Günaydııın :)
Dün 50gr şeker yüklemesi yapıldı.Karbonhidratlı ve şekerli gıdaları çok tüketmememe,düzenli spor ve yürüyüş yapmama ve şu ana kadar hiç kilo almamama ve bu yüzden şekerimin çıkmayacagını tahmin etmeme ragmen,tokluk kan şekerim 144 cıktı.normal sınır 140 mış.Açlık kan şekerim normal sınırda.Doktorum 100gr. yükleme yapıcaz dedi.Son hafta tatlı ,hamurişi ve meyve cok yediğimi ,bundan sonra dikkat edecegimi ,ya hayır ya nolur yapmayalım diyince diyetisyene yönlendirdi.Ben hem şaşırıp hem üzülünce ,dert etme bazı vücütlar hamileliği tolere edemiyor ,şeker hastası diilsin beslenme ve yürüyüşle dengelersin dedi.Bebeğim irileşmemiş,her zamanki gibi günüyle uyumlu çıktı kilosu 813 gram dedi.1 ay sonraki kontrolde şeker yüklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerimi bir daha ölçecekler...Beslenmeyle dengeleyeceksin dedi şekerini.benim sorum kan şekeri yüksek çıkıp da diyetisyene giden arkadaşlara...ne gibi kurallar getirdi diyetisyen beslenmenize ?
Bir de ben kendi çapımda gözlem yaptım dünden beri.Çok şeker ve hamurişi tüketen,hatta bazısı kilolu bazı tanıdıklarımın değerleri normal çıktı.Zayıf ve normalde şekerli gıdalarla arası olmayan bazı tanıdıklarımda da gebelik şekeri çıktı.Acaba diyorum normalde de şekerli gıda yiyenlerin vücudu şekere alışmış mı oluyor.Dr.un da bana bazı bünyeler hamileliği tolere edemiyor dediği de bu tarz bişey mi acaba?
Kısa saç candırBen de kısa kestirmiştim geçen ay
bilmiyorum canım ama bende yemediğim halde ve aşırı kilo almadığım halde 154 çıktı malesef ama doktorum tekrar şeker yüklemesine gerek duymadı dikkat et dedi tam bığday ekmeği ye hamur işi tatlı yeme dedi zaten yemiyorum ne olcak bilmiyorum acaba tatlı yemediğim içinmi yüksek çıktı
çok rahatlıyosun ben saç taramaktan çok bunalmıştım çok çok kısa değil ama yinede rahatladım kayınvalidem duymasınsaç kestirmenin bebeğin ömrünü kısalttığını düşünüyor saçma sapan hurafeler ömrü rabbim verir kestirdiğim saçla ne alakası var değilmi cahillik işte
Dün 50gr şeker yüklemesi yapıldı.Karbonhidratlı ve şekerli gıdaları çok tüketmememe,düzenli spor ve yürüyüş yapmama ve şu ana kadar hiç kilo almamama ve bu yüzden şekerimin çıkmayacagını tahmin etmeme ragmen,tokluk kan şekerim 144 cıktı.normal sınır 140 mış.Açlık kan şekerim normal sınırda.Doktorum 100gr. yükleme yapıcaz dedi.Son hafta tatlı ,hamurişi ve meyve cok yediğimi ,bundan sonra dikkat edecegimi ,ya hayır ya nolur yapmayalım diyince diyetisyene yönlendirdi.Ben hem şaşırıp hem üzülünce ,dert etme bazı vücütlar hamileliği tolere edemiyor ,şeker hastası diilsin beslenme ve yürüyüşle dengelersin dedi.Bebeğim irileşmemiş,her zamanki gibi günüyle uyumlu çıktı kilosu 813 gram dedi.1 ay sonraki kontrolde şeker yüklemesi yapmadan açlık ve tokluk kan şekerimi bir daha ölçecekler...Beslenmeyle dengeleyeceksin dedi şekerini.benim sorum kan şekeri yüksek çıkıp da diyetisyene giden arkadaşlara...ne gibi kurallar getirdi diyetisyen beslenmenize ?
Bir de ben kendi çapımda gözlem yaptım dünden beri.Çok şeker ve hamurişi tüketen,hatta bazısı kilolu bazı tanıdıklarımın değerleri normal çıktı.Zayıf ve normalde şekerli gıdalarla arası olmayan bazı tanıdıklarımda da gebelik şekeri çıktı.Acaba diyorum normalde de şekerli gıda yiyenlerin vücudu şekere alışmış mı oluyor.Dr.un da bana bazı bünyeler hamileliği tolere edemiyor dediği de bu tarz bişey mi acaba?
Kızlar günaydın:)
Hamilelik şekeri bildiğim kadarıyla hamilelikte aldığın şekerli gıdalar ile direk ilgili değil. Genetik olarak buna eğilimliysen vucüdun hamilelikte bunu yapabiliyor sanırım. O saydıkları şeker belirti ve sebeplerinin yüzde ellisi şeker çıkan hastalarda olmuyor diye yazıyor hep. Yalnız çok kilo alınmamış olunsada hamileliğe biraz fazla kilo ile başlanmış olması bir etken gibi olabiliyor sanki. Buda benim naçizane gözlemim :) takma canım kafana diyetle düzelir hemen, diyet can sıkıcı sadece :)
Saçımı kestirmek istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bende bende bende... ama boyatmakta istiyorum.
Evet ya boyatmakta istiyorum.
Beyazlarım kulak hizama yaklaştı((
çok rahatlıyosun ben saç taramaktan çok bunalmıştım çok çok kısa değil ama yinede rahatladım kayınvalidem duymasınsaç kestirmenin bebeğin ömrünü kısalttığını düşünüyor saçma sapan hurafeler ömrü rabbim verir kestirdiğim saçla ne alakası var değilmi cahillik işte
saol canim zaten hemen arastirmaya basladik kordosentez yapilmasi gerekiyomus ist. dayim ve 2dr umda en iyi capada yapildigini soyluyo cuma gunu genetik konseyine randevu verdiler o sirada kordosentez yapilcak ve gerek olursa ek bi test daha olabilirmis ayni anda 2sinide alicaklarmis. tuberoskleroz teshisi konursa zaten dogsada kaybedersin ve surunduren bi hastalik senin icinde cocuk icinde diopar. ama o cikmazsa ozaman icimiz rahatlicak bu kitleler hastalikla ilgisi yoksa dogumdan sonra kaybolabiliomus hatta dogmadan bile. kaybolmasada ameliyat gerekirse o yapilir yani test te tuberoskleroz la ilgisi yok derler ve temiz sonuc cikarsa super mutlu olcaz allah hepimizin bebeklerini saglikla bizlere kavustursun insallah guzel haberle donerim.1hafta da sonuc icin beklicem beklemekte zor zaman gecmio
bende bende bende... ama boyatmakta istiyorum.
canım 1. dereceden akrabalarında anne ve babada şeker varmı? mesela benim anne ve babmda yok bendede ilk gebeliğimde yoktu görümcemin baba ve annesinde var ondada gebelikte çıktı. ırsi genetik yapı çok önemli imiş bu gebelik şekerinde. mesela teyzemde vardı kızındada çıktı gebelikte.
Şimdi fikir paylaşımı yapalım :) Aslında aldıgım gıdalarla ilgili olmaması lazım çıkan sonuca göre(ya da son bi hafta sonucu etkiliyorsa,şekerli gıda almıştım normalde aldıgımdan fazla,dediğim gibi) ama direk etkili olmasa gebelik şekeri çıkanlara getirdikleri birincil çözüm önerisi beslenme tarzı değişikliği olur mu? Genetik olarak da ailede,yakın sülalede şeker hastalığı yok.Bi de son 1-2 yılda yaptırdığım kan tahlillerinde şekerim hep normaldi benim. Genetik olarak diil de bünye olarak mı yatkınım acaba anlamadım ben bişi valla :) Bi tek fazla kiloyla hamile kaldığım tutuyor. Dr şey dedi metabolizman yavastır gibi bişi...
Evet sıkıcıymış çünkü sürekli aklımda yiyemeyeceğim gıdalar dönüp duruyo
Ben dr.a sormustum.organik boyayla boyayabilirsin demişti...Ben 4. ayda ve 6. ayda boyadım kendim organik boyayla
Ya yok bizde ne anne,babada ,ne dede,nene,teyze,hala vs...hiçbirinde
seda rapidoyla birlikte bebekleriniz sağlıklı normal olarak doğar hiç bir problemleri olmaz da mutluluktan bayılırsınız İNŞALLAH. Utandırsın sizi bebekleriniz sağlıklı gelsinler inş. vallahi yürekten dua ediyorum. Allah kabul etsin İNŞ.
alıntı yapılan mesajlarım bildirim kutumda gözükmüyor..
oyüzden alıntılarımı takip edemiyorum....
Ya tabi aslında ne fazla kilolarla hamile kalanlarda şeker çıkmayadabiliyor hamilelikte belli olmuyo işte bencede en güzel açıklama genetik yapın hamilelikte bunu oluşturmaya müsaitmiş oldu :):) ama çokta bişi çıkmamış zaten belki Allah'ın bi lütfudur bu sayede çok az kilo alarak hamileliği bitirirsin :) benim bir arkadaşım işe bu tarafından bakmıştıbeslenme tarzı değişikliği bu arada hipoglisemi ye girme kendine zarar verme vs diyede gerekli sadece şekeri düşürsün diye olmayabilir. Ama beslenme ve hareket salınan yağ ve şekeri düşürüyor tabi oda ayrı bir gerçek:)
Ben dr.a sormustum.organik boyayla boyayabilirsin demişti...Ben 4. ayda ve 6. ayda boyadım kendim organik boyayla
Ya yok bizde ne anne,babada ,ne dede,nene,teyze,hala vs...hiçbirinde
Ben test yaptırdım zaten canım benimkinde sorun yok gibi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?