ağrlaştnmı inanki gidemezsin gerçi şimdi bile zor gitmen çok sıcak anca sabah 9da gitcen en geç 11bucakta işin bitmeli canm
evet canım hap kullanıyorum dr uma söylemiştim kabız yaptı beni diye ama şuruptan bahsetmedi hiç sadece kabızlığa iyi gelsin diye şurup verdi ama sağol yinede sorarım bakalım gidince....
zaten temmuzun sonuna doğru çanta hazırlancak . Ağustosun sonuna doğruda kıyfetle ri dolapta yerlerinş alıcak
peki bir soru daha ?
son 3 hafta toplamda 40 haftaya göre mi hesaplanıyor?
yoksa sezeryan olacaksan olacağın tarihe göremi hesaplanıyor?
aynen canım bende son 3 haftaya kadar calışcam sağlık durumum uygun olursa
doğum sonrası daha cok gereklı cunku ızın
ama yıllık ızın kullanabılırım bayram sonuna ekleterek
Hayatım ama o zman 40 haftada doğum yapmayan her anne adayının izni yanıyor demektir bu haksızlık değil mi, hamileiern kaçta kaçı 40 haftada doğum yapıyorki.
Valla ben bunu kendim hiç araştırmadım ama sezeryan olan arkadaşım bu şekilde söylemişti bana. Hayır yani artık çalışamaz raporu alıyorum 37. haftada ertesi gün normal dogum yapıyorum. o 3 hafta sonraya ekleniyor diye biliyorum inanın sizin iç.in araştırıcam bunu.
Hayatım ama o zman 40 haftada doğum yapmayan her anne adayının izni yanıyor demektir bu haksızlık değil mi, hamileiern kaçta kaçı 40 haftada doğum yapıyorki.
Valla ben bunu kendim hiç araştırmadım ama sezeryan olan arkadaşım bu şekilde söylemişti bana. Hayır yani artık çalışamaz raporu alıyorum 37. haftada ertesi gün normal dogum yapıyorum. o 3 hafta sonraya ekleniyor diye biliyorum inanın sizin iç.in araştırıcam bunu.
merak etme çalışır raporunu al sen 37 ye kadar. sonra işyerine yıllık izin yaz kullan iznin bittikten sonra ssk ya git ben izne çıkıcam de ssk kaçıncı haftanda ayrıldı isen onagöre bi rapor düzenliyor ve çalışmış gibi göründüğün yıllık izin süreni sonuna ekliyor. ne zaman işe başlıcanı bile söylüyor.
Aynı benim gibi düşünmüşsün canım. Ben de 32. haftada çalışabilir raporumu alıcam, zaten 1 gün sonra da bayram tatili başlıyor. Bayram sonrasında da geçen seneden kalan yıllık izinlerimi kullanıcam. Kurumumla konuştum, bir sakınca yok dedi. Ancak bir şeye üzüldüm. 5 yıl önce oğlum doğduğu zaman süt izinlerimi birleştirip 54 gün doğum iznine ekletmiştim. O zaman günde 2 saat süt izni hakkımız vardı. Şimdi ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1.5 saat süt izni varmış ve kurumum izin birleştirme yapmıyormuş artık. Bu da benim kafadan 3 aylık süt iznim var dediğim izinlerime mani oldu ve bütün planları alt üst etti. İşe bebek 6 aylık olmadan başlamak istemiyorum. Oğluma 2 sene kayınvalidem bakmıştı, şimdi de bebeğe 2 yaşına kadar bakarım diyordu ama o da sağlık sorunları yaşıyor. Benim annem hayatta değil. Bakıcıya güvenmiyorum. Ücretsiz izin alayım desem oğlanı bu sene özel okulun anasınıfına başlatıyoruz, maddi açıdan tek maaşla çok zorlanırız. Off off...
nasıl ya canım anlamadım demek ıstedıgını neyı neyın sonuna eklıo
yıllık ıznını doğum ıznı sonunamı eklıo
Kontrolün nasıl geçti ? Bebiş nasılmış ?
Sen tablet şeklinde daha rahat ediyosun sanırım, benim hap yutamama gibi bi sorunum var. İğneyi ve suda eriyen herşeyi tercih ediyorum :)
hayır canım 32 den onra çalışmak istemiyorsan ama maağta almak istiyorsan ve doğum iznin kesilmesin istiyorsan ssk dan çalışabilir raporu alıyosun 37 ye kadar. ama yıllık iznin varsa 32 den sonra çalışmıyor yıllık iznini kullanıyorsun hemde şrketin sana yıllık izinlisin diye maaşını ödüyor hemde çalışabilir aldığın için doğum iznin doğum sonrasına ekleniyor anladınmı?
bende öyle yapıcam şimdi çalışabiliri alcam ama yıllık izin kullancam. çünkü rapor olmuyor çalışabilir aldı isen.
Madde 106- 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
Aynı benim gibi düşünmüşsün canım. Ben de 32. haftada çalışabilir raporumu alıcam, zaten 1 gün sonra da bayram tatili başlıyor. Bayram sonrasında da geçen seneden kalan yıllık izinlerimi kullanıcam. Kurumumla konuştum, bir sakınca yok dedi. Ancak bir şeye üzüldüm. 5 yıl önce oğlum doğduğu zaman süt izinlerimi birleştirip 54 gün doğum iznine ekletmiştim. O zaman günde 2 saat süt izni hakkımız vardı. Şimdi ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1.5 saat süt izni varmış ve kurumum izin birleştirme yapmıyormuş artık. Bu da benim kafadan 3 aylık süt iznim var dediğim izinlerime mani oldu ve bütün planları alt üst etti. İşe bebek 6 aylık olmadan başlamak istemiyorum. Oğluma 2 sene kayınvalidem bakmıştı, şimdi de bebeğe 2 yaşına kadar bakarım diyordu ama o da sağlık sorunları yaşıyor. Benim annem hayatta değil. Bakıcıya güvenmiyorum. Ücretsiz izin alayım desem oğlanı bu sene özel okulun anasınıfına başlatıyoruz, maddi açıdan tek maaşla çok zorlanırız. Off off...
hayır canım 32 den onra çalışmak istemiyorsan ama maağta almak istiyorsan ve doğum iznin kesilmesin istiyorsan ssk dan çalışabilir raporu alıyosun 37 ye kadar. ama yıllık iznin varsa 32 den sonra çalışmıyor yıllık iznini kullanıyorsun hemde şrketin sana yıllık izinlisin diye maaşını ödüyor hemde çalışabilir aldığın için doğum iznin doğum sonrasına ekleniyor anladınmı?
bende öyle yapıcam şimdi çalışabiliri alcam ama yıllık izin kullancam. çünkü rapor olmuyor çalışabilir aldı isen.
dediğim gibi 2012 de ben izin kullanırken yasa bu şekilde değildi o yüzden eklememişlerdi bu değişim güzel olmuş. şimdi o zamanki yanan izinlerime yandım.
Merhaba Canım bişey soracağım, benim çalıştığım kurum süt izni birleştirme yapıyor. Sen daha öncesinde doğum izni kullandığın zamandakş süt izinlerini birleştirip doğum izninin sonuna mı ekletmiştin ? İK ile konuşacağımda,kalkıpta şey demesinler o tarihlerde zaten izinlisin süt iznini kullanma hakkın yok vs..
hımm sımdı anladım canım ama memurlarda yıllık ızne çıkınca maas kesıntısı olmuo bıldıgm kadarıyla
doğum ıznınde kesıntı oluo sanırım..
sen memurmusun yıllık ıznınde kesıntı olacakmı yanı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?