2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
evet canım hap kullanıyorum dr uma söylemiştim kabız yaptı beni diye ama şuruptan bahsetmedi hiç sadece kabızlığa iyi gelsin diye şurup verdi ama sağol yinede sorarım bakalım gidince....

kiraz ye ben hap şeklindekini kullanıyorum bağırsakta eriyene başladım ama hergün kiraz yediğim için kabızlık yaşamadım şuana kadar

peki bir soru daha ?

son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?

yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?

canım 40 haftaya gore hesaplanıo
ama eger sezeryan olacaksan kalan ıznını aktarabılıon doğum sonrasına
benım bı arkadaşım ole yaptı
son 3 haftada ızne ayrılıp
bı hafta sonra sezeryan oldu kalan ıkı haftayı aktardı

aynen canım bende son 3 haftaya kadar calışcam sağlık durumum uygun olursa
doğum sonrası daha cok gereklı cunku ızın
ama yıllık ızın kullanabılırım bayram sonuna ekleterek

bende yıllık iznimi doğum iznimin bittiği zaman ekleticem. böylece 2 hafta daha uzamış olacak iznim inş.

Canım araştıralım bence de ama doğum ya da sezeryan yaptığın gün 16-3=13 haftalık raporu yazıyor sana hastane. ve raporun o gün başlıyor bir gün erken ya da geç değil. İznin yanma meselesine gelince mesela eskiden 8 hafta öncesi 8 hafta sonrası şeklindeydi ve duyduklarıma göre bu 8 haftalar kesinlikle aktarılamıyordu, şimdi ise ancak 5 haftası aktarılabiliyor arkadaşlarla konuştuklarımızı hatırlıyorum da. Ama gerçekte nasıl merak ettim.:44:

benimde erken doğum olan 2 arkadaşım var 2012 yılında yine 3 haftalık izinleri yandı. o yüzden sezeryan yapacak olan arkadaşlarım 31 haftalık iken devlete 32 diye söyleyip rapor imzalatıyor o 1 haftalarını böyle kurtarıyorlardı. şimdi hiç doğum yapan arkadaşım yok ama yapacak çok var öğrencez artık olmadı alo 177 a dan z ye herşeyi söylüyor zaten.

nasıl ya canım anlamadım demek ıstedıgını neyı neyın sonuna eklıo
yıllık ıznını doğum ıznı sonunamı eklıo

süt izni konusunu nasıl yapcaz bılmıom canım
sıkıntı gerçekten bı kurumda bı tanıdığım
haftada 3 gun gelıo 2 gun gelmıo ışe o şekılde kullanıo
o da bu şekılde bırleştırdı yanı
allah ıyı yonetıcılerle karsılaştrsın hepımızı ınsalllah

nasıl ya canım anlamadım demek ıstedıgını neyı neyın sonuna eklıo
yıllık ıznını doğum ıznı sonunamı eklıo

hayır canım 32 den onra çalışmak istemiyorsan ama maağta almak istiyorsan ve doğum iznin kesilmesin istiyorsan ssk dan çalışabilir raporu alıyosun 37 ye kadar. ama yıllık iznin varsa 32 den sonra çalışmıyor yıllık iznini kullanıyorsun hemde şrketin sana yıllık izinlisin diye maaşını ödüyor hemde çalışabilir aldığın için doğum iznin doğum sonrasına ekleniyor anladınmı?

bende öyle yapıcam şimdi çalışabiliri alcam ama yıllık izin kullancam. çünkü rapor olmuyor çalışabilir aldı isen.

Kontrolün nasıl geçti ? Bebiş nasılmış ?

Sen tablet şeklinde daha rahat ediyosun sanırım, benim hap yutamama gibi bi sorunum var. İğneyi ve suda eriyen herşeyi tercih ediyorum :)

ayy ewet canım ya suda erıyen şeylerı ıcemıorum bende..
hap daha rahat gelıo bana..
bebışımız ıyıydı en son cumartesı canım 850 gram olmuş
omega 3 bebek ıcın cok gereklıymıs balık yagı tabletı werdı doktorum sen
kullanıomusun
kılo aldırıo fılan dıolar

Madde 106- 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

dediğim gibi 2012 de ben izin kullanırken yasa bu şekilde değildi o yüzden eklememişlerdi bu değişim güzel olmuş. şimdi o zamanki yanan izinlerime yandım.

Merhaba Canım bişey soracağım, benim çalıştığım kurum süt izni birleştirme yapıyor. Sen daha öncesinde doğum izni kullandığın zamandakş süt izinlerini birleştirip doğum izninin sonuna mı ekletmiştin ? İK ile konuşacağımda,kalkıpta şey demesinler o tarihlerde zaten izinlisin süt iznini kullanma hakkın yok vs..

hımm sımdı anladım canım ama memurlarda yıllık ızne çıkınca maas kesıntısı olmuo bıldıgm kadarıyla
doğum ıznınde kesıntı oluo sanırım..
sen memurmusun yıllık ıznınde kesıntı olacakmı yanı..

dediğim gibi 2012 de ben izin kullanırken yasa bu şekilde değildi o yüzden eklememişlerdi bu değişim güzel olmuş. şimdi o zamanki yanan izinlerime yandım.

Ben memur değilim bana işler mi işlemez mi bilemediğim için şirketimin İK sı ile konustum, çalışmadığım her hadta soraya ekleniyormus hiç sıkıntı yok dedi. Dolayıysa 38 de doğurursam +2 hafta da soraya eklenecek.

Ben süt iznimi de hesaplattırdım İK ya birleştirince 35-40 iş günü gibi bir izin yapıyor. O da nerdeyse kafadan 2 ay demek.

Erken doğum olursa o kalan süreleri ekleyecekler o zaman bu süpermiş,
benim çalıştığım yerde süt izinlerini birleştireceklerini hiç sanmıyorum ama siz birleştirebiliyorsanız bu da çok iyi.

arkadaşlar bişey daha sorucam
şimdi yasal doğum ıznımız farzedelım
bıttıgı gunun ertesı gününe hemen gıdıp rapormu alacaz
cunku ben hesapladım cogumuzun ızınlerı aralık ıznı gıbı bitecek
doğum ıznı yanı

zaten maaş kesilmesin diye yapılıyor bu. memur değilim ama bunun memurlukla alakası yok şirket yıllık izinli personelin maaşını özelde olsa devlette olsa öder. ama doğum iznine ayrılırsan iznilerin parasını sgk dan alacağın için kesilir tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…