canım hangi makineden aldın.nurrrreseeeennnn makina cokkk guzel marketteki togurtlardan daha kati oluo eksi olmuo cok begendm ben bukadar beklemiodum smdi 2ci posrayi ci postayi attim makinaya onlarda meyveli . bakalm . ben sise sut kullanmadm bimin sutunu ve yogurt mayasini kullandm ona ragmen cok iyi oldu 8 saat beklettim adam gibi yogurt yiyoruz ya artik
Bende çok çekmiştim Allah yardımcın olsun kortizonlu kremlerde geçmişti bide gümüş nitratla yarık olan bölgeleri yakmışlardı iyileşmene kadarda ara ara silikon uçla emzirmiştim ( sürekli kullanımı sütü azaltıyormuş) ped daha beter etti göğüslerimi sonra hiç kullanmadım dışarı çıkarken bile takmıyorum hiç akmıyo benimTek tek alıntı yapamadım sayfalar ilerlemiş çok teşekkür ederim kızlar göğüs ucum çok küçüktü biraz fazla deforme oldu galiba hala alışamadı bu gidişle emzirdiğim süre boyunca krem kullancam bide göğüs pedi hala kullanıyorum belki oda hava aldırmıyor
canım benim gögüs ucum hiç yoktu . kzıızm eme eme çıkartı ve ben her emzirmede ağlıyordum yok böyle bi acı. ben sürekli lansinoh kullandım 15 günde azaldı acısı alıştı iyice 20. günde tamamen geçti.
Bende bi kutu lansinoh bitirdim cildiye doktoru bella b önerdi o da tamamen doğal şimdi onu kullanıyorum benim de önce çatladı sonra mastit oldum şimdi çok şükür toparlandı ama emmeye başladıktan bi süre sonra sızlıyor son sütü alsın diye sabrediyorum ama özellikle akşama iyice sabrım zorlanıyor öyle aman aman bi sütüm yok ama ped koymasam arada akıyor gerçi göğüs ucuyla alakalıymış akması da çok sağolun kızlarBende çok çekmiştim Allah yardımcın olsun kortizonlu kremlerde geçmişti bide gümüş nitratla yarık olan bölgeleri yakmışlardı iyileşmene kadarda ara ara silikon uçla emzirmiştim ( sürekli kullanımı sütü azaltıyormuş) ped daha beter etti göğüslerimi sonra hiç kullanmadım dışarı çıkarken bile takmıyorum hiç akmıyo benim
canım hangi markayı aldı n birde ne kadara aldın ?nurrrreseeeennnn makina cokkk guzel marketteki togurtlardan daha kati oluo eksi olmuo cok begendm ben bukadar beklemiodum smdi 2ci posrayi ci postayi attim makinaya onlarda meyveli . bakalm . ben sise sut kullanmadm bimin sutunu ve yogurt mayasini kullandm ona ragmen cok iyi oldu 8 saat beklettim adam gibi yogurt yiyoruz ya artik
ben de kac gundur cevap veremedım kusura bakma,kızım boğaz enfeksıyonu oldu, ateşlendı 3 gun. emme derdiyle bır de o bırleştı. doktor doktor gezdık. yavrum bogazı acıyordu heralde emerken agladı hep.merhaba canım seni o kadar iyi anlıyorum ki;
dün gece yatmadan forumu okudum,sana cevap vermek istedim ama o kadar uykum vardı ki yazamadım.gece boyunca emzirmeye kalktığımdan bu saate kadar seni düşündüm inan.
senin yaşadığın bütün sorunları ben de yaşadım.hatta fazlasını.öncelikle şunu aklından çıkarma,bebeğin sütü sevmeme gibi bir şey söz konusu değil.
benim oğlumda bundan 2 ay öncesine kadar sağ memeyi reddediyor ve çığlıklarla ağlıyordu,hata kaza uykuyla aldırsam,boğazına kaçıyor,ağlamaktan çıldırıyordu.karnı aç ama uyumak istiyordu.e benim de gönlüm razı olmuyordu.o ay sadece 500 gr aldı.(3.ay sonu)bir sonraki ay 900 gr alarak 7300 olduk 4.ayda.sadece anne sütüyle.
benim bulduğum yöntemler şöyle:
ilk önce saat tut.(ben iphone dan baby tracker diye bir program indirdim. androidler için de https://play.google.com/store/apps/details?id=com.luckyxmobile.babycareplus bunu buldum)bebişin kaçta uyuduğu kaçta kaç dakika,hangi tarafı emdiği,bebeğin kaçta uyandığı,günde kaç saat uyudu,emdi hepsini tutabiliyorsun.büyük kolaylık.)
bebeğin kaçta uyandığı çok önemi.uyandıktan yaklaşık 1 saat 50 dakika ile 2 saat arasında tekrar uykusu geliyor.uykusu gelmesi yaklaşmışken,kucağına alıp memeyi açıp(basınçlı geleni değil,diğerini)emzikle(nuk kauçuk uyku emziği)uyutmaya çalış.kendini bırakınca(kolları gevşer filan)emziği çıkarıp çabuk çabuk,daya memeyi.kızarsa tekrar emzik ver.biraz sakinleşsin tekrar dene.mutlaka alacak.bitince,o basınçlı memeye geç.(ilk seferde sorunlu memeyi hiç bir zaman verme.çok sinirlendiklerinden hiç almıyorlar.benimki sağ kolumun üzerine bile aldığımda deli gibi ağlıyordu,onu sol tarafı emziriyormuş gibi başını solda tutarak,ben biraz dönerek emzirdim.)emdiği kadar emsin.çok yorgunsa daha az emebilir,dert etme.uyursa da,15-20 dk sonra tekrar uyanır.bu sefer uyku sersemliğiye emzşrmeye devam edersin.
bir de emzirirken perdeler,pencereler kapalı hatta karanlık olsun.etrafta oyuncak vs ışık olmasın.hep aynı yerde emzir.hatta mümkünse ses dahi çıkarmayın.dikkatleri çabuk dağılıyor.ben hala yatak odasında emziriyorum.
bu bir süreç.mamaya başlayayım deme.ne güzel sütün geliyormuş.biz bu sorunu 3 -4 hafta çektik.sonra kendiliğinden geçti.hala bazen sağ memeyi istemiyor,önce solu bitirdikten sonra sağa geçiyor.ama büyüdükçe sağdan çok geldiği için onu daha güzel emmeye başladı.solda uyuyakalıyor yavaş geldiği için.
huysuz zamanlarında aynı taktiği hala uyguluyorum.emzik-meme taktiği.kendi sakinleşince emziği tükürüp memeye yaklaşıyor :) öğrenecekler ama bizi tüketiyor keratalar.
umarım bizim taktik sizde de işe yarar.başarılar diliyorum.sevgiler.
cuma dr.a gıdecegız bakalım ne der, hastalandı bır de .bıberonu cok denedım almıyor canımcanım öyle söyleme bazı bebekler zayıf olurlar bizim doktorumuz hep diyorki "ben kilolu değil zayıf bebek severim zayıflar daha sağlıklı olur" diyor emin ol bizimkide o kadar kilolu değil yani, hem belki sütünün yağ oranı düşüktür yani doyurmuyordur mama vermeyi denesen günde bir yada iki biberon kadar olmaz mı
Çok çok geçmiş olsun canimben de kac gundur cevap veremedım kusura bakma,kızım boğaz enfeksıyonu oldu, ateşlendı 3 gun. emme derdiyle bır de o bırleştı. doktor doktor gezdık. yavrum bogazı acıyordu heralde emerken agladı hep.
sımdı daha ıyı sukur, ateş gecti. hala ılaç kullanıyoruz. salıyı carşambaya baglayan geceden berı ugraşıyoruz.
sağlıklı olsun da artık napayım dıyorum kılo almasın
cuma tekrar doktora gıdecegız, kılo kontrolu yapılacak . bebegım emzıgı almıyor cok derın uykusunda alıyor emzıgı canım.ya da cok ağlıyorsa.reflüsü var öğürüyor hemen. bagırıyor memeyı emmemek ıcın ben ısrar ede ede kazanıyorum ama evde hep bır boğuşmaca hali, ilk önce reddedip memeyı defalarca sokup cıkarıyor. ac oldugunu bılıyorum direnıyor. bakalım kılo almamıştır yıne cunku hastalık vurdu bebegımı,süzüldü
cuma dr.a gıdecegız bakalım ne der, hastalandı bır de .bıberonu cok denedım almıyor canım
doyurmasa ağlamaz mı açım dıye,ağlamıyor yavrum
weewellelcanim 80canım hangi markayı aldı n birde ne kadara aldın ?
weewell canm yakimdan alirsan 80e internette 60a var ama ben gorerek almak istedm int.tekiler kirik olabilior bide musteri hizmetleriyle ugrasioncanım hangi markayı aldı n birde ne kadara aldın ?
ben de kac gundur cevap veremedım kusura bakma,kızım boğaz enfeksıyonu oldu, ateşlendı 3 gun. emme derdiyle bır de o bırleştı. doktor doktor gezdık. yavrum bogazı acıyordu heralde emerken agladı hep.
sımdı daha ıyı sukur, ateş gecti. hala ılaç kullanıyoruz. salıyı carşambaya baglayan geceden berı ugraşıyoruz.
sağlıklı olsun da artık napayım dıyorum kılo almasın
cuma tekrar doktora gıdecegız, kılo kontrolu yapılacak . bebegım emzıgı almıyor cok derın uykusunda alıyor emzıgı canım.ya da cok ağlıyorsa.reflüsü var öğürüyor hemen. bagırıyor memeyı emmemek ıcın ben ısrar ede ede kazanıyorum ama evde hep bır boğuşmaca hali, ilk önce reddedip memeyı defalarca sokup cıkarıyor. ac oldugunu bılıyorum direnıyor. bakalım kılo almamıştır yıne cunku hastalık vurdu bebegımı,süzüldü
cuma dr.a gıdecegız bakalım ne der, hastalandı bır de .bıberonu cok denedım almıyor canım
doyurmasa ağlamaz mı açım dıye,ağlamıyor yavrum
Merhaba ben de ağustos annelerindenim, kısaca bahsedeyim, ben her pazartesi işe gittim son bir aydır, hafta sonları yanmasın diye izinden, kamuda olduğum için öğle arası eve geldim, saat 10.30-11 gibi isyerinde sütü sağıp dolaba koydum, eve giderken götürüp buzluğa attım, benim oğlum 5 aylık ve bir seferde 100-120 ml içiyor, kv saat 11 gibi bir kez biberon verdi, biberonu doğduğundan beri haftada bir kez kullandım ben genelde, hem alışsın, hem dışarda olduğumda aç kalmasın diye buzluga da bir kac poşet süt koydum ki hazırda bulunsun ihtiyaç durumunda kullanmak için, yarın işe başlıyorum, tek seferde sütü dolabın alt kısmına koy, yarısını ılıt içir, doymazsa devamını da ılıtırsınız, benim oğlum genelde 3 saatlik periyotlarda süt iciyor, işe gidince de ona sadık kalmaya calışıcam, senin de düzenin vardır, ona göre hareket edersin, bir kaç gün bocalama olur sonra alışırsın düzenine, ama mutlaka ne kadar ayrı kalacaksan sütünü sağ hep, önceki sütle yeni sağdıgını da esit ısılarda olmadığı sürece birleştirmeArkadaşlar merhaba ben ekim anneleri forumundan .çalışan annelerin deneyimlerine çok ihtiyacım var.yarın Işe başlıyorum.annem bakacak Oğluma.nasıl bir düzen kurdunuz acaba.sağdığınız sütün ne kadarlık kısmını bir seferde içiyor bebeğiniz?ben 125 CC ilk paketler yapmıştım.hepsini bir anda bitiremeZse kalsa bir sonraki beslenmeye yani 2 saat sonrasinda kalanı içebilir mi yoksa kalan çöpe mi gidecek?aslında okadar korkuyorum ki şuanda aklıma soru bile gelmiyor.genel olarak düzeninizi anlatabilir misiniz? Belki tüyolarınız vardır paylaşabilir misiniz?mesela biberona alışıp sizi emmeyi reddetti mi?gün içinde kaç kez süt pompalıyorsunuz? Işe Başladıktan sonra sütünüzde azalma oldu mu bebeğiniz işe başlamanızdan etkilendi mi yoksa hiç bir farklılık olmadı mı düzeninizde.cvp veren birileri olursa çok sevineceğim.şimdiden çok. Tşk,ederim.
Benimkide bugün sadece bir defa emdi oda sabah uyanınca hırsımdan ağladım nasıl olacak bilmiyorum bitecek bu gidişle herhaldeAlmıyo( dün denedim tekrar çığlık kıyamet almadı istemedi... Anlamadım noldu..
Evet su çok önemli bende kesin 3 litre içiyorum hiç kuruluk olmadı daha çok şükürcanım beni kızımında karın göğüs bölgesinde kuruluk oldu.doktor linola krem verdi 4 günde geçti. Ama şöyle bişide var atv de çıkan hayri gözlükgiller diye çocuk doktoru varya programda şey demişti annenin günlük 2,5 3 litre su içmesi lazım yoksa bebekğin cildinde kuruluk olur dedi. ben su içmeye özen gösteriyotum 2 litre kesin içiyorum çok şükür bi daha olmadı.
Ebebekte bezler baya indirimde her yere göre. 3 paket aldım 4 numara. Bundan öncekini de yine ebebekten almıştım baya indirimdeydi o zamandaBu arada bebek yapım bakım onarım diye kapalı bir grup var facede üye olursanız güzel konular paylaşılıyor ek gıda konusunda falan listeler dosyalar dolu aklınızda bulunsun bide e bebekte indirimler varmış şubat ayında
Bizimkine doktor süt alerjisi dedi ama kakası normal. Ben süt alerjisi olduğunu da sanmıyorum zaten... Boşuna besinsiz kalıyor gibi geliyor. Bu nedenle yoğurda da başlayamadım. 4,5 aylık oldu.. Hiç ek gıdaya başlayamadım alerji dedikleri için.HAFTADA BİR KAKA!!! Kizlar ben sadece anne sutu veriyorum bebegim haftada 1 kere kaka yapiyor ek gidaya gecince ne yspacagimi bilmiyorum hic:-( :-( bu hafta sunu deneyecegim kendim ishal yapici seylerle beslenecegim kayisi incir erik kurusu aldim bunlari oylece yersem mi daha cok ise yarar komposto yaparsam mi???? Ne yiyeyim başka??? Bu ise yaramazsa haftaya sut urunlerini tamamen kesecegim sut slerjidindrn suphelenmeye bsdlsdim sut _slerjisinde ya ishal ya kabiz oluyormudbebekler benimki once ishaldi hep dimdidehep kabiz BEBEGİ DUT ALERJİSİ OLUP İSHAL YS DA KABİZLİK CEKEN VAR Mİ???
Neye gore sut slerjisi dediBizimkine doktor süt alerjisi dedi ama kakası normal. Ben süt alerjisi olduğunu da sanmıyorum zaten... Boşuna besinsiz kalıyor gibi geliyor. Bu nedenle yoğurda da başlayamadım. 4,5 aylık oldu.. Hiç ek gıdaya başlayamadım alerji dedikleri için.
Ebebekte bezler baya indirimde her yere göre. 3 paket aldım 4 numara. Bundan öncekini de yine ebebekten almıştım baya indirimdeydi o zamandamama sandalyesi bakmak istedim ama denemeden de alınmaz ki.
canım senin ne kadarlık bebiş? "180 i kaç saatte bir veriyosunyok tatlim normalde 180 meme haric mama yetsmio artik cann esimde izin vermio ek gidaya bende napim gizliden veriom mamayla doymuo arrik sivi gelio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?