2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Maşallah ne güzel haber Oh, için rahat etmiştir. Darısı başımıza, biz de böyle güzel haberler alalım inşallah!

Cok sevindim canım yaa:)) Allahim bize de boyle guzel sonuc gosterir inşallah

Çok saolun arkadaşlarım çok saolun :)))

Allah hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin. Onları bizlere bağışlasın

Hayırlısı hayatım valla ne desem boş, nasılsa şu an cinsiyeti belli ve bebeğim benimle. Ne olursa kabulüm. Allah sağlık versin meleklerimize :))

canım hadi gözün aydın ne güzel görmüşsün darısı başına inş. benimde 9 günüm kaldı. bi dahaki ne zamana verdi. kan verdinmi?

Ayy supersin yaa bende normal istiyorum ama açıkçası korkuyorum.yuruyuse de baslicam da karnim sismeye baslayinca mi baslasam:)) bu aralar kasik agrim var da cok ayakta kalinca kötü oluyorum

Günaydın ,

Bizde riskli günlerden sonra eşimle yürümeyi düşünüyoruz , 3 ayımız bır dolsun sonra yürüyeyim diyorum yavaş yavaş havalarda ısınmaya başlayacak , bütün sıcakları yaşıycaz

Tebrik ederim canım güzell haberlerrr birdahaki gitmene cinsiyeti öğrenirsin artık yehuuuu

canım hadi gözün aydın ne güzel görmüşsün darısı başına inş. benimde 9 günüm kaldı. bi dahaki ne zamana verdi. kan verdinmi?

çok saol canım. Bir daha 16. haftamda gidicem. Kan vermedim. Doktorumla uzun uzun konuştuk ve radikal bir karar aldık. 2'li test yaptırmıcaz ve direkt amniyosentez yaptırıcaz. İçimde gelgitler var ama kendimi tanıyosam bu şekilde karar almak benm için en hayırlısı olacak. Forumda aramızda beni kınayanlar da olabilir ama biz böyle bir karara vardık eşimle.

Neden amniyosentez ? daha mı net bilgi veriyor acaba ?

Evet bende cumartesi gidicem banada gün cumartesi verecektir.
yine minimum 2 haffa beklememiz gerekecek sanırım ..

evet canım ..ama bu cvs farklı bir işlem ..herkese yapılmıyor .
benim kromozom bozukluğum var ondan dolayı doğal gebe kalmam riskli
yumurtalarım hasta ürediği için bebekte de hastalık ihtimali doğuyor
ondan bebişin kromozomlarına bakacaklar
amniyosenteze benziyor ama çok erken dönemde sonuç veriyor bu test

Anladım canım inşallah bir sorun çıkmaz , dua edelim ,

Neden amniyosentez ? daha mı net bilgi veriyor acaba ?

Canım şöyle. Doktorumla uzun uzun konustuk. İkili test, üçlütest bunlar özünde olasılık belirleyen testlerdir tanı testleri değildir diye üstüne basa basa açıkladı ki biliyordum zaten. Yani 9 ay sonra bebeği kucağınıza aldığınızda benim bütün testlerim temiz çıktı demenize rağmen bir sürprizle de karşılaşabilirsiniz dedi.

Elbette eşimin ablasının ilk bebeğinin anomali sebebi ile alınması (yani ailede böyle birşey yaşanmış olması), yaımın 33 olması, kilolu olmam bugibi etkileri düşünerek biz böyle bir karar aldık.

Amniyosentez %100 doğrulukla bir teşhis yöntemidir. Bebeğin amniyosıvısından b15-20 ml örnek alınarak genetik incelemeye tabi tutulur. Eğer bir sorun varsa %100 doğrulukla tespit edilebiliyor.

Diğer testlere göre fiyat olarak pahalı ve elbette bundan öte ne yazık ki içerisinde 1/400 oranında da olsa düşük/erkek doğum riski barındırıyor.

Anladım canım inşallah bir sorun çıkmaz , dua edelim ,
inş. yaa aklım hep testte
çok yüksek hastalık çıkarsa gebeliği sonlandırıyorlar
kafam çok karışık
nasılsa doğal gebe kalmam diye korunmamıştık keşke korunsaydık diyorum eşime
o da çok inanıyor nasıl hamile kalman mucize ise bence bu bebek bize hediye ve sağlıklı ben inanıyorum diyor
inş. onun dediği gibi çıkar da RABBİM yüzümüze güler
hiç doğal gebe kalamayacakmışım gibi geliyordu ve aslında bu durumu yaşamayı da çok istiyordum
hep tedaviyle uğraştıkya ,bazen konuşurduk bi mucize olur mu acaba ,ben doğal hamile kalırmıyım diye
ALLAH dua niyetine kabul etti sanırım
RABBİM inş. sağlıcakla kucağmıza almayı nasip eder

Anladım, ozaman çok doğru bir karar , Allaha emanet yaptıracaksınız artık ,
arkadaşımda amniyosentez yaptırmıştı , sonraki gün istirahat vermişti doktor sonuçları da güzel çıkmış rahatlamıştı .

Çok teşekkür ederim canım çok saol. Allah her durumda sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi. Kimseyi evladıysa sınamasın

İşyerindeki bir arkadaşımın bütün yumurtalık geçişleri sivilce dolu olduğu halde hamile kalmış
ve sezeryanla bebeği aldıklarında herkes çok şaşırmış olması bir mucize okadar kapalıymışki bütün rahmi Allah tarafından demişler geçmiş sperm oralardan sonra yumura ile birleşip olması vs imkansız görünmesine rağmen rabbim oldurmuş ,
bebeğinin her yeri ama sapasağlam, bebeğide çok tatlı bir erkek çok mutlular , tedavide oldu ,

Allah ol deyince olur yarın mubarek gün bu akşamdan dua edelim ,

ben de amniyosenteze karar verdim cnaım. Benim 16. haftamda yapılacak. Peki sen neden CVS e karar verdin. Çok yakın arkadaşım da 1 ay kadar önce CVS yaptırdı hiçbir sıkıntısı olmadı çok şükür bebeği de çok sağlıklı. Ama benim doktorum bana amniyosentez önerdi, doktoruma güvendiğim için bende onu tercih ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…