Evet canim bende vicdanen rahat olcam iyi olur hep beraber biraktirmamiz destek oluruz birbirimizeBana da ayni seyi soyluyo herkes yeter artik diyolat:) vicdanen rahat etmek icin bekledim bu zamana kadar.simdi vermeyince aglasa da dayanabilirim cunku artik yasi doldu diye rahat olcam:) mayis basi hep beraber baslayalim :))
Balik aldiginda tazeyse. Ki oyle almissinizdir kesin. O zaman bisey olmaz. Bende yediriyorum ertesi gune kalmis balik corbasi. Daha once bende sormustum burda. Cogu kiside yediriyomusKızlar birşey sorucam. Sabah on gibi yoğurt çorbası içirdim akşam dünden kalan balığı yedirsen birşey olur mu. Dün yaptım hiç yemedi
Kolik meselesi de ayri bi dava iste nehire de demistii dr kolik deyince bon bon bakmistim ayni dedigin gibi kolik aslinda her bebede de olmaz kolay kolay kolik tanisi konmaz bu topikte de her bebe kolikti kolik olmayan bebe yoktu o sendrom davasina gelince bebe konusabiliyosa derdini anlatiyosa sorun yok bazi bebe anne baba mama kelime disnda soylemiyo anne anlamayinca bebe bu sefer hircinlikla ya biseyi atip bagirarak anlatmaya cabaliyo ee sonra 2 yas sendromu damgasi yapisiyo bebeyeCocuklarin yasadiklari donemlere bi ad verilmis iste. Eskiden olmamasi durumu degil bence.
Yoksa eskiden kolik desen yine herkes bon bon bakardi.
ben tam olarak böyle düşünmüyorum elbette onları anlamadığımızda sinirleniyor ama mira için en azından çoğu kez o beni anlamamazlıktan geliyor çok güzel olmazı biliyor hayırı biliyor ama buna tepki veriyo isyan ediyo ve bence sendrom orda başlıyo he eskiden varmıydı yokmuydu bilmem ama anneler babalar bununla ne kdr ilgiliydi orası tartışılır biz beş kardeşiz annem hangimiz sendromuna bakabilirdi ki biz şimdi üzerlerine titriyoruz biraz da yüz buluyorlar bundanKolik meselesi de ayri bi dava iste nehire de demistii dr kolik deyince bon bon bakmistim ayni dedigin gibi kolik aslinda her bebede de olmaz kolay kolay kolik tanisi konmaz bu topikte de her bebe kolikti kolik olmayan bebe yoktu o sendrom davasina gelince bebe konusabiliyosa derdini anlatiyosa sorun yok bazi bebe anne baba mama kelime disnda soylemiyo anne anlamayinca bebe bu sefer hircinlikla ya biseyi atip bagirarak anlatmaya cabaliyo ee sonra 2 yas sendromu damgasi yapisiyo bebeye
Oda var anne kisitladikca daha da artan bi durum merakta oluyo ben m2 yaş sendromu konuşamadığı için değil, kendi başına hareket etmek istemesine, kendi benliğinin farkında olmasına verilen aderken ergenlik yani
Oda var ora elleme koltukta ziplma cekmeceyi acma vs vs kisitladikca hircinliklari artiyo ev duzenini nehire gore ayarladim tabi goruntu olarak gicik duruyo ama ne yapiyim kendine zarar vemesinden iidir koltugun tepeye cikar oturuurdu bi iki uyardim en sonunda dustu bi daha cikmadi cokda yuksek degildi koltugum biraz o da caninin acidigini bilecek yasauarak ogrenilecek bi donem onlarinki suan2 yaş sendromu konuşamadığı için değil, kendi başına hareket etmek istemesine, kendi benliğinin farkında olmasına verilen aderken ergenlik yani
Valla canı acısada çıkıyorlar, defalarca düştü yine çıkıyorOda var anne kisitladikca daha da artan bi durum merakta oluyo ben m
Oda var ora elleme koltukta ziplma cekmeceyi acma vs vs kisitladikca hircinliklari artiyo ev duzenini nehire gore ayarladim tabi goruntu olarak gicik duruyo ama ne yapiyim kendine zarar vemesinden iidir koltugun tepeye cikar oturuurdu bi iki uyardim en sonunda dustu bi daha cikmadi cokda yuksek degildi koltugum biraz o da caninin acidigini bilecek yasauarak ogrenilecek bi donem onlarinki suan
Suan gokce hemen hemen her konuda derdini anlatiyo. ama hircinlik yine mevcut. Cunku derdini anlatamamasiyla degil istediginin olmamasiyla alakali hircinligi. Dun kafasina flut vurmasinin sebebi bicagi vermememdi mesela. Ki ustelik gokce cok sakin bir cocuktur. Huysuzlugu yoktur dogdugundan beri. Bu gune kadar her istedigi olmadi tabi. Ama hic bi zaman boyle hircinliga basvurmadi yeni cikan bi durum.Kolik meselesi de ayri bi dava iste nehire de demistii dr kolik deyince bon bon bakmistim ayni dedigin gibi kolik aslinda her bebede de olmaz kolay kolay kolik tanisi konmaz bu topikte de her bebe kolikti kolik olmayan bebe yoktu o sendrom davasina gelince bebe konusabiliyosa derdini anlatiyosa sorun yok bazi bebe anne baba mama kelime disnda soylemiyo anne anlamayinca bebe bu sefer hircinlikla ya biseyi atip bagirarak anlatmaya cabaliyo ee sonra 2 yas sendromu damgasi yapisiyo bebeye
Ha ha ha sanki bir kiskanclik sezdim:))bir süredir kampüs de yürüyüş yapıyorum öğle aralarında temiz hava fln iyi geliyor neyse spor ayakkabı almalıyım tabi bu iş için diyorum babetle fln olmuyo neyse eşime söylüyorum bugün alırız yarın alırız fln alışveriş merkezine gidiyoruz ya mira durmuyo ya hemen işimizi halledip çıkalım derdinde oluyoruz alamadık gitti dün arkadaşıma hediye almak için dışarı çıktık miranın da spor ayakkabısı küçük gelmeye başlamıştı kalın çorap giyincede giydirmek zor oldu ay eşim delirdi bu çocuğun parmağı ucuna değmiş bişi olacak kucağından indirmedi avm ye gittik flo vardı girdi kinetix bir spor ayakkabı aldı haftasonu da gidip hemen iisinden bişi alıyoruz dedi
ay dedim ben günlerdir söyleniyorum bugün yarın kızına anında görüntü çok kıskandım çok
Bizde de aynı durumlar var ama dediğin gibi bende en çok yemeği ağzında bekletmesine sinir oluyorum. Kırk kere kızım çiğnermisin yutarmısın demekten yoruluyorum. Sinirlenince elindekileri fırlatıyor sonra toplamamı istiyor yapmıyorum kendin attın kendin toplarsın diyorum. Bide yapma dediğim şeyleri inatla yapıyor hemde yüzümüze gülerek geçen akşam elimdeki çay bardağına vurdu yandım bir sonraki gün aynını babasına yaptı geçici bir dönem diyoruz da kızlar bu dönem ne kadar sürüyormuş bilginiz varmıİki yaş sendromuna karşı önlem paketimeşime anneler gününde al bana anlamlı bi hediye olur dedim :)
Çekiştirme, inatlaşma, vurma hele de yemeği ağzında tutup yutmama huyu ki vaktiyle çok kınadığım en nefret ettiğim çocuk davranışıdır benim sıpa yapıyorya ağzını açıyor yemeği yanağına dayayıp bekliyor yutmuyır, artık yemek kendisi süzüle süzüle giderse gidiyor bopazından
Valla ben öğlen balık akşama yayla çorbası bile veriyorum. Doktorumuz ver bişey olmaz demişti. Hatta geçen tvde gördüm balıgı sütle pişirmişlerdi.Kızlar birşey sorucam. Sabah on gibi yoğurt çorbası içirdim akşam dünden kalan balığı yedirsen birşey olur mu. Dün yaptım hiç yemedi
bende klasik birşeyler de düşünüyorum floda beğendim ama h&m ve lcw den de alabilirim çünkü genelde spor giyecek çok da pahalı olmasın istiyorum hem siyah beyaz çiçekli bi kaç tane olabilir öyle deHa ha ha sanki bir kiskanclik sezdim:))
Bende eceye bir tane elbise etek altina giydirmek icin ayakkabi almak istiyorum spor ayakkabilari oluyor simdilik ne zamandir bakiyorum birsey begenemedim esimde bana kiziyor ask olsun annesi kizima bir ayakkabi almadin diye:)))
Benim bir arkadasim soylemisti ben iki yas sendromundan cok cektim cok inatci kizim demisti 3 yasinda rahat ettim birsey kalmadi demistiBizde de aynı durumlar var ama dediğin gibi bende en çok yemeği ağzında bekletmesine sinir oluyorum. Kırk kere kızım çiğnermisin yutarmısın demekten yoruluyorum. Sinirlenince elindekileri fırlatıyor sonra toplamamı istiyor yapmıyorum kendin attın kendin toplarsın diyorum. Bide yapma dediğim şeyleri inatla yapıyor hemde yüzümüze gülerek geçen akşam elimdeki çay bardağına vurdu yandım bir sonraki gün aynını babasına yaptı geçici bir dönem diyoruz da kızlar bu dönem ne kadar sürüyormuş bilginiz varmı
Bak anlattigimda buyduu yanlis anlasildim zaten aglayarak biseyi yerine getirdigin zaman bi sonraki aglama daha da artiyo o konuda kararli olunca gercekten sorun aşiliyo ben bunu yasadim da ama sonra tepkisiz kaldim aglamsinda kendini yere atmasinda sonra zaten onlar cok iyi anliyolar ne kadar aglarsa aglasin olmayacagini ayricaSuan gokce hemen hemen her konuda derdini anlatiyo. ama hircinlik yine mevcut. Cunku derdini anlatamamasiyla degil istediginin olmamasiyla alakali hircinligi. Dun kafasina flut vurmasinin sebebi bicagi vermememdi mesela. Ki ustelik gokce cok sakin bir cocuktur. Huysuzlugu yoktur dogdugundan beri. Bu gune kadar her istedigi olmadi tabi. Ama hic bi zaman boyle hircinliga basvurmadi yeni cikan bi durum.
Ki bu durumda oyle halk arasindan cikmis bir durum degil ki. Uzmanlarin aciklamasi. Aynin yas grubununda ki kim bilir kac cocuk gozlemlendi ki dunya uzerinde kabul goren boyle bi terim olustu. Uzerine tonla kitap yazildi.
Her cocukta ayni ayni zamanda baslayip ayni anda biter. Ayni sekilde olur diye bi kosulda yok zaten. Ergenlikte ki gibi.
Ki bizde gectik o caglardan 4 kardesiz biz bn cok sakin bi ergenlik gecirirken brnim kucugum tam bi felaketti.
Eskileri de ailelerin cok hatirladiklarini sanmiyorum acikcasi. Aradan gecmis 20 kusur sene. Hepsinin zaten en az 3 coxugu var. Tek tek su su ayinda soyleydi boyleydi diye bizim ki dusunmemislerdir muhtemelen. Annemde de goruyorum. En basit seyleri bile unutmus resmen kadin.
Benim fikrim bu yonde en azindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?