Evet diyorum ya ,benimle aynı donemde çok kilolu hamile kalıp,sonradan da alan ve aburcubur yiyen bi akrabamda cıkmadı mesela ...Benim de bakabildiğim olumlu yön o.Zaten bebeğimin anne karnından damak tadının şekere alışmasını istemiyodum, tuhaf bi şekilde istediğim olmuş mu oldu ne ? :) Arada yiyordum şimdi hepten şekerden uzak bir başlangıç sunmuş olucam bebeğime :) Ve de iştahım da geçen hafta cortlamıştı,mecburi fren yapmak zorunda kalmış oldum bu yüzdenZaten kendimi çok fazla düşünmüyorum ya,o iri bebek olmasın ,sık sık insülin salgılamasın da başka ben boğazımı tutarım ...Kafama da takmıyorum merak etme ,çözemedim ya olayı,şaşkınım hala :)
Demek hamileliğin başından beri beslenmeme dikkat etmeseymişim,homini gırtlak yeseymişim ve sıkça spor yapmasaymışım çok yüksek çıkacakmış şekerim
bana dip boya lazım kuoföre gitmekte istemiyorum. güvenmiyorum organik değilse diye kaldım ortada.
Günaydııın :)
Dün 50gr şeker yüklemesi yapıldı.Karbonhidratlı ve şekerli gıdaları çok tüketmememe,düzenli spor ve yürüyüş yapmama ve şu ana kadar hiç kilo almamama ve bu yüzden şekerimin çıkmayacagını tahmin etmeme ragmen,tokluk kan şekerim 144 cıktı.normal sınır 140 mış.Açlık kan şekerim normal sınırda.Doktorum 100gr. yükleme yapıcaz dedi.Son hafta tatlı ,hamurişi ve meyve cok yediğimi ,bundan sonra dikkat edecegimi ,ya hayır ya nolur yapmayalım diyince diyetisyene yönlendirdi.Ben hem şaşırıp hem üzülünce ,dert etme bazı vücütlar hamileliği tolere edemiyor ,şeker hastası diilsin beslenme ve yürüyüşle dengelersin dedi.Bebeğim irileşmemiş,her zamanki gibi günüyle uyumlu çıktı kilosu 813 gram dedi.1 ay sonraki kontrolde şeker yüklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerimi bir daha ölçecekler...Beslenmeyle dengeleyeceksin dedi şekerini.benim sorum kan şekeri yüksek çıkıp da diyetisyene giden arkadaşlara...ne gibi kurallar getirdi diyetisyen beslenmenize ?
Bir de ben kendi çapımda gözlem yaptım dünden beri.Çok şeker ve hamurişi tüketen,hatta bazısı kilolu bazı tanıdıklarımın değerleri normal çıktı.Zayıf ve normalde şekerli gıdalarla arası olmayan bazı tanıdıklarımda da gebelik şekeri çıktı.Acaba diyorum normalde de şekerli gıda yiyenlerin vücudu şekere alışmış mı oluyor.Dr.un da bana bazı bünyeler hamileliği tolere edemiyor dediği de bu tarz bişey mi acaba?
Benim doktorum ilk üç aydan sonra saçına naparsan yap hiçbişey olmaz dedi
Ben birşey yaptırmadım hala ama belli olmaz yaptıradabilirim heran röflemi..
Ben test yaptırdım zaten canım benimkinde sorun yok gibi inşallah
bebeklerde 2 yaşına kadar insülin dengesi olmazmış. o yüzden doktorum 2 yaşına kadar şeker verme dedi. vermedik kızım 2 yaşında 2 çataldan yada 2 ısırıktan başka tatlı çukulata yiyemez.
Evet diyorum ya ,benimle aynı donemde çok kilolu hamile kalıp,sonradan da alan ve aburcubur yiyen bi akrabamda cıkmadı mesela ...Benim de bakabildiğim olumlu yön o.Zaten bebeğimin anne karnından damak tadının şekere alışmasını istemiyodum, tuhaf bi şekilde istediğim olmuş mu oldu ne ? :) Arada yiyordum şimdi hepten şekerden uzak bir başlangıç sunmuş olucam bebeğime :) Ve de iştahım da geçen hafta cortlamıştı,mecburi fren yapmak zorunda kalmış oldum bu yüzdenZaten kendimi çok fazla düşünmüyorum ya,o iri bebek olmasın ,sık sık insülin salgılamasın da başka ben boğazımı tutarım ...Kafama da takmıyorum merak etme ,çözemedim ya olayı,şaşkınım hala :)
Demek hamileliğin başından beri beslenmeme dikkat etmeseymişim,homini gırtlak yeseymişim ve sıkça spor yapmasaymışım çok yüksek çıkacakmış şekerim
merhaba kızlar.. aranızda nefes egzersizleri yapan ya da doğum kursuna giden var mı?
Ben de çok tüketirim tatlısız yaşayamam ama benim de açlık da tokluk da hep düşük çıkar. Bu sanırım bünye meselesi.
Tabi bir de ben beyaz şeker tüketmiyorum mesela, hiç şekerli çaylar, kahveler, şerbetli tatlılar yiyemem mesela.
Bu genetik te olabiliyor bünyeyle de alakalı. Neredeyse hiç tatlı tüketmeyenlerde bile çıkabiliyor.
merhaba kızlar.. aranızda nefes egzersizleri yapan ya da doğum kursuna giden var mı?
bana doktorun senin saç rengin daha güzel bırak uzasın sen hamilesin boyatma bana sorarsan dedi. dayanıyorum valla. ama beyazım yok Allahtan. bant tak. hamilelikte yüz şişiyor ya yakışır bant bize bence :)
sağol tatlım
Sağlıkla doğuralım hepimiz başka dileğim yok inan :)
Aynen öyle ah bu doktorlar yasal haklarımızı anlatmıyorlar ki adam gibi ben 24 haftayı doldurdum bu saatten sonra yapsam risk var ne şanssız bir aneyim birde yakın çevremden birinden öyle birşey duydum ki kayınvalideme dargınım Allah bana ceza vermiş o yüzden bebeğimin ayağıniöe dönükmüş dün bütün gece bu beynimde döndü durdu benim canım burnumda bu sözü kaldıramadım cevapta vermedim sadece bi nedene bağlama lütfen dedim kızlar psikolojim öyle alt üst ki Allah sizinkilere de benim bebeğime de sağlık versin(
Kesinlikle sana katılıyorum. O zaman bu kadar stressi neden cektık ki 50 tane kesin olmayan test yapacaklarına 1 tane sonucu garanti test yapsınlar.
Artı dediğin gibi neredeyse son 3 aya gireceğiz. Çok geç...
Cok sukur kizlar sekerim cikmadin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gözünaydın canım bende de çıkmadı üstümden bi yük kalktı resmen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?