Maşallah ne güzel haberOh, için rahat etmiştir. Darısı başımıza, biz de böyle güzel haberler alalım inşallah!
Cok sevindim canım yaa:)) Allahim bize de boyle guzel sonuc gosterir inşallah
ilk gebeliğimde ince ince sancılar girerdi, iğneyle çiziyolar gibi vajina boyunca ve rahim içinde olurdu ama hangi haftada başladı bitti tam hatırlamıyorum bunda daha çok gaz sancısı ve adet sancısı gibi ağrılar var.
:))) kendi kızından ne kadar memmunsa artık sanada kız evlat dileyip duruyo demekki. canım öyle düşünme hiç neye şartlanırsan şartlan en fazla 2sn sürer şaşkınlığın sonra geçer gider. banada bir sürü hurafe sayıyolardı erkek diyolardı doktor bile yerleştiği yer vs.. bişeyler saydı genelde erkek olur bu durumda demişti ki bende erkek istiyordum, kız deyince şaşırdım 2sn sonra gözümde pembelerle süslenmiş bi kız canlandı hayaline aşık oldum prensesimin. şimdi yine kız istiyorum ama oğlanada hayır demem:))
hamileyken yapılıyor o aşı ama son aylarda yapıyorlardı, şimdi olurmu olmazmı bi doktora danışmak lazım cnm.
hazırlarda hem koruyucu oluyor hemde bol bol şeker gereksiz kilo alırsın. yanına 1 şişe al göz önünde olursa gördükçe aklına gelir içersin tadıyla ilgili bi sorun varsa içine limon gibi bişiiler katabilirsin yada ayran falan yap.
hoş geldin canım, zorunlu mu bu? zaten takip eden bi doktorum var. birde kendi semtimizdeki bu internetten çıkanamı bildirmeliyiz yoksa herhangibi aile hekimi olur mu? bizim semptteki sağlık ocağı çok kalabalık oluyor devlet hastanesinde bi aile hakimine gidiyorum troid şeker bütün testlerimi yaptırıyor gerekirse endokrine sevk ediyor falan normalde 5 günden önce randevu bulamadığım doktora 5dkda ulaşıyorum böylece. geçen ay hcg dahil bütün testlerimi yaptırdı yani biliyo hamile olduğumu yetmez mi?
Canim 4 teydi randevum zaten telefondan girdim
Coksukur hersey yolunda bebegimkipir kipirdi teyzeleri eller bacaklar ayni oynuyordu. Ense kalinligimi 1,8 cikti doktorumuz cok iyi dedi. Allah sizlere de guzel sonuclar nasip etsin
Cinsiyet belki diil hala :) yorumdada bulunmadi doktorum ben de sormadim
Ayy supersin yaa bende normal istiyorum ama açıkçası korkuyorum.yuruyuse de baslicam da karnim sismeye baslayinca mi baslasam:)) bu aralar kasik agrim var da cok ayakta kalinca kötü oluyorum
Canim 4 teydi randevum zaten telefondan girdim
Coksukur hersey yolunda bebegimkipir kipirdi teyzeleri eller bacaklar ayni oynuyordu. Ense kalinligimi 1,8 cikti doktorumuz cok iyi dedi. Allah sizlere de guzel sonuclar nasip etsin
Cinsiyet belki diil hala :) yorumdada bulunmadi doktorum ben de sormadim
günaydınnnnnn ..bugün doktor randevum var
canım hadi gözün aydın ne güzel görmüşsün darısı başına inş. benimde 9 günüm kaldı. bi dahaki ne zamana verdi. kan verdinmi?
OO Güzel bir günn randevu demek bebişi izlemek demekk
evet canım ..bakalım durumlar nasıl .10.haftama giriyorum ,yakında cvs testim var ,ondan korkuyorum ,herhalde bugün gün verir :18:
çok saol canım. Bir daha 16. haftamda gidicem. Kan vermedim. Doktorumla uzun uzun konuştuk ve radikal bir karar aldık. 2'li test yaptırmıcaz ve direkt amniyosentez yaptırıcaz. İçimde gelgitler var ama kendimi tanıyosam bu şekilde karar almak benm için en hayırlısı olacak. Forumda aramızda beni kınayanlar da olabilir ama biz böyle bir karara vardık eşimle.
Evet bende cumartesi gidicem banada gün cumartesi verecektir.
yine minimum 2 haffa beklememiz gerekecek sanırım..
evet canım ..ama bu cvs farklı bir işlem ..herkese yapılmıyor .
benim kromozom bozukluğum var ondan dolayı doğal gebe kalmam riskli
yumurtalarım hasta ürediği için bebekte de hastalık ihtimali doğuyor
ondan bebişin kromozomlarına bakacaklar
amniyosenteze benziyor ama çok erken dönemde sonuç veriyor bu test
Neden amniyosentez ? daha mı net bilgi veriyor acaba ?
inş. yaa aklım hep testteAnladım canım inşallah bir sorun çıkmaz , dua edelim ,
Tebrik ederim canım güzell haberlerrrbirdahaki gitmene cinsiyeti öğrenirsin artık yehuuuu
Canım şöyle. Doktorumla uzun uzun konustuk. İkili test, üçlütest bunlar özünde olasılık belirleyen testlerdir tanı testleri değildir diye üstüne basa basa açıkladı ki biliyordum zaten. Yani 9 ay sonra bebeği kucağınıza aldığınızda benim bütün testlerim temiz çıktı demenize rağmen bir sürprizle de karşılaşabilirsiniz dedi.
Elbette eşimin ablasının ilk bebeğinin anomali sebebi ile alınması (yani ailede böyle birşey yaşanmış olması), yaımın 33 olması, kilolu olmam bugibi etkileri düşünerek biz böyle bir karar aldık.
Amniyosentez %100 doğrulukla bir teşhis yöntemidir. Bebeğin amniyosıvısından b15-20 ml örnek alınarak genetik incelemeye tabi tutulur. Eğer bir sorun varsa %100 doğrulukla tespit edilebiliyor.
Diğer testlere göre fiyat olarak pahalı ve elbette bundan öte ne yazık ki içerisinde 1/400 oranında da olsa düşük/erkek doğum riski barındırıyor.
Anladım, ozaman çok doğru bir karar , Allaha emanet yaptıracaksınız artık ,
arkadaşımda amniyosentez yaptırmıştı , sonraki gün istirahat vermişti doktor sonuçları da güzel çıkmış rahatlamıştı .
inş. yaa aklım hep testte
çok yüksek hastalık çıkarsa gebeliği sonlandırıyorlar
kafam çok karışık
nasılsa doğal gebe kalmam diye korunmamıştık keşke korunsaydık diyorum eşime
o da çok inanıyor nasıl hamile kalman mucize ise bence bu bebek bize hediye ve sağlıklı ben inanıyorum diyor
inş. onun dediği gibi çıkar da RABBİM yüzümüze güler
hiç doğal gebe kalamayacakmışım gibi geliyordu ve aslında bu durumu yaşamayı da çok istiyordum
hep tedaviyle uğraştıkya ,bazen konuşurduk bi mucize olur mu acaba ,ben doğal hamile kalırmıyım diye
ALLAH dua niyetine kabul etti sanırım
RABBİM inş. sağlıcakla kucağmıza almayı nasip eder
evet canım ..ama bu cvs farklı bir işlem ..herkese yapılmıyor .
benim kromozom bozukluğum var ondan dolayı doğal gebe kalmam riskli
yumurtalarım hasta ürediği için bebekte de hastalık ihtimali doğuyor
ondan bebişin kromozomlarına bakacaklar
amniyosenteze benziyor ama çok erken dönemde sonuç veriyor bu test
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?