Cok degil canim ani bisey olsa haber versem onlar gelene kadar on defa dogururum
Sen sezeryan mı??
henüz karar vermedim canım normal olmasını çok isterim ama korkuorum da bir taraftan doktorum da normali destekliyor. Bakalım şartlar neyi gerektirirse, çok şartlamıyorum kendimi yani
Canm sen nrde dogum yapmayu dusunuyrsn
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evim osmaniyede canim dr umda özel sevgi hastanesinde burada yapacagim zaten sezeryan benimki sen nerede yapacaksin.
Ben palmiyede yapicam canm doktorum orada zaten ben sen burayami gelyrsn diye merk ettm suleyman arslan yapck dogumumu allahtan bir mni cikmazsa
Yok canim evimde olacagim hem daha rahat oluyo annemler falanda geliyor hem evde oglumda var kv de buraya geliyor allah hepimize hayirli dogumlar versin
canım arkadaşımızın doğumdan öncede üst tarafına göre kalçaları genişmiş.
Doğumdan sonra bir fark olmamış.
Hatta onu doğumdan evvel tanıyanlar kalçan küçülmüş demişler, tanımayanlar doğumdan sonra mı büyüdü demiş.
Doğumun çok fazla genişlemekle alakası yok demek istemiş.
Ben öyle anladım
HAYIRLI GEÇER inşallah kordosentez nedir?Arkadaşlar yarın kordosentez yaptırıcam. Yatmadan burayada yazım dedim. Görenler benim için dua eder diye. Allahım inşallah yuzumu guldurcek. Gunlerdır dua ediyorum daha sonuclar içinde 1hafta beklicez suanda en cok duaya ihtiyacım var hepinizi seviyorum. Sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah iyi geceler..
ben almıştım canım sık biberon temizlemek gerekirse kaynatmak zor oluyor özellikle çalışırken bana çok zor gelmişti hatta tencerede biberon kaynatırken suyun yüzeyinde gezen emzik tencere kenarına yapışıp yamulunca ben bu işe vakit ayıramıyorum beceremiyorum diye sinirlenip mikrodalga sterilizatör almıştım:)) 7-8dk da buharla sterilize ediyordu, evde biyerlerde duruyor olmalı iyi hatırlattın ortaya çıkarayım da kullanayımKizla streilizor alicakmsnz
canım onu bana emekli eğitimci, ebe-hemşire bir bayan yanlış hatırlamıyorsam şöyle anlatmıştı. doğumda çatı genişliyormuş ve eskiye göre 2cm kadar daha geniş kalıyormuş. eğer sıfır beden hamile kalırsan doğumdan sonra eski kilona dönsende daracık pantolonlarının içine giremezmişsin çünkü kemiklerden kaynaklı bir genişleme olurmuş. ama normal kilolu falansan bu durumdan pek etkilenmezsin, 2cm en fazla yarım beden bi fazlalık demektir azıcık göbeği içine çeker fermuarı kapatırsın kemikteki fazlalığı etten teleafi edersin ve sıkışır gider kıyafete farkedilmez bile..eee anlamadım canım tamam işte korktuğum şeyden bahsediyorsun üst bedenin 34 alt kalça 38 olmuş işte genişlemiş yani bende bunun olmasından korkuyorum diye yazmıştım anlamadım şimdi
geçen sefer bendede öyle oldu canım ama bence sebebi önceki aylarda kabızlıktan dolayı fazla çıkıyordum sonra bol kayısı ile bu sorunu çözünce tartıdaki o fazlalık kayboldu normal kilo aldığım halde almamışım gibi göründü. belki seninkide böyle bişeydir.Kızlar ben 2 haftadır hıc kılo almıyorum.
Canım sıkıldı.
şöyleki en son kontrolümde bir ayda anormal bir biçimde 4 kılo almıştım.
Bir anda aldığım kılo 8 olmuştu.
şimdi ise kılo alımım durdu.
Kafamı taktım.
Acaba su falan toplamıştım da ondan mı çok yuksek cıkmıstı kılom, son kontrolümde.
Benım hgıbı kılo alması duran var mı?
banada ben ve bebek fazla kilo almayalım diye balık yağı ve multivitamin vermedi. kilo almaya meyilli olduğumu(ilkinde çok kilo almıştım) zaten bebek iri bu seferde ana kız birlikte irileşirsek şeker olurum diye vermediğini söyledi. magnezyum, calsiyum, demir kullanıyorum.sağol arkadaşım ne güzel açıklamışsın:)
AZ KİLO ALAN ARKADAŞLARIM NEDEN TAKIYORSUNUZ Kİ ...ya benim doktor 5 kilo aldım diye bana kızdığından beri ben kilo alımını tamamen durdurdum ama ekmeği tatlıyı şekeri böreği kestim yani gereksiz şeyleri eee bunlar bebeğe yarıyormuydu hayır...fındık yiyorum süt yumurta tavuk et peynir arada balık kan hapına devam bunlar gerekiyor bebişede bide omega 3 hapı işte....hatta hayal kuruyorum 5 kilo daha alsam sadece 10 kilo tamamlasam diye:))
muayenede bakarız bebek gelişmi durmamışssa aynen devam edeceğim ama bebek iyi kilo alamamışssa aynen eski gırtlağıma devam ...bu arada doktor kilo alıyorum diye vitamin hapını kesti öyle oluncada o bitmeyen iştahımda bitti sanki...
bu arada siz şu an HANGİ İLAÇLARA DEVAM EDİYORSUNUZ YAZARMISINIZ:)
Epidural normali dusunmezmsn?
Bebek çantası alan var mı? indirimde bır canta gordum nette almaya niyetlendım ama gercek fıyatlarını bilmediğim için indirimde mı gercekten anlayamadım
Alanlar kaça aldı acaba? :44:
Arkadaşlar yarın kordosentez yaptırıcam. Yatmadan burayada yazım dedim. Görenler benim için dua eder diye. Allahım inşallah yuzumu guldurcek. Gunlerdır dua ediyorum daha sonuclar içinde 1hafta beklicez suanda en cok duaya ihtiyacım var hepinizi seviyorum. Sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah iyi geceler..
normal dediğim de zaten epidural normal olur :)))
Hoş böyle diyorum ama arkadaşım epidural normal diye yola çıktı ama bağıra bağıra dogurdu vallahi epidurali tutmadı maalesef[/QUOTE
O zaman benim cahilligime ver canm ben normal dogumda hic ilac verilmedigini biliyorum hatta doktorlar tercihi sorar hastaya epidural normalde bel hizasina yerlestirilen milimetrik bir tup olan kateterdrn uygulanan bir ilacla vucudun alt yarisindan gelen agri sinyallerinin iletimi gecici olarak durur ve agrili uyarinin ciktigi bolgede agri duyulmaz bu doz sadece rahim kasilmalari sirasindaki agriyi ortaab kaldirir fakat rahim kasilmasini azaltmaz.ben boyle blyrm.normalde uyusturulmadiginda acinin hepsini hissedersn ve normalle epidural dogum parasida farklidir igne parasi ve anestezi doktoru parasida verilir .bizim buradaki hastaneler boyle
ben almıştım canım sık biberon temizlemek gerekirse kaynatmak zor oluyor özellikle çalışırken bana çok zor gelmişti hatta tencerede biberon kaynatırken suyun yüzeyinde gezen emzik tencere kenarına yapışıp yamulunca ben bu işe vakit ayıramıyorum beceremiyorum diye sinirlenip mikrodalga sterilizatör almıştım:)) 7-8dk da buharla sterilize ediyordu, evde biyerlerde duruyor olmalı iyi hatırlattın ortaya çıkarayım da kullanayım
canım onu bana emekli eğitimci, ebe-hemşire bir bayan yanlış hatırlamıyorsam şöyle anlatmıştı. doğumda çatı genişliyormuş ve eskiye göre 2cm kadar daha geniş kalıyormuş. eğer sıfır beden hamile kalırsan doğumdan sonra eski kilona dönsende daracık pantolonlarının içine giremezmişsin çünkü kemiklerden kaynaklı bir genişleme olurmuş. ama normal kilolu falansan bu durumdan pek etkilenmezsin, 2cm en fazla yarım beden bi fazlalık demektir azıcık göbeği içine çeker fermuarı kapatırsın kemikteki fazlalığı etten teleafi edersin ve sıkışır gider kıyafete farkedilmez bile..
geçen sefer bendede öyle oldu canım ama bence sebebi önceki aylarda kabızlıktan dolayı fazla çıkıyordum sonra bol kayısı ile bu sorunu çözünce tartıdaki o fazlalık kayboldu normal kilo aldığım halde almamışım gibi göründü. belki seninkide böyle bişeydir.
banada ben ve bebek fazla kilo almayalım diye balık yağı ve multivitamin vermedi. kilo almaya meyilli olduğumu(ilkinde çok kilo almıştım) zaten bebek iri bu seferde ana kız birlikte irileşirsek şeker olurum diye vermediğini söyledi. magnezyum, calsiyum, demir kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?