Ne yazmisim yahu ilk defa bu kadar uzun yazdim@Akaibu canim cok cekmisin sende. En başta bunlara agzinin payini vermek lazim yoksa sustukca tepene cikarlar tabii burda en onemli faktör eş. Onlara ezdiren de baş tacı yaptiran da. Eşin annesine senin işine, gücüne, utune, giymene falan karışmamasi gerektigini, akaibunun hoşuna gitmedigini soylese kv sana bu kadar karisamaz. Eş çok önemli çok.
Benim eşim de bana çok çektirdi çünkü anneci. Annesi de elalem ne der mantigiyla yasadigi icin hep onlarin istedigi gibi bi gelun olmamı istedi evliligimin ilk yılı burnumdan geldi her gün onlardaydik. Hamile kal dedi hamile kaldım erkek cocugum oldu. Lohusaligimda yanımdaydi oğluma kendi isim koydu. Ruyasinda görmüş torununun ismi EMirhan olmalıymis. Tabi ben istemediğim halde bisey diyemedim çünkü eşim cook psikolojik baski yapıyordu bana.
Yalan tabi kv ruyada falan gormedi. Çocuklarının isimlerinin sonu hep -han ile bitiyor. Torununa da aynen devam etmesini istedi ama oglum fazla yaşamadi.
Yıllarca eşimin burnundan getirdim oglumun ismini bile annen koydu sana cocuk yapmam dedim. Esim 5 yıl çocuk icin yalvardi. Boşanalim de cocuk deme bana derdim.( sadece isim degil çok sorun tasadum çünkü) Neyse baktim yaşım geçiyor artik çocuk istemeye basladim dua ettim hayırlısiyla kuzim olsun dedim hemen kızıma hamile kaldim. Duam kabul oldu. Zaten kızımı annemin yaninda doğurdum. Aylarca kendi kendime kizima isim düşündüm önce modern ilsun dedim. Nehir ece ipek pelin falan. Sonra vazgeçtim. son ay elif mi ilsun nisa mi diye kararsiz kaldim ve doguma nisa suresini okuyarak gittim. Kızımın adi diye bu sureyi okudum. Eşime hic bahsetmefim düşündüğüm isimleri zaten bozuguz. Dogumdan 1 hafta sonra esim dedi ki ruyamda gördüm. Kizinin adi elif nisa olsun dediler. Ben şok
Yok artik dedim bende bu ikisi arasında kalmıştım dedim. 2 isim olmasın soyadımız uzun ya elif ya nisa dedim esim yemin etti ruyasinda gördüğünü söyledi iki isim olmalı dedi. Benim istediğim ve hangisi olsun diye karar veremedigim kendi kendime düşündüğüm eşimle asla paylasmadigim ve sonunda eşimin ruyada gördüğü ismi kiyduk. ELIF NISA. Allahim bu cocuguma hayırlı uzun omurler versin ins
İmtihanın gerçekten büyükmüş çok şükür rabbim yine anneliği tattırmış@Akaibu canim cok cekmisin sende. En başta bunlara agzinin payini vermek lazim yoksa sustukca tepene cikarlar tabii burda en onemli faktör eş. Onlara ezdiren de baş tacı yaptiran da. Eşin annesine senin işine, gücüne, utune, giymene falan karışmamasi gerektigini, akaibunun hoşuna gitmedigini soylese kv sana bu kadar karisamaz. Eş çok önemli çok.
Benim eşim de bana çok çektirdi çünkü anneci. Annesi de elalem ne der mantigiyla yasadigi icin hep onlarin istedigi gibi bi gelun olmamı istedi evliligimin ilk yılı burnumdan geldi her gün onlardaydik. Hamile kal dedi hamile kaldım erkek cocugum oldu. Lohusaligimda yanımdaydi oğluma kendi isim koydu. Ruyasinda görmüş torununun ismi EMirhan olmalıymis. Tabi ben istemediğim halde bisey diyemedim çünkü eşim cook psikolojik baski yapıyordu bana.
Yalan tabi kv ruyada falan gormedi. Çocuklarının isimlerinin sonu hep -han ile bitiyor. Torununa da aynen devam etmesini istedi ama oglum fazla yaşamadi.
Yıllarca eşimin burnundan getirdim oglumun ismini bile annen koydu sana cocuk yapmam dedim. Esim 5 yıl çocuk icin yalvardi. Boşanalim de cocuk deme bana derdim.( sadece isim degil çok sorun tasadum çünkü) Neyse baktim yaşım geçiyor artik çocuk istemeye basladim dua ettim hayırlısiyla kuzim olsun dedim hemen kızıma hamile kaldim. Duam kabul oldu. Zaten kızımı annemin yaninda doğurdum. Aylarca kendi kendime kizima isim düşündüm önce modern ilsun dedim. Nehir ece ipek pelin falan. Sonra vazgeçtim. son ay elif mi ilsun nisa mi diye kararsiz kaldim ve doguma nisa suresini okuyarak gittim. Kızımın adi diye bu sureyi okudum. Eşime hic bahsetmefim düşündüğüm isimleri zaten bozuguz. Dogumdan 1 hafta sonra esim dedi ki ruyamda gördüm. Kizinin adi elif nisa olsun dediler. Ben şok
Yok artik dedim bende bu ikisi arasında kalmıştım dedim. 2 isim olmasın soyadımız uzun ya elif ya nisa dedim esim yemin etti ruyasinda gördüğünü söyledi iki isim olmalı dedi. Benim istediğim ve hangisi olsun diye karar veremedigim kendi kendime düşündüğüm eşimle asla paylasmadigim ve sonunda eşimin ruyada gördüğü ismi kiyduk. ELIF NISA. Allahim bu cocuguma hayırlı uzun omurler versin ins
anladim canim cabuk atlatirsiniz insallah burnunu acmaya calis surekli buhar makinasi varsa odada onu kullan yoksa kettil calistirabilirsin bir sure dr onermisti banaVermedi pratisyen hekimdi pazartesi uzmana götüreceğim ilerlemedin diye antibiyotiğe başladım ama burun akıntısı hırıltı uyutmuyor
Gorumcem guzel kız lafim yok canim daAy şaka gibi olsun ya senin kız da bi adriana lima değil deseydin
Ya bu kayınvalidelerin genelinde var bu sıkıntı niyeyse hep başkalarını beğenirler benimki de bi komşusunun kızını anlatıp durur hem okumuş hem her türlü ev işini yapıyomuş çok marifetliymiş kız hakkaten marifetli napayım yani ben öyle yufka filan açamam ama bayramlarda merdaneyle baklava açarım
Bi de bi teyzenin gelini var evlendim evleneli ay ayşegül şöyle ay ayşegül böyle anlatır bi gün eşime dedim annen yüzünden ayşegülü hiç görmeden sinir oldum ona
@Akaibu allah yardımcın olsun valla senin iş baya zormuş benimde bi arkadaş konyalı biriyle evli ama kv kp konya da onlar burda yaşıyo o yüzden belkide çok sıkıntı yaşamıyolar sadece yemeği hep beraber bi tabaktan yiyolarmış ben yapamıyorum öyle filan diye anlatmıştı bi kere
Bi de isim meselesi iki oğlu var birinciye kızın babasının ismi ve bi isim daha konuldu ama baba ismi nufusta yazılmadı ( arkadaşın babası vefat ettiği için kız istemiş babamın adı da olsun diye ) ikincide de aynı şekilde adamın babasının ismi ve isim konulmuş ama kimlik bi geliyo iki ismini de yazdırmışlar illa babanın adı konmuş yani
Canim ben cok çektim. Cok buyuk imtihanlardan geçtim Allahin sevgili kuluymusum diyorum bunu kaldirabilecekmisim ku bana vermiş diyorum anlatsam hayatim roman olur.İmtihanın gerçekten büyükmüş çok şükür rabbim yine anneliği tattırmış
Konya bulusmasi mi yapsak havalar da ısınıyorAyyhhhh kalkın kızlar konyaya gidiyok
@Akaibu kaynanayı tenhada sıkıştırcaz :)
Super olur sen organize et ben karsilarim siziKonya bulusmasi mi yapsak havalar da ısınıyor
Benim kv beni bosatmayi cok istedi ama esim dinlemedi bakti esim benden vazgeçmiyor. Ne yaparsaniz yapin dedi elini ayagini cektiKızlar sizin kv lerin gelini ben olsaydım çoktan boşatırlardı beni heraldebizimkiler hiç bulaşmaz karışmaz bana, çay kahve servisini bile kim ayaktaysa o yapar, yemek asla yapmam onlar yapar, temizlik vs ortak yapılır kimin evinde olursak olalım. Zaten yılda bir ekstrem durumlarda iki kez biraraya geliriz. Ama lohusalığımda hakkını yemeyeyim annemin yapmadığını yaptı bana ya. Ufak tefek kusurları var tabi onları da ben söylerim çekinmem :)
Tabi bubların hiçbiri Kara Kaşım gözüm hatrına değil, eşimden çok çekinirler ve o yüzden müdahaleci olmazlar. Bir de tabi sülalenin ilk ve tek Ünv mezunu geliniyim ve yabancıyım yani sülaleden olmayan tek gelin.
Uzakta olmanin avantaji bende yilda bikez gorurum o kadar telde esim konusur ben fazla konusmam bayramdan bayrama esim her hafta arar konusur hatta kv beni sorar esim mutfak topluyo yada bebenin pesinde dolanir der gecistirirKızlar sizin kv lerin gelini ben olsaydım çoktan boşatırlardı beni heraldebizimkiler hiç bulaşmaz karışmaz bana, çay kahve servisini bile kim ayaktaysa o yapar, yemek asla yapmam onlar yapar, temizlik vs ortak yapılır kimin evinde olursak olalım. Zaten yılda bir ekstrem durumlarda iki kez biraraya geliriz. Ama lohusalığımda hakkını yemeyeyim annemin yapmadığını yaptı bana ya. Ufak tefek kusurları var tabi onları da ben söylerim çekinmem :)
Tabi bubların hiçbiri Kara Kaşım gözüm hatrına değil, eşimden çok çekinirler ve o yüzden müdahaleci olmazlar. Bir de tabi sülalenin ilk ve tek Ünv mezunu geliniyim ve yabancıyım yani sülaleden olmayan tek gelin.
Ne geçecekse eline ne pis insanlar var yaBenim kv beni bosatmayi cok istedi ama esim dinlemedi bakti esim benden vazgeçmiyor. Ne yaparsaniz yapin dedi elini ayagini cekti
Başın sağolsun Can'ım Rabbim kızına uzun mutlu yaşlar göstersin@Akaibu canim cok cekmisin sende. En başta bunlara agzinin payini vermek lazim yoksa sustukca tepene cikarlar tabii burda en onemli faktör eş. Onlara ezdiren de baş tacı yaptiran da. Eşin annesine senin işine, gücüne, utune, giymene falan karışmamasi gerektigini, akaibunun hoşuna gitmedigini soylese kv sana bu kadar karisamaz. Eş çok önemli çok.
Benim eşim de bana çok çektirdi çünkü anneci. Annesi de elalem ne der mantigiyla yasadigi icin hep onlarin istedigi gibi bi gelun olmamı istedi evliligimin ilk yılı burnumdan geldi her gün onlardaydik. Kv Hamile kal artik dedi hamile kaldım erkek cocugum oldu. Lohusaligimda yanımdaydi oğluma kendi isim koydu. Ruyasinda görmüş torununun ismi EMirhan olmalıymis. Tabi ben istemediğim halde bisey diyemedim çünkü eşim cook psikolojik baski yapıyordu bana.
Yıllarca eşimin burnundan getirdim oglumun ismini bile annen koydu sana cocuk yapmam dedim. Esim 5 yıl çocuk icin yalvardi. Boşanalim de cocuk deme bana derdim. (sadece isim degil çok sorun yaşadım çünkü) Neyse baktim yaşım geçiyor artik çocuk istemeye basladim dua ettim hayırlısiyla kızım olsun dedim hemen kızıma hamile kaldim. Duam kabul oldu. Zaten kızımı annemin yaninda doğurdum. Aylarca kendi kendime kizima isim düşündüm önce modern bi isim olsun dedim. Nehir ece ipek pelin falan.... Sonra vazgeçtim. son aylarda elif mi olsa nisa mi diye kararsiz kaldim ve doguma nisa suresini okuyarak gittim. Kızımın adi diye bu sureyi okudum. Eşime hic haberi yok. zaten aramiz bozuktu. Dogumdan 1 hafta sonra esim dedi ki ruyamda gördüm Kizinin adi elif nisa olsun dediler. Ben şok
Aynı biz, ben aramam onlar beni arar :)Uzakta olmanin avantaji bende yilda bikez gorurum o kadar telde esim konusur ben fazla konusmam bayramdan bayrama esim her hafta arar konusur hatta kv beni sorar esim mutfak topluyo yada bebenin pesinde dolanir der gecistirir
Can'ım soğan koydum da fayda etmedi cold mix damlatıyorum . Burnu şimdiden tahriş olmaya başladı uyurken krem sürücem çevresine. ama bu gece de uyku yok öyle gözüküyor. Bugün bir kere daha anladım ki babalık ve annelik çok farklı.S sailormoon123 gecmis olsun odasina sogani ikiye bol koy kokusu rahatsiz ediyor ama nefes almasına iyi geliyor bir de burnunu otribebe ile cekmemizi hic istemiyor da kulak pamuguna krem surup temizliyoruz ona ses etmiyor
Geçmiş olsun inş kolay bi gece olurCan'ım soğan koydum da fayda etmedi cold mix damlatıyorum . Burnu şimdiden tahriş olmaya başladı uyurken krem sürücem çevresine. ama bu gece de uyku yok öyle gözüküyor. Bugün bir kere daha anladım ki babalık ve annelik çok farklı.
Geçmiş olsun. Uykuda iyice sıkıntı oluyor. Yüksek yastık kullanabilirsin bu gece rahatlatır. Ama onu istemezse ve Sen kesin uyumayacaksan kafasını dizine ta da karnına koyup başını yüksek tutarak uyutmayı deneyebilirsin. Daha az tıkanıyor o zamsnCan'ım soğan koydum da fayda etmedi cold mix damlatıyorum . Burnu şimdiden tahriş olmaya başladı uyurken krem sürücem çevresine. ama bu gece de uyku yok öyle gözüküyor. Bugün bir kere daha anladım ki babalık ve annelik çok farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?