ben de yaptırmadım. yaptırmayı düşünmüyorum. bana çok yapay geliyor.Evet bende yaptirmicam ztn mantiksiz geliyordu bana ..2 3 saat ac kaliyirsun birden seker yukluyorsun vucuda ..mantiksiz bencede tabi herkese saygimiz var yapanada yapmayada:)
kızlar daha erken mi bunu konuşmak için bilmiyorum ama kesiksiz normal doğum yapmak istiyorum? mümkün olur mu? hangi doktora gitsem kesi şart diyip çıkıyolar işin içinden. bazı ülkelerde uygulanmıyo bile. sizin doktorunuz bu konuda ne diyor?
yani seker yuklemesi yapacagina ona gore bi beslenme programi cikar gebe kisiye. hamilelik boyunca dengede tutsun kendini zaten o zaman bi sorun olmaz
Kesi olup olmayacagina dogum aninda karar verilir doktorlar bunu önceden nasıl söylüyorlarki.ben iki dogumumdada yirtildim ve dikis atıldı ama kesmediler.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yırtılma olmasın diye kesiyormuşkontrollü kesi olsun diye. sorması ayıp kaç dikiş atıldı? iyileşme süreci nasıl oldu?
Vallahı canim ilkinde içten dıstan 10 u geciyodu 1 ayi gecti iyilesmesi kizimda hic uyumuyodu tuvalete gidemedigim günler oluyodu desem bakamadım yarama.ikincisi 6 dikiş falandı 1 haftaya iyileşti hemen gecti.degisiyo yani korkma hepsi farklı oluyo zaten dikerken falan hissetmiyosun.
Vallahı canim ilkinde içten dıstan 10 u geciyodu 1 ayi gecti iyilesmesi kizimda hic uyumuyodu tuvalete gidemedigim günler oluyodu desem bakamadım yarama.ikincisi 6 dikiş falandı 1 haftaya iyileşti hemen gecti.degisiyo yani korkma hepsi farklı oluyo zaten dikerken falan hissetmiyosun.
Benimde ilk dogumumda dikis atilmisti ..ilk gun zordu daha sonra daha iyi oldu dikisi hissetmiyoruz zaten sukurler olsun kendi kendine iyilesiyor ..bakalim insalh bu dogumumda olmaz dikis felan
Genelde ilk dogumda oluyor cunku ..
Benim ilki epidural normal dogumdu cok yirtilmamin sebebi oda olabılir çünkü karnıma bastırdılar ebeler. İkincide de oldu ama cabuk iyilesti.
Benimkinin gunu gecmisti suyum azaldi mecburen sunni sanci aldim..insalh bu dogumunda kendi sancilariim olur ..Rabbim hepimizin yardimc8si olsun bir avazda kurtarsin bizi dardan :))
abooovvvvBen ilkini 43 haftada ikincisini 42 haftada doğurdum canım :)) doğal olarak suni sancıyla.insallah desigin gibi bunlar zamanında gelir saglıkla.
abooovvvvkız nasıl tuttun onları içeride öyle :)) benimki dur dur diye diye 39+1 i zor etti. 40.haftada doğdu diyorum bir gün aldı diye. ona rağmen şimdi bile dışarıda o kdr aceleci ki ben doğurmasam 7 aylık derim. 2 yaşında ama sürekli çabuk kelimesini kullanıyor çabuk gel çabuk bana şunu ver gb.. drlar öncekini kaçıncı haftda doğurduğumu soruyorlar 40 deyince bu daha da erken gelir ağustos sonuna kendini hazırla diyo istisnasız hepsi. oğlan çocuğu geç gelir dediler ama çocuğuna göre değişiyor demek ki.. senin geç gelenler kızdı üstelik değil mi? way be 43 ü daha hiç duymamıştım gerçekten çok şaşırdım dr unu da seni de tebrik ederim normal doğum yaptığın için. birçok dr 40. haftada direkt sezaryen yazıyor malum..
Türkiyede mümkün olacağını sanmıyorum canım. direkt atıyorlar kesiyi. benim dr um kesisiz de kurtarabilirim seni demişti benden 3 gün önce birini dikişsiz birini 2 dikişle kurtarmış onu anlatmıştı bende 3 kesi,3 oğlanın yırttığı yerin dikişi vardı. içlerdekileri hiç saymıyorlr zaten yoksa kimbilir kaçı geçer. 20 dk dikti beni düşün yani :)kızlar daha erken mi bunu konuşmak için bilmiyorum ama kesiksiz normal doğum yapmak istiyorum? mümkün olur mu? hangi doktora gitsem kesi şart diyip çıkıyolar işin içinden. bazı ülkelerde uygulanmıyo bile. sizin doktorunuz bu konuda ne diyor?
oh yaa ben de bende sorun var diyordum yaz sıcağı şişiyo ayaklar bol su içmek lazım işte. benimki de 36 dan 37 ye çıktı daha kaça çıkacak kimbilir annem beni 5 eylülde doğurmuş ayakları 35.5 tan 37 ye çıkmış. daha da bir ay erken doğum yapmasına rağmen. dün arkadaşlar da diyordu ayaklar 1-2 no kalıcı olarak büyüyen var. önceki doğumumu iki sene önce tam bugün yapmıştım ama ayaklarım normle dönmüştü bakalım bunda ne olacak hallerimiz?Ayaklarım artık 39 numara olduEskiden 37-38 idi. Artık annemin ayakkabılarını aşırmaya başladım. Ayak bileği diye bişey kalmadı bende, direk ayaktan sonra bacak başlıyo
.
28-30. haftalar arası çok kötü geçiyor tecrübelerime dayanarak söylüyorum. ben de bu hafta inanılmaz ağırım. doğuracak gb :))ben kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum nazmıı yapıyorum acaba sanki dayancak gücüm bitti kalmadı. dinlenmek istiyorum sizede öylemi geliyor?
benim de tam sayılmaz hala dr arıyorum ama şimdilik antepteki dr da karar kıldım doğumu orada düşündüğüm için onuda daha iki kere ziyaret etme şansım oldu. tatlı dilli güler yüzlü olduğu ve normal doğumu desteklediği için onu istiyorum..kızlar günaydın.
ben hala kendime düzenli bi doktor ayarlayamadım. kafam çok karışık
wayy be benimki de dışarıda ne var diye meraktan çatladı sıpam :)) öğretmen çocuğu oldu tam okulun başladığı hafta sat karne haftası doğum oldu :))Ben yurt dısındayım canım satım 28 ocaktı 28 Kasım'da doğurdum tam 10 aylık :)) burda sezaryan zorda kalmayınca yapmıyorlar 3 hafta hergün doktordaydım bebek iyi olunca normali beklediler doğurduğum gün sezaryana alcaklardi geldi.ikinciside 42+1 de geldi karnim cok rahat herhalde gelmek istemiyorlar :)
Günaydın kızlar dün cok ağrım vardı hastaneye gittim gece 4 saat bekledim acil sezeryan vardi. Bebegim iyiymis cok şükür büyüdükte ağrı olur dediler klasık.ph degeri düşük diye fitil verdi magnezyum kullan dedi gönderdi.serviks uzunluğum 49mm mis ondan korkuyodum cok sükür Normalmis.kizimda 936 gr 25+5 te iyimi bilmiyorum bişey demedi doktor ben kiloya takmıyorum zaten.
Türkiyede mümkün olacağını sanmıyorum canım. direkt atıyorlar kesiyi. benim dr um kesisiz de kurtarabilirim seni demişti benden 3 gün önce birini dikişsiz birini 2 dikişle kurtarmış onu anlatmıştı bende 3 kesi,3 oğlanın yırttığı yerin dikişi vardı. içlerdekileri hiç saymıyorlr zaten yoksa kimbilir kaçı geçer. 20 dk dikti beni düşün yani :)
çok korkuyorumfellik fellik doktor aradım bugün netten kesmeyen biçmeyen bi doktor aradım durdum. kesi atılırsa mahvolurum ben. benim yaralarım zor kapanır. nedbe olur keloide dönüşür. herkes hemen iyileşiyor diyor ama benim bünyem de öyle değil en ufak bi yara kapanmak bilmiyo kabarık kabarık izlere dönüşüyor ömür boyu geçmiyor kocaman dev yaralara dönüşüyor. dövme piercng iğne vs yaptıramıyrom. ve mümkün olduğunca kesik çizik yara almamaya çalışıyorum. tenim hassas çünkü.
eğer bana kesi yapılırsa ben anne değil ancak hasta olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?