2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

bilmiyorum canım ama bende yemediğim halde ve aşırı kilo almadığım halde 154 çıktı malesef ama doktorum tekrar şeker yüklemesine gerek duymadı dikkat et dedi tam bığday ekmeği ye hamur işi tatlı yeme dedi zaten yemiyorum ne olcak bilmiyorum acaba tatlı yemediğim içinmi yüksek çıktı

Kısa saç candır Ben de kısa kestirmiştim geçen ay

çok rahatlıyosun ben saç taramaktan çok bunalmıştım çok çok kısa değil ama yinede rahatladım kayınvalidem duymasın saç kestirmenin bebeğin ömrünü kısalttığını düşünüyor saçma sapan hurafeler ömrü rabbim verir kestirdiğim saçla ne alakası var değilmi cahillik işte

Sık sık 2 saatte 1 ve az az ye dedi bi de.Annem sağolsun yüklemeden bi gün önce bana yaptıgı bi hamurişi bişeyler yollamıştı.Ben de bir çeyrek karpuzla oturdum bütün gün boyunca onlardan yemiştim.Dr a da sordum normalde yemem ama gecen hafta kacırdım hamurişini tatlıyı ondan mı çıktı acaba dedim.Bu anlık ölçüm dedi.Yani pek ilgisi varmıs gibi de demedi.İyi sevindim seninkinin 100grama gerek duymamasına.Benim dr istemişti de ben mızmızlık yapınca ya lütfen yapmayalım diye :) vazgecmişti, iyi madem beslenmene dikkat et dedi.sonradan acaba dr.u etkiledim mi yaptırsa mıydım diye dusundum.Şimdi yasak geldi ya,normalde aklıma gelmeyen yiyecekleri zor uzaklaştırıyorum kafamdan

Yok artık Hayatımız böyle küçük hesaplara bağlı olsa biz belirleyelim bari yaşam süremizi de :)

Kızlar günaydın:)
Hamilelik şekeri bildiğim kadarıyla hamilelikte aldığın şekerli gıdalar ile direk ilgili değil. Genetik olarak buna eğilimliysen vucüdun hamilelikte bunu yapabiliyor sanırım. O saydıkları şeker belirti ve sebeplerinin yüzde ellisi şeker çıkan hastalarda olmuyor diye yazıyor hep. Yalnız çok kilo alınmamış olunsada hamileliğe biraz fazla kilo ile başlanmış olması bir etken gibi olabiliyor sanki. Buda benim naçizane gözlemim :) takma canım kafana diyetle düzelir hemen, diyet can sıkıcı sadece :)

Şimdi fikir paylaşımı yapalım :) Aslında aldıgım gıdalarla ilgili olmaması lazım çıkan sonuca göre(ya da son bi hafta sonucu etkiliyorsa,şekerli gıda almıştım normalde aldıgımdan fazla,dediğim gibi) ama direk etkili olmasa gebelik şekeri çıkanlara getirdikleri birincil çözüm önerisi beslenme tarzı değişikliği olur mu? Genetik olarak da ailede,yakın sülalede şeker hastalığı yok.Bi de son 1-2 yılda yaptırdığım kan tahlillerinde şekerim hep normaldi benim. Genetik olarak diil de bünye olarak mı yatkınım acaba anlamadım ben bişi valla :) Bi tek fazla kiloyla hamile kaldığım tutuyor. Dr şey dedi metabolizman yavastır gibi bişi...
Evet sıkıcıymış çünkü sürekli aklımda yiyemeyeceğim gıdalar dönüp duruyo

Günaydınnn kızlarrrr

Güzel hafta sonları.

Şeker yükleme testi yaptıranların ve yaptıracakların güzel haberlerini bekliyorum.

canım 1. dereceden akrabalarında anne ve babada şeker varmı? mesela benim anne ve babmda yok bendede ilk gebeliğimde yoktu görümcemin baba ve annesinde var ondada gebelikte çıktı. ırsi genetik yapı çok önemli imiş bu gebelik şekerinde. mesela teyzemde vardı kızındada çıktı gebelikte.

Evet ya boyatmakta istiyorum.
Beyazlarım kulak hizama yaklaştı ((

bana doktorun senin saç rengin daha güzel bırak uzasın sen hamilesin boyatma bana sorarsan dedi. dayanıyorum valla. ama beyazım yok Allahtan. bant tak. hamilelikte yüz şişiyor ya yakışır bant bize bence :)

aynen hayatım banada 9 ay kestirmemişlerdi şimdide sakın kestirme diyorlar.

seda rapidoyla birlikte bebekleriniz sağlıklı normal olarak doğar hiç bir problemleri olmaz da mutluluktan bayılırsınız İNŞALLAH. Utandırsın sizi bebekleriniz sağlıklı gelsinler inş. vallahi yürekten dua ediyorum. Allah kabul etsin İNŞ.

bende bende bende... ama boyatmakta istiyorum.

Ben dr.a sormustum.organik boyayla boyayabilirsin demişti...Ben 4. ayda ve 6. ayda boyadım kendim organik boyayla

Ya yok bizde ne anne,babada ,ne dede,nene,teyze,hala vs...hiçbirinde

Ya tabi aslında ne fazla kilolarla hamile kalanlarda şeker çıkmayadabiliyor hamilelikte belli olmuyo işte bencede en güzel açıklama genetik yapın hamilelikte bunu oluşturmaya müsaitmiş oldu :):) ama çokta bişi çıkmamış zaten belki Allah'ın bi lütfudur bu sayede çok az kilo alarak hamileliği bitirirsin :) benim bir arkadaşım işe bu tarafından bakmıştı beslenme tarzı değişikliği bu arada hipoglisemi ye girme kendine zarar verme vs diyede gerekli sadece şekeri düşürsün diye olmayabilir. Ama beslenme ve hareket salınan yağ ve şekeri düşürüyor tabi oda ayrı bir gerçek:)

Ben dr.a sormustum.organik boyayla boyayabilirsin demişti...Ben 4. ayda ve 6. ayda boyadım kendim organik boyayla

Benim doktorum ilk üç aydan sonra saçına naparsan yap hiçbişey olmaz dedi
Ben birşey yaptırmadım hala ama belli olmaz yaptıradabilirim heran röflemi..

Ben test yaptırdım zaten canım benimkinde sorun yok gibi inşallah

Evet diyorum ya ,benimle aynı donemde çok kilolu hamile kalıp,sonradan da alan ve aburcubur yiyen bi akrabamda cıkmadı mesela ...Benim de bakabildiğim olumlu yön o.Zaten bebeğimin anne karnından damak tadının şekere alışmasını istemiyodum, tuhaf bi şekilde istediğim olmuş mu oldu ne ? :) Arada yiyordum şimdi hepten şekerden uzak bir başlangıç sunmuş olucam bebeğime :) Ve de iştahım da geçen hafta cortlamıştı,mecburi fren yapmak zorunda kalmış oldum bu yüzden Zaten kendimi çok fazla düşünmüyorum ya,o iri bebek olmasın ,sık sık insülin salgılamasın da başka ben boğazımı tutarım ...Kafama da takmıyorum merak etme ,çözemedim ya olayı,şaşkınım hala :)

Demek hamileliğin başından beri beslenmeme dikkat etmeseymişim,homini gırtlak yeseymişim ve sıkça spor yapmasaymışım çok yüksek çıkacakmış şekerim

bana dip boya lazım kuoföre gitmekte istemiyorum. güvenmiyorum organik değilse diye kaldım ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…