2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Bugün bir arkadaşım 41+6 da ,bebeğin hiç gelmeye niyeti olmamasına rağmen ,hastanede verilen dogumu baslatan bir ilaçla normal dogum yaptı.Kendisine eşlik etmesi için son zamanalrda bir ebeyle anlaşmıştı.Onun eğitimlerine gitti aylarca ve ebesi de sancılar süresinde gece boyunca pilates topunda,masaj yaparak vs ona destek olmuş ve epizyotomisiz doğumu gerçekleştirmişler,hafif çatlaklarla yaptırtmış doğumu).Ebe kontrolünde olmasaydı (ebenin anlasmalı oldugu hast.de dogurdu) sanırım günü 2 hafta geçmiş bir hamileyi hiç açılması olmadıgı ve sancısı olmadıgı icin ya direk sezeryana alırlardı ya da ilacı verip 24 saat dogumunu beklemezlerdi yine alırlardı sezeryana diye dusunuyorum.Aranızdan normal dogum hatta doğal doğum yapmak istediği için bir ebe ya da doula ile anlaşmayı düşünen,görüşen var mı?

Günaydın,ben hamilelikten önce de ara ara yaptığım ve dr da izin verdiği için normal pilates ,normal yoga,yüzme ,yürüyüş yapıyorum fırsat buldukca...Hiç agrı ,ödem yaşamadım.Bana dr spora izin verdiği için evde de youtubedan buldugum hamilelerin yaptığı hareketlerden yapıyorum bazen.Henüz zararlı bir şey yapmadım ama tabi sana da yap diyemem,kendini benden daha iyi tanırsın :)

evet cnm ödem oluşumuna faydalıymış. azaltıyormuş. birde sırt kalça ağrıları içinde birebir hiç ağrım olmuyor benim çok şükür

Çok sağol canım bende şu yoğun haftayı bir atlatayım belli bir düzene oturtucam artık egzersiz spor olayını, pilateste ufak ufak yaparım evde, bakalım belkide çok iyi gelicek bana da. Tekrar teşekkürler.

Bende evde videolarla yapmayı düşünüyorum, Allaha şükür sorunsuz diyebileceğim bir hamilelik geçiriyorum, düzenli spor yapmadığım hata aslında. Bundan sonra dikkat etmeliyim normal doğum istediğim için buna da destek olacağını düşünüyorum düzenli egzersizlerin.

rica ederim ne demek.
evde yapacaksan çok çok dikkatli ol bebeğe zarar gelmesin. ben hocayla yapıyorum am evde tek hiç denemedim ne olur ne olmaz diye.

kızlaaaar, sizleri okudukça ne kadar tembel olduğumu bir kez daha anlıyorum. ufak tefek şeyler haricinde hala hiçbirşey almadım
izmire sıcaklar bastıkça daha da üşeniyorum sanırım :)

perşembe günü olacak randevum cuma ya alındı iyimi
zor geldim oysaki perşembe ye

aman niye böyle yapıyorlarki anlamıyorum ,bizim ne kadar heyecanla o günü beklediğimizi bilmiyorlarmı
son an daki değişiklikleri hiç sevmiyorum ,randevsunu iptal eden biri varsa haber verseler bari ,gidersin hemen

kızlar doğum iznine illaki 32. hafta yada 37.haftadamı cıkmak gerekıyor,mesela 34.haftada cıkamıyormuyuz
bilgisi olan varmı,

canım şimdi 32. haftada 5 hafta daha çalışabilir raporu alacağız ya.
sen onu yapılabiliyorsa 2 hafta daha çalışabilir şeklinde al.
o zaman 34 te doğum iznini kullanmaya başlarsın.

mantıken yapılabilir.
sormak lazım tabi..

allah yardımıcımız olsun canım son 3 ayımız bole sorunlu gececek

canım doğum ıznınde son 3 haftada mecbur ayrılmak zorundasın..
ama 32 . hafta bıtınce calışabılır raporu alıp 35. haftada ızıne ayrılmak ıstersen o nasıl olur bılemıorum
ben calışabılır raporu alıp yıllık ıznıme ayrılmayı dusunuorum
cunku calışabılır raporu alıp sonra ustune hasta raporu alamıosun

bende doğum iznimi tamamlayıp yıllık iznimi eklemek istiyorum sonrasında

cumartesi doktor randevum var ,sorim doktora bakalım ne diyecek ,ona göre hareket ederim,bayram tatılıne denk gelicek bosu bosuna yansın istemıyorum ,3 gün 3 gündür .

hııımm
bak ben çalışabılır raporu aldıktan sonra grip falan rapor alırım diyordum.
gidemez durumda olursam şayet.
söylediğin iyi oldu

yok ben iznimi kesinlikle doğumdan sonra kullanmalıyım. bana asıl o zaman lazım.

peki bir soru daha ?

son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?

yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?

peki bir soru daha ?

son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?

yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?

Sezeryan olacagin tarihe gore ayarlaniyor canim hatta ben oglumda 2 gun gec gitmistim dr um neden iki gun geciktin hamile bir kadin icin iki gun bile onemli dedi bende nebileyim, dogumdan sonraki raporuma 2 gun daha ekledi bari bebeginle iki gun daha evde kal demisti niye yansinki demisti sagolsun

kızlaaaar, sizleri okudukça ne kadar tembel olduğumu bir kez daha anlıyorum. ufak tefek şeyler haricinde hala hiçbirşey almadım

Canim üzülme yanliz degilsin bak burda bende varim daha bir çöp almayan.

canım 37 ye kadar çalışabilir verildikten sonra çalışabildiğin kadar çalış. çalışamadığın zamanda raporu aldığın yere git ben bu günden itibaren izne ayrılmak istiyorum de hallediyolar. kızımda öyle yaptım bundada öyle olacak.

ayy ne tembelliği ben kızımda izne çıkana kadar bişey almadım sonra gittim bi gün eminönüne herşeyini aldım 1 günde hediyede çok geldi zaten hiç bişeyide eksik kalmadı. merak etme bişey oolmaaaazzz

canım hiç gerek yok zaten gittiğinddede söylerler sana 37 ye kadar çalışılabilir veriyorlar çalışıp çalışmamak senin elinde ne zaman izne ayrılmak istersen zaten yine gidiyorsun o zamanda şu haftada ayrılmıştır diye yeni belge düzenleyip ssk ya gönderiyorlar. kızımda öyle olmuştu yine aynı sistem.

ya sıkıntılı işler

süresiz izin istiyorum ama maaşımda yatsın istiyorum.
evde çocuğumla olayım istiyorum ama çalışmakta istiyorum.

zaten benim prensesime kim bakacak o bile kesin değil.
zor ya.
herşey belirsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…