2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

bide ayak tırnaklarımı kesebilsem

valla ben bu konuda takıntılıyım. ilk bebeğim 2866 doğumca bide bunu ondan 10 gün önce alacakları düşünülürse fenalara giriyorum.

Yine seninki iyiymis canim ben 2500 gr dogurdum yeterki saglikli olsun hem zayif doganlar daha cabuk gelisiyor hic kafanizi takmayin.

araştırmana gerek yok değiştirebiliyorsun...hatta bakanlığa şikayet edersen onlar senin peeşinden koşuyor...sağık ocağında bir form alıp dolduruyorsun ve değiştirebiliryorsun ben yaptım...

şöyle sölim anne ve babasında şeker olan kişilere potansiyel şeker hastası deniliyor yani ileride olabilir gözle bakılıyor. benim kayın pederimin şkeri çok çok çok fazla hep 500 ama kocam 95 kilo olmasına rağmen şeker yok görümcemde de yok hamileliğinde 50 gr da peoblem çıktı sonra 2 satlik 75 lik yaptırdı söylediğine göre çıkmamış.

o yüzden çıkabilirde çıkmayabilirde. ama eğer 1. derecede var ise 75 gr öneriyorlar benim babamda yok annem sınırda yani ileride dikkat etmessem bende olabilirim.

Canım kaple ilgili sorunlar için Siyami Ersek e gitmelisin. Çapa da üniversite hastanesi ama Siyami Ersek daha iyi bir hastane ve en azından onların da fikirlerini almalısın.
Umutsuzluğa kapılma.

Yine seninki iyiymis canim ben 2500 gr dogurdum yeterki saglikli olsun hem zayif doganlar daha cabuk gelisiyor hic kafanizi takmayin.

doktorum yapıdan kaynaklanıyır diyor. ama benim boyum 1,70 kilom 56 boyumda kilomda Allaha şükğr yerindee. demekki Allah böyle nasip ediyo. neyse Allah bana bu mucizeyi tattırdı kafama takmıcam artık. ne zorluk çekenler var bbek sahibi oluncaya kadar ben biraz şımarıklık yapıyorum heralde. Aman Allah beni bağışlasın.

biz yorulunca bebişinde yoruldğunu bilmiyordum ben.
dikkat etmek lazım. bol bol dinlenelim .zaten ilerde dinlenemeyeceğiz :)

Sevgili Seda, günümüzde kalp hastalıkları, yenidoğanlarda dahil olmak üzere çok başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. İçini ferah tut. Karnındaki yavrucak bütün bu üzüntülerini anlıyor ve etkileniyor. Ben üzüldüğümde onun içeride düğüm gibi olduğunu kaskatı kesildiğini hissediyorum. Ben kaç tane hikaye duydum anne karnında sağlıksız dedikleri ama sağlıklı doğan bebekleri. Şu an doğarsa yaşama sınırını geçmiş olduklarını da unutma. Çocuk kardiyolojisi uzmanları kalbi problemli doğan bebeklerin doğar doğmaz bile ameliyat edilebildiğini %95 başarı sağlandığını söylüyor. Belki başka bir hastanede Prof perinotolog ile yeniden ayrıntılı ultrasona girmeyi denersen farklı bir görüş alabilirsin. Herşeyin bebeğin ve senin için en hayırlısı olması dileğiyle...

olumsuz düşüncelere kapılma canım. bol bol dua et allah yardım edecektir.
karışmak gibi olması bebeği aldırmayı düşünme herşeyin iyi olacağını düşünmelisin bence

Canim allah yardimcin olsun dualarimiz seninle insallah hersey yolunda cikacak icini ferah tut.

Allah yardımcınız olsun canım dua et kalbine kötülük getirmemeye çalış.herseyi veren Allah bu bi sınama dualarinla hepsi geçer ve sağlıklı bi bebek getirirsin inşallah dünyaya.dualarımız bebeginle ve senle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım çok yakında bende sıkıntılar yaşadım korktum vs empati yapabiliyorum şuanki durumunla ilgili.
Bence tek tek git. Önce olabildiği kadar çabuk amniyosentez yaptır biraz fazla ücret ödediğinde aynı gün belli başlı kromozom bozuklukları varmı onu öğrenebiliyorsun yani aynı gün bebekte bir anomali varmı yoksa sadece kalp mi öğren. Eğer bebekte başka anomalide varsa bunu o zaman eşinle zaten tekrar değerlendirirsiniz. Eğer kalbindeki problem dışında birşey yoksada yine çok hızlı bir şekilde bir iki perinatolog tavsiyesi daha almanı öneririm ben ama bekleyecek vaktin hiç yok sahiden ne kadar hızlı yaparsan bunları o kadar rahat edersin. Kalbinde kitle var ne demek onu tam anlayamadım bunun başka bir ismi var mı acaba?? Kalpte damarlar doğru yerlere girip çıkıyor mu doğumdan sonra direk ameliyat mı diyorlar bunların cevapları bence sizin için çok önemli.
Amniyosentez için 6 Haziran'ı bekleyecek durumunuz olduğunu sanmıyorum bence en kısa sürede gidip güvendiğim bir yer yaptır bunu canım.
Sonuç her ne olursa olsun Allah en hayırlısı neyse onu versin size inşallah
Şimdi dua edicem senin için.
Iyi şanslar inşallah herşey çok iyi çıkıcak.

ay sorma benim küçük görümceninde oğlumdan 2 yaş büyük kızı var 3900 falan doğmuş yenge niye bukadar küçük doğdu diye sorup durdu benim boy 157 onun 175 ten fazla bide dediğin gibi iştahlı her çocuk bir olmaz benim taşıyacağım doğuracağım çocuk kapasitesi belli insana anca laf sokmayı marifet sayan bi alay cahil napacan işte bizimde imtihanımız bu malesef

canım öncelikle geçmiş olsun rabbim bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin dediğin gibi bu bi sınav inşallah hayırlısıyla bu sınavıda atlatıcaksın olumlu düşün başka doktorlarlada görüş umarım herşey gönlünce olur

e sabır ama taşçak bigün foktorum geçen gün bana şöyle dedi. hamilelere yorum yapanlara sinir oluyorum. kendini bilmezler. kimse hamile olan bayana şişman zayıf diyemez deme lüksü bana ait. ancak ben diyebilirim şişmansın veya zayıfsın diye dedi. haklı değilmi?

bencede çok haklı doktorun ,hangi alanda uzmanlıkları varda sanki ahkam kesiyolar işte dediğim gibi cahillikten başka bişey değil anca can sıkmaya laf sokmaya çalışıyolar malesef

Benim de bugün tetanoz aşımın ikinci dozu vakti gelmişti. Gittim sağlık ocağına. Ne deseler begenirsiniz?

Aşı kalmamış 10 güne kadar gelecekmiş!!!! Yuh diyorum yaniiii sen kaç gebe takip ediyosun kimin vakti ne zaman bilmiyomusun stok takibin yokmu? Çok sinirlendim.

Eşimle gittik eczaneden aldık tekrar burdurmaya gittik. Normalde sağlık ocaklarında yapılanların içinde tetanoz difteri varmıs, ama tabi benim eczaneden aldığım sadece tetanoz aşısı idi içinde difteri yoktu.

Umarım sorun olmaz, hemşire sorun yok dedi de hiçbir şekilde güvenim olmadığı için onlara kaale almıyorum.

mrb kızlar çok vaktim yok. taziye dilekelrini iletenlere ve dua edenlere tşkler ediyorrum daha okumaya bile fırsat bulamadım ama 15 alıntı vardı. dün malatyaya geldik burada da mevlüt hazırlıklarımız var. arada dalmışım gitmiş saat 11 de ayrıntılı vardı. benim geriden gelen oğlan haftasını yakalamış maşallah. 820 gr v 32-33 cm dedi dr. bi sorun görmedi şükür. kafayı toplamaya çalışıyoruz biz de tabi evi de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…