Sevindim yalnız olmadığıma
Şimdi bunu aşağı yukarı 25 haftada aldığımıza göre kalan 15 haftada da bir 10 kilo alsak 20 kilo gibi kapatırız heralde bu işi :)
Sonra verirken yazışırız yine burdan bakalım inşallah ne durumdayız diye :)
Doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkın var. Normalde 32. haftada rapor alabiliyorsun. Ama dersen ki ben iyiyim çalışmaya devam etmek istiyorum ve doktor bunu "çalışabilir" raporu ile belgelerse 5 hafta daha çalışma hakkın var. Bu 5 haftayı doğum sonrası iznine ekleyip doğumdan sonra 8+5 hafta izinli sayılabilirsin. Son 3 haftada çalışmak istersen de çalışamıyorsun, izne ayrılmak zorundasın.
8 hafta dogumdan once
8 hafta dogumdan sonra
toplamda 16 hafta
32 haftada izne ayrilabiliyorsun ama sen ben calisicam dersen dr calisabilir raporu alip 37haftaya kadar calisbilirsin
bu durumdada dogum oncesi kullanmadigin 5 haftan dogum sonrasina aktariliyor yani
8+5=13 hafta dogum sonrasina aktatiyosun
kızlar biri bana doğum izni ayrıntılarını yazabilir mi?
1- kaçıncı hafta zorunlu olarak izne ayrılmamız gerekiyor?
2- toplamda kaç hafta iznimiz var yada kaç gün?
yerime geçici personel alacaklarda onun ayarlaması için şimdiden konuşmam gerek?
teşekkür ederim kızlar
herhalde 37 ye kadar çalışırım. bebeğime bakacak kişi sorun şuan.
mümkün olduğu kadar evde olmam gerek.
teşekkür ederim kızlar
herhalde 37 ye kadar çalışırım. bebeğime bakacak kişi sorun şuan.
mümkün olduğu kadar evde olmam gerek.
Ya şu var ben normalde pko olduğum için devamlı diyetisyene giderdim yani neyi ne kadar yemen gerekiyor çok iyi biliyorum ama ona rağmen kilo alıyorum ilk 4 ay almadım hiç sonra bi açıldım pir açıldım :) bu durumu da paylaşınca halimi normal buldu başlarda çok takıktı şimdi öyle değil ama bünye meselesi bence herkesin kilo alışı farklı kimisi başlarda alıyor daha çok kimisi sonlarda sıkı bi diyet bİzi bekliyor bakalım :)
canım bakıcımı tutacaksın?
ne güzel. en azından izin hakkınız var sizin. benim gibi kendi işini yapanlar ne yapacak bilemiyorum. kendi kendime mi izin vericem? o arada işler güçler ne olacak? Doğum parası desen o da yok.. Maaşlı çalışmak bazen çok işe yarıyor çoook..
ya kayınvalidem bakabılırse ( bunu ben doğum iznindeyken göreceğiz) tutmayacağım.
yoksada aldığım para ile bakıcıya vereceğim para neredeyse aynı kapıya çıkacak.
kendım ayrılmak zorunda kalırım belki.
dur bakalım kızçenin bi yüzünü görsün torun sevgisi hiçbişeye benzemezmiş evladından bile tatlı imiş hem annemler söyler belki bakar o zaman. senin için çok iyi olur bakarsa en azından çalışıp paranı kazanırsın.
inşallah canım
bizim kız ilk torun olacak bir de
canım duyanda 30 kg aldın zanneder. hamileyiz alcaz tabe. dikkat etme ye hamilelikten sonra bakarsın başının çaresine önemli olan kilo değil şeker bebeğim o yoksa yumul. benim iştahım olsa neler yicemde yok işte. bende 10 kg aldım. diyetisyen arkadaşım 10 kg hamilelikte hiçbişey devam et diyor. doktorum da aynı şekil.
ben pek sanmıyorum açıkcası benim yapım kiloya oldukça müsait, emzirirken de süt olsun diye yemege devam ederim. Arkadaşlarımın cogu emzirme sırasında vereceklerine kilo aldılar. Ne zamanki sütten kestiler o zaman kendileirne geldiler.
o daha iyiymiş. kayınvalidemler en çok benim kızımı severler oğlunun kızı evet ama ilk göz ağrısı ya hiçbirşeye değişmezler görümcemde biraz bozulur.
Merhaba, keçeleri nereden alıyorsunuz, örnek olarak kullandığınız/yararlandığınız site vs var mıdır? ben de yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum keçelere:SEwet bende çok keyif aldim parçalari tamamladim silikonlamasi kaldi kontrole giderken götürücem inş.bitmiş halininde fotosunu becerebilirsem ataRim inş.kizim içinde kelebekli şeyler düşünüyorum bakalim
Bu arada herkeslere günaydinnn bol tekmeli güzel sonuçlarin alindiği bir hafta olur inş.çalişan annelerede Allah kolaylik versin evde olduğum halde bi çok işime eşim yardim ediyo iki şey yapsam hemen yoruluyorum..
Aynen hamilelikte bünye şişmeye daha müsait. Doğumdan sonra dikkat edince verilir heralde, umarım
Ayy ne güzel yazmışsın yaa içimi rahatlattın valla sağol bunu duymaya ihtiyacım varmış :) di mi yaa zaten 7. Ayımıza girdik valla ebru şallı gibi olamam yani napıyım bünye zaten müsait azıcıkda iştah eklendi mi ohh gelsin kilolar aynen şeker çıkmadı ya bi rahatladım ki anlatamam öyle bi kasmışımki kendimi her sabah tartılmak için uyanıyodum o derece yani :) sağol tatlım tekrar:)
darısı başıma.
inşallah benim kızımı da çok severler
ebru şallımı o medyatik diye yapmadığı şey kalmadıki hayatım biara onu kınayanlar bile oldu bu kadar dikkat edilirmi bebeğin sağlığıyla oynanırmı vs. diye hiç kusura bakmasın bebeğimin 3,500 doğcanı bilsem 30 kg bile almaya razıyım yeterki sağlıklı kilosu yerinde bi tombiş bebek doğurayım. yemişim kiloyu 3 günlük dünya bu dönemi daha ne zaman yaşıcaz bi daha söylermisin ? yediğin helal hayatımcab boğazdan gelir afiyet olsun.
bu arada şimdi bi tatlı iyi giderdi. offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?