2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

merak etme çalışır raporunu al sen 37 ye kadar. sonra işyerine yıllık izin yaz kullan iznin bittikten sonra ssk ya git ben izne çıkıcam de ssk kaçıncı haftanda ayrıldı isen onagöre bi rapor düzenliyor ve çalışmış gibi göründüğün yıllık izin süreni sonuna ekliyor. ne zaman işe başlıcanı bile söylüyor.

sorma benimde kayın valdem bakıcak ama 2 çocuk nasıl bakacak bilmiyorum bakım şeklinide beyenmiyorum. nankörlük denebilir bu yaptığıma ama napayım çalışmakta istiyorum çok zor.

sabah kızım kustu kusarken bile anne işe gitme diyordu mecbur bırakıp geldim oda akşama kadar beni bekliyor evde yavrum.

ya
bu kadar zorlanacağımı tahmin etmezdim.

benimde annem çalışıyordu hiç bir eksiklik hissetmedim bu konuda ama.
şimdi kendi çocuğum olunca 5 aylıkken nasıl bırakıp işe gelicem diyorum.

benim de kayınvalidem bakacaktı ama eşim bakamaz annem diyor.
ilgilenemez diyor.
bakıcı tutalım annem onun başında dursun diyor.
bu seferde maaşımın yarısı bakıcıya gidecek.
o zamanda diyorum ki yrm maaş için çocuğumdan ayrı kalacağım.
belki ücretsiz izin alırım bir süre daha. biraz daha büyümüş olur yavrucak.

işim den de memnunum çıksam mümkün değil burası gibi yer bulamam.
zorrrrrrrrrrr

canım işini seviyorsan katlanmak zorundasın bişey olmaz bi şekilde büyüyor çocuk evde hem sen yıpranırsın hemde özgüvenini kaybedersin. şimdi anlamıyorsun ama evde bi kal o zaman anlayacaksın işe gidip gelenlere özenecek canın sıkılacak bebek bırakmak çok zor bende zorlandım ama biz zaten onlar için çalışıyoruz

görümcem 10 sene çalıştığı yerden başka yer bulurum diye ayrıldı ama çocuk nerdeyse 6 aylık olacak bir yer bulamadığı gibi koca eline bakmaktan çok mutsuz bebeğine badi bile alırken düşünüyo beni görüyo hediyeler getiriyorum kızıma gelirken işten eve temizlikçi alıyorum (Allahıma şükür) özeniyo birde onun uzun yıllar sonucu tüp bebekle oldu bi nevi daha kıymetli düşün. o bile bu çağırsalar hemen başlıcak.

doğru söylüyorsun.

işin o kısmı var.
zaten ben 1 hafta evde raporluyken kafaları yedim.
yani evde gerçekten bunalırım.
bir de ekonomik taraf var tabi.

Allah büyük ya halledicez.

Belki kayınvalıdem bakar bana da gün doğar

Canim hap mi kullanıyorsun demir icin bende kabizlik sorunu yasayinca surup sekline döndüm şimdi cok rahat im doktoruna sor istersen

Canim hap mi kullanıyorsun demir icin bende kabizlik sorunu yasayinca surup sekline döndüm şimdi cok rahat im doktoruna sor istersen

evet canım hap kullanıyorum dr uma söylemiştim kabız yaptı beni diye ama şuruptan bahsetmedi hiç sadece kabızlığa iyi gelsin diye şurup verdi ama sağol yinede sorarım bakalım gidince....

Kizlar normal doğumdan korkmaya basladim ben arkadaşım 16 gun once normal dogum yapti. Cocuk rahimde fazla kaldigi icin oksijensiz kalmış dktr Sezaryen de yapmamis hastanede kuvez yok 6 saat ambulansla baska hasteneye gön derdiler zaten zar zor hamile kaldi. Simdi oglu 16 gündür yasam savasi veriyor yasasa dahi ozurlu olur demis dktr. Ne olur sizde dua edin

Son düzenleme:
izmirde misin ay buğün çıkaım dedi. Asla çıkmam daha allahtan önceden aldım kemeraltından yoksa bu havada asla gdlmezmiş . Hamile olunca insan daha bi tuaf oluo normal halimiz gibi değil .. sakın çıkma vallahi gerekirse yakından al bilmiorumd neresnde oturuyorsun ama yakndan hallet düşer bayılır sın vallahi

bende izmirliyim ama balıkesirde yasıorm gecen hafta bebişimin kıyafetlerini almak için kemeraltına indimm sıcak kalabalık öldürdü beni resmen ama allhtan coğu seyi hallettim ya :) uyku setini atlamısım yalnız siz aldınız mı ? aldıysanız hangi marka ve nereden aldınız :)

şuan izmir çok fena yanıo hamile bi kadın çıkamaz asla şuan . Ben uygun aldım bir yerden hepsini aldım zaten 3 tanesi 10 tl et gibi kıyafetler kaliteli . Hastane çıkışını aziz bebeden aldım ama o baya pahalıydı ..

canım hiç kendini başkalarının yaşadığı olaylarla kıyaslayıp kendini korkutma.. bende korkardım fakat doktorumla konuştum kalıcı bi rahatsızlığın yok ise gayette rahat norml doum yaparsın dedi bi kusur olmadıktan sonra herkes normal doum yapabilirmiş . En azından sezaryanı sırf korktuğumuz keyfimix için yatırmamalıyız bence. Doumdan sonra hemen ayağa dikilip çocuğumuzla daha çok ilğilenebilmemz için gerçekten normal douma ihtiyacımız var hepimizin . Sezaryanın malesefki iyileşme süreci var. Ama ameliythaneye girdiğimzde son dkka bişi çıkmazsa açılma olmayabilir bebek ters gelebilir kalp atışı yavaşlayabilir gerisi rabbmden artık

Aynı benim gibi düşünmüşsün canım. Ben de 32. haftada çalışabilir raporumu alıcam, zaten 1 gün sonra da bayram tatili başlıyor. Bayram sonrasında da geçen seneden kalan yıllık izinlerimi kullanıcam. Kurumumla konuştum, bir sakınca yok dedi. Ancak bir şeye üzüldüm. 5 yıl önce oğlum doğduğu zaman süt izinlerimi birleştirip 54 gün doğum iznine ekletmiştim. O zaman günde 2 saat süt izni hakkımız vardı. Şimdi ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1.5 saat süt izni varmış ve kurumum izin birleştirme yapmıyormuş artık. Bu da benim kafadan 3 aylık süt iznim var dediğim izinlerime mani oldu ve bütün planları alt üst etti. İşe bebek 6 aylık olmadan başlamak istemiyorum. Oğluma 2 sene kayınvalidem bakmıştı, şimdi de bebeğe 2 yaşına kadar bakarım diyordu ama o da sağlık sorunları yaşıyor. Benim annem hayatta değil. Bakıcıya güvenmiyorum. Ücretsiz izin alayım desem oğlanı bu sene özel okulun anasınıfına başlatıyoruz, maddi açıdan tek maaşla çok zorlanırız. Off off...

Ben de İzmir'deyim ve henüz hiçbir şey almayan azınlıktanım. Sıcaklar da bir bastırdı, pir bastırdı. Kemeraltına gidip alışveriş yapmam gerekiyor ama gözümde büyüyor. Daha bunun Temmuz ve Ağustos sıcakları da var. Bakalım nasıl dayanacağız...

Uzun zamandır giremedim canım, yeni gördüm mesajını. Desteğin için tşk ederim. Şu anda gayet iyiyim Allah'a çok şükür. Bebişin odasına duvar kağıdı kaplıyoruz canımız çıktı :)

Çok güzel ifade etmişsin yüzde yüz katılıyorum arkadaşım. İşte bilmiyorum ki onlarda daha ilkelce doğalarında ne yaşıyolar. Istenmiyorum duygusu falan da mı var acaba içinde bilmiyorum.

Canım, çok dolmuşum bende di mi :) Dilerim en kısa zamanda herşey yoluna girer. Allah bu günlerimizi aratmasın

Hah canim nihayet ya özledik valla tuna beyle iyi gidiyor cok sukur haftaya cuma seker yuklememiz var siz de nasil gidiyor tatlim nasilsiniz dur bakayim su foto isine bakalim becerebilecek miyim

Hadi hayırlı haberlerle gel inş.
Biz napalım duvar kağıdı yapıyoruz bizim herifin odasını, geberdik sıcaklarda canımız çıktı. Çok şükür Allaha bi yaramazlık yok şimdilik yuvarlanıyoruz.
Foto attıysan görmedim, bana da bi ara gönderebilir misin ?

Süpersin valla, az kaldı şurda 2,5 ay daha sabredicez. Şifa olsun, yarasın inş. :)

canım günaydın....
cumartesı kontrolumuz wardı..
doktora magnezyumu ıcemedıgımı soledım..
o da hap şeklınde olanlardan werdı bu sefer
bunu ıcebılıorum...
ıyı oldu ya

Kontrolün nasıl geçti ? Bebiş nasılmış ?

Sen tablet şeklinde daha rahat ediyosun sanırım, benim hap yutamama gibi bi sorunum var. İğneyi ve suda eriyen herşeyi tercih ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…