ilk hafta çok zordu hep beni aradı meme aradı ama sonra alıştı, ben bakıcıyı işe başlamadan iki hafta önce başlattım bebeğim ona alıştı böylelikle, ben sabah 8 de emzirip evden çıkıyorum sonra işyerinde saat 11 gibi sağıyorum birde 2-3 arası sağıyorum sütümü yaklaşık 200-250 cc kadar oluyor, işyerinde buzdolabı var alt tarafa koyuyorum eve gidincede buzdolabına alt tarafa koyuyorum ertesi gün içiyor, yani bugün sağdığımı yarın bakıcı içiriyor, cuma günü sağdığımıda buzluğa atıyorum pazar günü gece aşağı indiriyorum çözülüyor pazartesi içiyor, ben geceleride kalkıp sağıyorum çünkü sütüm az, eğer sağdığım süt yetmezse mama içiyor en fazla bazen yetiyor hiç içmiyor, doktoruma danıştım bugün sağdığını yarın bakıcı içirebilir dedi tabi buzdolabında saklanmak koşuluyla. birde ben sütü biberona sağıyorum ya onda ısıttırmıyorum mesela başka biberona içeceği kadarını (mesela 90 lık) aktarıyor bakıcı onda ısıtıyor çünkü ısıtıp tekrar içiremezsin kalanını, içeceği kadarını ısıtman gerekli. Biberona alışıpta beni bırakmadı çok şükür hatta hasretle atlıyo mememe oğluşum o yüzden üzülme seni özleyecek ve memene dayanıp uyuyacak, bu duygu her ne kadar her sabah giderken senin içini parçalasada..... sütüm zaten azdı işe başlayınca evet daha da azaldı ama elimden geldiği kadar direnecem, çok sıvı tüketmeye çalışıyorum geceleride kalkıp sağıyorum, mesela oğlum gece uyanıp sağ göğsümü emip uyursa solu sağıp uyuyorum, rutinim böyle çünkü sütüm azalıyor.... sormak istediğin başka şey olursa sor canım bir aydır başladım ben malesef çalışıyorumArkadaşlar merhaba ben ekim anneleri forumundan .çalışan annelerin deneyimlerine çok ihtiyacım var.yarın Işe başlıyorum.annem bakacak Oğluma.nasıl bir düzen kurdunuz acaba.sağdığınız sütün ne kadarlık kısmını bir seferde içiyor bebeğiniz?ben 125 CC ilk paketler yapmıştım.hepsini bir anda bitiremeZse kalsa bir sonraki beslenmeye yani 2 saat sonrasinda kalanı içebilir mi yoksa kalan çöpe mi gidecek?aslında okadar korkuyorum ki şuanda aklıma soru bile gelmiyor.genel olarak düzeninizi anlatabilir misiniz? Belki tüyolarınız vardır paylaşabilir misiniz?mesela biberona alışıp sizi emmeyi reddetti mi?gün içinde kaç kez süt pompalıyorsunuz? Işe Başladıktan sonra sütünüzde azalma oldu mu bebeğiniz işe başlamanızdan etkilendi mi yoksa hiç bir farklılık olmadı mı düzeninizde.cvp veren birileri olursa çok sevineceğim.şimdiden çok. Tşk,ederim.
canım benimkide aynı hatta bunun için konu bile açtım ama artık dert etmiyorum çünkü anne sütü içiren tüm yakınlarım aynı şeyi söyledi ablalarım annem, ek gıdaya geçince düzelecekmiş herkes öyle diyor, benimki 4 günde bir yapıyor ama cıvık bir şekilde yani kabız değil normaldede çok mutlu o yüzden dert etmiyorum, birde ben sürekli komposto içiyorum süt olsun diyeHAFTADA BİR KAKA!!! Kizlar ben sadece anne sutu veriyorum bebegim haftada 1 kere kaka yapiyor ek gidaya gecince ne yspacagimi bilmiyorum hic:-( :-( bu hafta sunu deneyecegim kendim ishal yapici seylerle beslenecegim kayisi incir erik kurusu aldim bunlari oylece yersem mi daha cok ise yarar komposto yaparsam mi???? Ne yiyeyim başka??? Bu ise yaramazsa haftaya sut urunlerini tamamen kesecegim sut slerjidindrn suphelenmeye bsdlsdim sut _slerjisinde ya ishal ya kabiz oluyormudbebekler benimki once ishaldi hep dimdidehep kabiz BEBEGİ DUT ALERJİSİ OLUP İSHAL YS DA KABİZLİK CEKEN VAR Mİ???
GEÇMİŞ OLSUN CANIM BİZDE CTESİ GİDECEZ DOKTORA İNŞALLAHben de kac gundur cevap veremedım kusura bakma,kızım boğaz enfeksıyonu oldu, ateşlendı 3 gun. emme derdiyle bır de o bırleştı. doktor doktor gezdık. yavrum bogazı acıyordu heralde emerken agladı hep.
sımdı daha ıyı sukur, ateş gecti. hala ılaç kullanıyoruz. salıyı carşambaya baglayan geceden berı ugraşıyoruz.
sağlıklı olsun da artık napayım dıyorum kılo almasın
cuma tekrar doktora gıdecegız, kılo kontrolu yapılacak . bebegım emzıgı almıyor cok derın uykusunda alıyor emzıgı canım.ya da cok ağlıyorsa.reflüsü var öğürüyor hemen. bagırıyor memeyı emmemek ıcın ben ısrar ede ede kazanıyorum ama evde hep bır boğuşmaca hali, ilk önce reddedip memeyı defalarca sokup cıkarıyor. ac oldugunu bılıyorum direnıyor. bakalım kılo almamıştır yıne cunku hastalık vurdu bebegımı,süzüldü
cuma dr.a gıdecegız bakalım ne der, hastalandı bır de .bıberonu cok denedım almıyor canım
doyurmasa ağlamaz mı açım dıye,ağlamıyor yavrum
HAFTADA BİR KAKA!!! Kizlar ben sadece anne sutu veriyorum bebegim haftada 1 kere kaka yapiyor ek gidaya gecince ne yspacagimi bilmiyorum hic:-( :-( bu hafta sunu deneyecegim kendim ishal yapici seylerle beslenecegim kayisi incir erik kurusu aldim bunlari oylece yersem mi daha cok ise yarar komposto yaparsam mi???? Ne yiyeyim başka??? Bu ise yaramazsa haftaya sut urunlerini tamamen kesecegim sut slerjidindrn suphelenmeye bsdlsdim sut _slerjisinde ya ishal ya kabiz oluyormudbebekler benimki once ishaldi hep dimdidehep kabiz BEBEGİ DUT ALERJİSİ OLUP İSHAL YS DA KABİZLİK CEKEN VAR Mİ???
Canım ikisi de aynı sorundan kaynaklanıyor kaka :-( benim 2.bebeğim ama süt ile alakalı sanırım en erken 2 günde bir yaparlar kakalarini. Dediğin gibi onun sancisindan ağrısından kucak haricinde durmuyor gece saat başı kalkıyor. Çok huzursuz oluyor 2.günden itibaren kaka yapınca güzel uyuyor. Banyo z.yağı masajı icirme komposto kar etmedi bizde. İngiliz tuzu diye Bi mushil buldum bildiğin tuz gibi ondan alıp icecektim ona da geçsin diye aktar emziriyorsun abla dikkat et deyince cekindim denemedim. Oysa ki onun için almıştım. Aklıma gelenler bunlar. Hurma bazen faydalı oluyor. Geceden z.yagina batırıp sabah kalkınca incir yemenin faydasını söylediler ama hep unutuyorum geceden yapmayı denemedim henüziyor gibi geliyor hep gezdirin beni kucakta diyor.... SİZİNKİLERDE ZAMANİNİN COGUNU MİZİRDANARAK Mİ GECİRİYOR KİZLAR?? Bu durum bdnde surekli bir stres oluşturuyor.Acaba nir derdi mi var diye surekli dusunuyorum????
cok tesekkurler canım .ell
weewellelcanim 80
weewell canm yakimdan alirsan 80e internette 60a var ama ben gorerek almak istedm int.tekiler kirik olabilior bide musteri hizmetleriyle ugrasion
Kakada kan vardı. Onun üzerine tahliller yapıldı.Neye gore sut slerjisi dedi
Sanal kart ile ödeme yaptım ben, asıl kredi kartı numarasını bende vermiyorumahh ah süper bi indirimdi
eşim kredi kartı kullanmayı guvenli bulmadığını için kaçırdım
çok üzüldü m
ARKADAŞLAR BENİM OĞLUM 120 CC İÇİYOR BİR SEFERDE AMA BİBEROU AĞZINDAN ÇEKİNCE AĞLIYOR SİZCE AZ MI GELİYOR AMA 120 LİKLE EN FAZLA 1,5 SAAT DAYANIYOR SONRA YİNE İSTİYOR HELE BEN EVDEYKEN SÜREKLİ MEME İSTİYOR SAAT BAŞI SİZİNDE ÖYLEMİ, ÜÇ SAATTE BİR BESLİYORUM DİYENLERE HAYRANIM NASIL BAŞARDINIZ
HAFTADA BİR KAKA!!! Kizlar ben sadece anne sutu veriyorum bebegim haftada 1 kere kaka yapiyor ek gidaya gecince ne yspacagimi bilmiyorum hic:-( :-( bu hafta sunu deneyecegim kendim ishal yapici seylerle beslenecegim kayisi incir erik kurusu aldim bunlari oylece yersem mi daha cok ise yarar komposto yaparsam mi???? Ne yiyeyim başka??? Bu ise yaramazsa haftaya sut urunlerini tamamen kesecegim sut slerjidindrn suphelenmeye bsdlsdim sut _slerjisinde ya ishal ya kabiz oluyormudbebekler benimki once ishaldi hep dimdidehep kabiz BEBEGİ DUT ALERJİSİ OLUP İSHAL YS DA KABİZLİK CEKEN VAR Mİ???
Birkaç gündür böyle evet. Eşim lodostan olduğunu söylüyor. Yetişkenler üzerinde bile çok etkisi var lodosun.iyor gibi geliyor hep gezdirin beni kucakta diyor.... SİZİNKİLERDE ZAMANİNİN COGUNU MİZİRDANARAK Mİ GECİRİYOR KİZLAR?? Bu durum bdnde surekli bir stres oluşturuyor.Acaba nir derdi mi var diye surekli dusunuyorum????
Bizde bu testlerin hiçbiri yapılmadı. Gaita tahlili yapıldı.. Ya anlamıyorum bu bilim değil mi? Sabit bir iki test ile ortaya çıkmıyor mu? Neden her doktor farklı test yapıyor... Canım İstanbuldaysan hangi doktor olduğunu bana mesaj atabilir misin?Ben pek inanmasam da benim ogluma da sut alerjisi dendi su an hicbir sut urunu tuketmiyorum(biskuvi cikolata gibi icinde sut tozu olan seyler de dahil). Bizde kabizlik falan olmadi. Genelde hep ishal gibi sanirim anne sutu aldigi icin. Sut alerjisi ne deri testinde ne de kanda yapilan alerji testinde cikmadi. Sadece gastro bolumunden istenen hemogram testinde ezinofil(eo%) diye bi deger var normalde 0-4 arasi olmasi lazimken oglumda 8.6 cikti. Alerjik durumlarda bu deger yukselirmis. O degere bakilarak muhtemelen sut alerjisi dendi.
Bizde bu testlerin hiçbiri yapılmadı. Gaita tahlili yapıldı.. Ya anlamıyorum bu bilim değil mi? Sabit bir iki test ile ortaya çıkmıyor mu? Neden her doktor farklı test yapıyor... Canım İstanbuldaysan hangi doktor olduğunu bana mesaj atabilir misin?
sebamed bebek yüz kremi on numara nemlendiriyor :)Merhaba arkadaşlar bizim bebeğimiz 4 aylık oldu alın ve yanak bölgesinde kuruluk ve kızarıklık oluşuyor dr hipokort verdi en fazla üç gün sür dedi tekrarlıyo problem bilgi ve tecrü;esi olanlar bana yardımcı olun lütfen
Bizde kusma yok mesela çok şükür.. Çok canımı sıkıyor bu durum. Ek gıdaya başlatmadı bizi bu nedenle ama 1ay sonra başlayacak. Ne yoğurt ne peynir veremicem... Size de çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce geçerAnkarada yaptirdim canim ya zaten hemogram testinin icinde bakiliyo o degere. Heryerde yaptirabilirsin.Ben surekli kusuyo diyince once gastro gorsun demislerdi. Bizde de gaita da gizli kana bakildi her sey normal cikti o deger haricinde
Merhaba ben de ağustos annelerindenim, kısaca bahsedeyim, ben her pazartesi işe gittim son bir aydır, hafta sonları yanmasın diye izinden, kamuda olduğum için öğle arası eve geldim, saat 10.30-11 gibi isyerinde sütü sağıp dolaba koydum, eve giderken götürüp buzluğa attım, benim oğlum 5 aylık ve bir seferde 100-120 ml içiyor, kv saat 11 gibi bir kez biberon verdi, biberonu doğduğundan beri haftada bir kez kullandım ben genelde, hem alışsın, hem dışarda olduğumda aç kalmasın diye buzluga da bir kac poşet süt koydum ki hazırda bulunsun ihtiyaç durumunda kullanmak için, yarın işe başlıyorum, tek seferde sütü dolabın alt kısmına koy, yarısını ılıt içir, doymazsa devamını da ılıtırsınız, benim oğlum genelde 3 saatlik periyotlarda süt iciyor, işe gidince de ona sadık kalmaya calışıcam, senin de düzenin vardır, ona göre hareket edersin, bir kaç gün bocalama olur sonra alışırsın düzenine, ama mutlaka ne kadar ayrı kalacaksan sütünü sağ hep, önceki sütle yeni sağdıgını da esit ısılarda olmadığı sürece birleştirme
Çok teşekkürler cevabınız için.ilk hafta çok zordu hep beni aradı meme aradı ama sonra alıştı, ben bakıcıyı işe başlamadan iki hafta önce başlattım bebeğim ona alıştı böylelikle, ben sabah 8 de emzirip evden çıkıyorum sonra işyerinde saat 11 gibi sağıyorum birde 2-3 arası sağıyorum sütümü yaklaşık 200-250 cc kadar oluyor, işyerinde buzdolabı var alt tarafa koyuyorum eve gidincede buzdolabına alt tarafa koyuyorum ertesi gün içiyor, yani bugün sağdığımı yarın bakıcı içiriyor, cuma günü sağdığımıda buzluğa atıyorum pazar günü gece aşağı indiriyorum çözülüyor pazartesi içiyor, ben geceleride kalkıp sağıyorum çünkü sütüm az, eğer sağdığım süt yetmezse mama içiyor en fazla bazen yetiyor hiç içmiyor, doktoruma danıştım bugün sağdığını yarın bakıcı içirebilir dedi tabi buzdolabında saklanmak koşuluyla. birde ben sütü biberona sağıyorum ya onda ısıttırmıyorum mesela başka biberona içeceği kadarını (mesela 90 lık) aktarıyor bakıcı onda ısıtıyor çünkü ısıtıp tekrar içiremezsin kalanını, içeceği kadarını ısıtman gerekli. Biberona alışıpta beni bırakmadı çok şükür hatta hasretle atlıyo mememe oğluşum o yüzden üzülme seni özleyecek ve memene dayanıp uyuyacak, bu duygu her ne kadar her sabah giderken senin içini parçalasada..... sütüm zaten azdı işe başlayınca evet daha da azaldı ama elimden geldiği kadar direnecem, çok sıvı tüketmeye çalışıyorum geceleride kalkıp sağıyorum, mesela oğlum gece uyanıp sağ göğsümü emip uyursa solu sağıp uyuyorum, rutinim böyle çünkü sütüm azalıyor.... sormak istediğin başka şey olursa sor canım bir aydır başladım ben malesef çalışıyorum
eğer sütü dondurup tekrar çözdürdüysen ısıttığın sütü oda sıcaklığında da olsa tekrar verme bence sonuçta donup çözülerek zaten bir işlemden geçmiş oluyor, ama benim gibi hiç dondurmadan bir gün sağıp ertesi gün içiriyorsan üç saat kalabilir diye biliyorum. yinede bu konuda net bir bilgim yok doktora sormak lazım bunu canım. birde diğer yorumunda okudum iki göğsümden 125 cc çıkıyor demişsin, bence iyi bir rakam zaten emmekle sağmak çok farklı mesela sağdıktan sonra bebişini emzirirsen sütünün hala varolduğunu görürsün oysa sağmaya kalksan çıkmaz ben denedim bunu. bebeğinin ağzı her pompadan kuvvetli çünkü annesi :) bende 8 -4:30 çalışıyorum malesef yani uzun bir süre ama biberona alışmadı korkma bence alışmaz yine sen gidince seni emer, birde doktorum 4,5 ayında yani on beş gün sonra bizi ek gıdaya geçirecek "madem mama yiyor mama yerine bir öğün yemiş olur" dedi seninki ne kadarlık bilmiyorum ama belki erken başlarsan ek gıdaya (tabii ki doktor kontrolünde) mama desteği olmadan sütün bebişine yeterçok teşekkür ederim cevabınız için.ben de biberon verdim ara ara alışsın diye işe başladığımda annem zorlanmasın diye.biberonu alıyor ama 8:30 6:30 arası çalışıyorum bu çok uzun bir süre ve haftanın 4 günü bu şekilde sadece biberon alacak çok korkuyorum beni emmekten vazgeçerse diye.normalde bebeğimi 2 saatte bir besliyordum ama şimdi işte 3 saatte bir iki memeyi de sağıyorum 125 cc çıkıyor .8:30,11:30,14:3030 da sağmış olacağım toplam 500ml süt sağmış olacağım bugün .yarına sadece bunları verdireceğim buzluktakileri değil bakalım işte olduğum sürede sağdığım süt tam geliyor mu yoksa hergün buzluktaki depomdan almam gerekiyor böylece anlayacağım sütüm yetecek mi yetmeyecek mi.inş. yeter.
Çok teşekkürler cevabınız için.
ben de sağdığım sütü süt poşetlerinde saklıyorum annem ısıtacağı zaman biberona koyar diye düşündüm.ısıtıp kalanını tekrar ısıtmadan verebilir miyiz dışarıda 3 saat dayanıyor diye biliyorum ?yani oda sıcaklığında olacak ısındıktan sonra onu versek rahatsız eder mi acaba?
ayrı sıcaklıklardaki sütleri karıştırmayacağım.çok sağ olun yazdıklarınız çok yardımcı oldu.Allah razı olsun.İnş. çok sütümüz olur.
Aynen o kadar zor ki. Sutum azaldi kalitesiz beslenmekten. Elimi neye atsam icinde ya sut tozu var ya peynir alti suyu. Mama destekli gidelim dedik. Pregomin mama verdiler icemedi ictigi sutu de kustu. Nasilmis tadi diye bakiyim dedim kuzumun kustugu kadar var. Tadi da kokusu da berbat. 4ay 6gunluk benim oglum da yavas yavas baslarim yogurtla diyodum o da hayal oldu. Tekrar olcturecem o eo denen degeri belki de o an icin oyle cikti ben de bosuna ugrasiyorum diyetle falan.Bizde kusma yok mesela çok şükür.. Çok canımı sıkıyor bu durum. Ek gıdaya başlatmadı bizi bu nedenle ama 1ay sonra başlayacak. Ne yoğurt ne peynir veremicem... Size de çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce geçer
Bana yumurta, dana eti kuruyemişi de yasakladı. Mutlaka bol bol su iç ve proteinli sebzelerden ye. Yeşil yapraklı sebzeler özellikle. Sen söyleyince geçen yapılan kan tahliline baktım. Eo bakmış. Eo yüzdesi 5.7% ,değeri 0.98 gözüküyor, yüksek demiş değerine ama yüzdesi 0-6 normal yazıyor.Aynen o kadar zor ki. Sutum azaldi kalitesiz beslenmekten. Elimi neye atsam icinde ya sut tozu var ya peynir alti suyu. Mama destekli gidelim dedik. Pregomin mama verdiler icemedi ictigi sutu de kustu. Nasilmis tadi diye bakiyim dedim kuzumun kustugu kadar var. Tadi da kokusu da berbat. 4ay 6gunluk benim oglum da yavas yavas baslarim yogurtla diyodum o da hayal oldu. Tekrar olcturecem o eo denen degeri belki de o an icin oyle cikti ben de bosuna ugrasiyorum diyetle falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?