2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Canım, bende de durum aynı. Gebelik öncesi insülin direncim - gizli şekerim vardı. Şimdi tam anlamıyla şekerim var. İnsülin kullanmamak için diyet yapıyorum. Hamur işi, ekmek, makarna, pilav, meyveler, gazlı içecekler vs herşey yasak bilirsin. Hepsini de çok severim, ama dediğin gibi bebişimin bi tekmesi için herşeyi yapabilecek güçte hissediyorum. Allah beterinden korusun, sağlıkla evlatlarımızı bize bağışlasın yeter :)

sağol canım bencede vitaminle ilgisi yok sağlık ocağında tahlil yapıldı b 12 vitamini düşük vitamin hapı kullanmıyomusun diye sordu yarın sonuçları alıp kadin doğumcuma göstericem bakalım ne diyecek sağlıklı olsunlarda kilo sorun değil ama karnım 1 ayda acayip büyüdü korkarım çok şişicek

Şimdi bu kişiye göre değişir dicem. Evde oturmak bana göre hiç değil çıldırırım diyordum. 3 aylıkken okula başladım. Gayet mutluydum dediğin gb kendi kişisel tatminlerim açısından. 15 aylıkken sağlığından dolayı izne ayrıldım ve gerçekte onun beni benim de onu ne kdr özlediğimizi farkettim. Boş mu durdum hayır dernek kurduk, ylisans a başladım, il il gezdik. Şimdi sorsalar başından beri niye izinde değilmişim borçlar bi seneye kadar odenemez mıydı diyorum :-( şimdi iki olacaklar tez yazacağım okulda ders anlatarak yine meşgul olacağım ama haftada günde birkaç saat onun dışında zaten çarşı pazar spor yürüyüş hepsine yetiyor gün. Çalışmak için bünyeyi zorladığımdan omzumda kas yirtigi var,her sabah uyuyan bebeyi oto koltuğunda 4 kat indir çıkar mahvolmustum. Şimdi iki sene çalışmayacagim kafadan içim o ler rahat ki. Gerektiği an yine başlarım ise ama işten evde kaldığın zaman anlıyorsun onunla geçirdiğin vaktin kıymetini

Koşulları tam bilmiyorum ama n.doğum da eğer kanala girdiyse sezaryen yapılmıyor imkansız mecbur bebeğin gelişi bekleniyor. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Bir an önce kurtarsin ikisini de. Dr un da ihmali varsa muhakkak dava açılsın bu ne ya. Bi de arkadaşlar yeni dogan yoğun bakım olan yahut yakın olan bi hastanede doğum yapmanın önemi çıkıyor ortaya hastane seçerken dikkat edilmeli bence.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben de oluyor diye biliyorum. Neticede sağlık bu yarın ne olacağını bilebiliyor muyuz ki, o nedenle ben de hatta aynen böyle düşünüyorum çok zorlanırsam 37'yi beklemeden 35-36 arası ayrılırım.

Doktorumla konustum dün, 32+0 da çalışabilir raporunu alıcam, doktorum aynı zamanda üniversite hastanesinde hoca olduğu için raporumu oradan alabilicem.

32+0 da en geç git dedi, 32+1 olmasın ama 31+6 olsa olur dedi. Aklınız da bulunsun kızlar.

peki bir soru daha ?

son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?

yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?

evet canım toplamda 40 haftaya göre hesaplanıyor. Bu nedenle aslında sezeryan olanlar avantajlı oluyorlar. benim arkadaşım cuma ayrıldı işten salı sezeryana gitti, dolayısyla oldugu giib doğum izni sonraya kaldı.

yuh dıyorum sevgı cok bence
bıraz daha arastır kuzum fıyatı abartmıs gıbı geldı bana

dün almaya karar vermiştim aslında ama biraz daha bakayım diyorum. Neticede bunu da cok tesadüfi gördüm bambaşka şeye bakarken karşıma çıktı. O nedenle hazır daha vakit de varken bakıcam canım almıcam hemen.

canım bebek kapı susu de gorsellere bas googledan
begendıgın bı model olur
onuda cevrende eger varsa bu ıslerı yapan bırıne goster o yapsın sana
hem ıstedıgın olur hemde uyguna cıkar

yanı ben oyle yaptım belkı sanada fıkır olur

Günaydın herkese,

Bugün haftayı kapatıyorum ve 3 günlük tatil kaçamağı yapıyorum. Hemen akşam olsun :)
hepinizi öpüyorum, bebişlerle bol tekmeli bir gün diliyorum

canım sezerya olanlarda avantaj varmı sgk ya sormak lazım çünkü 3 hafta kala seni zorunlu ayırıyorlar bu 3 haftanın 2. haftasında doğum yaptı isen kalan bir haftan yanabilir 2012 de tüm sezeryan yapan arkadaşlarımın kalan izinleri yandı. şimdi ekliyorlarmı bilemiyorum.

Günaydın,
Sezeryan olan arkadaşların doğum izninin tümünü bebek geldikten sonraya atma gibi bir durumu olabiliyor mu gerçekten?
Ben bebek doğunca iş yerine bildirim oluyor ve doğumdan sonraki izin başlatılıyor diye biliyordum. Acaba olur mu gerçekten?

günaydın canım

aslında ben 32. haftada çıkmak istiyorum ama bayramın olduğu haftaya denk gelıyor ,oyuzden istemıyorum,
1 hafta sonraya başlatmak istiyorum ,hatta iş yerınden kaçasım var
doktorumuzdan raporu aldıktan sonra yapmamız gereken işlemler neler peki ,internette okudum bir sürü prosedür var ,bunları halletmek için 1 günü gider insanın ,sgk ya falan gıtmek gerekıyormuş sanırım ,umarım bu işlemleri çalıştığımyer ahllediyordur, yoksa çile vallahi bu halimizle

aaa çok doğru söylüyorsun aslında. İyi bir fikir verdin bana boyle bir araştırayım bakayım.
,

Hayatım ama o zman 40 haftada doğum yapmayan her anne adayının izni yanıyor demektir bu haksızlık değil mi, hamileiern kaçta kaçı 40 haftada doğum yapıyorki.

Valla ben bunu kendim hiç araştırmadım ama sezeryan olan arkadaşım bu şekilde söylemişti bana. Hayır yani artık çalışamaz raporu alıyorum 37. haftada ertesi gün normal dogum yapıyorum. o 3 hafta sonraya ekleniyor diye biliyorum inanın sizin iç.in araştırıcam bunu.

araştırdım. 6111 sayılı torba Kanun ile eklenen madde

Madde 106- 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Son düzenleme:
günaydınnnnnnn

bol tekmeli, ağrısız sızısız bir gün olsun inş.

mercimeklerimiz büyüdüde 32. hafta raporunu tartışır olduk.

çok şükür

aynen canım bende son 3 haftaya kadar calışcam sağlık durumum uygun olursa
doğum sonrası daha cok gereklı cunku ızın
ama yıllık ızın kullanabılırım bayram sonuna ekleterek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…