günaydın hamile pilatesi acaba ödem oluşumunu engeller mi? sizde ödem durumları nasıl?
Ben biraz tuzlu yediğim için bu hafta bacaklarımda ve ellerimde şişlikler oluşmaya başladı, bunu engellemek istiyorum
tuzu kestim (azalttım diyelim daha doğrusu) birazda yürümeye başladım ama pilateste hep aklımda
video izleyerek yapsam zararlı bi hareket yapar mıyım acaba?
evet cnm ödem oluşumuna faydalıymış. azaltıyormuş. birde sırt kalça ağrıları içinde birebir hiç ağrım olmuyor benim çok şükür
Bugün bir arkadaşım 41+6 da ,bebeğin hiç gelmeye niyeti olmamasına rağmen ,hastanede verilen dogumu baslatan bir ilaçla normal dogum yaptı.Kendisine eşlik etmesi için son zamanalrda bir ebeyle anlaşmıştı.Onun eğitimlerine gitti aylarca ve ebesi de sancılar süresinde gece boyunca pilates topunda,masaj yaparak vs ona destek olmuş ve epizyotomisiz doğumu gerçekleştirmişler,hafif çatlaklarla yaptırtmış doğumu).Ebe kontrolünde olmasaydı (ebenin anlasmalı oldugu hast.de dogurdu) sanırım günü 2 hafta geçmiş bir hamileyi hiç açılması olmadıgı ve sancısı olmadıgı icin ya direk sezeryana alırlardı ya da ilacı verip 24 saat dogumunu beklemezlerdi yine alırlardı sezeryana diye dusunuyorum.Aranızdan normal dogum hatta doğal doğum yapmak istediği için bir ebe ya da doula ile anlaşmayı düşünen,görüşen var mı?
Günaydın,ben hamilelikten önce de ara ara yaptığım ve dr da izin verdiği için normal pilates ,normal yoga,yüzme ,yürüyüş yapıyorum fırsat buldukca...Hiç agrı ,ödem yaşamadım.Bana dr spora izin verdiği için evde de youtubedan buldugum hamilelerin yaptığı hareketlerden yapıyorum bazen.Henüz zararlı bir şey yapmadım ama tabi sana da yap diyemem,kendini benden daha iyi tanırsın :)
Çok sağol canım bende şu yoğun haftayı bir atlatayım belli bir düzene oturtucam artık egzersiz spor olayını, pilateste ufak ufak yaparım evde, bakalım belkide çok iyi gelicek bana da. Tekrar teşekkürler.
perşembe günü olacak randevum cuma ya alındı iyimi
zor geldim oysaki perşembe ye
aman niye böyle yapıyorlarki anlamıyorum ,bizim ne kadar heyecanla o günü beklediğimizi bilmiyorlarmı
son an daki değişiklikleri hiç sevmiyorum ,randevsunu iptal eden biri varsa haber verseler bari ,gidersin hemen
kızlar doğum iznine illaki 32. hafta yada 37.haftadamı cıkmak gerekıyor,mesela 34.haftada cıkamıyormuyuz
bilgisi olan varmı,
ben sanırım dün toplamda 11 saate yakın uyudum. Uyku o kadar güzel geldi ki anlatamam. Bu aralar pilim bitik oluyor her zaman, gündüzleri çok yoruluyorum.
Ben ayak tabanlarımdan değil de yataktan ilk kalktığımda kalçadan yana dertli oluyorum, kalça-bel ağrısı bacağıma vuruyor. Bikaç adım attıktan sonra kendime geliyorum.
bende doğum iznimi tamamlayıp yıllık iznimi eklemek istiyorum sonrasındacanım doğum ıznınde son 3 haftada mecbur ayrılmak zorundasın..
ama 32 . hafta bıtınce calışabılır raporu alıp 35. haftada ızıne ayrılmak ıstersen o nasıl olur bılemıorum
ben calışabılır raporu alıp yıllık ıznıme ayrılmayı dusunuorum
cunku calışabılır raporu alıp sonra ustune hasta raporu alamıosun
canım şimdi 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporu alacağız ya.
sen onu yapılabiliyorsa 2 hafta daha çalışabilir şeklinde al.
o zaman 34 te doğum iznini kullanmaya başlarsın.
mantıken yapılabilir.
sormak lazım tabi..
canım doğum ıznınde son 3 haftada mecbur ayrılmak zorundasın..
ama 32 . hafta bıtınce calışabılır raporu alıp 35. haftada ızıne ayrılmak ıstersen o nasıl olur bılemıorum
canım doğum ıznınde son 3 haftada mecbur ayrılmak zorundasın..
peki bir soru daha ?
son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?
yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?
kızlaaaar, sizleri okudukça ne kadar tembel olduğumu bir kez daha anlıyorum. ufak tefek şeyler haricinde hala hiçbirşey almadım
izmire sıcaklar bastıkça daha da üşeniyorum sanırım :)
aman niye böyle yapıyorlarki anlamıyorum ,bizim ne kadar heyecanla o günü beklediğimizi bilmiyorlarmı
son an daki değişiklikleri hiç sevmiyorum ,randevsunu iptal eden biri varsa haber verseler bari ,gidersin hemen
kızlar doğum iznine illaki 32. hafta yada 37.haftadamı cıkmak gerekıyor,mesela 34.haftada cıkamıyormuyuz
bilgisi olan varmı,
kızlaaaar, sizleri okudukça ne kadar tembel olduğumu bir kez daha anlıyorum. ufak tefek şeyler haricinde hala hiçbirşey almadım
izmire sıcaklar bastıkça daha da üşeniyorum sanırım :)
canım şimdi 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporu alacağız ya.
sen onu yapılabiliyorsa 2 hafta daha çalışabilir şeklinde al.
o zaman 34 te doğum iznini kullanmaya başlarsın.
mantıken yapılabilir.
sormak lazım tabi..
canım hiç gerek yok zaten gittiğinddede söylerler sana 37 ye kadar çalışılabilir veriyorlar çalışıp çalışmamak senin elinde ne zaman izne ayrılmak istersen zaten yine gidiyorsun o zamanda şu haftada ayrılmıştır diye yeni belge düzenleyip ssk ya gönderiyorlar. kızımda öyle olmuştu yine aynı sistem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?