Yok canım oyle yuvası yikilsin diyen bi kadin degil hep mutlu olun der iyi bir kvdir logusaligimda da annemden cok yardimi dokundu bana hakkini yiyemem sadece bugün dumur etti ya da gönlündekini artniyetsiz soyledi benim takilabilecegimi dusunemedi herhaldeKızlar sizin kv lerin gelini ben olsaydım çoktan boşatırlardı beni heraldebizimkiler hiç bulaşmaz karışmaz bana, çay kahve servisini bile kim ayaktaysa o yapar, yemek asla yapmam onlar yapar, temizlik vs ortak yapılır kimin evinde olursak olalım. Zaten yılda bir ekstrem durumlarda iki kez biraraya geliriz. Ama lohusalığımda hakkını yemeyeyim annemin yapmadığını yaptı bana ya. Ufak tefek kusurları var tabi onları da ben söylerim çekinmem :)
Tabi bubların hiçbiri Kara Kaşım gözüm hatrına değil, eşimden çok çekinirler ve o yüzden müdahaleci olmazlar. Bir de tabi sülalenin ilk ve tek Ünv mezunu geliniyim ve yabancıyım yani sülaleden olmayan tek gelin.
Rabbim Elif Nisaya hayirli uzun ömür versin@Akaibu canim cok cekmisin sende. En başta bunlara agzinin payini vermek lazim yoksa sustukca tepene cikarlar tabii burda en onemli faktör eş. Onlara ezdiren de baş tacı yaptiran da. Eşin annesine senin işine, gücüne, utune, giymene falan karışmamasi gerektigini, akaibunun hoşuna gitmedigini soylese kv sana bu kadar karisamaz. Eş çok önemli çok.
Benim eşim de bana çok çektirdi çünkü anneci. Annesi de elalem ne der mantigiyla yasadigi icin hep onlarin istedigi gibi bi gelun olmamı istedi evliligimin ilk yılı burnumdan geldi her gün onlardaydik. Kv Hamile kal artik dedi hamile kaldım erkek cocugum oldu. Lohusaligimda yanımdaydi oğluma kendi isim koydu. Ruyasinda görmüş torununun ismi EMirhan olmalıymis. Tabi ben istemediğim halde bisey diyemedim çünkü eşim cook psikolojik baski yapıyordu bana.
Yalan tabi kv ruyada falan gormedi. Çocuklarının isimlerinin sonu hep -han ile bitiyor. Torununa da aynen devam etmesini istedi ama oglum fazla yaşamadi.
Yıllarca eşimin burnundan getirdim oglumun ismini bile annen koydu sana cocuk yapmam dedim. Esim 5 yıl çocuk icin yalvardi. Boşanalim de cocuk deme bana derdim. (sadece isim degil çok sorun yaşadım çünkü) Neyse baktim yaşım geçiyor artik çocuk istemeye basladim dua ettim hayırlısiyla kızım olsun dedim hemen kızıma hamile kaldim. Duam kabul oldu. Zaten kızımı annemin yaninda doğurdum. Aylarca kendi kendime kizima isim düşündüm önce modern bi isim olsun dedim. Nehir ece ipek pelin falan.... Sonra vazgeçtim. son aylarda elif mi olsa nisa mi diye kararsiz kaldim ve doguma nisa suresini okuyarak gittim. Kızımın adi diye bu sureyi okudum. Eşime hic haberi yok. zaten aramiz bozuktu. Dogumdan 1 hafta sonra esim dedi ki ruyamda gördüm Kizinin adi elif nisa olsun dediler. Ben şok
Yok artik dedim bende bu ikisi arasında kalmıştım dedim. 2 isim olmasın soyadımız uzun ya elif ya nisa dedim esim yemin etti ruyasinda gördüğünü söyledi iki isim olmalı dedi. Benim istediğim ve hangisi olsun diye karar veremedigim kendi kendime düşündüğüm eşimle asla paylasmadigim ve sonunda eşimin ruyada gördüğü ismi kiyduk. ELIF NISA. Allahim bu cocuguma hayırlı uzun omurler versin ins
:))) seni mi kırcam bi estetiğe bakar deseydinYok canım oyle yuvası yikilsin diyen bi kadin degil hep mutlu olun der iyi bir kvdir logusaligimda da annemden cok yardimi dokundu bana hakkini yiyemem sadece bugün dumur etti ya da gönlündekini artniyetsiz soyledi benim takilabilecegimi dusunemedi herhalde
iyi ki dik durmussun en başında canım şimdi ikinci çocukta senin tepkilerini az çok tahmin ederler. İnşallah yine aynı konularda diretmezler.gecmis olsun canim ya. Sogan bizde ise yaramisti baya sizdede yarar insallah. Cok fena kokuyo cidden
bence erkek cocuk babasina kiz annesine benzemeli ya. Bi kizin erkege benzetilmesi cok garip geliyo
Ne konuldugundan cok insanin zoruna giden rizamizin alinmamasi zaten.
koyduk canim hatice de ekledik kimlige. Zaten bende islami bi isim ekleme taraftariydim. Ama soylemiyorum hic..
Nihal atsizin - deli kurt canim kitap atsizi sevmem ama dayimin kitapliginda bulmustum eski bi hikaye siyasi icerigi yok. Her okudugumda aglarim deli gibi
Yazik kiza ya. Gercekten uzuldum. Burda o kadar cok duyuyorum ki bunlari. Bizdede ayni seyler iste. Ama ben direttim. Asla kabul etmem tek o ismi dedim. Riza mi bile almadan ne oluyo dedim. Kendimi damizlik inrk gibi hissediyodum resmen. Dogur ver ellerine.
Cok aglattilar ama beni o hamile halimle. O yuzden esimde dahil bu konuda hic birine hakkimi helal etmiyorum. Ben bu konu yuzunden bosanmaya karar verdim. Tabi sirf bu degildi her halta karisiyolardi bu son damla oldu. Esyalarimi aldim ankaraya gittim esim isteyken. Bisey yokmus gibi geldi aldi beni. Biraz agladi annesigil cok baski yapiyolarmis. Brnde dedim zaten sirf benim dedigimde olmaz. Bu cocuk ikimizin. Ortak bi karar veremiyosak ikimizinde dedigi olur dedim. Anneni babani mutlu etmek ugruna beni uzmeyi goze aliyosanda zaten bu evlilikten hayir gelmez artik katlanamam. Artik ailesiyle ne yapti bilmiyorum sormadim. Yakin akrabalar yine desede bir daha tek isim konusunu acmadilar. Su guzel mi kizim falan diye oneri vrrdiler şadece.
Erkek olursa yine aynini yaparim hic eyvallahim yok.
Bu arada akrabalari arasinda kv nin adini tek olarak koymayan bir tek biziz. Bunu soyleyip millet ne dere getirdiler isi. Bende dedim madem oyle bi niyetiniz vardi. O zaman diger kuzenlerin gibi koyden daha 18 ine basmamis okumamid ezilmis bi kizi sececektin kendine es diye. O zaman lafin gecerdi. Oylesini istiyosanda bosaniriz yakana yapisacak degilim. Boyle bi omur grcmez dedim.
Simdi herkese ilk cocuklari kendilri koysun istedik diyolar.
Onlara o kadar kizginim ki. Ben lohusaykende cok sacmalik cikardi kv. İyi niyetli de deseler her dedikleri batiyo suanda o yuzden.
O ultrasyon meselesi bizde de oldu :))
Hastaneden donduk onlarda da akrabalar var. Verdim iste bakiyolar. Kv ayyy ayni gokhana benziyodu dedi. Ben bi sasirdim anne neresi benziyo. Ben elima aldigimda ciglik maskesine benziyo demistim direk. Gulme krizine girdi herkesama bildigin ciglik maskesi gibiydi ya
Boyle dusunenlere benzetmesin Allah. BEn dusunursem bana da benzetmesin hatta. Amin.
Ay cidden cok konustum bu konuda ama cok fena dertliyimbir dokun bin ah isit oldu benimki
o ne guzel babanneymis oyle yaMavi diye babanne ne guzel
Allah korusun tabi ama acaba kızlarının kocasi yapsa böyle birşey ne yaparlar. Otur kizim affet erkektir yapar mı diyecekler. Çift taraflı insanlardan nefret ediyorum. Allah seni onlardan korusun valla. İyiki cevaplarını veriyorsun. Cevap vermeyen birini bulsaydilar canını bile isterdi heralde böyleleriBi de ben simdi bana emrivaki yaptilar diye hic hatice lafini gecirmiyorum. Akrabalar hatice de diyolar niye? Diye soruyorum. Cevap yok.
Sorduklarinda gokce diyorum adina. Ordan atliyolar hatice gokce diye
Gecen sene pasta yaptigimda gokce yazdim sadece. Niye dediler. Su pastaya iki ismi sigmazdi ki dedim. Sen istesen sigdirirdin dedi gorumce. Demekki istememisim dedim guldum bisey diyen olmadi. :))
Kapiya adini yazdigimda hmm gokce mi yazdin sadece dediler duymamazliktan geldim. Kussunler darilsinlar zerre umrumda degil. Bana yasattiklarina saysinlar.
Sanirim esim bosanmak istedigimi soyledi. O yuzden baski yapamiyolar. Ama laf sokmaktan da geri durmuyolar.
Bosanmamizda umurlarinda degildir rminim. Milletin agzina dedikodu olacak rezil olcaz diye susuyolar.
Arada soylerler haberlerde falan ciktiginda. Yok bi tokattan bosanilirmiymis. Erkek aldatti diye bosanilirmiymis. Tek yasamak kolaymiymis. Millete rezil olurmussun.
Cok sukur annrm babam hayatta kardeslerimde var. Asla kabul edemem boyle seyleri. Kimsem olmasa yine eyvallahim olmaz ben basimin caresine bakarim diyorum.
Kolay saniyomusum ben hayati. Kolay degil biliyorum ama bunu yapan adam karaktersiz ahlaksiz. Allah korkusu olmayan adamdir. Boyle adamdan hersey beklenir. ayni cati altinda kalamam hele birde cocuk varken diyorum.
Kp daha once kari kiz islerine bulasmis. Esim anlatmisti. Evdeki herkes biliyo hunu. Ben oyle diyince sus pus oluyolar
Bana da çöktü o dediğinden canım. Olayları uzaktan izleyen pasif bi tip olmuştum. Şimdi düşündükçe kendime uyuz oluyorum. İkinci çocukta hicbirsey böyle olmayacak diyorum ama bakalım:)))Aynen öyle ben lohusalıkta hiç somut sorun yaşamadım hani yok kv anne görümce bilmem ne falan çok rahattı , ne sütüme ne başka bişeye karışan olmadı ama bende tuhaf bi mallık vardı. Ne olduğunu idrak edemedim, o rahat tek kişilik hayatımın sona ermesinin şokunu uzun süre atlatamadan. O arada bi de çocuğun cinsiyetine taktım
Hatta bi avukat arkadaşım da ki en az benim kadar yırtıktır, doğumdan sonra bi mallık çöktü iki seneye anca geçti derdidiyorum ya bazen insanlara laf yetiştirme hızım bile düştü
Sadece bir erkek çocuk sahibi olursan ne kadar yanildiginin farkına varacaksin canım. Yoksa düşünerek olacak işler değil bunlar. ben de erkek olduğunu öğrenince üzüntü değil de nasıl olacak farklı bir cinsiyet sonuçta diye düşünüyordum. Kız dese sanki bi tık daha fazla sevinirdim diye geçiyordu içimden. Hep eşim ve oğlum adına hayaller kuruyorduk. Ama kerem alp doğduğunda bu sevginin üstunde bundan daha büyük hiçbir şeyin olamayacağını anladım. Babası ile Kerem alp e ait olan hayallerden daha fazlasını yaşıyoruz oglumla. Allahima binlerce kez şükürler olsun. Hiçbirşeye degisilmez. Bu devirde nitelikli evlat yetiştirmek genel olarak çook zor. Hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah.Ama simdi canini verirsin gerekirse di miniye boyle dusundun acaba kendince bi cevabin var mi?
Hani senin kadar agir bir sekilde degil ama bende sanki erkek cocugum olsa bu kadar sevmezmisim gibi geliyor. Gokceye ilk erkek gibi demisti doktor. İcim bi buruk olmustu. Soylemedim kimseye de esim cok sevinmisti. Gece yatarken sacmala ne farkeder diye kendime kiziyodum. Kiz oldugunu ogrenince cok sevindim. Yine yatinca Allahim saglikli olsun onemli degil falan diye dua ediyodum. Daha cok sevindim diye kendimi kotu hissetmistim.
Simdide bi cocugum daha olurda erkek olursa ya gokce kadar sevmezsem diye endise ediyorum. Birazda o yuzden yine kizim olsun istiyorum sanirim.
Burda bdvde bi konu okumustum. Kadin egin tek kizi annesi cok ezmis bi gun kizim dememis. Baba da hic sesini cikarmamis. Abilerde ezmis hep. Evlenmis ikiz cocuklari olmus biri kiz biri erkek. Oglum derken annemin oglum diyisleri aklima geliyo diyemiyorum yazmisti. Kizimi daha cok mu seviyorum acaba diye vicdan azabi cekiyomus. Annem gibi ayrim yapmak istemiyorum ama sanki yapiyomusun gibi hissediyorum.falan baya bi yazmisti acaip etkilenmistim. Kadinin psikolojisi bozulmus resmen.
Ben boyle seyler yasamadim ama Kadin cinayetlerini, ev icinde kiz cocuklarin ezilmesini, tacizleri tecavuzleri gerceklestirenlerin cogunun erkek olmasi. Okudugun kitapta izledigim dizi de filde her yerde bi kadini aciz gosterme. Ya benim cocugumda boyle bi adam olursa kahrolurum korkusu. sanirim bu sebepleri biraz fazla icsellestirdim. Feministce birazda dedigin gibi erkek diye tutturanlardan cok farkli degil. Ama hislerim aynen boyle ve her ne kadar yanlis diye dusunsemde engel olamiyorum boyle hissediyorum resmen.
Canım kerem alp hergün ortalama 2 kase yoğurt yiyor. Hatta ek gıdaya geçtiğimizden beri hergün yediği halde sikilmadigi çok sevdiği tek şey yoğurt. Çok sağlıklı hiçbir zararı olmaz. gece yatarken 1 şu bardağı süt içiyor bir de keremalp. Peynir filan yemiyor ama yeseydi de verirdim yoğurdun yeri çok ayrıkızlar siz hergün yoğurt yediriyor musunuz? ben gökçeye ek godaya geçtiğimizden beri hergün yediriyorum yoğurt. günlük 200 gr lık kavanozlara mayalıyorum. hergün bir kavanoz yiyor. fazla mı veriyorum acaba?
Çok geçmiş olsun canım.Hastalık bize de vurdu. Gece tıkandı nefes alamadı, öksürük başladı. Gözümü kırpmadım. Doktora götürdük sol kuşakta otrit var, ciğerlere immiş dedi. Bir gecede Nasıl ciğere indi anlamadım. Burnunu da. sürekli açık tutmaya çalışıyorum ama o kadar dolu ki. Ahime tin çe burun spreyi verdi. Peki bu balgamı Nasıl atacak bu çocuk
Ayyy benimkini bile sömürdü şu kadarlık anlattıklarınla. Allah sana sabır versin diyorum. Malesef bazı insanlarda cenesini tutamama sorunu var hey allahım yaa. Sen kendi bildiğini okuyormussun ne güzel bosver desin dursun.Yine bir emrivaki cıldıracam artık. köye gidecekmişiz şenlik varmış. en az bi hafta önceden belirlerler tarihi. zırt pırt görüştüğümüz halde bize yine son gün söylüyolar.
ha bi de güzel giyinecekmişim. Şık giyinecekmişim. gelinmişim ben. saatimi yüzüğümü tek taşımı künye kolye ne varsa takacakmışım. çocuğuda güzel giydirecekmişim. eşimde düzgün giyinecekmiş. ütüsünü iyi yapacakmışım (bunu ooğluna söyle evde ütüleri o yapıyo diyecektim diyemedim)
Ben her seferinde bildiğimi okuduğum halde kadın vazgeçmiyo talimat vermekten.
Resmen her konuşmada yaşam enerjimi sömürüyo.
Oh tam bendenmis senin kv. Esimle evlenmeden önce kestirip attığım tek konu ütü yapmam dedim yapmadım da. Nefret ediyorum utuden:))Benimki çakma Konyalı o Zaman ya :) evlendiğimiz ilk zamanlar tişört üyülerdim, kv kızım ne uğraşıyorsun asarak kurut ütüleme, kanvas değil kot alın ütüleme, yakalı tişört almayın düz tişört alın ütülemwyin demişti
İnsanlık olmüş gerçekten onlarda. Diyecek söz bulamıyorum. Ben de olsam düşündükçe kin bağlardım resmen.Bende de ne hafıza varsa artık herşey kazılı kafaya.
Ben hamileyken bulantılarım çok kötüydü. sudan da midem bulanıyodu. Duş alırken çok kötü oluyodum. Bir süre onlarda kaldım. Saçlarım her gün yağlanır benim. o haldeykende dusa giremiyodum haliyle. 45 kiloydum zaten hamile kaldığımda 42 düştüm. Bildiğiniz iskelet kıvamındayım. Kaburgalarım sayılırdı yani. Görüntü olarak berbat bi durumdayım kısaca.
Eve gündüz misafirler gelecekler. Bunlar bana akşamdan sen eve git gündüz evinde kal diyolar. Benim canıma minnet tabiki gideyim dedim. Ama eşim saçmalamayın bu halde napcak tek başına diyince dur dediler. Git demelerinin sebebi de misafirler beni o saçla başla hasta gibi halde görmesinler rezil olcaz. :)
Gitmedim evde kaldım. Görümcemin odasına bi kova koydu kusarsam tuvalete falan çıkmayayım kimse göremesin diye.
O kadar zoruma gitmişti ki. Zaten oturamıyodum bile o kadar kötüydüm. kmoterapi hastalarına verdikleri bulantı ilaçlarından kullanıyodum o bile fayda etmiyodu. Akşamına da zaten acillik oldum 10 gün hastanede yattım.
Gelen misafire gelin var ama iyi değil yatıyo deselerdi hasta insanın saçı yağlıymış yok düzgün giyinmemiş diye kim ne diyecekti yani. Karnımda taşıdığımda şimdi her fırsatta o bizimde çocuğumuz diye bana laf soktukları torunları bi de.
Yok artık yaa. Küfür etse daha iyi bence.Gercekten cok tuhaf insanlar var ya.. benim bi kuzenimde senin gibi cok kusardi ilk donemde 5-6 kilo vermisti. Kiz kusunca kvsi tuvaleti hipola oyle cik diyomus
Bence zamansız olarak görme Allah erkenden nasil insanlar olduklarini görmeyi nasip etmiş sanaBu da ayrı kafa. Ben Çamaşır suyu dökmesem de temizleyip çıkıyodum. Eşim evdeyse sen geç ben temizlerim diyodu temizliyodu. Bi gün kv sen bırak o temizlesin sen niye yapıyosun demişti hatta. Eşim kızdı kızın halini görmüyo musun içi dışına çıkmış zaten diye.
Artık işi dalgaya vurmuştum kaç kez kustuğumu sayardık rekorum 16 hatta
Ben kendime geldikten sonra kv akrabalara anlatıyo çok kusardı. o kusuyodu ben arkasından girip temizliyodum diye. Hadi bunu söylüyosun bari ben varken söyleme millete :)
Evlendiktn bir ay sonra hamile kaldım ben. İstediğimden değil ama tedbirsiz davrandım diyelim. O yüzden tam idrak edemedim hiç bişeyi. doğru tepkileri veremedim Çok zamansızmış aslında.
Allahım yaa bence kaş yapayım derken göz çıkarmış:)))Bir günün bombası da benden bugün parkta benim oğlan kendinden en fazla 1 yas büyük bir kızın elinden tuttu, kaydiraga kadar gittiler birlikte, ben de bunu anlattim kvye kiz nasil guzel miydi dedi ben de eh iste dedimdemez olaydim oglunun cok guzel bir kızla evlenmesini istemis kizi da su an biriyle gorusuyor onun da cok yakışıklı biriyle evlenmesini istemis eger bu görüştüğü ile evlilik kararı alirsa o da yakışıklı değilmiş ikisi icin de istedigi olmamış
Kafamı hangi taşlara vuram gidip estetik mi olam napam bilemedim
Hayır benim kv allah icin iyi insandır da bugün dumura ugratti beni
Ya kadın ne yeyıp ne içiyor şaka mıdır nedir. Gelinligin uzerine oyle seviyorsa saçını sariya boyayıp bi gelinlik de o giyseydi. Tövbe Estağfurullah. Bana fenalık geldi gece gece.ay allahim ya. Oglum sevmis evlenmis mutlu diyecegine lafa bak :))
Bende duyarim surekli bunu. Kvler icin guzelligin bir kac kriteri var.Sarisin olmak mavi ve ya yesil goze sahip olmak ve balik etli olmak. Ben bunlardan hic birine uymuyorumay aklima geldi dugune az kalmis konyaya gittik esyalari yerlestirmeye. Hep birlikte oturuyoruz. Kv demesin mi kuaforle anladtim senin sacini sariya boyayacak dugun gunu. Ben gelinligin uzerine oyle seviyorum dumur oldum ne diyecegimi bilemedim dugunden bi kac gun once sacimi hint kinasiyla siyaha boyadim
annem cok cektigi icin tavize niyetim yoktu canim. Ama bosver gecen gunleri dusunmenin faydasi yok. Daha gencsin zaten bundan sonrasi guzel olucak insallah
beşiğinden başka yerde hayatta uyumaz. huyu böyle. Zaten Ateş mahvetti tıkanmaktan beter olduk. Sünger bob ü sayıklayıp duruyor bob bob diye. Elektrik de yok hayırlısıyla geceyi bir atlatsakGeçmiş olsun. Uykuda iyice sıkıntı oluyor. Yüksek yastık kullanabilirsin bu gece rahatlatır. Ama onu istemezse ve Sen kesin uyumayacaksan kafasını dizine ta da karnına koyup başını yüksek tutarak uyutmayı deneyebilirsin. Daha az tıkanıyor o zamsn
Ah canim ya seninkilerde pismis. İnsan dusunmez mi ya benim kizimdan cikmaz mi benden cikmaz mi bunlar diye. İyi ki tekrar cocuk yapmayi ertelemissin canim. İsim konusuda guzel olmus. Ne guzel ikinizinde gonlunden gecen :)@Akaibu canim cok cekmisin sende. En başta bunlara agzinin payini vermek lazim yoksa sustukca tepene cikarlar tabii burda en onemli faktör eş. Onlara ezdiren de baş tacı yaptiran da. Eşin annesine senin işine, gücüne, utune, giymene falan karışmamasi gerektigini, akaibunun hoşuna gitmedigini soylese kv sana bu kadar karisamaz. Eş çok önemli çok.
Benim eşim de bana çok çektirdi çünkü anneci. Annesi de elalem ne der mantigiyla yasadigi icin hep onlarin istedigi gibi bi gelun olmamı istedi evliligimin ilk yılı burnumdan geldi her gün onlardaydik. Kv Hamile kal artik dedi hamile kaldım erkek cocugum oldu. Lohusaligimda yanımdaydi oğluma kendi isim koydu. Ruyasinda görmüş torununun ismi EMirhan olmalıymis. Tabi ben istemediğim halde bisey diyemedim çünkü eşim cook psikolojik baski yapıyordu bana.
Yalan tabi kv ruyada falan gormedi. Çocuklarının isimlerinin sonu hep -han ile bitiyor. Torununa da aynen devam etmesini istedi ama oglum fazla yaşamadi.
Yıllarca eşimin burnundan getirdim oglumun ismini bile annen koydu sana cocuk yapmam dedim. Esim 5 yıl çocuk icin yalvardi. Boşanalim de cocuk deme bana derdim. (sadece isim degil çok sorun yaşadım çünkü) Neyse baktim yaşım geçiyor artik çocuk istemeye basladim dua ettim hayırlısiyla kızım olsun dedim hemen kızıma hamile kaldim. Duam kabul oldu. Zaten kızımı annemin yaninda doğurdum. Aylarca kendi kendime kizima isim düşündüm önce modern bi isim olsun dedim. Nehir ece ipek pelin falan.... Sonra vazgeçtim. son aylarda elif mi olsa nisa mi diye kararsiz kaldim ve doguma nisa suresini okuyarak gittim. Kızımın adi diye bu sureyi okudum. Eşime hic haberi yok. zaten aramiz bozuktu. Dogumdan 1 hafta sonra esim dedi ki ruyamda gördüm Kizinin adi elif nisa olsun dediler. Ben şok
Yok artik dedim bende bu ikisi arasında kalmıştım dedim. 2 isim olmasın soyadımız uzun ya elif ya nisa dedim esim yemin etti ruyasinda gördüğünü söyledi iki isim olmalı dedi. Benim istediğim ve hangisi olsun diye karar veremedigim kendi kendime düşündüğüm eşimle asla paylasmadigim ve sonunda eşimin ruyada gördüğü ismi kiyduk. ELIF NISA. Allahim bu cocuguma hayırlı uzun omurler versin ins
aman alimler ya onlar bilmem kimler ya. İsimleri yuruyecek. Hic anlamadim bunu anlayamicamAy şaka gibi olsun ya senin kız da bi adriana lima değil deseydin
Ya bu kayınvalidelerin genelinde var bu sıkıntı niyeyse hep başkalarını beğenirler benimki de bi komşusunun kızını anlatıp durur hem okumuş hem her türlü ev işini yapıyomuş çok marifetliymiş kız hakkaten marifetli napayım yani ben öyle yufka filan açamam ama bayramlarda merdaneyle baklava açarım
Bi de bi teyzenin gelini var evlendim evleneli ay ayşegül şöyle ay ayşegül böyle anlatır bi gün eşime dedim annen yüzünden ayşegülü hiç görmeden sinir oldum ona
@Akaibu allah yardımcın olsun valla senin iş baya zormuş benimde bi arkadaş konyalı biriyle evli ama kv kp konya da onlar burda yaşıyo o yüzden belkide çok sıkıntı yaşamıyolar sadece yemeği hep beraber bi tabaktan yiyolarmış ben yapamıyorum öyle filan diye anlatmıştı bi kere
Bi de isim meselesi iki oğlu var birinciye kızın babasının ismi ve bi isim daha konuldu ama baba ismi nufusta yazılmadı ( arkadaşın babası vefat ettiği için kız istemiş babamın adı da olsun diye ) ikincide de aynı şekilde adamın babasının ismi ve isim konulmuş ama kimlik bi geliyo iki ismini de yazdırmışlar illa babanın adı konmuş yani
gelin gelin beklerimAyyhhhh kalkın kızlar konyaya gidiyok
@Akaibu kaynanayı tenhada sıkıştırcaz :)
Bence onlarin huyu boyleymis. Esimin sulalesinde de okumus ve disardan tek gelin benim. Gerci simdi ankaradan bi gelin daha aldilar. Hatta esiyle evlenir evlenmez ayri eve cikanda bi tek benim. Hepsi en az bi 3 sene kaynanayla oturup hizmetcilik etmis.Kızlar sizin kv lerin gelini ben olsaydım çoktan boşatırlardı beni heraldebizimkiler hiç bulaşmaz karışmaz bana, çay kahve servisini bile kim ayaktaysa o yapar, yemek asla yapmam onlar yapar, temizlik vs ortak yapılır kimin evinde olursak olalım. Zaten yılda bir ekstrem durumlarda iki kez biraraya geliriz. Ama lohusalığımda hakkını yemeyeyim annemin yapmadığını yaptı bana ya. Ufak tefek kusurları var tabi onları da ben söylerim çekinmem :)
Tabi bubların hiçbiri Kara Kaşım gözüm hatrına değil, eşimden çok çekinirler ve o yüzden müdahaleci olmazlar. Bir de tabi sülalenin ilk ve tek Ünv mezunu geliniyim ve yabancıyım yani sülaleden olmayan tek gelin.
O da tatile mi gelmis. Ay nasil bir kafa bu ya. İnsan tanimadigi biri olsa ameliyatli diye yardim eder. Allahtan uzaklarmis onlardaDoguma bana bakma(ma)ya geldi guya dogumdan 5 gun geldi allahtan nehirde bi hafta erken dogdu bi hafta daha katlanamazdim nehir dogdu hastaneden falan geldik tabi bebe ilk gunler aglayio duruyo uyumuyo da biraz bende biraz gorumcek de kucakda falan geziyo ikide bi fotogrfi cekip sulaleye yollamalar halasinin kizi yok teuzesininz gelini hastenden geldikten ertesi gunu ogle gibi kalklmislar bide kizi da vardi iki kisilik kahvalti hazirlamislar tabi bizi ne cagiran var ne soran ben kalktim bi cay koyum dedim cay yok biz iki kisilik hazirladik diyolar ben şok buarada ayakustu atistirdim buarada esim uyandi geldi oda kahvalti sordu ayni cevap aldi esim soylendi ama bende guldum gorumce bozuldu sonra diger gunler aynisi oldu esim ise giderdi bunlarda hop izmir turuna ben tek basima kaliyodum camasirla birikmis ev almis basini gitmis kimsenin umrunda degil bide daha iki gun olmus hastaneden cikali esimin utulenecekleri bile utuledim annemi aradim cabuk bi ucak bileti al perisaniz valla dedim iki gun sonraya geldi halimize annemde sasirdi gorumce annemin geldigine bozuldu ev 2+1 baska oda yok mecbur giecek abisi var yan binada oraya gitti gitti ama laf cikardi annesi evden kovdu diye adanaya varir orda da kv kp doldurmus esimi ararlar yok oyle bisey diye bide kendisi annemle kavga etti biz esimle şok olsuk birbirimize bakiyok noluyo diye ben agladim bayagi bi ortaligi karistirdi yani
o kadar cok konusmisuz ki hangisine ne yazacagimi bilemedimiyi ki dik durmussun en başında canım şimdi ikinci çocukta senin tepkilerini az çok tahmin ederler. İnşallah yine aynı konularda diretmezler.
Allah korusun tabi ama acaba kızlarının kocasi yapsa böyle birşey ne yaparlar. Otur kizim affet erkektir yapar mı diyecekler. Çift taraflı insanlardan nefret ediyorum. Allah seni onlardan korusun valla. İyiki cevaplarını veriyorsun. Cevap vermeyen birini bulsaydilar canını bile isterdi heralde böyleleri
Bana da çöktü o dediğinden canım. Olayları uzaktan izleyen pasif bi tip olmuştum. Şimdi düşündükçe kendime uyuz oluyorum. İkinci çocukta hicbirsey böyle olmayacak diyorum ama bakalım:)))
Sadece bir erkek çocuk sahibi olursan ne kadar yanildiginin farkına varacaksin canım. Yoksa düşünerek olacak işler değil bunlar. ben de erkek olduğunu öğrenince üzüntü değil de nasıl olacak farklı bir cinsiyet sonuçta diye düşünüyordum. Kız dese sanki bi tık daha fazla sevinirdim diye geçiyordu içimden. Hep eşim ve oğlum adına hayaller kuruyorduk. Ama kerem alp doğduğunda bu sevginin üstunde bundan daha büyük hiçbir şeyin olamayacağını anladım. Babası ile Kerem alp e ait olan hayallerden daha fazlasını yaşıyoruz oglumla. Allahima binlerce kez şükürler olsun. Hiçbirşeye degisilmez. Bu devirde nitelikli evlat yetiştirmek genel olarak çook zor. Hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah.
Canım kerem alp hergün ortalama 2 kase yoğurt yiyor. Hatta ek gıdaya geçtiğimizden beri hergün yediği halde sikilmadigi çok sevdiği tek şey yoğurt. Çok sağlıklı hiçbir zararı olmaz. gece yatarken 1 şu bardağı süt içiyor bir de keremalp. Peynir filan yemiyor ama yeseydi de verirdim yoğurdun yeri çok ayrı
Çok geçmiş olsun canım.
Ayyy benimkini bile sömürdü şu kadarlık anlattıklarınla. Allah sana sabır versin diyorum. Malesef bazı insanlarda cenesini tutamama sorunu var hey allahım yaa. Sen kendi bildiğini okuyormussun ne güzel bosver desin dursun.
Oh tam bendenmis senin kv. Esimle evlenmeden önce kestirip attığım tek konu ütü yapmam dedim yapmadım da. Nefret ediyorum utuden:))
İnsanlık olmüş gerçekten onlarda. Diyecek söz bulamıyorum. Ben de olsam düşündükçe kin bağlardım resmen.
Yok artık yaa. Küfür etse daha iyi bence.
Bence zamansız olarak görme Allah erkenden nasil insanlar olduklarini görmeyi nasip etmiş sana
Hem de dünyanın en mükemmel hediyesi ile
Allahım yaa bence kaş yapayım derken göz çıkarmış:)))
Ya kadın ne yeyıp ne içiyor şaka mıdır nedir. Gelinligin uzerine oyle seviyorsa saçını sariya boyayıp bi gelinlik de o giyseydi. Tövbe Estağfurullah. Bana fenalık geldi gece gece.
Allah kolaylık versin canim sana saka gibiAh canim ya seninkilerde pismis. İnsan dusunmez mi ya benim kizimdan cikmaz mi benden cikmaz mi bunlar diye. İyi ki tekrar cocuk yapmayi ertelemissin canim. İsim konusuda guzel olmus. Ne guzel ikinizinde gonlunden gecen :)
Ben hamile olmayaydim daha da verirdim cvplarini da iste yapamadim o ara. Bi de benimkiler kendi ogullarini da dinlemezler. Kiyafet konusunda bana bir iki dedi sustum. 3. De kazik kadar kizim nerde nasil giyinecegimi bilirim sen boyle seyleri dert etme dedim. Esim soyledi sen niye karisiyosun diye. Siz cahilsiniz bilmiyosunuz yol yordan ogreticem dedi
Anlamiyo ya cidden. Bunlarin maddi durumu iyi. Guzel kazaniyolar. Sulale bunlara yalakalik yapiyo bildigin. Elleride acik biraz yedirip iciriyolar da. Yeri geliyo dagitiyolarda. O yuzden kimse yuzune karsi sen soylesin demez. Evde esimde dahil tum cocuklari anne babaya yalan soylemeyi aliskanlik haline getirmisler. O kadar cok sikiyolar ki hepsi yalan soyluyo ugrasmamak icin. Sonra onlar soz dinleyen evlat. Ben asi gelin oluyorum.
Neymis her gun onu arayacak misim. Ben kendi annemi her gun aramiyorum. Seni hergun arasamda nr konuscaz. Zaten surekli gorusuyoruz dedim. Aramam da bisey olmadikca. Ankaraya gidince aramam o arar.
Bi iki kez ciddi ciddi baya tartistik. Kp uzerime yurudu falan. Sebepte cocuk su cicegi gecirirken niye onlara degilde hastaneye gitmisim. Doktor musun ilaf mi yazacaksin bu ne sacmalik dedim. Oglunuza sorun ne hesap soracaksaniz ben size hesap vermek zorunda degilim dedim. Onu ben kandiriyo musum. Salak mi oglun senin.
Kv nasil bagiriyo ama gormen lazim. Kaynanaymis o hep bunu hayal etmis ben ne pis cikmisim. Azicik susmayi bilmiyomusum. Hep inat yapiyo musum. Annem babamda cok iyi insanlarmis nasil boyle biri cikmisim falan. Kp gelini en az bi sene kendi evinde oturtacak missin hata etmisiz dedi. Oyle bi oneri sunsanizda kabul etmezdim zaten dedim. Neymis o zaman dugunu yapmazdim diyo. Yapmasaydin uc kurus para icin sana minnet edicem dedim. Bi sinirlendi ayaga kalkti bagiriyo bana. Bana boyle bagiramazsiniz ben babamdan bu kadar azar isitmedim buna katlanacak degilim dedim.uzerime yurudu. Gebertir goturur anamin evinin onune atarmis. Bende kalktim ayaga. Sikiyosa bisey yap dedim. Polis molis ne varsa yigarim buraya. Ben size gelin olmak icin degil oglunuza es olmak icin evlendim. Bi sikibtiniz varsa oglunuza soyleyin. Ana babasinin lafiyla karisibi bosayacak adamin yaninda zaten ben durmam. Ben anamin evinden kendi istegimle ciktim geldim. Gideceksemde kendim gidrrim dedim. Nasil bagiriyorum ama.
Bu arada kp izbandut gibidir. Bi dokunsa ben ucarimadam kalakaldi cunku buyuk kucuk herkese agzina geleni sayar kimsede agzini acmaz. Sandilar ki ben puscam.
Esimle ciktik eve geldik.
Ertesi gun hic bisey yokmus gibi bize gelip kizim kizim dediler
Ben soktayim tabi noluyo dedim esime. Kusmek istemiyolar iste dedi.
Onlarin beklentileri haftada bir gun onlarda yatalim. Ben sabah gideyim aksam doneyim falandi.
Simdi aksamlari 2 saat falan esimle gider geliriz. Tek gitmiyorum. Tekken artiyo cunku bu laf sokmalar. Esime de dedim gitme dedi.
Simdi ben yemiyorum diye etli ekmek yaptiriyolarsa birazda bos kasarli yaptiriyolar. Once hic bi halt sorulmazdi simdi herseyi soruyolar. Kp sana raba alayim mi diyoyok sagol diyorum. Coplerini istemem.
Arada laf sokmalar boyle emrivakiler rve habersiz gelmeler devam ediyo hala ama eskinin yaninda devede kulak. Yinede ondanda rahatsizim. İnsallah onlarda duzelecek.
aman alimler ya onlar bilmem kimler ya. İsimleri yuruyecek. Hic anlamadim bunu anlayamicam
gelin gelin beklerim
Bence onlarin huyu boyleymis. Esimin sulalesinde de okumus ve disardan tek gelin benim. Gerci simdi ankaradan bi gelin daha aldilar. Hatta esiyle evlenir evlenmez ayri eve cikanda bi tek benim. Hepsi en az bi 3 sene kaynanayla oturup hizmetcilik etmis.
O da tatile mi gelmis. Ay nasil bir kafa bu ya. İnsan tanimadigi biri olsa ameliyatli diye yardim eder. Allahtan uzaklarmis onlarda
o kadar cok konusmisuz ki hangisine ne yazacagimi bilemedim
Oy oy allah yardimcin olsun benim gorumce bi 1 ay kalma umuduyla gelmis 10 gun kaldi da katlinalacak gibi degildi hergun disari cikip gezmeler aksam da disarda yemek yiyip gelirlerdi e biz yedik dogru duzgun biseyde yapmazdi ayy allahim bide soruyodu corba yapiyim diye bide ben normal dogum yaptim ilk bikac dikislerim zorladi evde gunduz tek cay peynirle gecistirdim zaten uyumuyodu bide aglayip duruyoduAh canim ya seninkilerde pismis. İnsan dusunmez mi ya benim kizimdan cikmaz mi benden cikmaz mi bunlar diye. İyi ki tekrar cocuk yapmayi ertelemissin canim. İsim konusuda guzel olmus. Ne guzel ikinizinde gonlunden gecen :)
Ben hamile olmayaydim daha da verirdim cvplarini da iste yapamadim o ara. Bi de benimkiler kendi ogullarini da dinlemezler. Kiyafet konusunda bana bir iki dedi sustum. 3. De kazik kadar kizim nerde nasil giyinecegimi bilirim sen boyle seyleri dert etme dedim. Esim soyledi sen niye karisiyosun diye. Siz cahilsiniz bilmiyosunuz yol yordan ogreticem dedi
Anlamiyo ya cidden. Bunlarin maddi durumu iyi. Guzel kazaniyolar. Sulale bunlara yalakalik yapiyo bildigin. Elleride acik biraz yedirip iciriyolar da. Yeri geliyo dagitiyolarda. O yuzden kimse yuzune karsi sen soylesin demez. Evde esimde dahil tum cocuklari anne babaya yalan soylemeyi aliskanlik haline getirmisler. O kadar cok sikiyolar ki hepsi yalan soyluyo ugrasmamak icin. Sonra onlar soz dinleyen evlat. Ben asi gelin oluyorum.
Neymis her gun onu arayacak misim. Ben kendi annemi her gun aramiyorum. Seni hergun arasamda nr konuscaz. Zaten surekli gorusuyoruz dedim. Aramam da bisey olmadikca. Ankaraya gidince aramam o arar.
Bi iki kez ciddi ciddi baya tartistik. Kp uzerime yurudu falan. Sebepte cocuk su cicegi gecirirken niye onlara degilde hastaneye gitmisim. Doktor musun ilaf mi yazacaksin bu ne sacmalik dedim. Oglunuza sorun ne hesap soracaksaniz ben size hesap vermek zorunda degilim dedim. Onu ben kandiriyo musum. Salak mi oglun senin.
Kv nasil bagiriyo ama gormen lazim. Kaynanaymis o hep bunu hayal etmis ben ne pis cikmisim. Azicik susmayi bilmiyomusum. Hep inat yapiyo musum. Annem babamda cok iyi insanlarmis nasil boyle biri cikmisim falan. Kp gelini en az bi sene kendi evinde oturtacak missin hata etmisiz dedi. Oyle bi oneri sunsanizda kabul etmezdim zaten dedim. Neymis o zaman dugunu yapmazdim diyo. Yapmasaydin uc kurus para icin sana minnet edicem dedim. Bi sinirlendi ayaga kalkti bagiriyo bana. Bana boyle bagiramazsiniz ben babamdan bu kadar azar isitmedim buna katlanacak degilim dedim.uzerime yurudu. Gebertir goturur anamin evinin onune atarmis. Bende kalktim ayaga. Sikiyosa bisey yap dedim. Polis molis ne varsa yigarim buraya. Ben size gelin olmak icin degil oglunuza es olmak icin evlendim. Bi sikibtiniz varsa oglunuza soyleyin. Ana babasinin lafiyla karisibi bosayacak adamin yaninda zaten ben durmam. Ben anamin evinden kendi istegimle ciktim geldim. Gideceksemde kendim gidrrim dedim. Nasil bagiriyorum ama.
Bu arada kp izbandut gibidir. Bi dokunsa ben ucarimadam kalakaldi cunku buyuk kucuk herkese agzina geleni sayar kimsede agzini acmaz. Sandilar ki ben puscam.
Esimle ciktik eve geldik.
Ertesi gun hic bisey yokmus gibi bize gelip kizim kizim dediler
Ben soktayim tabi noluyo dedim esime. Kusmek istemiyolar iste dedi.
Onlarin beklentileri haftada bir gun onlarda yatalim. Ben sabah gideyim aksam doneyim falandi.
Simdi aksamlari 2 saat falan esimle gider geliriz. Tek gitmiyorum. Tekken artiyo cunku bu laf sokmalar. Esime de dedim gitme dedi.
Simdi ben yemiyorum diye etli ekmek yaptiriyolarsa birazda bos kasarli yaptiriyolar. Once hic bi halt sorulmazdi simdi herseyi soruyolar. Kp sana raba alayim mi diyoyok sagol diyorum. Coplerini istemem.
Arada laf sokmalar boyle emrivakiler rve habersiz gelmeler devam ediyo hala ama eskinin yaninda devede kulak. Yinede ondanda rahatsizim. İnsallah onlarda duzelecek.
aman alimler ya onlar bilmem kimler ya. İsimleri yuruyecek. Hic anlamadim bunu anlayamicam
gelin gelin beklerim
Bence onlarin huyu boyleymis. Esimin sulalesinde de okumus ve disardan tek gelin benim. Gerci simdi ankaradan bi gelin daha aldilar. Hatta esiyle evlenir evlenmez ayri eve cikanda bi tek benim. Hepsi en az bi 3 sene kaynanayla oturup hizmetcilik etmis.
O da tatile mi gelmis. Ay nasil bir kafa bu ya. İnsan tanimadigi biri olsa ameliyatli diye yardim eder. Allahtan uzaklarmis onlarda
o kadar cok konusmisuz ki hangisine ne yazacagimi bilemedim
Canım çok geçmiş olsun size. kerem alp değildi de ben de hatırlıyorum sanki birini daha.
evet seninkiler daha insancil yaklasmislar gercekten. Nolursa olsun dik durmak gerekiyo iste. Ne hissettigini soylemek gerekiyo. İyi bile yaklassalar ses cikarmazsan bir sure sonra senin ne hissedecegini dusunmek insanlarin aklina gelmiyo. Edenlerin hepsi bulsun.@Akaibu gercekten saka gibi ya.. ben ne cektim falan diyorum ama su gorumce arada olmasa hic birsey yokmuş. Benim kv asla yuzume birsey soylemez bir sıkıntısı olursa kp soyler kp benimle konusurdu. Kp de beni kizlarindan cok sever asla bagirip cagirmaz ama ogut verme babinda uzun uzun konusurdu. Ben biraz suspus oldugum icin hayir boyle degil boyle diyemedigim icin ezildim. Ilk gunden catir catir konuşup hakkimi arasaymisim ne kp gelip konusma yapardi nede bu gorumcem dokunabilirdi bana. Hepsi unutulabilir seyler ama gorumcemi Allaha havale ediyorum
ses cikarmasaniz bide adi gelin dogum yapinca ona baktim olacakti. O da pek yuzsuzmus cidden. Uzak olanlari kiskaniyorum yaOy oy allah yardimcin olsun benim gorumce bi 1 ay kalma umuduyla gelmis 10 gun kaldi da katlinalacak gibi degildi hergun disari cikip gezmeler aksam da disarda yemek yiyip gelirlerdi e biz yedik dogru duzgun biseyde yapmazdi ayy allahim bide soruyodu corba yapiyim diye bide ben normal dogum yaptim ilk bikac dikislerim zorladi evde gunduz tek cay peynirle gecistirdim zaten uyumuyodu bide aglayip duruyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?