Allah gönlüne göre versin ama insan kendini bir şekilde bazen şartlıyabiliyor. böyl böyle oldu erkek olcak diye. ne kadar kız olmasını istesende doktordan kız dediğini duyunca bu güne kadar inandığım farklı olduğundan sevinemiyosun karışık duygular içinde oluyosun. bi süre sonra Allah istediğimi verdi neden sevinmedim diyosun. bende çok merak ediyorum bu dediklerinden sonra bebişinin cinseyetini ama bu cinsiyet meselesi çok canımı sıkıyor. ilki kız benim şimdi ilki kız diye etrafımdaki herkez erkek olacak diyor. benim için farketmez hayırlı olsun diyorum ama bu fikri bana empoze etçekler diyede korkuyorum. neden insan hamile bir bayan gördüğünde tahmin yürütme gibi bir hisse kapılırki anlamıyorum. ben hiç yapmam çünki.
valla seninkini merak ettim söle tamammı banada.
Haydin bakalımmm. Senin de gözün aydın.
Iyi cok sukur canim bi annisden daha guzel haber aldik.cok sevindim.Allahim saglkkla kucagimiza almayi nasip etsin
hadi gözünaydın..
hıh aferin sana :13:
sevindim kızlar.. gözleriniz aydın olsun.. çok şükür görmüşsünüz bebeğini..
canım durumuna üzüldüm. Rabbim sabırlar versin,seni yalnızlığa uğratmasın hiç inş.. evladını da hayırlı salih evlat etsin.. yaşlarımız neredeyse aynı senle,eşlerimizin de. bizim 2. çocuğumuz olacak bu. yine de erken değil geç kaldınız diye kv baskı yapıyodu bize.. acaba eşin annesi vefat edince kime tutunacak, kim tesellisi olacak? kendi kimliğini geliştirememiş insanlar, aslında hep annelerin yüzünden oluyo.. eminim anne bebekliğinden itibaren tüm otoritedir,evde baba da siliktir. ondan hep annenin dediği yapılmıştır. bir insanın egosunu tatmin etmek uğruna bir aile parçalanıyor.. anneliğin ne kdr önemli olduğu da anlaşılıyor buradan..
geçmiş olsun canım..sen nereye taşınıyon? biz 2 hafta içinde taşınacaz evi dünden beri toplamaya başladım. oğlumla hamilelikle yardım eden de yok ama çok şükür eşimi razı ettim yarın geliyo.. evde eşimin kuzeni kalıyo.. kalacak yeri olmadığı için, ondan dolayı mutfak ve birçok eşyayı kaldıramıyorum,perdeler vs vs..son güne kalacak herşey.. inş bir an önce yer bulur yoksa işim çok zor tam dönemin başladığı hafta her şeyi yapmam gerekecek..
Allahım sabırlar versin.. geçmişler olsun.. Cennette seni bekleyecek bir meleğin var artık.. Rabbim tez zamanda kucağını doldursun..
Canim allahim yardimcin olsun okurken bile goz yaslarina boguldum seni düşünemiyorum zaten inşallah doğacak yavrun sana teselli olur
ne zaman gidiyon halen burdasın?
kızlar bugün hastenden geldim 2 gündür hastanede yatıyorum 10 şubatta yoğu bir kanamayla hastaneye gittik. akşam yemeği hazırlıyordum birden günlük petim çamaşırım pantolonum kan içinde kaldı bardakla boşaltırcasına,neyse acil hasteneye yatış yaptık hemen bebeğin durumu için usg ye girdim atıyordu miniğimi kalbi inanın o anda ki mutluluğu anlatamam .düşük tehtidi dedi dr.um. tuvalete bile kalkmamamı sürgüyle tuvaletimi yapmamı söyledi .2 serum 2 ilaç karışımlı serum 2 iğne ve progesteron aldım.dün sabah yine usg ye girdim bebeğim çok ii kımıldıyo elini gözüne götürüyo falan...sonrasında kanamam azaldı hala damla şeklinde geliyo ama azaldı çok şükür .şuanda evdeyim ve kımıldamadan yatıyorum sadece tuvalete izin var rabbim bizi korudu...çok şükür çok şükür
ilk gebeliğimde ince ince sancılar girerdi, iğneyle çiziyolar gibi vajina boyunca ve rahim içinde olurdu ama hangi haftada başladı bitti tam hatırlamıyorum bunda daha çok gaz sancısı ve adet sancısı gibi ağrılar var.Kızlar sizde vajına girişinde ağrı olan oldumu ? benım sancı gibi gelip giden bir ağrım var , lavaboya gittim değişik bir akıntım yok gelen birşey yok ,
pembe akıntılarım geçtiğinde progestan ı vajınadan kullan demişti doktor dün akşam vajndn kullandım onunla mı alakaka lıdır ?
:))) kendi kızından ne kadar memmunsa artık sanada kız evlat dileyip duruyo demekki. canım öyle düşünme hiç neye şartlanırsan şartlan en fazla 2sn sürer şaşkınlığın sonra geçer gider. banada bir sürü hurafe sayıyolardı erkek diyolardı doktor bile yerleştiği yer vs.. bişeyler saydı genelde erkek olur bu durumda demişti ki bende erkek istiyordum, kız deyince şaşırdım 2sn sonra gözümde pembelerle süslenmiş bi kız canlandı hayaline aşık oldum prensesimin. şimdi yine kız istiyorum ama oğlanada hayır demem:))Bu durumdan ben de çok muzdaribim. Benim ilk bebeğim. Sanırım sağlıkla kucağıma almak kısmet olursa son da olacak. Eşim ikinciyi istemiyor. Durum böyle olunca da annem sürekli her telefonda "Allah kızıma kız evlat versin" diyip durmadan tekrarlıyor. Evet anlıyorum tamamıyle iyi niyetinden söylüyor. Ama şu anda ben o kadar endişeli bir anne adayıyım ki kız olmuş erkek olmuş benim için inanın hiç önemli değil. Tek derdim bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun.
Ben de böyle söyleyip anneme karşı çıkınca ne o sen erkek istiyosun galiba demez mi bide katil olucam yani!! Hayır yani benim annem cahil cüheyla bir kadın da değildir. Bu konuda beni anlamayıp sabit fikir halinde hep aynı şeyi tekrar etmesini aklım almıyor.
Kaldı ki bu kadar kendini ve beni kıza adapte etmeye çalışması da çok yanlış. Sonuçta ben karar vermiyorum içimdeki canlının cinsiyetine. Allah ne yarattıysa o, erkek olursa şok mu olucaz. Onlara oğlum olacağını söylediğimde kimsenin sevinmediğini mi düşünücem, herkese gıcık mı kapıcam.
İşte kafamda deli sorular :)))
hamileyken yapılıyor o aşı ama son aylarda yapıyorlardı, şimdi olurmu olmazmı bi doktora danışmak lazım cnm.kizlar hamileyken tetanoz asisi oluyoruz ya ben dozlara devam etmistm 4.dozu 14 subatta olacak ama smdi hamileym asi olmak sorn olur mu? Doktora da gitmedim ki soraym bulundugum ilcede kadn dogumcu yok 3 haftadan önce de gidemem.Bilgisi olan vardir insallah aranizda
hazırlarda hem koruyucu oluyor hemde bol bol şeker gereksiz kilo alırsın. yanına 1 şişe al göz önünde olursa gördükçe aklına gelir içersin tadıyla ilgili bi sorun varsa içine limon gibi bişiiler katabilirsin yada ayran falan yap.Kizlar ne kadar dikkat etsem de gunde ictigim su bir ltyi bulmuyo.napmam lazim bilemedim.acaba hazir meyve sularından icsem bi zarari olur mu dogal degil yaaa bilemedim
hoş geldin canım, zorunlu mu bu? zaten takip eden bi doktorum var. birde kendi semtimizdeki bu internetten çıkanamı bildirmeliyiz yoksa herhangibi aile hekimi olur mu? bizim semptteki sağlık ocağı çok kalabalık oluyor devlet hastanesinde bi aile hakimine gidiyorum troid şeker bütün testlerimi yaptırıyor gerekirse endokrine sevk ediyor falan normalde 5 günden önce randevu bulamadığım doktora 5dkda ulaşıyorum böylece. geçen ay hcg dahil bütün testlerimi yaptırdı yani biliyo hamile olduğumu yetmez mi?Slm hanimlar
bende araniza yeni katiliyorum. suan 9. Haftadayim. ikinci bebegim olacak insallah.diger bebegim daha 8 aylik biraz erken oldu ama hayirlisi :) gecen yil bu zamanlar yine hamileydim. normal dogum yapmistim.bilgilerim cok taze anlicaginiz.umarim sizlere de yardimci olurum az cok bildiklerimle.
Malum ikili test zamani geliyo ben yaptirmicam digerindede yaptirmamistim. birde bilmeyen arkadaslar varsa saglik ocagina aile hekiminize gebe oldugunuzu bildirmeniz gerekiyor her ay sizi takip ediyorlar
Canimmm cok gecmis olsun sukurler olsunki bebisimiz sana sımsıkı tutunmus dikkat et kendine hic kalkma yerinden
canım geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bişey yaşamassın...
Canim kacinci haftandasin??
Canim 4 teydi randevum zaten telefondan girdim
Coksukur hersey yolunda bebegimkipir kipirdi teyzeleri eller bacaklar ayni oynuyordu. Ense kalinligimi 1,8 cikti doktorumuz cok iyi dedi. Allah sizlere de guzel sonuclar nasip etsin
Cinsiyet belki diil hala :) yorumdada bulunmadi doktorum ben de sormadim
Pet şişeye doldur , ve bitirmem gerekiyor die şartla kendini eğer mide bulantın yoksa ,
Ayran yap cacık falan , ohhh ye iç bunları inşalah şifa olur ...
canım içine limon sıkmayı denedin mi.
hazır meyva sularından gereksiz kalori alırsın. onun yerine ayran yapsan mesela.
yada az şekerli limonata.
kızlar bugün hastenden geldim 2 gündür hastanede yatıyorum 10 şubatta yoğu bir kanamayla hastaneye gittik. akşam yemeği hazırlıyordum birden günlük petim çamaşırım pantolonum kan içinde kaldı bardakla boşaltırcasına,neyse acil hasteneye yatış yaptık hemen bebeğin durumu için usg ye girdim atıyordu miniğimi kalbi inanın o anda ki mutluluğu anlatamam .düşük tehtidi dedi dr.um. tuvalete bile kalkmamamı sürgüyle tuvaletimi yapmamı söyledi .2 serum 2 ilaç karışımlı serum 2 iğne ve progesteron aldım.dün sabah yine usg ye girdim bebeğim çok ii kımıldıyo elini gözüne götürüyo falan...sonrasında kanamam azaldı hala damla şeklinde geliyo ama azaldı çok şükür .şuanda evdeyim ve kımıldamadan yatıyorum sadece tuvalete izin var rabbim bizi korudu...çok şükür çok şükür
Aramiza Hoşgeldin canim:))Slm hanimlar
bende araniza yeni katiliyorum. suan 9. Haftadayim. ikinci bebegim olacak insallah.diger bebegim daha 8 aylik biraz erken oldu ama hayirlisi :) gecen yil bu zamanlar yine hamileydim. normal dogum yapmistim.bilgilerim cok taze anlicaginiz.umarim sizlere de yardimci olurum az cok bildiklerimle.
Malum ikili test zamani geliyo ben yaptirmicam digerindede yaptirmamistim. birde bilmeyen arkadaslar varsa saglik ocagina aile hekiminize gebe oldugunuzu bildirmeniz gerekiyor her ay sizi takip ediyorlar
Ayy supersin yaa bende normal istiyorum ama açıkçası korkuyorum.yuruyuse de baslicam da karnim sismeye baslayinca mi baslasam:)) bu aralar kasik agrim var da cok ayakta kalinca kötü oluyorumBen normal dogum yapmak icin hergun 1 saat yurudum oglum 38+1 de dogdu. ve kolay bi dogum oldu acilmam cok hizli oldu ve buna yurumeye bagliyorum.sanci siddetlenince tirstim biraz epidural fln istedim ama gec kalmistik :) buda ins normal dogum olur
Canım sağol. Bebek doğunca onlara göstermeyeceğim, çünkü haketmiyorlar. Bu bebeği aldır dedikten sonra bir de onları ödüllendirir gibi babannesi babası diye göstermeyeceğim. Çünkü iyice çirkinleştiler maddi konularda da yardım etmiyorlar zaten. Kalbimin sesini dinliyorum ve bunları söylüyor.
Bebek doğunca da bir çok sıkıntı çıkarıp, moralimi bozacaklar, allah korusun sütüm falan kesilirse çok kötü olur.
En doğrusu bu, eşşeğe semer giydirsen eşşek yine aynı eşşek ne yazık ki.
Doktor bana bağışıklıktan bahsetmedi. Herşey güzel dedi. Testlerin sonucunda negatif yazıyor. Martın başında gideceğim bir dahakine.
Bana ikili test yapalım falan demedi henüz. Herhalde 12. haftadan sonra falan yapılıyor :S
Canım, ne desen haklısın. Senin yerinde ben de olsam böyle hassas bir süreçte bana bunları yaşatan KV'den ve onu dinleyen eşimden nefret ederdim. Boşver sen onları, Allah'a havale et. İlahi adalet elbet yerini bulacaktır.
Senin için ve hepimiz için şu an en önemli şey bebeklerimiz. Onları sağlıkla kucağımıza almak. Gerisi nasıl olsa bir şekilde hallolur.
Allah sana ve bebeğine sağlık versin. O senin mucizen. Ailenin destek olması da süper. Biliyorum çok zor ama kendini bebeğin için üzmemeye çalış. Zamanla herşey yoluna girer.
İkili teste gelince, evet en erken 12. haftadan sonra yapılabiliyor. Bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor ultrasonda. Ve kanda bakılıyor. Kan sonucu birkaç güne çıkıyormuş.
Benim randevum 21 şubatta, gün saymaktayım. İnşallah hayırlı sonuçlarımızı alır, burdan güzel haberlerimizi paylaşırız hepimiz.
Canim 4 teydi randevum zaten telefondan girdim
Coksukur hersey yolunda bebegimkipir kipirdi teyzeleri eller bacaklar ayni oynuyordu. Ense kalinligimi 1,8 cikti doktorumuz cok iyi dedi. Allah sizlere de guzel sonuclar nasip etsin
Cinsiyet belki diil hala :) yorumdada bulunmadi doktorum ben de sormadim
Günaydın kızlar sabah uyandım sol bacagimda aşırı agri var kalktim yururken kasiliyor ve cok ağrıyor. Sizde olan var mi yaaa(
İnş hep böyle huzurlu olursun cnm...Test sonucunun hepsi negatifse bağışıklığın yok demektir..Amin hepimizin inş
İnş güzel haberler alırsın cnm bence bebeğin cinsiyetini öğreneceksin bugün ama hadi hayırlısı
Aile hekimliğine sor cnm.Bağlı olduğun aile hekimini netten arattır telefonla ara
Troid bezin fazlamı çalışıyor acaba?
Ne güzel haber buBende düşünüyorum ama net karar veremiyorum
Bizim çevrede mesela yaşlılar yapılan bi iyiliğin karşısında inş oğlun olur derlerAnnanem de öyle diyo.Hayırlısı olsun diyorum..Kesinlikle erkek yada kız istiyorum diyemiyorum ikisninde kendisine göre özellikleri var..Hayırlısı ne ise o olsun sağlıklı salih evlatlarımız olsun inş..
Bi de isim konusu var..ben yeni evliyken kv ve onun kardeşinin eşiyle oturuyoduk..hiç bebek meseleside yok ortada,kv kardeşinin eşi bebeğin olursa adını şöyle koyarsın böyle koyarsın demişti.bende siz neden koymadınız dedim esprili bi şekilde.Canımızı sıkanlara böyle alttan alttan cevap vermek lazım aslında..
kızlar bana 2 li test icin 6 marta tarh verdi ama 13+2 oluyr bebiş gec kalmış olmuyrz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?