat bişey vermemek gerekiyormuş bizim kız o kadar aç kalırsa ortalığı yıkar napıcam bilmiyorum sabah uyandığında bile memeyi açana kadar çıldırıyor zilli... bilemedim yani napsam ki demir ilacı verenler nasıl yapıyorsunuz ne düzende veriyorsunuz?
bir de yoğurt olayını sordum günlük pastörize süt ile her gün 1 bardak kadar yapsan olur dedi zaten onu bile bitiremeyecek şu an ama günlük mayala mutlaka akşamdan mayala ertesi gün yedir dedi. artık günde ortalama 14 15 saat uyur fazlasını uyumaz diye de ek bilgi verdi, bizim kız zaten kendine öyle bir düzen kurmuştu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…