2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Dün mızmızlanıp duruyordu kızım akşam biraz ateşi çıktı 37.9 oldu en fazla bide çok emdi kustu gece nöbetteydim şimdi de 37.4 biraz daha iyi ama hapşuruyor ve biraz genizi dolu gibi hasta mı ettim çocuğu ne yapsam faydası olur

ıhlamur veriyor musun

ıhlamur veriyor musun
Dün bi kaç kaşık içirdim çok rahatlamıştı ama üstüne çok emip kusunca tekrar vermedim ek gıdaya geçmedik sadece anne sütü alıyor ama ıhlamur bi iki kere verdim çokta seviyor şimdi 37ye indi ateşi kaç olması normal?

Masallah bebisine bnmki 4, 5 aylik hala donmuyo bide asi biraz ates yapmisti benim kiza cok da huysuzlanmisti iki gun ama insallah seninki cokvrahat olur

Merhaba anneler, ben de eylül annelerine elimden geldiğince yazmaya çalışacağım, oğlum eylülde doğması gerekirken ağustosta katılınca o başlığa yazmıştım, şimdi buradan devam edeceğim:) beni tekrar aranıza alınız:)) fakat hamileliğimde gördüğüm isimleri sevgikelebeği, fpamuk şu an hatırladıklarım onlar göremiyorum yoklar sanırım:))

benim oğlum 5,5 aylık ama hala dönme ile ilgili çabası yok, zaten yüzüstü yatmayı sevmiyor, yatırınca kıyameti koparıyor, onun etkisi de var sanırım

kızlar sormak istediğim bir soru var, yoğurt yapmak istiyorum ama AOÇ günlük süt aldım denedim olmadı, tutmadı, sek günlük süt aldım o da tutmadı, açık sütte denemedim fakat, bakteriyel bir durum olur diye tereddüt ediyorum onda da, siz nasıl mayalıyorsunuz, tutuyor mu, ne kadarlık mayalıyorsunuz, makinede mi küçük kaplarda mı? kaç saat tutuyorsunuz? fırında, kalorifer peteğinde, örtüye sararak?

37 nolmal bence doktor bize 38,5 olursa ilaç verin demişti ben dayanamayıp 38 de vermiştim çünkü biz merkeze 2 saat uzaktayız bişey olurda yetişemem diye korkmuştum ama 37 bence normal bir ısı, bizde ek gıdaya geçmedik ama ben 2. ayından beri ıhlamur rezene veriyorum günde 10 cc falan gayetde severek içiyor sorun olmadı

Masallah bebisine bnmki 4, 5 aylik hala donmuyo bide asi biraz ates yapmisti benim kiza cok da huysuzlanmisti iki gun ama insallah seninki cokvrahat olur
sağol canım peki bu el emme işi hala devam ediyormu sende ,bizimki şapur şupur :)

annem bardakta mayalardı hatırlıyorum, ben henüz denemedim ama açık süt alıp kaynatırdı bardakta mayalardı günlük olarak yiğenime bakarken öyle yapardı, sanırım 8 saat sarılı tutardı sonra buzdolabına koyardı ama hemen aynı gün değil bugün yaptığı yoğurdu buzdolabına koyardı 2 gün sonra yedirirdi daha kıvamlı oluyordu

Aynen canim ve o kadar hareketliki normalde. Surekli kafayi kaldiriyo beni kucakta gezdir. Ya kizlar bisey sorcam kiz bebekleri ne zaman yurutece koycaksiniz alti aylikken falanmi
yediden önce koymayı düşünmüyorum malum kalça gelişimi için riskliymiş yinede doktora danışmak lazım

bizinki dogdugundan beri yüz ustü yatıyor ama ayaklarıya popoyu kaldırıyo yalnız kolunu açıyor kolunu kenara alsa belki dönecek ama açıyor kolunu dönemiyor. bende kolunu kenara alıyorum bak böyle döneceksin diye gösteriyorum ama gene tık yok. gerçi yavrum hastalıktan kurtulamadıki dönmeye sıra gelsin

Aynen canim ve o kadar hareketliki normalde. Surekli kafayi kaldiriyo beni kucakta gezdir. Ya kizlar bisey sorcam kiz bebekleri ne zaman yurutece koycaksiniz alti aylikken falanmi
yürütec zararlı diyorlar aslında ama bende tam olarak bilmiyorum emeklemeye başladıgında yürütece koyuyorlar galiba

Ben bebeğe mayalamitorum simdi ama büyük yoğurdu elimi hafif yakacak halde çok az 5 kg ya 1 çorba kaşığı gb mayalayip fırına koyuyorum ağzı açık oluyor katı olsun diye hatta. 5 saat sonra bakıyorum eğer sallanmiyirsa buzdolabına atıp ertesi gün mümkünse yiyorum. Az maya az mayalanma süresi yoğurdu tatlı yapıyor buzdolabında bekletme de taş gibi
Bebise de avent bardak vardı onda bi çay kasigiyla mayalayip kalorifer üstünde sallanmayana kadar bekletirdim ama ağzı kapalı olarak. Sarmazdim bile. Ben günlük süt kullanıyorum ama burada köylü pazarı var teyze yle iyi anlaşıyoruz kaç kg istersem veriyor hatta yem bile vermiyor yayiyormus hayvanı güveniyorum yani. En önemlisi güveneceğin yer bulmak.

allah şifa versin kuzuma, kimi bebekde dönmüyor direk emekleme sürünme safhasına geçiyor yani seninkide poposunu kaldırıyorsa çabuk ilerleyecek demekki bizimkindede hiç öyle bir çaba yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…