- 4 Eylül 2013
- 6.078
- 2.922
- 248
ahh o kafamızı vurmadığımız ne tahtalar duvarlar taşlar kalmadı bu ara yapmıyo artık ama şükür görmezden gelcen mecbur hatta vur vur daha sert vur diyodum ben bırakıyodu hiç bi çözümü yok o durumun ne çektim :)Bu ara da bi huy cikti bi seye hayir deyim kendini yere atiyo. Kafasini yere vuruyo sonrada acidi diye agliyo. Yere atmadi diyelim. Elinde bisey varsa onu kendine vuruyo. Dun flutu vurdu tak diye kafasina icim gitti.
Biseyle oynuyo mesela sikildi mi direk firlatip atiyo. Krndi ayagina falan atiyo.
Umursamasam kendine zarar veriyo. Yapma annem diye yanina gitsem duygu somurusune vurup yapmiyorum diye iyice sinirleniyo.
Napcam nasil yaklassam bilemedim
ya benimde hrr seferinde gidip sarilasim geliyo. Ama eger ciddi ve cok sert biseyle vurmamissa kaale almamaya calisiyorum. İlgilenirsem huy haline getirir surekli yapar diye. Ama dun flutle vurunce cok kotu oldum sisti zaten biraz. Bide iki kere yapti. Hadi ilkini yaptin acidi ikinciyi nasil yapiyosunay işte tam bizdeki durum kendini yere atma yok ama suratı büzüyo büzüyo elinde ne varsa fırlatıyo elini yüzüne vuruyo oturuyosa bacaklarına vuruyo yapma annem etme annem haldeyim
manyak ettiler bizi cocuklar yabugün sabah yaşadıklarımdan dolayı hala kendime gelemedim, yolsa elinde sopayla başkanının arabasına mı vurmadı, komşunun çiçek saksılarına mı dalmadı, yapma dediğim halde bacaklarını iki yana ayırıp defalarca düşme tehlikesi mi yaşamadı
Dünde kvyi kovmuşsen git dede gel demiş
Akşam babasıyla eve gelirken binanın önünde düşmüş dudağını patlatmış, sesine evden nasıl fırladım bilmiyorum, nasıl ağlıyor canı çok acımış, buzda koydurmadı, eşim gitti aktardan dudak içine sürülen bişi aldı geldi de rahatladı
Aynen bende zaten pek hazir degil gibi tuvalet egitimine. O yuzden ramazandan sonra dusunuyorum. Evde pek halim yok zaten. Digerleri kilim gibi olanlarda. Onlari falanda hep kaldiririm. Planlar var ama bakalim. Oncelik meme de olcak. Cocuk ben acarken oyle bi gulumsuyo ki nasil hayir diyeceksem@Akaibu @minnakkartal
Mayis basi bende emzirmeyi biraktirmaya basliyorum kizlar niyetim planlayip 1 ayda biraktirmak. Bu askla.nasil olcak bilmiyorum ama :))
Tuvaletle ikisini bir araya getirmek istemiyorum. Cunku psikolojik olarak memeden ayirmak zate. etkilicek.bi de tuvalete baslarsam stres olur diye dusunuyorum. Ramazan geliyo zaten ramazanda bize de zor olur ugrasmak. Ona da bayramdan sonra duruma gore agustos gibi falan baslamayi dusunuyorum.
geliyo geliyo derken sanirim girdik icineAnlattiklariniz da 2 yas sendromu geliyo diyo
Benim oglumda da benzer durumlar var bu ara.
Bi onu denemedim heralde bende diyim oylr bakalim ise yarayacak mi :)ahh o kafamızı vurmadığımız ne tahtalar duvarlar taşlar kalmadı bu ara yapmıyo artık ama şükür görmezden gelcen mecbur hatta vur vur daha sert vur diyodum ben bırakıyodu hiç bi çözümü yok o durumun ne çektim :)
Dün ilk kez denedim. Tuvalete konulan aparattan almıştım. Çok güldü sonrada kalmak istedi. Bende zorlamadım.Kizlar tuvalet eğitimi deneyen oldu mu biz memeyi bıraktık da bu hafta başlayayım diyorum ne dersiniz bi önerisi olan var mı?
Aren de bi ara öyleydi. İstemedigi bişey olunca hemen kafasını yere çarpıyor kendini yerden yere atıyordu. Başta müdahale ediyordum ama baktım daha çok yapmaya başladı bende hiç umursamadım. Ağlayınca odaya gidip orda ağlarmısın hatta istedigin kadar ağlayabilirsin falan dedim. Şimdi çok şükür sinirlenince sadece tükürüyor.Bu ara da bi huy cikti bi seye hayir deyim kendini yere atiyo. Kafasini yere vuruyo sonrada acidi diye agliyo. Yere atmadi diyelim. Elinde bisey varsa onu kendine vuruyo. Dun flutu vurdu tak diye kafasina icim gitti.
Biseyle oynuyo mesela sikildi mi direk firlatip atiyo. Krndi ayagina falan atiyo.
Umursamasam kendine zarar veriyo. Yapma annem diye yanina gitsem duygu somurusune vurup yapmiyorum diye iyice sinirleniyo.
geçmiş olsun canımbugün sabah yaşadıklarımdan dolayı hala kendime gelemedim, yolsa elinde sopayla başkanının arabasına mı vurmadı, komşunun çiçek saksılarına mı dalmadı, yapma dediğim halde bacaklarını iki yana ayırıp defalarca düşme tehlikesi mi yaşamadı
Akşam babasıyla eve gelirken binanın önünde düşmüş dudağını patlatmış, sesine evden nasıl fırladım bilmiyorum, nasıl ağlıyor canı çok acımış, buzda koydurmadı, eşim gitti aktardan dudak içine sürülen bişi aldı geldi de rahatladı
@Akaibu @minnakkartal
Mayis basi bende emzirmeyi biraktirmaya basliyorum kizlar niyetim planlayip 1 ayda biraktirmak. Bu askla.nasil olcak bilmiyorum ama :))
Tuvaletle ikisini bir araya getirmek istemiyorum. Cunku psikolojik olarak memeden ayirmak zaten. etkilicek.bi de tuvalete baslarsam stres olur diye dusunuyorum. Ramazan geliyo zaten ramazanda bize de zor olur ugrasmak. Ona da bayramdan sonra duruma gore agustos gibi falan baslamayi dusunuyorum.
ben de ayni durumdayim.emzirmeyi ozlerim kesin:))geçmiş olsun canım
emzirmeyi bıraktırmakla ilgili müthiş kaygılarım var bir yanım deli gibi isterken diğer yanım 15 yaşına kadar emse emzircek halde tuvalet eğitimini bende ağustos gibi düşünüyorum
Bu ara da bi huy cikti bi seye hayir deyim kendini yere atiyo. Kafasini yere vuruyo sonrada acidi diye agliyo. Yere atmadi diyelim. Elinde bisey varsa onu kendine vuruyo. Dun flutu vurdu tak diye kafasina icim gitti.
bunlar ve benzerilerini bizde yaşıyoruz.bide bazen tam tersi içine kapanıyo bol çocuklu ortamda öyle ağzı açık seyrediyo çocukları.ama eve biri gelince çıldırıyo.kesinlikle kendi varlıklarını kanıtlama(2yaş)sendromuna hoş geldilerbugün sabah yaşadıklarımdan dolayı hala kendime gelemedim, yolsa elinde sopayla başkanının arabasına mı vurmadı, komşunun çiçek saksılarına mı dalmadı, yapma dediğim halde bacaklarını iki yana ayırıp defalarca düşme tehlikesi mi yaşamadı
Emzirmeyi bıraktırmak mı şuan bana uzakEmzirmeyi birakma topigi acalim bari
Az kaldi 2 yaslarina:))Emzirmeyi bıraktırmak mı şuan bana uzak
O daha bebekAz kaldi 2 yaslarina:))
Evet canim aynen senin gibi dusunuyorum oglumda o dersi sevmiyor bu ogretmende yasli zaten genc ogretmenler boyle degil bence o kadin emekli olmali artik birinci donem ikinci notlari yukselmisti oglumun esimde cok sinir oldu haftaya da baska birsey istiyormus bu sabahta oglum hazirlaniyordu giysilerini cantasina koymus kirismis kiyafetleri bende oglum neden cantadan cikartmadin nasil giycen simdi dedim bana anne lutfen benim ustume gelme oturup aglayacagim simdi basim cok agriyor dedi o kadar uzuldum ki benim oglum cok pozitif bir cocuktur iki gunde cocuk depresyona girdi resmenbazı öğretmenler notla egolarını tatmin ediyor malesef. Çocukların omzuna öyle bir yük yüklüyor ki bu sistem eğlenerek öğrenmek yerine öğrenmekten soğutuyoruz baştan sona yanlış. Müdür yardımcısı öyle dediyse ve notunu da yükselttiyse ilk dönem ve anlattığın öğretmen modeli pek çocukları düşünen biri gibi durmuyor yine müdür yardımcısıyla konuşabilirsiniz. Benim vardı ortaokulda bir öğretmenim hepimiz nefret ederdik sürekli hakaret ederdi. çirkin ördek yavruları, köprüaltı çocukları falan derdi. böyle insanlar öğretmen olmamalı bence.
Evet canim o ogretmen insllah yuklenmemistirhatirladim ogretmeni gecende. Kuplerden bisiyler istemisti dimi. İnsallah cok yuklenmez cocuga.
İnsallah canim siniftaki velileri pek tanimiyorum birkac tanesini taniyorum ama eminim sikayet edenler olmustur esim mudur yardimcisiyla gorustugunde esime haklisiniz kesinlikle oyle demis demekki daha oncede sikayetler oldukıyamam ya aslında tüm velilerin birlikte öğretmenle konuşup proje ödevinin zorlayıcı olmaması konusunda görüş belirtmesi en isi olurdu hadi normal zaman olsa neyse ama sınav öncesi olacak iş değil. umarım hakkını verir de uğraşlarının boşa gitmesi yüzünden üzülmez bir de kuzum
emzirmeyi nasıl bıraktırcam bilmiyorum..uykusu nasıl düzene girer bilmiyorum..ne zaman pütürlü yiyecek bilmiyorum..tuvalet eğitimi desen zaten kabız her seferinde korkuyo acıyo diye yapmak istemiyo..derin düşünceler aldı beni yine..
şu ara hoşuma giden tek şey istemediği şey net olarak hayırla ifade etmesi daha ii anlar olduk birbirimizi
Ece de daha kucukken kafasini yere vuruyordu sonra birakti ama son zmanlarda sinirlendiginde elleriyle kendine vuruyor bencede iki yas sendromuBu ara da bi huy cikti bi seye hayir deyim kendini yere atiyo. Kafasini yere vuruyo sonrada acidi diye agliyo. Yere atmadi diyelim. Elinde bisey varsa onu kendine vuruyo. Dun flutu vurdu tak diye kafasina icim gitti.
ecede cok duskun bende en cok gece ne yapcam diye dusunuyorum esim gecen hafta biraktir artik gece boyu kalkiyorsun uzuluyorum ben yeter guzel emdi dedi cumartesi basla bende yardimci olcam dedi ama cesaret edemiyorum bir yandan Ramazana da kalmak istemiyorum insallah hepimiz icin kolay olur@Akaibu
Yine de sansliyiz ki yaz cocuklari. Biraktirma doneminin yaza gelmesi buyuk avantaj olacak. Ben de uzuluyorum yaa birakcak diye:)) bi yandan da iki seneden sonra deliksiz uyumanin hayalini kuruyorum
Gunduzler bi sekilde hallolir zor da olsa ama gece uyandiginda nasil yaparim ondan korkuyorum. Memesiz uykuya dalmayi bilmiyo. Mayisin son haftasina falan gelecek o da planlarima gore.tabi planladigim gbi giderse
Bana da ayni seyi soyluyo herkes yeter artik diyolat:) vicdanen rahat etmek icin bekledim bu zamana kadar.simdi vermeyince aglasa da dayanabilirim cunku artik yasi doldu diye rahat olcam:) mayis basi hep beraber baslayalim :))Evet canim aynen senin gibi dusunuyorum oglumda o dersi sevmiyor bu ogretmende yasli zaten genc ogretmenler boyle degil bence o kadin emekli olmali artik birinci donem ikinci notlari yukselmisti oglumun esimde cok sinir oldu haftaya da baska birsey istiyormus bu sabahta oglum hazirlaniyordu giysilerini cantasina koymus kirismis kiyafetleri bende oglum neden cantadan cikartmadin nasil giycen simdi dedim bana anne lutfen benim ustume gelme oturup aglayacagim simdi basim cok agriyor dedi o kadar uzuldum ki benim oglum cok pozitif bir cocuktur iki gunde cocuk depresyona girdi resmen
Evet canim o ogretmen insllah yuklenmemistir
İnsallah canim siniftaki velileri pek tanimiyorum birkac tanesini taniyorum ama eminim sikayet edenler olmustur esim mudur yardimcisiyla gorustugunde esime haklisiniz kesinlikle oyle demis demekki daha oncede sikayetler oldu
Ece de daha kucukken kafasini yere vuruyordu sonra birakti ama son zmanlarda sinirlendiginde elleriyle kendine vuruyor bencede iki yas sendromu
ecede cok duskun bende en cok gece ne yapcam diye dusunuyorum esim gecen hafta biraktir artik gece boyu kalkiyorsun uzuluyorum ben yeter guzel emdi dedi cumartesi basla bende yardimci olcam dedi ama cesaret edemiyorum bir yandan Ramazana da kalmak istemiyorum insallah hepimiz icin kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?