Masaallah sübhannnursedeğmesin ct: 40393821 .!.:kızlar bugün yedi aylık olduk biz. boyunu ve kilosubmiycembebeğim desteksiz oturuyor artık. bir de fıtı fıtı emekliyor. yürütece hiç koymadım. yeree kafayı oraya buraya vurması daha keyifli. anne mama diyor, baba cici de diyor. ha üç dişi çıktı bile bu arada. ek gıda ne versem yiyor zaten e malum dişleri var artık doktor çok beğendi. yaşında çocuk gibi dedi. maşallah kuzuma
kızlar bugün yedi aylık olduk biz. boyunu ve kilosunu demiycembebeğim desteksiz oturuyor artık. bir de fıtı fıtı emekliyor. yürütece hiç koymadım. yeree kafayı oraya buraya vurması daha keyifli. anne mama diyor, baba cici de diyor. ha üç dişi çıktı bile bu arada. ek gıda ne versem yiyor zaten e malum dişleri var artık doktor çok beğendi. yaşında çocuk gibi dedi. maşallah kuzuma
Maşallah nazar degmesin canım benim kuzumda emeklemiyor anne baba diyor bilinçsiz şekilde dişte yok :))) bugun ayaklarını agzına aldı hayretle baktım hergunleri ayrı güzelkızlar bugün yedi aylık olduk biz. boyunu ve kilosunu demiycembebeğim desteksiz oturuyor artık. bir de fıtı fıtı emekliyor. yürütece hiç koymadım. yeree kafayı oraya buraya vurması daha keyifli. anne mama diyor, baba cici de diyor. ha üç dişi çıktı bile bu arada. ek gıda ne versem yiyor zaten e malum dişleri var artık doktor çok beğendi. yaşında çocuk gibi dedi. maşallah kuzuma
bizimkide ayak hastası :)) emeklemiyor henüz ama bi iki saniye poposunu kaldırıyor azcık, bizimki anne baba demiyor aguda takıldı :))))Masaallah sübha
Maşallah nazar degmesin canım benim kuzumda emeklemiyor anne baba diyor bilinçsiz şekilde dişte yok :))) bugun ayaklarını agzına aldı hayretle baktım hergunleri ayrı güzel
öyle bi düşünceyle hareket etmek annelikle alakalı olamaz zaten. hepimiz bebeklerimiz sağlıklı şeyler yesin diye savaş veriyoruz. zayıf olsun ama dinç ve sağlıklı olsun, ileriki dönemlerde kilo malesefki türlü problemleri her bebek farklı oluyo valla arkadaşım bebeğine mama takviyeli gitti ek gıdada ne verse yiyo ama zayıf bile diyebiliriz bizimki sadece emdi ek gıdada öyle herşeyi yemez ama boyu kilosu maşallahı var bazıları çabuk yakıyor demekti onlarında bi metabolizma düzeni var sonuçta
bizimki tam oturamıyor henüz, bi kaç dk sonra yana düşüyor :) çok sevimli :))) bende emekleyenlere bayılıyorum ama emekleyincede ayrı dertleri olacak sürekli korumak lazım. bizde iki diş var üçüncüyü beklioruz aman diş çok zor ya ne kadar geç o kadar iyi hiç uyku düzeni kalmıyor çok zorladı bizimkini 4. ayda ilkini çıkardı 5. ayda diğeri şimdi üstler şişmişOooo maşallah bebişlereBizde ne diş var ne konuşma nede emekleme Tek aktivitemiz oturmak ha bide sırtüstü yatarken eliyle yerden destek alıp oturur pozisyona geçiyo. Biran önce emeklesin istiyorum bayılıyorum bebişlerin o hallerine
canm onerwn 15 dakka oneriyor onermyen onermiyor . okadar burda kullanmis olan varki yurume bozuklugu gelisim bozuklugu hoc birinde gormwdim. herkwsin kendi tercihi secimi ozgur. nese . benm bebek erkwn yapio hersei cunku ayin basinda dogdu die sanirim . benmkide ole kocaman cikmafi disi kisa daha burdan foto yuklemeyi bilmiyorum. damaklari kabarsi daha alttakiler adam akilli cikmadan . alttakiler uc vermesi 1 ayi buldu yaaaYürüteci hangi doktor tavsiye ediyor merak ettim hem kaslarının gelişimini engelliyor hemde yürüme bozukluğuna sebep oluyor. Canım 4 diş nasıl birden çıkarıyor tek tek sıralı çıkar dişler Allah yardımcın olsun eğer hepsi aynı anda çıkarsa bir ayda zor geçer çıkınca dişlerinin fotosunu yollarmisim benim kızın tek disi bir aydır küçücük duruyor seninki herşeyi önceden yapıyor neler yapiyorsun bebeginle bir günün rutini anlatırmisin varsa eksiğimiz tamamlayalim
Bu arada fazla zorlayipda inatlasma olmasin diye 3 4 gundur ara verdim hicbisey vermiyorum acaba dogrumu yapiyorum
herkesin doğrusu kendine arkadaşım ama anneler bence bebeği için en doğruyu biliyor hissediyor. yemek istemiyorsa istemiyordur. 9 aya kadar tatma dönemi tüm doktorlar da bunu söylüyor zaten. illa yemek zorunda değil. ben canım ne zaman neyi isterse veriyorum. bazen tavuk suyu çorba, bazen sebze püre, bazen meyve püre bazen suyu bazen yumurta. ama vazgeçilmezimi yoğurt yahut kefir. çünkü bebeklerin bağırsak florasını bozmadan katı gıdaya geçiş yapmak çok önrmli .6 aylık iken başladım ben. 6.5 aylık olana kadr tükürdü. 6.5 aylıkken birden mama sandalyesinden beim elimdeki kaşığımı çekti ağzına götürdü ve yuttu :) kendi geçmeye karar verdi yani. zorlamaya yahut aceleye gerek yok. kendi zevkleri de var sonuçta. herşeyi denedim diyebilirim bu mevsim sebzesi meyvesi. bir de kabızlık yapmasın diye sık sık kuru kayısı ,erik yahut hurma incir falan veriyorum bazen kemiriyor elinde bazen suya koyup çıkan suyu veriyorum.Arkadaşlar herkese merhaba,
Ben de 2014 Eylül annesiyim, bugüne kadar vaktim oldukça sizleri takip ederek sayenizde kafama takılan birçok şeyi öğrendim. Öncelikle bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim:) Ama şuan aşamadığım bir sorunum var ve sizlerden fikir almak istiyorum. 6,5 aylık bir kızım var bugüne kadar sadece anne sütü ile beslendi yaklaşık 1 aydır ek gıdaya alıştırmak için uğraşıyorum ama bir türlü başaramadım. Ağzını açmıyor zorla verirsem atıyor yada ağlamaya başlıyor hatta bazılarını kustu (sebze püresi ve elma püresi) zorla verebildiğimde bir iki çay kaşığını geçemiyor. Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı yada ben mi biryerde hata yapıyorum ne yapacağım bilemiyorum(
Seni çoooook iyi anlıyorum bizim geçişimizde baya sancılı olmuştu meyve dışında hiçbirini kabul etmemiştiArkadaşlar herkese merhaba,
Ben de 2014 Eylül annesiyim, bugüne kadar vaktim oldukça sizleri takip ederek sayenizde kafama takılan birçok şeyi öğrendim. Öncelikle bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim:) Ama şuan aşamadığım bir sorunum var ve sizlerden fikir almak istiyorum. 6,5 aylık bir kızım var bugüne kadar sadece anne sütü ile beslendi yaklaşık 1 aydır ek gıdaya alıştırmak için uğraşıyorum ama bir türlü başaramadım. Ağzını açmıyor zorla verirsem atıyor yada ağlamaya başlıyor hatta bazılarını kustu (sebze püresi ve elma püresi) zorla verebildiğimde bir iki çay kaşığını geçemiyor. Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı yada ben mi biryerde hata yapıyorum ne yapacağım bilemiyorum(
kesinlikle zorlamanı tavsiye etmem. bi tanıdığın başına gelmişti. bebeğe zorla yedirmişti sonra hiç yemedi doktora götürdüğünde ise bu bebek yemeğe küsmüş nasıl yemek yedirdiniz demiş. bu sadece onun bebeğine olmaz bizim bebeklerimize de olabilir. anne sütü alıyorsa bence az az alışsın zorlama hiç.Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim içim biraz rahatladıİçimden gelen kızımı zorlamamak kendi kendime diyorumki herhalde hazır değil hazır olduğu zaman alışır diye düşünüyorum ama eşim, annem ve çevremdekiler beni strese sokuyorlar bu çocuk neden yemiyor, yemesi gerekiyor eğer vermeyi başaramazsan ileride hiç yemez gibi laflar duymak beni geriyor sağlık ocağındaki hemşirede zorla vermen gerekiyor yeni tatlara alışması gerekiyor dedi ama zorlayınca ağlıyor bende dayanamıyorum neyse bu ay doktora kontrolünde soracağım bakalım doktorumuz ne diyecek. Bu arada bizim doktor 6. ayda göz muayenesi ve kan tahlili var demişti ama ben geçen ay götürmedim kan alacakları için 7. aya erteledim çünkü aşıda çok ağladı bende aynı tramvayı üst üste yaşamasın diye erteledim. Göz muayenesi yaptıran var mı neye bakıyorlar sadece göz kaymasına mı bakıyorlar? Birde benim kızım hiç uyumuyor en uzun uykusu 40 dak geceleri kaç defa kalkıyorum artık hatırlamıyorum bile uykusuzluktan yorgunluktan 28 kilo verdim hamilelikte 22 kilo almıştım
evet haklisin bende zorlamak istemiyorum. Anneme sorarsan seni yere yatırıp zorla yedirirdim sende öyle yapmalısın diyor. Çocukluk zamanındaki annemin zorlamalarını hatırlıyorum nefret ederdimkesinlikle zorlamanı tavsiye etmem. bi tanıdığın başına gelmişti. bebeğe zorla yedirmişti sonra hiç yemedi doktora götürdüğünde ise bu bebek yemeğe küsmüş nasıl yemek yedirdiniz demiş. bu sadece onun bebeğine olmaz bizim bebeklerimize de olabilir. anne sütü alıyorsa bence az az alışsın zorlama hiç.
Benim sıpamda hiiç yemek iatemiyor. Ben de zorlamıyorum. İstemiyor derken 1tatlı kaşığı kadar bile yemez. Geçen gün annem bi tanıdığın çocuğuna ekgıda verirken hemen ardından su verdiğini söyledi. Denedim. En azından 1 çorba kaşığına yaklaştık böylece. Çünkü oğlum yutarken zorlanıyor hemen midesi bulanıyordu. Bi kaşık ekbesin bi kaşık su vererek biraz daha fazla yemesini sağladım. Yani sonra su vermek yerine yemekle birlikte verdim.evet haklisin bende zorlamak istemiyorum. Anneme sorarsan seni yere yatırıp zorla yedirirdim sende öyle yapmalısın diyor. Çocukluk zamanındaki annemin zorlamalarını hatırlıyorum nefret ederdimşuanda da çok yemek seçen biriyim bunun o yıllarla ilgisi var mı bilmiyorum
Suyla vermeyi de denedim olmadı:) benimki hiç ağzını açmıyor hatta kaşığı görünce hızlıca kafasını sağa sola sallıyor ama sadece su verirsem susamış olursa alıyorBenim sıpamda hiiç yemek iatemiyor. Ben de zorlamıyorum. İstemiyor derken 1tatlı kaşığı kadar bile yemez. Geçen gün annem bi tanıdığın çocuğuna ekgıda verirken hemen ardından su verdiğini söyledi. Denedim. En azından 1 çorba kaşığına yaklaştık böylece. Çünkü oğlum yutarken zorlanıyor hemen midesi bulanıyordu. Bi kaşık ekbesin bi kaşık su vererek biraz daha fazla yemesini sağladım. Yani sonra su vermek yerine yemekle birlikte verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?