Hoşgeldin canım :) bende çok erken keşfedemedim burayı ama çok sevdim keşke hepimizin yüzyüze görüşeceği birşey olsa bi sürü koca göbekli kadın çok eğlenceli olurdu :) sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de görürüz işallah :)merhaba arkadaşlar sevgili eylül anneleri...ilk kez ziyaret ettim sayfanızı ve bayıldım.nasıl güzel bir dayanışma içerisindesiniz öyle...burası tam da Allahın unuttuğu mahrumiyet bölgesindeki bendenize göre bir yermiş...belli bir sayfadan başladım ancak 1748e kadar gelebildim..sonra da dayanamadım hemen yazayım dedim:)))
son sayfalardaki yoğunluktaki konularınızı şimdilik bilmiyorum ama okuduğum sayfalarda dikkatimi bir kaç şey çekti.birincisi ben de henüz alışverişe başlamayanlardanım.iyice araştırıp kaliteli ve uygununu bulabilmek istiyorum ama araştırdıkça daha çok kafam karışıyor(( bakalım buradaki siz araştırmacı annelerin yorumlarını dikkate alırım artık.
ikincisi ben de gece ağrı ve el ayak yanmasından uyayamayanlardanım..sağa dön yok sola dön yok sabaha karşı ancak uyuyabiliyorum haliyle iş yerinde ölü gibiyim.bir de üzerine gün içerisindeki mide yanmalarımı eklersek bu aralar epey bitkin durumdayım...
üçüncüsü şeker yüklemesini birçoğunuz 24. haftasında yaptırmış.ben henüz yaptırmadım bu hafta sonu doktorumdan randevu almadan önce arayıp soracağım inşallah geç kalmamışımdır.
şimdilik bu kadar..umarım oğlumla beni de kabul edersiniz teyzeleri:)))
Ya ben neden kek yapamıyorum. Bütün keklerim parçalanıyor. Yıllardır bu sorunu çözemedim.
Başarılı bir kek alt yapısı olan, bu işi güzel yapan arkadaşım bana bu işin püf noktalarını anlat. Tarifini ver.
Lütfennnnnnnnnn
Arkadaslar ERDEM, GİRAY, KEREM, TUNA isimlerinden begendiginizi yazar misiniz. Fikrinize ihtiyacim var. Tikandik kaldikcook tesekkur ediyorum şimdiden.
Arkadaslar ERDEM, GİRAY, KEREM, TUNA isimlerinden begendiginizi yazar misiniz. Fikrinize ihtiyacim var. Tikandik kaldikcook tesekkur ediyorum şimdiden.
Kerem ismi bence cok guzel
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben fikrimi söyliyim..
kerem
giray
tuna
erdem
sıralamam bu yönde :)
Sıralama yapmissin hem de. Tesekkur ederim arkadasim.
ben çevremde gördüğüm 2. ler olunca boyle bir rahatlık oluyor. Hem heves alınmış oluyor herhalde 1. de, hem 1. den kalanlar var nasılsa diye raht ediliyor, hem de evdeki afacanla ilgilenmekten kimsenin düşünmeye gezip alışveriş yapmaya vakti olmuyor
merhaba arkadaşlar sevgili eylül anneleri...ilk kez ziyaret ettim sayfanızı ve bayıldım.nasıl güzel bir dayanışma içerisindesiniz öyle...burası tam da Allahın unuttuğu mahrumiyet bölgesindeki bendenize göre bir yermiş...belli bir sayfadan başladım ancak 1748e kadar gelebildim..sonra da dayanamadım hemen yazayım dedim:)))
son sayfalardaki yoğunluktaki konularınızı şimdilik bilmiyorum ama okuduğum sayfalarda dikkatimi bir kaç şey çekti.birincisi ben de henüz alışverişe başlamayanlardanım.iyice araştırıp kaliteli ve uygununu bulabilmek istiyorum ama araştırdıkça daha çok kafam karışıyor(( bakalım buradaki siz araştırmacı annelerin yorumlarını dikkate alırım artık.
ikincisi ben de gece ağrı ve el ayak yanmasından uyayamayanlardanım..sağa dön yok sola dön yok sabaha karşı ancak uyuyabiliyorum haliyle iş yerinde ölü gibiyim.bir de üzerine gün içerisindeki mide yanmalarımı eklersek bu aralar epey bitkin durumdayım...
üçüncüsü şeker yüklemesini birçoğunuz 24. haftasında yaptırmış.ben henüz yaptırmadım bu hafta sonu doktorumdan randevu almadan önce arayıp soracağım inşallah geç kalmamışımdır.
diktireceksin ozaman canım başka türlü uymaz.
tv koltuklarına baktın mı canım, emzirmen bitince de koyarsın salona kucak kucağa pepe izlersiniz:)))
güle güle kullan canım pembe puanlı olan mı? banada çok zarif göründü modeli ama kumaşına falan takıldım işte, fiyatıda çok uygun, sanırım bende alıcam inşallah iyidir, amaaan beğenmezsem iade eder, başka bişey alırım.
bende trendyoldan sipariş vermiştim 30tl. mağzalarda bulamamıştım, bugün geldi kargo, braz büyük gibi göründü gözüme ama deneyince hoşuma gitti hiç rahatsız etmedi inşallah yaraolmasınıda engeller.
bunlarda çoook kapalı ya yazın sıcakta bi katta donmu olacak üstümde diye almadım bunlardan, m popoma xxxl düşük belli normal don aldım ama efil efil gezmekde iyi fikirmiş:))))
off benimde yarın sabah şeker yüklemem var üstelik benimki yüksek çıkarsa diyette bi işe yaramaz zaten diyette gibi besleniyorum.
hoşgeldin canım..
damardır canım, çatlak tırmalamışsın gibi kırmızı ve kabartılı bir görünümde oluyor, ben geiyorumda demiyor cartdiye çıkıveriyor..
çok oynayıp, uyarmak, süt gelmesine sebep olmak falan yapıyor canım, normal kremsürmeyle bişii olmaz.
o kremler biraz katı vazelin gibi oluyor, kremi elinde biraz ısıtıp ezersen yumşar sürümü kolaylaşır fazla oynamadan sürüverirsin.
Tam da söylediğin gibi oluyor canım. Evde pek çok eşya var zaten diye rahatım. Abiyle uğraşmaktan bebeği düşünmeye pek vakit kalmıyor zaten. Umarım doğduktan sonra da çok zorluk yaşamam. Abinin yanına bir de bebek gelecek.. Eşler ne kadar yardımcı da olsa iş annede bitiyor. Oğlum herşeyini benim yapmamı istiyor, baba ne kadar uğraşsa da ona pek yüz vermiyor. Bir de üstüne bebek olunca vay halime
Ya ben neden kek yapamıyorum. Bütün keklerim parçalanıyor. Yıllardır bu sorunu çözemedim.
Başarılı bir kek alt yapısı olan, bu işi güzel yapan arkadaşım bana bu işin püf noktalarını anlat. Tarifini ver.
Lütfennnnnnnnnn
cuma kaç hafta kaç günlüktün canım.
günaydın anneler...
dün akşamdan beri başım ağrıyo
günaydın anneler...
dün akşamdan beri başım ağrıyo
merhaba arkadaşlar sevgili eylül anneleri...ilk kez ziyaret ettim sayfanızı ve bayıldım.nasıl güzel bir dayanışma içerisindesiniz öyle...burası tam da Allahın unuttuğu mahrumiyet bölgesindeki bendenize göre bir yermiş...belli bir sayfadan başladım ancak 1748e kadar gelebildim..sonra da dayanamadım hemen yazayım dedim:)))
öncelikle umaırm kalıbın iyidir, şahsen tecrübem kalıp bozulmaya başlarsa ne yaparsan yap o keki bütün çıkaramıyosun.
İkincisi fırına atmadan keki kalıba dokup biraz dinlendirmek ve bu sırada fırının ısınmasını beklemek.
Üçüncüsü ve en önemlisi kek ciddi anlamda ılınmadan (ılık ile soguk arası) kesinlikle keki kalıbındna cıkarmaya calısma, ben her defasında dayanamayıp bu defa erken cıkarayım diyorum sonu hüsran...
Sogusun öyle çıkar kalıptan
Bir de özel tarifli kekler harici her kekte kullandığım ve asla şaşmayan baz tarifim var onu vereyim. Hoş benim tarif de değil GönÜL Candaş'ın afiyet olsun kitabındaki bir tarif.
1-2-3-4 keki
4 yumurta
3 bardak un
2 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt yada yogurt (ben karısım olarak koyuyuorum daha iyi oluyor)
kabartma tozu
vanilya
bu baz malzemeler canım, buna istediğin malzemeleri ekle, limon portakal meyve kurusu fındık fıstık kakao (kakao koyacaksan koydugun kakao kadar unu eksik olsun)
Un ölçüsü bardakta silme olsun.
İlk önce yumurta ile şekeri kar beyaz olana kadar çırp ama burda üşenme resmen krema görünümü olsun, ve şeker çırpmaktan erisin içinde.
Sonra sıra ile yağ koy biraz çırp sütlü karısımı koy biraz cırp, sonrasında elediğin un kabartma tozu vanilyayı koy abartmadan karıstır. Yagladığın ve her tarafını toz bir karısıma buladığın (toz şeker, un, fındık fıstık) kalıba dök, salla kalıbın her yerine eşit yayılsın ve hava kabarcıgı kalmasın içinde, 5-10 dak dinlendir ve nceden ısıttığın 160 derece fırında pişiiiiir :)
Dediğim gibi pişince sogumadan aslaaaaaa kalıptan çıkarma
Bende hep goz karari yaprm cnm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?