bende ayni fikirdeyim canim spor ayakkabiyi gunluk giyiyor zaten ama klasik giydigi zamanlarda giydirmek icin alcam o yuzden cok pahali birsey dusunmuyorum cokta cabuk buyuyor ayaklari zaten ben gecen gun flo da begendim ama ayagina giydirince biraz kaba durdu sanki almadim o yuzden lcw de istedigim gibi bulamadim spor tarziydi cogu ama burada h&m yoktu daha yeni acildi gitmedim henuz oraya bakayim bende yazlik kiyafette bakcam eceye zaten oglanlara aldim da eceye bulamadim birseybende klasik birşeyler de düşünüyorum floda beğendim ama h&m ve lcw den de alabilirim çünkü genelde spor giyecek çok da pahalı olmasın istiyorum hem siyah beyaz çiçekli bi kaç tane olabilir öyle de
Adina sendrom denilince buyuk geliyo heralde. Hepimizin yasadiklari verilmesi gereken tepkiler konusunda herkes hem fikir zaten. 2 yas sendromu basliginfa uxmanlarda bunu anlatiyolsr zaten.Bak anlattigimda buyduu yanlis anlasildim zaten aglayarak biseyi yerine getirdigin zaman bi sonraki aglama daha da artiyo o konuda kararli olunca gercekten sorun aşiliyo ben bunu yasadim da ama sonra tepkisiz kaldim aglamsinda kendini yere atmasinda sonra zaten onlar cok iyi anliyolar ne kadar aglarsa aglasin olmayacagini ayrica @aysenazim 0 6 donem cok onemli diye kisilik gelismi acisindan evet dogru cocuk gorerek ogreniyo herseyi evde siddet varsa siddet ogreniyo evde bagirarak konusma varsa bagirarak konusmayi ogreniyo bi tek evle bitmiyo cevrede onemli ben karsi komsuma giderdim oglu annesi kizinca tepki olarak tukuruyodu nehirde evde durup dururken yapmaya basladi bende gidip gelmeyi iyice azalttim ama halen derim ben inanmam oyle sendrom falan olaylarina ha inana da yasayana da kolay gelsin
Buzlulardan çıkardım. 20 gün filan olmuştur alalı. Balıkçı 6 ay saklayabilirsin demişti amaBalik aldiginda tazeyse. Ki oyle almissinizdir kesin. O zaman bisey olmaz. Bende yediriyorum ertesi gune kalmis balik corbasi. Daha once bende sormustum burda. Cogu kiside yediriyomus
sut bi sikinti yaratmaz zaten canim. İcinde histamin yok. Fermente sut urunlerinde olur sadece. Gerci balik bayatsa olur oda sadece. Tazeyse bi sakincasi yokValla ben öğlen balık akşama yayla çorbası bile veriyorum. Doktorumuz ver bişey olmaz demişti. Hatta geçen tvde gördüm balıgı sütle pişirmişlerdi.
Bende hep buzluga atiyorum taze bulunca bolca alip. Buzlukta bisiy olmuyo diye biliyorumBuzlulardan çıkardım. 20 gün filan olmuştur alalı. Balıkçı 6 ay saklayabilirsin demişti ama
bizde de durum aynen bu. Kendim de erteliyorum bazen unutuyorum bile ne alacagimibir süredir kampüs de yürüyüş yapıyorum öğle aralarında temiz hava fln iyi geliyor neyse spor ayakkabı almalıyım tabi bu iş için diyorum babetle fln olmuyo neyse eşime söylüyorum bugün alırız yarın alırız fln alışveriş merkezine gidiyoruz ya mira durmuyo ya hemen işimizi halledip çıkalım derdinde oluyoruz alamadık gitti dün arkadaşıma hediye almak için dışarı çıktık miranın da spor ayakkabısı küçük gelmeye başlamıştı kalın çorap giyincede giydirmek zor oldu ay eşim delirdi bu çocuğun parmağı ucuna değmiş bişi olacak kucağından indirmedi avm ye gittik flo vardı girdi kinetix bir spor ayakkabı aldı haftasonu da gidip hemen iisinden bişi alıyoruz dedi
ay dedim ben günlerdir söyleniyorum bugün yarın kızına anında görüntü çok kıskandım çok
bu aralar faydalı olan hiç birşeyi yediremiyorum resmen kuru ekmekle duruyor. Yine yemeyecek biliyorum ama iki lokma tıksam ağzına kardır. Teşekkürler bilgi içinValla ben öğlen balık akşama yayla çorbası bile veriyorum. Doktorumuz ver bişey olmaz demişti. Hatta geçen tvde gördüm balıgı sütle pişirmişlerdi.
Bu gibi durumlar için harvey karmp ın kitabında yumurcakça diye bir dilden bahsediliyor. İki kere denedim Cidde'n işe yarıyor ama etrafa karşı kendimi salak gibi hissettiğim için kalabalık ortamlarda denemiyorum:)2yas sendromu diye biseyin olduguna inananlardanim ben de. Ve konusmasinin anlasilmamasi vs degil. Cocugun birey oldugunun farkina varmasi, varolma cabasi. Ama minnaklar
bunun nasil olacagini bilmediklerinden degisik tepkiler veriyolar. Ben donemi basliyo benim istedigim olsun donemi basliyo. Hatta ne istediklerine bile karar veremiyolar :))
Mesela ben oglumun soyledigi herseyi anliyorum 3-4 kelimeli cumleler kuruyo ama tutturdu mu tutturuyo su istiyorum diyo mesela al oglum diyorum agliyo tamam icme o zaman diyorum yine agliyo sinirleniyo.:) bocalama donemindeler yani.
Bunun hafifini yasamak ancak cocukla kurdugumuz bagin gucuyle alakali diye dusunuyorum. Yoksa konusmus konusmamis anlamamisiz yuz vermisiz vs degil bana gore.
Biraz acsana nasil biseymis o:))Bu gibi durumlar için harvey karmp ın kitabında yumurcakça diye bir dilden bahsediliyor. İki kere denedim Cidde'n işe yarıyor ama etrafa karşı kendimi salak gibi hissettiğim için kalabalık ortamlarda denemiyorum:)
Aşamaları var biraz uzun ama şöyle anlatayım örnekle parka gittik tutturdu araba yolunda oynuycam diye. Arabalar geçiyor kucaklıyorum çekiyorum kendini yerlere atıyor. Gel salıncağa binelim yok, kuşlara bakalım yok. Yolun ortasına gidince susuyor. Bir deneyim ne kaybederim ki dedim. kucakladım çektim kenara ben de mimiklerimi ses tonunu onunkine benzeterek önce tek kelimeyle " istiyorsun" diye bağırmaya başladım. Sustu. Tekrar ettim ama mimikler ses tonu önemli. Sonra " yolu istiyorsun " diye bağırmaya başladım. Püf noktası şu azarlamak için değil onun gibi konuşmalısın. Gülüp hıhı dememeye başladı. " yolda oynamak istiyorsun" demeye başladım ama daha sakin. ama sürekli göz teması kurup tekrar etmek gerekiyor. İyice sakinleşince " çok tehlikeli ama istersen kuşları kovalayalım" dedim tamam dedi. Ama millet kafayı yemişim gibi bakıyordu.Yolu istiyorsun diye tepinen bir anne haliyle normal değil. on dakika dürmemiştir bu süreç.Biraz acsana nasil biseymis o:))
Cocugun hareketini taklit durumu mu ki. Bende merak ettim.Bu gibi durumlar için harvey karmp ın kitabında yumurcakça diye bir dilden bahsediliyor. İki kere denedim Cidde'n işe yarıyor ama etrafa karşı kendimi salak gibi hissettiğim için kalabalık ortamlarda denemiyorum:)
Evet oymus cidden. Kitabi okumadim ama bi blogta bi anne cocugu taklit ediyorum diye yazmisti kisaca. Bu kadar ayrinti yoktu. Ben basitinden yapsamda ise yariyodu. Birde anlattigin gibi duzgunce deneyeyim. Ben onu taklit edip guldurup birakiyodum. Artik umrunda olmiyo cunku. Hele baskalarinin yaninda hic denemedimAşamaları var biraz uzun ama şöyle anlatayım örnekle parka gittik tutturdu araba yolunda oynuycam diye. Arabalar geçiyor kucaklıyorum çekiyorum kendini yerlere atıyor. Gel salıncağa binelim yok, kuşlara bakalım yok. Yolun ortasına gidince susuyor. Bir deneyim ne kaybederim ki dedim. kucakladım çektim kenara ben de mimiklerimi ses tonunu onunkine benzeterek önce tek kelimeyle " istiyorsun" diye bağırmaya başladım. Sustu. Tekrar ettim ama mimikler ses tonu önemli. Sonra " yolu istiyorsun " diye bağırmaya başladım. Püf noktası şu azarlamak için değil onun gibi konuşmalısın. Gülüp hıhı dememeye başladı. " yolda oynamak istiyorsun" demeye başladım ama daha sakin. ama sürekli göz teması kurup tekrar etmek gerekiyor. İyice sakinleşince " çok tehlikeli ama istersen kuşları kovalayalım" dedim tamam dedi. Ama millet kafayı yemişim gibi bakıyordu.Yolu istiyorsun diye tepinen bir anne haliyle normal değil. on dakika dürmemiştir bu süreç.
Ben de artık kızmayıp yasaklamayıp gözetiminde iZin veriyorum o Zaman aklı kalmıyor ve denemiş olmanın rahatlığını yaşıyor. En son çocuk kilitlerini açmayı öğrenmişti. Ben şok oldum tabi sonuçta güvenlik için almıştım. Bir iki kızdım hayır dedim baktım başından ayrılmıyor. Sonra açtığını geri takmayı öğrettim yanındayken oyun gibi açıp geri takıyor, bu şekilde kilitli Çekmece dikkatini bile çekmiyor. Yine yemek yaparken de sürekli musallat olur bana, artık onu da ortak ediyorum işlwrime. Eşimin bu halime yorumu "deli deliyi görünce sopasını saklarmış" ben de azasdın suyuna giderek bu dönemi atlatmaya çalışıyorum@deterjan
Bazen gercekten meraktan yapiyolar ya. Gecen aksam oglumun elinde iki tane tabak var biri plastik biri porselen biseyler yiyodu atistirmalik. Plastik tabagi aldi yere vurdu. Bisey olmayinca otekini aldi vurdu. O yuzundeki saskinligi anlatamamkirilmasina o kadar sasirdi ki. Aaa koptu dedi
Bazen dedigin gibi gercekten sinirle yapiyolar. O zaman da bi kez soyluyprum kendine zarar verecek bisey degilse hic umursamiyomus gibi yapiyorum. Sen orda agla ya da iste napiyosa devam et ben de burda oyun oynarim diyorum. Hemen sevdigi bi oyun kuruyorum kendime. Cogu zaman ise yaroyo yanima geliyo. Yapma dedikce daha cok yapiyolar
Canım hm çok güzel azadın berdeyse doğumdan beri hep ordan aldım, eşofman tarzı şeyleri lcw dan alıyorum sadece onlar güzel oluyor. Ama hm de günlük kıyafet çeşitleri çok :) bi de c&a var o da güzelbende ayni fikirdeyim canim spor ayakkabiyi gunluk giyiyor zaten ama klasik giydigi zamanlarda giydirmek icin alcam o yuzden cok pahali birsey dusunmuyorum cokta cabuk buyuyor ayaklari zaten ben gecen gun flo da begendim ama ayagina giydirince biraz kaba durdu sanki almadim o yuzden lcw de istedigim gibi bulamadim spor tarziydi cogu ama burada h&m yoktu daha yeni acildi gitmedim henuz oraya bakayim bende yazlik kiyafette bakcam eceye zaten oglanlara aldim da eceye bulamadim birsey
Aylar once dizine vuruyodu canim o zamanlar yapiyodum. Tam vurmakta degilde. Oturdugu yerde ziplarken dizlerine ellerini vuruyodu. Goruntu canlanmistir.@Akaibu
O kendine vururken senin de vurman bi sure sonra bu bi oyunmus dusuncesini olusturu gibi geldi bana. Baska seylerde belki olabilir ama vurma atma konusunda tepkisiz kalmak en temiz yol sanki:)
@Apriori123 Dahil etme konusunda kesinlikle haklisin. On dakkalik is belki yarim saati geciyo ama sen sag ben selamet durumu oluyo :)) biz de cok seyi birlikte yapiyoruz artik.
Ecede disarda cok huysuz bir cocuk oluyor aklina gelen herseyi yapmak icin inat ediyor park donusleri ise tam bir kabus bende deneyecegim bunu zaten oylede boylede millet bize bakiyor:))Aşamaları var biraz uzun ama şöyle anlatayım örnekle parka gittik tutturdu araba yolunda oynuycam diye. Arabalar geçiyor kucaklıyorum çekiyorum kendini yerlere atıyor. Gel salıncağa binelim yok, kuşlara bakalım yok. Yolun ortasına gidince susuyor. Bir deneyim ne kaybederim ki dedim. kucakladım çektim kenara ben de mimiklerimi ses tonunu onunkine benzeterek önce tek kelimeyle " istiyorsun" diye bağırmaya başladım. Sustu. Tekrar ettim ama mimikler ses tonu önemli. Sonra " yolu istiyorsun " diye bağırmaya başladım. Püf noktası şu azarlamak için değil onun gibi konuşmalısın. Gülüp hıhı dememeye başladı. " yolda oynamak istiyorsun" demeye başladım ama daha sakin. ama sürekli göz teması kurup tekrar etmek gerekiyor. İyice sakinleşince " çok tehlikeli ama istersen kuşları kovalayalım" dedim tamam dedi. Ama millet kafayı yemişim gibi bakıyordu.Yolu istiyorsun diye tepinen bir anne haliyle normal değil. on dakika dürmemiştir bu süreç.
oylemi bende pazar gunu gitmek istiyorum canim yeni acildi burada hem yazlik birseyler bakcam hemde ayakkabiBen de artık kızmayıp yasaklamayıp gözetiminde iZin veriyorum o Zaman aklı kalmıyor ve denemiş olmanın rahatlığını yaşıyor. En son çocuk kilitlerini açmayı öğrenmişti. Ben şok oldum tabi sonuçta güvenlik için almıştım. Bir iki kızdım hayır dedim baktım başından ayrılmıyor. Sonra açtığını geri takmayı öğrettim yanındayken oyun gibi açıp geri takıyor, bu şekilde kilitli Çekmece dikkatini bile çekmiyor. Yine yemek yaparken de sürekli musallat olur bana, artık onu da ortak ediyorum işlwrime. Eşimin bu halime yorumu "deli deliyi görünce sopasını saklarmış" ben de azasdın suyuna giderek bu dönemi atlatmaya çalışıyorum
Canım hm çok güzel azadın berdeyse doğumdan beri hep ordan aldım, eşofman tarzı şeyleri lcw dan alıyorum sadece onlar güzel oluyor. Ama hm de günlük kıyafet çeşitleri çok :) bi de c&a var o da güzel
Kendine de bakın güzel şeyler var. Hatta internet sitesinden bakınabilitsinEcede disarda cok huysuz bir cocuk oluyor aklina gelen herseyi yapmak icin inat ediyor park donusleri ise tam bir kabus bende deneyecegim bunu zaten oylede boylede millet bize bakiyor:))
oylemi bende pazar gunu gitmek istiyorum canim yeni acildi burada hem yazlik birseyler bakcam hemde ayakkabi
Bakayim canim sagol aslinda 20 nisan esimin dogum gunu ona bir hediye almak istiyorum nereden baksam bilmiyorum gomlek cok kullaniyor gomlekleri de yeni aslinda surekli aliyor:)) tisort mü baksam yazlik aklim karisik genelde de beraber cikiyoruz alisverise internetten baksammi bilemedim zor hediye isi ama gecen sene unutmustum dogum gununu bu sene telafi etmek istiyorum:))Kendine de bakın güzel şeyler var. Hatta internet sitesinden bakınabilitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?